Anneden ayrı tatil

Portuga Zeze

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2024
49
2
6
32
Merhaba ben çalışan bi anneyim ve kızım 15 aylık ve bir buçuk aylık hamileyim kızıma halası bakıyor halası benim şu an halimin pek iyi olmadığını da bildiğinden bayram tatilinde bi kaç gün kadar önce toplam on gün kadar kızımı da yanında götürmek istiyor ben işimden izin alamadığımdan gidemiyorum fakat şöyle ben çok küçük olduğunu psikolojik olarak onu etkileyeceğini ve benim de onu özlediğim için rahat edemeyeceğimi söylüyorum eşim ve ailesi çok abarttığımı sonuçta güvenilir yere gönderdiğimizi on gün de kafa dinleyeceğimizi felan söylüyor sizce ben mi abartıyorum yoksa eşimi ve ailesi haklı mı bu konuda ve gideceği mesafe de çok uzak

Merhaba ben çalışan bi anneyim ve kızım 15 aylık ve bir buçuk aylık hamileyim kızıma halası bakıyor halası benim şu an halimin pek iyi olmadığını da bildiğinden bayram tatilinde bi kaç gün kadar önce toplam on gün kadar kızımı da yanında götürmek istiyor ben işimden izin çpl alamadığımdan gidemiyorum fakat şöyle ben çok küçük olduğunu psikolojik olarak onu etkileyeceğini ve benim de onu özlediğim için rahat edemeyeceğimi söylüyorum eşim ve ailesi çok abarttığımı sonuçta güvenilir yere gönderdiğimizi on gün de kafa dinleyeceğimizi felan söylüyor sizce ben mi abartıyorum yoksa eşimi ve ailesi haklı mı bu konuda ve gideceği mesafe de çok uzak
15 ay çok çok küçük bence. 30 aylık evladımı bile mecbur kalmadıkça 10 gün göndermem

15 aylik asla birakmazdim. Ne is var annesiz coucugun baskasinin yaninda.
Neden halasi bakiyor, birine bile bakamazke ikinciye hamileligi dogrumu anladim?

Merhaba ben çalışan bi anneyim ve kızım 15 aylık ve bir buçuk aylık hamileyim kızıma halası bakıyor halası benim şu an halimin pek iyi olmadığını da bildiğinden bayram tatilinde bi kaç gün kadar önce toplam on gün kadar kızımı da yanında götürmek istiyor ben işimden izin alamadığımdan gidemiyorum fakat şöyle ben çok küçük olduğunu psikolojik olarak onu etkileyeceğini ve benim de onu özlediğim için rahat edemeyeceğimi söylüyorum eşim ve ailesi çok abarttığımı sonuçta güvenilir yere gönderdiğimizi on gün de kafa dinleyeceğimizi felan söylüyor sizce ben mi abartıyorum yoksa eşimi ve ailesi haklı mı bu konuda ve gideceği mesafe de çok uzak
Kiziniz cok ufak..esimin ailesi her yaz koye gider. Esim de bayram tatilinde bir hafta on gunlugune abisiyle hiser. Ben suana kdar iki kez katildim. Gitmedigim seneler bana da israr ettiler gelsin nolcak bizim yanimizda diye. Kuzenleri de gidiyor onlari cok seviyor ve resmen yanimiza ugramiyor onlar oldugunda fakat yine de birakamadim. Soyle dusunun 15 aylik bir cocuk bir derdi olsa ilk size gelir. Hadi siz yoksunuz babaya gtsin. Ya o anda baba o ortamda yoksa? Evet halasi ve belki diger buyukleri varmis ama o yasta cocuk halaya gdip de soyle oldu boyle oldu diye sikintisini anlatmaz icine kapanir. Oglum 5 yasinda ben bugune kadar cesaret edip de gondermedim. Cunku ha dese gidebilicegim mesafede degil. Bence abartmiyorsunuz. Dogrusunu yapiyorsunuz. O yasta cocuk bakin baba bile degil anne olmadan on gun uzaklasamaz bence. Guvenip nolucak diye gonderirsiniz..isler yolunda gitmezse bambaska bir psikolojiyle donebilir kiziniz.

Ben hastanede yatmak dışında küçük bebeklerin/çocukların anne babasından ayrı olmalarının doğru olmadığını düşünüyorum.

2 defa hastanede yattım.

İlki 15 gündü,üçümüz beraber hastanede kaldık.
Diğeri 1,5 gündü,babasıyla beraber evde kaldı,ben yalnızdım.

1-2 gün olsa belki derim halası baktığı için alışıktır diye düşünerek ama 10 gün çok uzun. ben olsam kabul etmezdim.

Bence çok küçük, mesafe de uzakmış 1 gece 2 gece ya da ha diyince gidecek bir mesafe olsa neyse ama süre uzun göndermeyin.
Neden halasi bakiyor, birine bile bakamazke ikinciye hamileligi dogrumu anladim?
Kadın çalışıyor? Bakamadığı için halasına vermemiş çocuğu çalıştığı için halası bakıyor.

