Anneciğim ve temizlik sorunu

Kaynanama da gidiyoruz canım. Ben de h.sonları evde olduğumda çağırırım ikisini de. Olay yemek yemeye gitmek değil. Yıllarca obsesif boyutta titiz olan kadın son 5 yıldır böyle. Ha evi b.k götürmüyor afedersiniz. Ben bugün evdeyim yemeğe alıcam mesela. Yemeğim ocakta. Fırsatım olduğunda yapmıyor değilim.

çalışan 2,5 yaşında hiperaktif erkek çocuk sahibi ve anne babasıyla cümbür cemaat h.içi aynı evde kalan ve yatış saati her akşam iyi ihtimalle gece bir i bulan biri olarak yorumluyorum;
Çocuğunuz yok sanırım. 9 da evde olsanız en geç , 10 a kadar yemek yense. Saat 12 ye kadar annenizin evi çok rahat silinip süpürülebilir. Yani bunu haftada bir kere yapsanız yeterli olur. Haftada bir gün de yatış saatinizin 12 yi bulması sizi çok da zorlamaz diye düşünüyorum. Çoluk çocuk olmadığından dağınıklık da olmaz.

annenize üzüldüm

15 günde bir bayan gelebilir.
Siz zorla ayarlayın, başta yok mok der.
O düzen zamanla annenizin de hoşuna gidecektir.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim kusura bakmayın..
Benim ablam da öyleydi.
Evlendi sözde çalışıyorum adı altında her gün her gün yemeğe bize gelirlerdi.
Bekar kardeşleri olarak uyuz olurduk.
10 kişilik nüfus içinde annecim kendini parçalardı evlat diye.

Lütfen evlenen insan karnını doyurmayı da bilsin, başının çaresine baksın.
Çalışan pek çok bayan yapabiliyor bunu.

Yemek yapmak çok zor bir şey değil.
3 çeşit yemeyin 2 çeşit yiyin hatta bazen tek çeşit.
Ama 60 yaşındaki kadına yük olmayın..

60 yasinda kadin , temizlikle ugrasacak gucu kuveti kalmamistir ..
Ayrica daha once nasil ugrastiysan simdide ugras yemeginle..

Arkadaşlar konu daha çok yemekleri annemde yiyor olmamız üzerinde döndü fakat dediğim gibi bu düzen sorunu sadece bunla alakalı değil. 1 yıldır aynı apartmandayız ben evliliğimin 2, 2.5 yılı annemle haftada 10 günde bir görüştüm.
elbette gittiğimde devrilip yatmıyorum yapılabilecek ufak tefek her işinde (babamda dahil tabi) yanındayız eşimle. Biz birlikte değilken de böyleydi annem.
Burada bir kaç arkadaşın dediği gibi gündelikçi konusunda emrivaki yapayım en azından camları, balkonu silsin diye getirdim diyerek.
Belki böyle böyle rahata alışır. Yapıcı yorumlar ve usluplu eleştiriler için teşekkürler.
okypte fikrimi aldım gidiyorum. Konuyu kapatır mısın lütfen.

annenize ilk başta sizin ayrı yemek yemeniz zor gelsede inanın sonra çok daha rahat edecektir .eşiniz dünyanın en iyi insanıda olsa gün gelir bazı şeyleri laf edebilir .haftada iki annenize iki gün kayınvaldenize gidin hem dengeyi saglarsınız hemde zamanla anneniz daha rahat edecektir.ilk zaman mutlaka sitemleri olacak ama aşmaya çalışın .biraz sabredin

Furkanca bu aklıma gelmemişti. üzülseler de alışırlar değil mi? Bunu da cebime aldım. Teşekkürler

Eşinize maşallah,başta onları sonra seni kırmayarak orda yemek yemeyi kabul edip gidiyo her defasında,ne kadar güzel onların gönlünü bu konuda hoş tutmanız,temizlik konusuna gelince anneciğiniz ne kadar istemem diye Israr ediyorsa sizde tatlı dille onun kadar Israr edin hatta ilkinde izin gününüze denk getirip o ablayla sizde gidin,elbet cok Israr eden kazanacak:)

Ne güzel insanlar var...teşekkürler.
eşimden de allah razı olsun kimse dört dörtlük değil yeri geliyor evliliğimiz bile. Ama kendi anne babasından ayırt etmez mutlu etmek için çırpınır. Allah ım tüm derdi olan kk üyesi kızkardeşlerime sadece böyle sorun versin inşallah.

