• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneciğim ve temizlik sorunu

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.379
158
Selam kızlar. Bu düşündüklerimden dolayı utanıyorum ama artık çok bunaldım. Farklı görüşlere ihtiyacım var.
Annemler kv ve biz aynı apartmandayız. Eşimle genellikle akşam yemeklerinde annemlerde oluruz. Sorun şu ki eskiden pürü pak olan annem artık biraz pis :( pis de demeyeyim de dağınık... 60 yaşında normal bu biliyorum. Babam 65 yaşında tüm gün evde. Asıl sorun o aslında annem adamın peşinde perişan. Bir de biz yüküz üzerlerinde.
Özellikle mutfağı o kadar dağınık ve yerler pis oluyor ki bazen yemek yemek gelmiyor içimden 5 10 dakkada ne yapabilirsem toplamaya çalışıyorum. Yerlerde ekmek kırıkları, toprak parçaları, tozlar vsss...
Kv den utanıyorum neredeyse o da aksine bal dök yala.
Aynı zamanda yaptığı yemek vb gibi şeylere de çok titiz kendince. Elinde bir peçete herşeyi onla tutar. Bir bakarsın lavaboda kullanılmış peçete bir bakarsın yemek masasında.
Allah var eşim hiç eleştirmedi bugüne kadar. Ben bir kaç kez söyledim eşime rahatsızlığımı ayıp ediyorsun dedi. En fazla rahatsız olduğu bir şey olduğunda dellidda şurayu bir siliver aşkım yada şunu değiştiriver der.
Ben zaten çalıştığımdan kendi işimi yapamıyorum ki anneme yardım edeyim.
Yarın misafiri gelecek ben bugün izinliyim yanına indim. İçim elvermedi mutfağını sildim süpürdüm ama herzaman buna vaktim yok maalesef.
Anneme herzaman diyorum bak anneciğim zaten yükümüz sizde, benim sofrayı kaldırmaya mecalim olmuyor kıyamıyorum sana gel temizlikçi alayım sana da. Kabul etmiyor, ben şimdilik yapıyorum işimi diyor. Daha bana ayda gelen ablayı eleştiriyor yok camı böyle siliyor, yeri şöyle temizliyor. Ben almam da almam diyor başka şey demiyor.
Aslında sorunu düzen maalesef. Bir iş yaparken diğerine koşuyor dolayısıyla her iş eksik oluyor.
Anneme haksızlık ediyorum farkındayım ama bir de çözüm bulmam lazım.
Bir yol gösterin lütfen

sürekli bir temizlikci almayın..onbeş güne biri gelebilir..

ve siz neden anneniz de yemektesiniz aynı apartmandaysanız kendi evinize geçin kadının iki kişilik yemek yapması farklı dört kişilik ayrı yanı yaşıda var yük olmayın evde kaldığınız zamanlarda yardımcıyla birlikte temizliğini yapın...

Kendi evinizde yiyin yemeğinizi. Yetişemiyor olabilir. Onlar karı koca be olsa yerler belki ama siz gelince bir mecburiyet doğuyor.

bence her akşam anneni babanı al kayınvalidenlere yemeğe çık. hem kv temiz, hemde annenin mutfağı temiz kalır :KK22:. Şaka bir tarafa her akşam yemekten sonra mutfağı toparlaman 1 saatini bile almaz.

Yanlis anlamayin ama nasil bir isiniz var ki haftada 3 gun yemek yapamiyorsunuz, ya da sofranizi kaldiramiyorsunuz?
gerek yok ailenize bu sekilde yuk olmaniza.
zor geliyordur belki. Bi kap yemek yapsa 3 gun yer onlar. Ama siz gidince oyle olmaz. Diger turlu olsa temizlige ayiracak zamani da olur enerjisi de.
evlenmissiniz, kendi basinizin caresine bakin artik.

