- 28 Eylül 2014
- 1.518
- 1.379
- 158
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Esra çok haklısın. Bunları biz düşünmüyor değiliz. Ben bir bankada kurumsal müşteri ilişkilerinde çalışıyorum o nedenle işim ağır. İnanırsan 19:00 da eve gelince erken çıktım diyorum.Yanlis anlamayin ama nasil bir isiniz var ki haftada 3 gun yemek yapamiyorsunuz, ya da sofranizi kaldiramiyorsunuz?
gerek yok ailenize bu sekilde yuk olmaniza.
zor geliyordur belki. Bi kap yemek yapsa 3 gun yer onlar. Ama siz gidince oyle olmaz. Diger turlu olsa temizlige ayiracak zamani da olur enerjisi de.
evlenmissiniz, kendi basinizin caresine bakin artik.
Parkon aslında bazen cidden zor işten geç gelince. Ama 2 yıl annemlerle yakın olmadan önce hiç aç kalmadık. Yemek olmadığında kahvaltı yaptık, bir çorbayı 3 gün yedik, sadece salata yedik vb. Evde yememenin nedeni biraz duygusal. Evin tek çocuğuyum. Abimi yıllar önce kaybettik. Abim özürlüydü rahmetli. Bu annemlerde derin etkiler bıraktı ve maalesef çok üzerime düştüler. Yumuşak karınları ben oldum. 32 yaşındayım görsen 40 günlük bebeğim. Bu konuda hayırı çok dedik evimiz ayrı yolumuz sapa. Ama ağladılar üzüldüler. Üç gün ömürleri kaldı üzmeyelim birlikte olalım diyoruz bizde. Allah razı olsun eşim benden çok düşkün aileme. Ben de kvciğime öyleyim. 5 kişi mutlu mesut yaşıyoruz. Sorun daha çok pskolojik maalesefEmekli bir adamla tüm gün oturduğu yetmiyor birde size yemek yapmakla uğraşıyor kadıncağız.
Yemek yapmak bu kadar mı zorda siz evinizde yemiyorsunuz?
Amin amin... burada neler okuyoruz görüyoruz.yazık yahuu 60 yaşındaki kadın akşam damadı gelecek diye eminim sabahtan başlıyordur yemek yapmayı.kendine yapsa önceki günkü yemeklerle idare eder ve başka işleri yapar.ayrıca bir hafta sonu mutfagını bastan temizleseniz tertemiz olur.Allah başka dert vermesin
Asyah zaten ne yapmam gerektiğini bilmediğimden konu açtım. Konuşsam üzülecek diye korkuyorum. Şu yarım gün mevzusu denenebilir. Bunu deneyim mademannenizi burada eleştirmektense alıp karşınıza konuşmanız daha güzel olurdu..
yapmanız gereken ;
anneniz ben istemem dese de siz kendi kadınınızı 15 günde bir annenize yollayın, parasını siz verdikten sonra kapıdan kovacak hali yok ! annenize "annecim, ben senin yorulmanı istemiyorum, kendim gelip sana iş yapamadığım için de içim rahat etmiyor o yüzden bir kadının olsun istiyorum, parası da bana ait, beğenmezsen arkasından sen kendin yine yaparsın" dersiniz olur biter..
Evet çok mutlu oluyorlar. Öyle ki yemeğe gitmezsek evde pişeni doldurup bana getiriyorben ailenizin sizi akşam yemeğinde ağırlamaktan mutlu olduğunu düşünüyorum, zaten sıkılıyorlardır, kalabalık sofra daha çok hoşlarına gidiyordur, yaşlandıkça öyle oluyor insanlar.. temizlik sorunun sizden kaynaklı olduğunu sanmıyorum, ama elinizden geldiğince yardım edebilirsiniz-ki eminim yapıyorsunuzdur da zaten.
bunun dışında evinize temizlik için birini alıyormusunuz bilmiyorum ama şöyle bir şey yapılabilir örneğin: haftada 1 gün yarım gün size kalan yarım gün annenize gider kadın, siz tam günlük ücretini verirsiniz. annenize de bizim evinki yarım günde bitiyor zaten kalan vakitte de senin evi şöyle bir toplayıversin sen de biraz dinlenirsin hem falan diyebilirsiniz.
Konuyu tam okusanız keşke. Ben demiyorum ki yemek yiyip arkamı dönüyorum. 5, 10 dk da yapabileceğimi yapıyorum zatenkendı evınızde yıyın
orada yemek yıyıp mutfagı toplamanın neresı zor yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?