Saç Uzatma Yöntemleri Anneannemin Sa uzatma forml...

hımm evet doğru söylüyosun dışarda bekletmek daha iyi.zencefil tarifi de şöyle: 4-5 parça zencefili 1 veya 2 bardak suya koy.suyu kaynayınca ılımaya bırak.banyoda yıkadığın saçlara son durulama suyu olarak dök.ve öyle çık.ben böyle biliyorum canım.

YAA BeN dolapta kuru serin bir yerde muhafaza ediyordum karışımı. Böyle bi etkisi olmaz mı acaba? yeniden mi hazırlasam karışımı? fisfisfisfisfisfis
fisfisfis

YAA BeN dolapta kuru serin bir yerde muhafaza ediyordum karışımı. Böyle bi etkisi olmaz mı acaba? yeniden mi hazırlasam karışımı? fisfisfisfisfisfis
fisfisfis

yok yaa atma sakın kuulan bence pek bişey olmaz..yenisini öyle hazırlarsın artık..bende öyle yaptım yani..a.s

Yani normal dolapta (buzdolabı değil) gölgede bekletiyordum. Acaba güneş görünce onun farklı bir etkisi mi olur? Acaba içindeki faydalı maddelerin açığa çıkabilmesi için güneş ışığı ile zeytinyağı ve muskatın reakte olamaları mı gerekir? lisede kimya dersinde gibi hissettim kendimi :icecream: . Kafam çok karıştı kusura bakmayın artık :bbo: laelaelaelaelae

canım ben önce buzdolabına koydun zannetmiştim..normal dolapta zaten hiçbişeycik olmas merak etme..valla güneş deniyo ama ben ankarada güneş filan bulamıyorum o yüzden mecburen bi kenarda bekliyo öyle kavanozum..:smiley-cool:

kızlar bu muskatı çok ince mi öğütmek lazım benim ki biraz kalın oldu ve baya zorlandım sonuçta onu da saçımıza sürmemiz gerekiyor değil mi ???mirmirmirmir

Arkadaşlar nerde saklandığının pek bi önemi yok... Ama tabi kuytu bi yerlerde saklarsanız daha iyi olur diye biliyorum. Bu arada saçlarım belirgin bi şekilde uzadı görenlerde söylüyolar.Artık saçlarım hiç kabarmıyor fönlü gibi ve parlak yani kısacası zeytinyağlı bu karışım sağlık veriyor, kan dolaşımını hızlandırıyor..

yalnız bugün fark ettim bende kepek yaptı hemde konak şeklinde sanırım bana pek yardımcı olamıcak:KK43:

İçinde zeytinyağ bulunan bir karışımın kepek yada konak yapması mümkün değil.. Ama eğerki bu ay içinde turp suyu yada her hangi bi maske denediysen bilemem dediğim gibi turplu su bende kepek ve kaşıntı yapmıştı.. Ayrıca şampuan değişikliğide kepeğe neden olabiliyor bilgine... şutarafagitti

Ne kadar zamanda saç uzatıor bu formül birde saçları düzlüyor mu??

Bu karışım saçları yatıştırıyor, sağlıklı yapıyor. Sağlıklı saçta çok güzel uzuyor.. Benim saçlarım 2 ayda 6 cm uzadı.. En güzelide bu bence. Yanlız saçınıza çok yüklenmeyin bazı günler saçımı 3 gün kendi haline bıraktığım oluyor yıkamıyorum sadece tarıyorum, saçımı çok sıkı bağlamıyorum.. Çok işe yarıyor...

yararlı paylaşım için teşekkürler, en kısa zamanda deneyip sonucu yazacağım

merhaba.bende formulü bu akşam hazırladım ve cumartesi uygulamayı düşünüyorum.fakat benim bir endişem var.muskatları aldığım aktar yakın aile dostumuz ve bana dediği şeyde,muskat çok ciddi bir sakinleştiriciymiş.çok az bir miktarı bile yetişkin bir insanda ağız yoluyla alınırsa yatıştırıcı sakinleştirici bir etki yaparmış.ve bizde ciddi ciddi 2 adet muskatı rendeledik.yani bir zararı olmaz değilmi saç köklerine.tahriş veya dökülme gibi.yada ne bilim başka bişi.sizler denedinizmi.hep takip ettim,anneanne formülü diye de aslında güveniyorum ama genede bir sormak istedim.cevaplarsanız sevinicem...

merhaba.bende formulü bu akşam hazırladım ve cumartesi uygulamayı düşünüyorum.fakat benim bir endişem var.muskatları aldığım aktar yakın aile dostumuz ve bana dediği şeyde,muskat çok ciddi bir sakinleştiriciymiş.çok az bir miktarı bile yetişkin bir insanda ağız yoluyla alınırsa yatıştırıcı sakinleştirici bir etki yaparmış.ve bizde ciddi ciddi 2 adet muskatı rendeledik.yani bir zararı olmaz değilmi saç köklerine.tahriş veya dökülme gibi.yada ne bilim başka bişi.sizler denedinizmi.hep takip ettim,anneanne formülü diye de aslında güveniyorum ama genede bir sormak istedim.cevaplarsanız sevinicem...

Canım kesinlikle herhangi bir yan etkisini görmedim yapanlar var ve böyle bir şey olsa onlarda muhakkak yazarlardı... Yanlız bu bakımı çok sık yapmanıza gerek yok haftada bir yada 2 haftada birde yapabilirsiniz... yerimseniben
İstersen geçmişi bir okuyabilirsin..

evet evet baya okudum geçmişi.ben ayda 1 yapıcam galiba.benim saçlarım çok düz,ince telli ve birazda yağlı.burada baya arkadaş bu formülün saçları düzleştirip yatıştırdığını yazmış.o benim ihtiyacım olan en son şey.ben uzatmak için kullanıcam bunu.sonuçları yazıcam..teşekkürrr

Eveeet ben sonunda dün bu maskeyi yaptım size nasıl anlatıcam bilmiyorum o ne koku o ne yumuşaklık anlatılamaz evin içi bile mis gibi koktu saçımdan resmen ayna olur parıl parıl parlıyorrr... Ben bu maskeyi ayda iki kez yapmaya karar verdim..
Ben hiç bi maskeden bu kadar memnun kalmadım eeee eskilerin varmış bi bildiği uzatma etkisinide yakında görücez inşallah, şimdilik saçlarımdan sağlık fışkırıyor hihoyyyt :teytey:

Ben maskeyi şu şekilde yaptım;
2 tane muskat(küçük hindiztan cevizi)
1 tutam kuru karanfil
Yukarıdakileri geçecek kadar sızma zeytinyağı
Önce muskatları havanda biraz dövüp parçaladım sonra rondoya alıp içine karanfilleri ve zeytinyağını koyup iyice rondodan geçirdim bu karışımı 3 gün bekletmek gerekiyor cam kavanozda..
Sonra saç uçlarıma kadar uyguladım, pazar günü evde olduğum için 6 saat beklettim ve gerisi tarif edemeyeceğim kadar süperrr herkeze öneriyorum arkadaşlar..

canım ben bişey sorucam bazı yerleri anlamadımda zeytinyağını ne kadar katıcaksın 1 çorba kaşığı kadar mı mesela ve saçını neyle sardın bide şey duruladıktan sonra şampuan kullansak sorun olurmu eğer bilgin varsa yazarmısın yada aneannene ve annene sorarmısın teşekkürler şimdiden :):):)kaydirigubbakcemile5

X