Son zamanlarda yemek işini azaltmaya başladık zaten. Ama bana çok düşkünler zaten sırf o yüzden buraya taşındılar. Yemeğe gitmediğimizde üzülüyorlar kırk defa arıyorlar.
Ben işten çok geç geliyorum bazen 9'u buluyor. Babamla annem zaten eve yemek yapıyoruz 2 tabak fazla kimimiz var 2nizden başka diyorlar. Yalnız yemek yedirmeyin diyorlar. Hem annen hem babam yemek yedirmeyi çok severler.
Bu hafta izinliydim akşamları gitmedik babam sabah aradı küstünüz mü bize niye gelmiyorsunuz diyor?
Ben mümkün olduğunca hsonu falan yemek yapıp kızınızın elinden yemek yiyin diye güç bela evime alabiliyorum.
İşte haftada, 15 günde olması sorun değil annem istemedikten sonra evine nasıl birini sokabilirim onu bikmiyorum

Emekli bir adamla tüm gün oturduğu yetmiyor birde size yemek yapmakla uğraşıyor kadıncağız.
Yemek yapmak bu kadar mı zorda siz evinizde yemiyorsunuz?

Yanlis anlamayin ama nasil bir isiniz var ki haftada 3 gun yemek yapamiyorsunuz, ya da sofranizi kaldiramiyorsunuz?
gerek yok ailenize bu sekilde yuk olmaniza.
zor geliyordur belki. Bi kap yemek yapsa 3 gun yer onlar. Ama siz gidince oyle olmaz. Diger turlu olsa temizlige ayiracak zamani da olur enerjisi de.
evlenmissiniz, kendi basinizin caresine bakin artik.
Esra çok haklısın. Bunları biz düşünmüyor değiliz. Ben bir bankada kurumsal müşteri ilişkilerinde çalışıyorum o nedenle işim ağır. İnanırsan 19:00 da eve gelince erken çıktım diyorum.
ama sorun onlara yük olmamız değil. Annemler buraya taşınalı 1 yıl oldu biz 3 yıldır evliyiz 2 yıl herşeyi kendim yaptım. O zaman annemlere haftada 1 giderdik annem yine aynıydı. Yani son 5-6 senedir böyle. Önceden ev eskiydi eşyalar eskiydi göstermiyordu diyordum ama yeni ev yeni eşya annem aynı.

yazık yahuu 60 yaşındaki kadın akşam damadı gelecek diye eminim sabahtan başlıyordur yemek yapmayı.kendine yapsa önceki günkü yemeklerle idare eder ve başka işleri yapar.ayrıca bir hafta sonu mutfagını bastan temizleseniz tertemiz olur.Allah başka dert vermesin

Emekli bir adamla tüm gün oturduğu yetmiyor birde size yemek yapmakla uğraşıyor kadıncağız.
Yemek yapmak bu kadar mı zorda siz evinizde yemiyorsunuz?
Parkon aslında bazen cidden zor işten geç gelince. Ama 2 yıl annemlerle yakın olmadan önce hiç aç kalmadık. Yemek olmadığında kahvaltı yaptık, bir çorbayı 3 gün yedik, sadece salata yedik vb. Evde yememenin nedeni biraz duygusal. Evin tek çocuğuyum. Abimi yıllar önce kaybettik. Abim özürlüydü rahmetli. Bu annemlerde derin etkiler bıraktı ve maalesef çok üzerime düştüler. Yumuşak karınları ben oldum. 32 yaşındayım görsen 40 günlük bebeğim. Bu konuda hayırı çok dedik evimiz ayrı yolumuz sapa. Ama ağladılar üzüldüler. Üç gün ömürleri kaldı üzmeyelim birlikte olalım diyoruz bizde. Allah razı olsun eşim benden çok düşkün aileme. Ben de kvciğime öyleyim. 5 kişi mutlu mesut yaşıyoruz. Sorun daha çok pskolojik maalesef

yazık yahuu 60 yaşındaki kadın akşam damadı gelecek diye eminim sabahtan başlıyordur yemek yapmayı.kendine yapsa önceki günkü yemeklerle idare eder ve başka işleri yapar.ayrıca bir hafta sonu mutfagını bastan temizleseniz tertemiz olur.Allah başka dert vermesin
Amin amin... burada neler okuyoruz görüyoruz.

annenizi burada eleştirmektense alıp karşınıza konuşmanız daha güzel olurdu..

