- 28 Eylül 2014
- 1.518
- 1.379
- 158
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Kaynanama da gidiyoruz canım. Ben de h.sonları evde olduğumda çağırırım ikisini de. Olay yemek yemeye gitmek değil. Yıllarca obsesif boyutta titiz olan kadın son 5 yıldır böyle. Ha evi b.k götürmüyor afedersiniz. Ben bugün evdeyim yemeğe alıcam mesela. Yemeğim ocakta. Fırsatım olduğunda yapmıyor değilim.Ya 60 yaşında kadın hem babanızla uğraşıyor, hem yemek yapıyor hem evi temizlemeye çalışıyor o yaştan sonra kolay mı pis diye şikayet ediyorsunuz bir de. Çalışıyor olabilirsiniz ama çocuk yok sanırım kendi evinizi bir c.tesi süpürüp silseniz yeter zaten yatmadan yatmaya geliyorsunuz gibi bir şey eh yemekte yapmıyorsunuz daha neyine yetişemiyorsunuz bir akşam gidip silip süpürseniz her yemekten sonra toplasanız etseniz yeter ona el süpürgeleri var şarjlı ya da elektrikli ondan alın yemekten sonra mutfağı çekiverin. Biraz da siz çağırın annenizi yemeğe. Ya da kaynanana neden gitmiyorsunuz hiç yemeğe.
Uğraş derken??60 yasinda kadin , temizlikle ugrasacak gucu kuveti kalmamistir ..
Ayrica daha once nasil ugrastiysan simdide ugras yemeginle..
Furkanca bu aklıma gelmemişti. üzülseler de alışırlar değil mi? Bunu da cebime aldım. Teşekkürlerannenize ilk başta sizin ayrı yemek yemeniz zor gelsede inanın sonra çok daha rahat edecektir .eşiniz dünyanın en iyi insanıda olsa gün gelir bazı şeyleri laf edebilir .haftada iki annenize iki gün kayınvaldenize gidin hem dengeyi saglarsınız hemde zamanla anneniz daha rahat edecektir.ilk zaman mutlaka sitemleri olacak ama aşmaya çalışın .biraz sabredin
Ne güzel insanlar var...teşekkürler.Eşinize maşallah,başta onları sonra seni kırmayarak orda yemek yemeyi kabul edip gidiyo her defasında,ne kadar güzel onların gönlünü bu konuda hoş tutmanız,temizlik konusuna gelince anneciğiniz ne kadar istemem diye Israr ediyorsa sizde tatlı dille onun kadar Israr edin hatta ilkinde izin gününüze denk getirip o ablayla sizde gidin,elbet cok Israr eden kazanacak:)
Annemin ben çocukken yaptıklarını bir bilseniz şikayetimin nedenini anlarsınız sanırım.Allah anneninizin ömrüne ömür katsın olur yaşlanınca insanlar değişiyor :) benim annemde 50 yaşında eskiden çok titizdi şimdi salıverdi birazcık :) gücüm yetmiyor diyor..
bencede emrivaki yapın evi tertemiz görünce alışır bakarsınız bu hafta gelmedi diye şikayetlenir :)
Annemin ben çocukken yaptıklarını bir bilseniz şikayetimin nedenini anlarsınız sanırım.
