• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler akıl lütfen :(

mori_yel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
51
13
38
Merhaba sevgili anneler,
Ben bebegim 6 aylık olana kadar kendim baktım. 6 aylıkken işe dönmek zorunda kaldım. İşe başlayana kadar bebege kimin bakacagı konusunu hiç düşünmemiştim. İlk baslarda bir hafta annemde bir hafta babaannede kaldı kızım. Kaldıgı zamanlar cocugu getir götür yapmayalım diye anaannede ve babaannede kaldı kızım. Biz iş çıkısı gifip kızımızı görüp yatma saatinde eve dönüyorduk. Sonrasında bize zor oluyor diye babaanne ve dede bizim evimize gelmeye karar verdiler. Ben de onayladım. Ama birlikte yasadıkca sıkıntı yasadık. Kayınvalide ve kayınpederle aynı evde cocuk yüzünden mecbur kalmıstık yasamaya ki öncesinde de eşimin ailesiyle bir çok kez sorun yaşamıştım. Birlikte yasamaya basladıktan sonra kayınvalidem eve cok karısmaya basladı. Benim düzensizliğime laf ediyordu. Benim evimde benim evimi yönetmek, bizi yönetmek istedi. Herkes çalışıyor, herkesin evi tertipli düzenli, bir sen çalışıp cocuk bakmıyorsunlara kadar bi sürü laf oldu. Eşim işten geldiğinde babasıyla bir odada ben kayınvalidem ve kızım bir odada takılıyorduk. Eşime göre sorun olmayan bu durum bana zamanla batmaya basladı ve bir gün cok büyük bir kavga ettik. Ben de ailemi cagırdım. İşi boşanalıma kadar da getirdim. Kavgga sonrasında onlar evlerine döndüler. Benim ailem de eşimin ailesi de aynı şehirlerdeyiz. Eşim bakıcı istemiyor. Kızımızın cok küçük oldugunu bakıcıya teslim edemeyeceğini zamanı oldugunu söylüyor ve onu ikna edemiyorum. Şu an ki çözümümüz ise yine babaanne ve anaanne de haftalık olarak kalıyor. Ama ben babannedeyken cocugumu bir hafta boyunca göremiyorum ve bu beni kahrediyor. Onlarla da şuan hiç bir iletişimim yok. Şuan eşim kızımın yanında ailesiyle birlikte ve ben 11 aylık kızıma hasret evde tek basımayım. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum.Eşim beni caresiz bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız ?

Ben bu durumu hep çalışan annelerin dramı olarak özetliyorum..
Çocuk kreş yaşına gelene kadar kendinizin bakma imkanı yok mu ?

İşten çıkar her ne olursa olsun çocuğumu kendi ewime getirirdim. Benim görüşmesiğim insanların yanında ewladımın işi olamaz. Ne malum bana karşı doldurmayacağı yani. Tabi maddi durumunuz nasıl bilemicem işten çıkma konusunda.

ne demek bakıcıya sıcak bakmıyor

o yaştaki bir çocuk 1 hafta anneyi görmeden nasıl durur

olur mu o kadar saçma şey

eşin annesini sabah size getirsin akşam da evine götürsün

erken kalksın vs vs madem bakıcı istemiyor

11 aylık bebek annesi ile aynı çatı altında uyumalıdır bence

İşten çık eşin görsün gününü eve bakmak zorunda olan o beyimiz bakıcı istemiyo paşa gibide isteyecek ne demek bi hafta ayrı kalmak el kadar bebekten benim 1 yaşında oğlum bikaç saat göremesem ölürüm

bir de bu bakıcılar öcü değil yani

ben şirketten bulduğum bakıcıya 3.5 aylıkken günde 11 saat 6 gün bıraktım

kv aynı şehirdeydi ama onunla olmazdı

işimi de bırakmam dedim kv ye baktırmam 6 gün kv ile yaşayamazdım zira

müdahaleyi geçtim zaten gerginlik ikimize de iyi olmazdı

Allah yardimcinız olsun çalışmaya bu kadar mecburmusunuz çalışmayın evde çocuğunuzla kalın eşiniz düşünsün,o şartlarını zorlasın,bu kadar fedakâr olduğunuz için ilerde pişman olmayın,kızınıza da kendinize de zulmetmeyin

Çaresizlik değil bence bu bir tercih. Geçen yıl kızımın gittiği drama sınıfında böyle bir kız vardı. Anneanne de kalıyordu, anne babayı hiç görmüyordu ve çocukta bunun eksikliği aşırı hissediliyordu. Anneanne ile birlikte gelen karşı komşuları da çocuğun durumundan annenin hafta sonu bile gelmemesinden bahsediyordu ve çok etkilendim. Çocuğunun bakıcıya değil anneye ihtiyacı var. Ne yaparsan yap komşu bul bakıcı bul,işten çık ama çocuğunu bu şekilde bırakma.sana en çok ihtiyacı olan donemde misafir gibi goruyor seni. Eşin saçmalamış çok sinirlendim. Çocuğunu al yanına.

Cocugunuzu 1 hafta birakmayin ilerde hrm o cocuga hem size zor olur iletisim kuramazssiniz.bi cocugun annesiz kalmasi travma.anneanne babaanne ne ise getir gotur yapsaniz sonucta kimse kv olup bitmiyor cocugunuz icin katlanin.yada esinizi bakiciyA ikna edin.ama bu durum yanlis.ayri kalamam ben cocugumdan.