Çok küçük mesafede uzakmış orda başına bir şey gelse düşse hasta olsa(Allah korusun) içiniz nasıl rahat edecek? Ben babasıyla bile bir şey olsa hemen ulaşım sağlayamayacağım bir yere gönderemem o kadar küçükken.

Kiziniz cok ufak..esimin ailesi her yaz koye gider. Esim de bayram tatilinde bir hafta on gunlugune abisiyle hiser. Ben suana kdar iki kez katildim. Gitmedigim seneler bana da israr ettiler gelsin nolcak bizim yanimizda diye. Kuzenleri de gidiyor onlari cok seviyor ve resmen yanimiza ugramiyor onlar oldugunda fakat yine de birakamadim. Soyle dusunun 15 aylik bir cocuk bir derdi olsa ilk size gelir. Hadi siz yoksunuz babaya gtsin. Ya o anda baba o ortamda yoksa? Evet halasi ve belki diger buyukleri varmis ama o yasta cocuk halaya gdip de soyle oldu boyle oldu diye sikintisini anlatmaz icine kapanir. Oglum 5 yasinda ben bugune kadar cesaret edip de gondermedim. Cunku ha dese gidebilicegim mesafede degil. Bence abartmiyorsunuz. Dogrusunu yapiyorsunuz. O yasta cocuk bakin baba bile degil anne olmadan on gun uzaklasamaz bence. Guvenip nolucak diye gonderirsiniz..isler yolunda gitmezse bambaska bir psikolojiyle donebilir kiziniz.
Çok haklısınız ben bu konuda olmaz dediğimde ay çok hassassın diyorlar ben de acaba ben mi çok abartıyorum diye kendimi sorguladım ama sanırım anne olmayınca kimse anlamıyor

Ben evde yokum sabah 9 akşam 5 o yüzden halası var haftada bir gün sadece beraber olabiliyoruz ikinci gebeliğim de süpriz planlı değil keşke hayat kolay olsa da hiç çalışmasak hep yanlarında olsam :(

Ben hastanede yatmak dışında küçük bebeklerin/çocukların anne babasından ayrı olmalarının doğru olmadığını düşünüyorum.

2 defa hastanede yattım.

İlki 15 gündü,üçümüz beraber hastanede kaldık.
Diğeri 1,5 gündü,babasıyla beraber evde kaldı,ben yalnızdım.
Ben de şimdiden hastane ve doğumu düşünüyorum evet haklısınız

Ben olsam henuz konusup kendisini bilincli bir sekilde ifade edemeyen cocugumu kimseye guvenmem.

15 aylık bir bebek büyük sağlık sorunları vs olmadığı sürece kimseye emanet edilmez. Bir sıkıntıya maruz kalsa anlatamaz. Hele ki köy yerleri kalabalık kuzenler felan hiç mantıklı değil. Herkes iyi niyetli olabilir ama o niyetli aileler arasında bir kötü bişey olsa farkedilmiyor o bebek büyüyüp gidiyor. Herhangi bir istismara maruz kalsa anlatamaz, ağrısı olsa anlatamaz. Bebeğinizi gözünüzün önünden ayırmayın.

Bana da bebeğimin amcası-dedesi-babaannesi (şuan 4 aylık) doğmadan önce ‘he bizle köye gelir, alır götürürz’ falan diyorlardı ben hamileyken. Bende ‘kendi gelmek isterse gelir, ama anamı babamı özledim derse geri dönersiniz artık’ diyordum. Yollayacağımdan değil, yollamam. Orada başına bişey gelse onların tepesine çökerim hayatı hepsine dar ederim çünkü, insanlar ne kadar rahat başkasının çocuğunu emanet alıp götürebiliyorlar ya. Kendi anam babam ablama da emanet verip yollamam hiç bir yere oğlumu. Be zaman 15-16 yaşına gelir gitmek istiyorum der o zaman belki tamam da ondan öncesi kesinlikle imkansız

Bana da bebeğimin amcası-dedesi-babaannesi (şuan 4 aylık) doğmadan önce ‘he bizle köye gelir, alır götürürz’ falan diyorlardı ben hamileyken. Bende ‘kendi gelmek isterse gelir, ama anamı babamı özledim derse geri dönersiniz artık’ diyordum. Yollayacağımdan değil, yollamam. Orada başına bişey gelse onların tepesine çökerim hayatı hepsine dar ederim çünkü, insanlar ne kadar rahat başkasının çocuğunu emanet alıp götürebiliyorlar ya. Kendi anam babam ablama da emanet verip yollamam hiç bir yere oğlumu. Be zaman 15-16 yaşına gelir gitmek istiyorum der o zaman belki tamam da ondan öncesi kesinlikle imkansız
Bi de benim tuhafıma giden insanlar sanki ben garip bir şey söylüyormuşum gibi çok tepki veriyorsun demesi sizlerin sayesinde sorunlu düşünmediğimi anladım teşekkür ederim .

Back