Allah anneninizin ömrüne ömür katsın olur yaşlanınca insanlar değişiyor :) benim annemde 50 yaşında eskiden çok titizdi şimdi salıverdi birazcık :) gücüm yetmiyor diyor..
bencede emrivaki yapın evi tertemiz görünce alışır bakarsınız bu hafta gelmedi diye şikayetlenir :)

Annemin ben çocukken yaptıklarını bir bilseniz şikayetimin nedenini anlarsınız sanırım.
canımın içi eve günlük gelen gazetenin her sayfasını ütüler, aldığımız ekmeği ocakta tütsüler, kavun karpuzu vimle yıkar öyle sokardı eve. O zamanlar eziyet gibiydi de şimdi gülüyorum. Kadınlar kocalarından gizli para biriktirir eve eşya çoluğa çocuğa birşey alır bizimki biriktirdiği paralarla çamaşır suyu alırdı. Canım benim şimdi düşününce bu hali daha evlaymış ya çakralarım açıldı

gülümsetti beni yazdıklarınız belkide bazılarına göre normaldir ama siz öyle gördüğünüz için artık daha dağınık geliyordur.. ama sanırım tek mantıklı çözüm eve yardımcı bayan çağırmak..
bilmem başka birinin yaptıklarını yiyebilir misiniz ama sadece yemek yapmak için birini alsanız güvendiğiniz temiz birini..sizin evde yemek yapabilir.. sizde gelince annenizi çağırırsınız oda yemek yapmak durumunda kalmaz temizliğe ayırır vaktini..

anneniz ne şanslı kızının yakınında... benimde kızım var tek evladım istersem 70 yaşına geleyim eğer kendime yemek yapabilecek durumdaysam kızımda benimle yese dünyalar benim olur diye düşünüyorum bende kıyamam çünki zaten çalışıyo yoruluyo diye...

temizliğe gelince yaşlandıkça göz görmez olduğundanmıdır nedir çokta fark edemiyolar ...benim annemde aşırı titiz evine gitsek ertesi gün evini kırklar kim gelirse gelsin böyledir gerçi inan böylesi daha zor zaten öyle 2 saatliğine felanda kabul etmez evi kirlencek diye....evinize gelen bayan annenize uğrasa yarım gün 15 te bir annenize çok yoruluyosun zaten bizde hep burdayız kabul etmezsen gelmem hee diye şakayla sarılsanız felan belki yumuşar....

Aman canım pisse pis boşver anacından tatlımı onun canı sağolsun benim annemin etrafı çoçuk torun kaynıyo yazın gittiğimde gördüm ablam onun çoçukları kardeşlerim onların çoçukları çurçuna gibi ev gel görki ilaçlarını verecek bir insan evladı yok gözüme bakıyo utanıyo anacım bide sürekli ben koşturuyorum peşinde diye zavallım yinede o halde kendini parçalıyo bir tane çoçuğum torunum yemeden evine gidecek diye şurda yazdıklarından anladımki sen bizimkilere bakarakdan çok çok merhametli bi evlatsız bazıları eleştirmiş yok yemeğini evinde yeee diye yahu bazı anneler tıpkı benim annem gibi ne kadar ısrarcı annem yemede göreyim küser günlerce trip yapar tıpkı senin annen gibi bence akşamları sadece mutfağı temizlesen gerisini o yapar yada hafta sonunu 1 gününü ona ayır alttarafı bir kaç saatini alır inan onlardan değerli değil allah başımızdan eksik etmesin onları varlıkları yeter

Ahh işte derdimi anlayanlardansın kardeşim. Evde yemeklerim bozuluyor iyi yemek yiyemiyorum diye ( ki onlar gözleri ile görmedikleri için öyle diyorlar) kendi evlerini bırakıp kiraya geldiler. Valla üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum ne kadar oluyorsa. Bir sarılıp öpmem yetiyor zaten. Ekonomik özgürlüğü yok ev hanımı. Kredi kartı çıkarttım yıllar önce. Arttırıp para veriyorum bazen. Onu bile bana harcıyor canım. Diyorum ki sana en büyük desteğim para olur anne vallahi billahi bize yaptıklarına kıyamıyorum diyorum daha elden ayaktan düşmedim işine bak sen ne zaman yaşlandım (yaşlı değil ya ) o zaman da sen yaparsın diyor.
hakkatten cennet bu annelerin ayakları altında

Aynen sizin gibi düşünüyor annemde. Nasılsa pişecek bu eve yemek diyor siz yiyin biz 2 kez doyuyoruz diyorlar.
Annemler 2 evlatlarını kaybetmişler. Biri 8 aylıkken karnında diğeri de canım abim 20 yaşında bundan 20 yıl önce.
Annem aynı dediğiniz gibiydi eve misafir gelip gidince seferberlik ilan edilir bütün ev kırklanırdı.
evet ya bu hali daha iyiymiş.. ohh be :)

zorla biraz ev kira falansa para acisindan istemiyo olabilir ama idare et kirmadan halletmeye calis bence
hergun orda olunca kv bisey demiyo mu merak ettim acikcasi

Allah rahmet eylesin...

gerçekten daha iyi çok titiz olup gittiğinizde huzursuz olacağınıza arkanızdan evi kaldırıp daha çok yorulduğunu düşünüp üzüleceğinize az dağınık olsun azda pis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…