Yine de diyordum acaba ben çok mu vicdansızım.Benim yerimde belki başka biri olsa gider.Acaba gitmeli miyim? Hele biraz daha mantıklı düşüneyim.Gitmesem olur mu? Diye diye soluğu burada aldım ve sizlere danışmak istedim.İçinden çıkamadımNe munasebet
Gıtmeyınde aramayında
Bıse yapsın yapmasın gorusmez ole olur genelde ama bana sorarsan huzurunuz bozulsun ıstemıyorsan ıcınden gelmeyebılır ama bı cıcek al anneler gunu kutla sonrada aynı sekılde senın annene gudın hayat ne garıp ne kv yok bende gep derım keske esımın bı ailesı olsaydıZaten öyle inanın.Ben diyorum senin annen bana bunu,bunu,bunu yaptı.O yüzden görüşmüyoruz.Benimkiler ne yaptı söyler misin?
Ses çıkarmıyor ama bildiğinden de şaşmıyor
Benim kv dem de doğumuma geldi sabahı dogum yaptım zaten.Loğusalıgımın 8.gununde kavga çıkarıp kış ortasında beni ve bebeğimi evden kovdu " burası benim oğlumun evi " diyerek.Eşimde anne sen bizim huzurumuzu bozmaya gelmişsin diyerek altı biletini netten daha o gece annesini gönderdi.18 ay oldu eşimde bende konuşmuyoruz görüşmüyoruz.Eşime bazen ara sor istersen derim hiçççç arayıp huzurumu bozamam der.Bir de bunu kv bana anlatıyor.Ben üçüncü şahısmışım gibi .Ben bunlara maruz kalan insanım,herhalde benden şunu duymak istiyordu''Hee ya anne..Valla eşim gibi delikanlı yok.O ne erkektir oooo.Bizi 6 ay ne aradı ne sordu.,''
Bunu da niçin söyledi söyleyeyim, kv nin erkek kardeşinin eşi küsüp evi terk etti.Adam da peşine düştü.Kv çok kızdı işte o zaman söyledi.Dedi benim oğlumun tırnağı olamaz kardeşim
Anasına oğlundan fazla güvenin nede olsa anasının koynuna girmiyorsunuzOna göre benim doğurmuş olmam bile yeter
Inanirmisin bilmem 5 yıllık evliyim annemden daha fazla değer verdim kv anne kelimesinden başka birşey çıkmadı ağzımdan biyere gitsem yemeğini yaptım yada yanımda götürdüm bişey alsam tuzluk bile olsa onada aldım.hasta oldu ameliyat oldu çocuk gibi baktım ama yaranilmayinca olmuyor ışte sen iyi olsanda karşıdaki iyi olmadiktan laf anlamadıktan merhamet sahibi olmadiktan sonra sabaha kadar konuşalım boş inankiYorumlarin hepsini okumadim ama genel itibarla yazmayim yazmayim dedim ama bu gelin magdurlugunu da anlamadim gitti.nerde nasil durmaniz esinizle sinirlari belirtmeniz gerektigini ve dengeleri nasil oturtacaginizi dusunup yapmazsiniz sonra affedersiniz.sonuc mu sorunlari halletmeden ustune sunger cekersinuz sonra sunger sıkıldimi vay efendim bu nedir neden su bosalir der durursunuz.
Ha keske hersey gulluk gulistanlik olsa ne var yani gelin anneye annesi gibi annecim dese kv kizim dese gelinine ama yok daha evlenme arefesinde baslar kv gelin cekismesi.Rabbim herkese iyi es iyi gelin ve iyi kv nasip etsin ama en onemlisi anne ve es arasinda denge kurabilecek bir ip cambazi marifetinde es nasip etsin
yaziklar olsun oyle kaynanaya. oglunun yaptigindan utanacagina bi de matah bisimis gibi gurur duymus. bu bile yeterli nasi bi karakteri oldugunu anlamak icin. i kadin icin esinle birbirine girme. esinle o noktaya tekrar gelme bole bi kadin icin, ekmegine yag surme. baktn esin diretiyo bigun kutla gec koy yine mesafeni.herkes oğlumu takdir etti .Dediler ki o nasıl bir delikanlı ki,6 ay boyunca ne karısını, ne çocuğunu arayıp sormadı .İşte gerçek erkek..''dedi
Ne anneliğin
Eşim Bana dedi ki senin annenin anneler gününü kutlamam.Ama ikimiz ablamın anneler gününü kutlamak zorundayız.Çünkü annem burda değil ve ablam şu an benim annemin yerinde.