canımın içi eve günlük gelen gazetenin her sayfasını ütüler, aldığımız ekmeği ocakta tütsüler, kavun karpuzu vimle yıkar öyle sokardı eve. O zamanlar eziyet gibiydi de şimdi gülüyorum. Kadınlar kocalarından gizli para biriktirir eve eşya çoluğa çocuğa birşey alır bizimki biriktirdiği paralarla çamaşır suyu alırdı. Canım benim şimdi düşününce bu hali daha evlaymış ya çakralarım açıldı
Ahh işte derdimi anlayanlardansın kardeşim. Evde yemeklerim bozuluyor iyi yemek yiyemiyorum diye ( ki onlar gözleri ile görmedikleri için öyle diyorlar) kendi evlerini bırakıp kiraya geldiler. Valla üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum ne kadar oluyorsa. Bir sarılıp öpmem yetiyor zaten. Ekonomik özgürlüğü yok ev hanımı. Kredi kartı çıkarttım yıllar önce. Arttırıp para veriyorum bazen. Onu bile bana harcıyor canım. Diyorum ki sana en büyük desteğim para olur anne vallahi billahi bize yaptıklarına kıyamıyorum diyorum daha elden ayaktan düşmedim işine bak sen ne zaman yaşlandım (yaşlı değil ya ) o zaman da sen yaparsın diyor.Aman canım pisse pis boşver anacından tatlımı onun canı sağolsun benim annemin etrafı çoçuk torun kaynıyo yazın gittiğimde gördüm ablam onun çoçukları kardeşlerim onların çoçukları çurçuna gibi ev gel görki ilaçlarını verecek bir insan evladı yok gözüme bakıyo utanıyo anacım bide sürekli ben koşturuyorum peşinde diye zavallım yinede o halde kendini parçalıyo bir tane çoçuğum torunum yemeden evine gidecek diye şurda yazdıklarından anladımki sen bizimkilere bakarakdan çok çok merhametli bi evlatsız bazıları eleştirmiş yok yemeğini evinde yeee diye yahu bazı anneler tıpkı benim annem gibi ne kadar ısrarcı annem yemede göreyim küser günlerce trip yapar tıpkı senin annen gibi bence akşamları sadece mutfağı temizlesen gerisini o yapar yada hafta sonunu 1 gününü ona ayır alttarafı bir kaç saatini alır inan onlardan değerli değil allah başımızdan eksik etmesin onları varlıkları yeter
Aynen sizin gibi düşünüyor annemde. Nasılsa pişecek bu eve yemek diyor siz yiyin biz 2 kez doyuyoruz diyorlar.anneniz ne şanslı kızının yakınında... benimde kızım var tek evladım istersem 70 yaşına geleyim eğer kendime yemek yapabilecek durumdaysam kızımda benimle yese dünyalar benim olur diye düşünüyorum bende kıyamam çünki zaten çalışıyo yoruluyo diye...
temizliğe gelince yaşlandıkça göz görmez olduğundanmıdır nedir çokta fark edemiyolar ...benim annemde aşırı titiz evine gitsek ertesi gün evini kırklar kim gelirse gelsin böyledir gerçi inan böylesi daha zor zaten öyle 2 saatliğine felanda kabul etmez evi kirlencek diye....evinize gelen bayan annenize uğrasa yarım gün 15 te bir annenize çok yoruluyosun zaten bizde hep burdayız kabul etmezsen gelmem hee diye şakayla sarılsanız felan belki yumuşar....
Son zamanlarda yemek işini azaltmaya başladık zaten. Ama bana çok düşkünler zaten sırf o yüzden buraya taşındılar. Yemeğe gitmediğimizde üzülüyorlar kırk defa arıyorlar.
Ben işten çok geç geliyorum bazen 9'u buluyor. Babamla annem zaten eve yemek yapıyoruz 2 tabak fazla kimimiz var 2nizden başka diyorlar. Yalnız yemek yedirmeyin diyorlar. Hem annen hem babam yemek yedirmeyi çok severler.
Bu hafta izinliydim akşamları gitmedik babam sabah aradı küstünüz mü bize niye gelmiyorsunuz diyor?
Ben mümkün olduğunca hsonu falan yemek yapıp kızınızın elinden yemek yiyin diye güç bela evime alabiliyorum.
İşte haftada, 15 günde olması sorun değil annem istemedikten sonra evine nasıl birini sokabilirim onu bikmiyorum
Aynen sizin gibi düşünüyor annemde. Nasılsa pişecek bu eve yemek diyor siz yiyin biz 2 kez doyuyoruz diyorlar.
Annemler 2 evlatlarını kaybetmişler. Biri 8 aylıkken karnında diğeri de canım abim 20 yaşında bundan 20 yıl önce.
Annem aynı dediğiniz gibiydi eve misafir gelip gidince seferberlik ilan edilir bütün ev kırklanırdı.
evet ya bu hali daha iyiymiş.. ohh be :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?