yapmanız gereken ;
anneniz ben istemem dese de siz kendi kadınınızı 15 günde bir annenize yollayın, parasını siz verdikten sonra kapıdan kovacak hali yok ! annenize "annecim, ben senin yorulmanı istemiyorum, kendim gelip sana iş yapamadığım için de içim rahat etmiyor o yüzden bir kadının olsun istiyorum, parası da bana ait, beğenmezsen arkasından sen kendin yine yaparsın" dersiniz olur biter..

ben ailenizin sizi akşam yemeğinde ağırlamaktan mutlu olduğunu düşünüyorum, zaten sıkılıyorlardır, kalabalık sofra daha çok hoşlarına gidiyordur, yaşlandıkça öyle oluyor insanlar.. temizlik sorunun sizden kaynaklı olduğunu sanmıyorum, ama elinizden geldiğince yardım edebilirsiniz-ki eminim yapıyorsunuzdur da zaten.
bunun dışında evinize temizlik için birini alıyormusunuz bilmiyorum ama şöyle bir şey yapılabilir örneğin: haftada 1 gün yarım gün size kalan yarım gün annenize gider kadın, siz tam günlük ücretini verirsiniz. annenize de bizim evinki yarım günde bitiyor zaten kalan vakitte de senin evi şöyle bir toplayıversin sen de biraz dinlenirsin hem falan diyebilirsiniz.

kendı evınızde yıyın

orada yemek yıyıp mutfagı toplamanın neresı zor yahu

annenizi burada eleştirmektense alıp karşınıza konuşmanız daha güzel olurdu..

yapmanız gereken ;
anneniz ben istemem dese de siz kendi kadınınızı 15 günde bir annenize yollayın, parasını siz verdikten sonra kapıdan kovacak hali yok ! annenize "annecim, ben senin yorulmanı istemiyorum, kendim gelip sana iş yapamadığım için de içim rahat etmiyor o yüzden bir kadının olsun istiyorum, parası da bana ait, beğenmezsen arkasından sen kendin yine yaparsın" dersiniz olur biter..
Asyah zaten ne yapmam gerektiğini bilmediğimden konu açtım. Konuşsam üzülecek diye korkuyorum. Şu yarım gün mevzusu denenebilir. Bunu deneyim madem

ben ailenizin sizi akşam yemeğinde ağırlamaktan mutlu olduğunu düşünüyorum, zaten sıkılıyorlardır, kalabalık sofra daha çok hoşlarına gidiyordur, yaşlandıkça öyle oluyor insanlar.. temizlik sorunun sizden kaynaklı olduğunu sanmıyorum, ama elinizden geldiğince yardım edebilirsiniz-ki eminim yapıyorsunuzdur da zaten.
bunun dışında evinize temizlik için birini alıyormusunuz bilmiyorum ama şöyle bir şey yapılabilir örneğin: haftada 1 gün yarım gün size kalan yarım gün annenize gider kadın, siz tam günlük ücretini verirsiniz. annenize de bizim evinki yarım günde bitiyor zaten kalan vakitte de senin evi şöyle bir toplayıversin sen de biraz dinlenirsin hem falan diyebilirsiniz.
Evet çok mutlu oluyorlar. Öyle ki yemeğe gitmezsek evde pişeni doldurup bana getiriyor

hm kendi istiyomuş gelmenizi.. o zmn yapacak bişey yok ona yardımcı alacaksın. veya katlanacaksın şöyle ki 5-6 senedir bu şekildeyse demekki eskisi kdr herşeye yetişemiyo kadın..

Ya 60 yaşında kadın hem babanızla uğraşıyor, hem yemek yapıyor hem evi temizlemeye çalışıyor o yaştan sonra kolay mı pis diye şikayet ediyorsunuz bir de. Çalışıyor olabilirsiniz ama çocuk yok sanırım kendi evinizi bir c.tesi süpürüp silseniz yeter zaten yatmadan yatmaya geliyorsunuz gibi bir şey eh yemekte yapmıyorsunuz daha neyine yetişemiyorsunuz bir akşam gidip silip süpürseniz her yemekten sonra toplasanız etseniz yeter ona el süpürgeleri var şarjlı ya da elektrikli ondan alın yemekten sonra mutfağı çekiverin. Biraz da siz çağırın annenizi yemeğe. Ya da kaynanana neden gitmiyorsunuz hiç yemeğe.

Back