Ben de dedim ki madem senin daha ablanınki kutlanıyor benim de anneminki kutlanmalı öyleyse.Hayır dedi net olarak.
Neyse kabul etmedim diye evden kovdu beni ve 6 ay arayıp sormadı bile
herkes oğlumu takdir etti .Dediler ki o nasıl bir delikanlı ki,6 ay boyunca ne karısını, ne çocuğunu arayıp sormadı .İşte gerçek erkek..''dedi.
Yok artik ya bunu insan olan yapmaz nasil bir ego nasil bir dusuncesizlik bence asla gitmeyin sizi, torununu düşünmesini gectim kendi evladina bu kotulugu yapmis bir kadinin anneligi batsin mumkunse.Kv ile aramızda yaşanmayan kalmadı.Bizi boşanmanın eşiğine getirdi üç kez.9 yıl karşılıklı dairelerde oturduk görümcem de üst katımda.Tahmin edersiniz..
Neler yaptığını yazsam sayfalar dolar okuyanın da gözleri pörsür.
Geçen yıldan beri kv ile araya mesafe koydum.Bir yıldır toplasan beş kez bile telefon görüşmesi yapmamışızdır.
Onun öncesinde iki güne bir hep arardı , arardım. Baktım yüz verince herşeye karışıyor samimiyeti kestim.Yalanlarını,arkamdan çekiştirip oğluma bile beni kötülemesi.Evdeki yaşantımız ile ilgili oğlumu kenara sıkıştırıp ağzından laf almaya çalışması vs vs uzar da uzar.
Eşimle paylaşınca bu olanları, gitme,gelme, arama, sorma diyor.Ben de aynen öyle yapıyorum.Lakin anneler gününde de aynı şeyi söyleyecek mi bilmiyorum.
Ben şahsen bırakın gitmeyi,aramayı bile düşünmüyorum.Ne anneliğini gördüm ki?
Evliliğimize soktuğu kazıkları hala çıkaramamışız.İkiyüzlü davranamam.İçimden nefret ederken yüzüne gülüp anneler gününü kutlayamam.
Kesin kararım gitmemek.Ancak eşim isterse ve ısrar ederse ne demeliyim sizce?
Dipnot:Yıllar önce anneler gününde kv il dışındaydı.Eşim Bana dedi ki senin annenin anneler gününü kutlamam.Ama ikimiz ablamın anneler gününü kutlamak zorundayız.Çünkü annem burda değil ve ablam şu an benim annemin yerinde.
Ben de dedim ki madem senin daha ablanınki kutlanıyor benim de anneminki kutlanmalı öyleyse.Hayır dedi net olarak.İnanın annemle bir polemiği bile olmadı.Annem hala eşime siz diye hitap ediyor.
Neyse kabul etmedim diye evden kovdu beni ve 6 ay arayıp sormadı bile.Oğlum da 4 aylıktı.Onu bile aramadı.Barıştığımızda oğlum 10 aylık olmuştu düşünün.Ve kv gururlu bir şekilde ''herkes oğlumu takdir etti .Dediler ki o nasıl bir delikanlı ki,6 ay boyunca ne karısını, ne çocuğunu arayıp sormadı .İşte gerçek erkek..''dedi.Yani beni aramasına kv izin vermiyormuş.Şimdi bu kv ye gidilir mi Allah aşkına?
Bu arada eşim eskisi gibi değil.O da anladı herşeyi ama iş işten geçti .Uzun oldu kusura bakmayın
Geçen babalar gününde de eşim babamı aramadı.Babam dedi boşver kızım ben senin babanım.Sen kutladın ya, gerisini düşünme.
Annem de ne olduğunu benden iyi biliyor inanın.
Esinle simdi cidden iyi misiniz? Aramasan gitmesen sonradan sorun eder mi? Basia patlar mi kabak? Esini bilen sensin.. Simdi burdan haliyle cogu kisi "gitme" diyecek ama biz bilemeyiz esin bisey der mi eder mi..Yine de diyordum acaba ben çok mu vicdansızım.Benim yerimde belki başka biri olsa gider.Acaba gitmeli miyim? Hele biraz daha mantıklı düşüneyim.Gitmesem olur mu? Diye diye soluğu burada aldım ve sizlere danışmak istedim.İçinden çıkamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?