Çıkın işten. Ailenizin reisi geçiminizi sağlasın.
Çalışacaksanız sizin şartlarınızı kabul edecek
El kadar yavruyu anneden mahrum bırakıp eşinize destek olmak için çalışacaksınız birde eşinizin gönlünü edeceksiniz
Ya o yavrunun suçu ne. Bir hafta anneye hasret
Sahip çıkın çocuğunuza

bebegimi de kaybetmek istemiyorum, işimi de. İyi bir işim var ve ben mühendisim. İş hayatına ara vermek nasıl olur bilmiyorum. Ama dediginiz gibi ilerde cocugumda bunun eksikligini hissetmesi beni cok korkutuyor. Kaldı ki cocugum beni unutuyormus gibi geliyor. Annesi olarak beni görmeyecek, beni sevmeyecek ve belki beni suclayacak bile diye cok korkuyorum.

Cok uzuldum boyle durumlarda cok uzuluyorum cocuklara..6 ay ne demek onun suan altinin nasil degismesi gerekiyosa nasil mama saati mamasini vermek gerekiyosa en az bu temel ihtiyaclar kadar anneye ihtiyaci var keske ilk iki yil bari anneler cocuklarina bakabilse..biliyorum onlarin gelecegi icin hersey..ama telafisi zor duygusal bosluklar olusuyor cocukta..yasadim biliyorum annem memurdu daha bu sene emekli oldu hep babannem ilgilendi zor yani hep bir yanin eksik kaliyor birde be kadar zor olursa olsun gece orda kalmasi bir hafta gorememek o bebek dediginiz 6 aylik cocugu bile oyle etkiliyodurki careniz olsa eminim sizde cocugunuzla kalmak istersiniz ama tavsiyem 1 hafta birakmayin o senin kokuna bile muhtac suan.. bide unlu pedagog sabiha paktuna keskin - calisan anne ve cocugu kitabini tavsiye ederim
Son olarak bende calismayi cok seven isine cok bagli suan evde 2 cocuguna bakan bi anneyim allah yardimciniz olsun

bebegimi de kaybetmek istemiyorum, işimi de. İyi bir işim var ve ben mühendisim. İş hayatına ara vermek nasıl olur bilmiyorum. Ama dediginiz gibi ilerde cocugumda bunun eksikligini hissetmesi beni cok korkutuyor. Kaldı ki cocugum beni unutuyormus gibi geliyor. Annesi olarak beni görmeyecek, beni sevmeyecek ve belki beni suclayacak bile diye cok korkuyorum.
Bak bide mühendissin ya boşversene çocuğundan önemlimi istediğin an başlarsın işine , ben geçen hafta çok bunaldım oğlumu kv emanet ettim bizim evimizde baktı toplam 3 saat yada 4 yani öyle çok da değil alışveriş yapıp geldim, oğlum uyuyodu ağladı aldım kucağıma bana küsmüş babannesini istiyo çok üzüldüm düşünsene bi yaşındaki çocuk brni bırakıp gitti diye suratıma bakmadı ya var mı ötesi

ve ben gercekten anlamıyorum. Eşim erkek anlamayabilir ama annesi. Ondan nefret ediyorum. O nasıl bir kadın ki benden nefret edebilirsin ama o cocugun beni görmemesi, bu durumu nası normal karsılıo anlamıorm. Düzgün bir insan olsa derki bu cocuk annesine muhtac, tutun bir bakıcı cocuk annesinin yanında olsun. Onlar bu durumdan eminim hoşnut. Sırf bu yüzden onlarla olan sorunları da çözmek istemiyorum.

Yaaa o daha cok kucuk bi sure ara verseniz ise keske..sonucta hizla buyuyor her anina sahit olamayip bebekligini guzel anlari kokusunu icine cekemedikten sonra sizde mutsuz olursunuz bebekte..dunyanin en mukemmel kisidie baksa anne yaa bir olurmu baskasiyla sevgine her an dokunmana ihtiyaci var onun..hasta olucak annesine sokulmak isteyecek dis cikaracak annesine nazlanip kucaktan inmeyecek ilk adimlarini aticak annesinden destek bekleyecek..zaman hizla geciyor onu sizden mahrum etmeyin herseyin bi yolu bulunur ama bu zamanlarina geri donemezsiniz

Bak bide mühendissin ya boşversene çocuğundan önemlimi istediğin an başlarsın işine , ben geçen hafta çok bunaldım oğlumu kv emanet ettim bizim evimizde baktı toplam 3 saat yada 4 yani öyle çok da değil alışveriş yapıp geldim, oğlum uyuyodu ağladı aldım kucağıma bana küsmüş babannesini istiyo çok üzüldüm düşünsene bi yaşındaki çocuk brni bırakıp gitti diye suratıma bakmadı ya var mı ötesi

Dogru diosun nehir derin.Çocugum daha 11 aylık ama o bile bana küsüyor. İlk geldiginde eve aradaki buzları kırmak için zaman alıyor.Ama zaman zaman da tam aksi oluyor özlemden cocuk bacaklarıma yapılıyor. Ozaman daha cok kahroluyorum. Tam birbirimize alışıorz hafta sonu bitiyor yine kopuyoruz.

Kesinlikle bakici diyorum
Annesini bir hafta boyu gormemesi bebeginizin gelisimi acisindan olumlu degil,su an gunu kurtarma derdindesiniz tamam ama ileride cok sorun yasarsiniz evladinizla

Kesinlikle bakici diyorum
Annesini bir hafta boyu gormemesi bebeginizin gelisimi acisindan olumlu degil,su an gunu kurtarma derdindesiniz tamam ama ileride cok sorun yasarsiniz evladinizla
Eşimi cok zorladım ama ikna edemiyorum. Naıl ikna edecegimi de bilmiyorum :( BU konuda kesin kararlı. Çocuk cok kücük zamanı var diyip duruyor.

Back