• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne-sevgili arasında kaldım :(

1gypsy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
1.017
15
118
meraba kızlar son zamanlarda aklıma çok takılan bişey var. ben 21 yaşındayım erkek arkadaşım 22 ikimiz de okuyoruz. ikimiz de devletten gelen burs parasıyla geçiniyoruz ona ailesinden de geliyo biraz. benim hayret ettiğim şey şu; ona ailesinden gelen para diyelim 200 lira o para 1-2 günde bitiyo berber yiyoruz arkadaşlarıyla yiyoruz para olunca pahalı yerlerden çıkmıyoruz ben ne kadar dil döksem de çok açılıyoruz diye, para yemek içindir diyo pek umursamıyo lafımı. mesela şurda 2 bira içecek param varsa zenginimdir ben diyo. hadi o 200 öyle gidiyo diğer burstan gelen parası da yurt taksidine sigaraya falan gidiyo. sıra geliyo benim parama. ben de paramı kıskanıyo gibi olmıym diye veriyorum ona 2 hafta falan idare edelim yol parası yapalım diye ama bi bakıyorum 3 gün sonra o da bitmiş ve onca yolu yürüyerek gidip geliyoruz. annem bu durumu anladığında sen nasıl oğlana para yedirirsin zaten aldığın para 3 kuruş onu da kendi ihtiyaçlarına sakla harç paranı biriktir falan diye kızdı. hem paranı yiyen adamla senin ne işin olur dedi. ama birbirimizi gerçekten seviyoruz ve beraber bi geleceğimiz olsun istiyoruz. annem de öyle sorumsuzla ne geleceğin olcak diyor. annemi dinlesem anneme hak veriyorum tamam bida para vermiycem diyorum, sevgiliyi dinlesem ona hak veriyorum 3 günlük dünya değil mi yiyelim anasını satıym diyorum. annem en son tehdit etti paranın hesabını ben tutcam bundan sonra, yoksa babanın önüne atarım seni diye. yine burs zamanı geldi ben ona nasıl paramı sana veremem diyebilirim ki kızlar?? bana bi akıl verin lütfen:5:

meraba kızlar son zamanlarda aklıma çok takılan bişey var. ben 21 yaşındayım erkek arkadaşım 22 ikimiz de okuyoruz. ikimiz de devletten gelen burs parasıyla geçiniyoruz ona ailesinden de geliyo biraz. benim hayret ettiğim şey şu; ona ailesinden gelen para diyelim 200 lira o para 1-2 günde bitiyo berber yiyoruz arkadaşlarıyla yiyoruz para olunca pahalı yerlerden çıkmıyoruz ben ne kadar dil döksem de çok açılıyoruz diye, para yemek içindir diyo pek umursamıyo lafımı. mesela şurda 2 bira içecek param varsa zenginimdir ben diyo. hadi o 200 öyle gidiyo diğer burstan gelen parası da yurt taksidine sigaraya falan gidiyo. sıra geliyo benim parama. ben de paramı kıskanıyo gibi olmıym diye veriyorum ona 2 hafta falan idare edelim yol parası yapalım diye ama bi bakıyorum 3 gün sonra o da bitmiş ve onca yolu yürüyerek gidip geliyoruz. annem bu durumu anladığında sen nasıl oğlana para yedirirsin zaten aldığın para 3 kuruş onu da kendi ihtiyaçlarına sakla harç paranı biriktir falan diye kızdı. hem paranı yiyen adamla senin ne işin olur dedi. ama birbirimizi gerçekten seviyoruz ve beraber bi geleceğimiz olsun istiyoruz. annem de öyle sorumsuzla ne geleceğin olcak diyor. annemi dinlesem anneme hak veriyorum tamam bida para vermiycem diyorum, sevgiliyi dinlesem ona hak veriyorum 3 günlük dünya değil mi yiyelim anasını satıym diyorum. annem en son tehdit etti paranın hesabını ben tutcam bundan sonra, yoksa babanın önüne atarım seni diye. yine burs zamanı geldi ben ona nasıl paramı sana veremem diyebilirim ki kızlar?? bana bi akıl verin lütfen:5:

öğrenci adamın birayla yemeyle içmeyle ne işi olur
seni gercekten seviyorsa ikinizinde iyiliğini ister
hayrat bişey yaa ne zamanlara kaldık
oku okulunu kurtar hayatını zaman gectikce kişiliğin oturdugunda hyattan beklentilerin farklı olacak...:31:

öğrenci adamın birayla yemeyle içmeyle ne işi olur
seni gercekten seviyorsa ikinizinde iyiliğini ister
hayrat bişey yaa ne zamanlara kaldık
oku okulunu kurtar hayatını zaman gectikce kişiliğin oturdugunda hyattan beklentilerin farklı olacak...:31:

peki. sizin fikrinizi de dikkate alırım

Öğrencinin geliri ne ki 3 günlük dünya gezelim tozalım durumları.
Bu kadar umursamaz olunmaz sevgilin için diyorum.

Annen haklı,
Bu duruma bi an önce son verin.Sevgilinle konuş bu işin böyle gitmeyeceğini anlat.Geliriniz olduğunda nasıl istiyorsanız öyle yaşarsınız.
Daha da anlamıyorsa annenin bu durumu babana anlatacağını bu durumun da seni zora sokacağını söyle.
Bunun üstüne de hala aynı tas aynı hamam ise;
Senin onun adına yapacağın pekte bir şey kalmıyor.Kendi başının çaresine baksın.

Annen haklı canım ...

Sana değer verse, birlikte güzel bir gelecek planlasa davranışları bu yönde olmaz.

Okumana bak sen, erkek arkadaşla bütçe yapacak yaşta değilsin bence. Gezmek tozmak elbette haktır ama öncelik okul.

Benden sana bir abla tavsiyesi ; ilişkin ne aşamada ne olursa olsun asla hayatında sıfatı olmayan bir erkeğe parasal destek verme. Ortak bütçeler aynı hayatı paylaşan insanlar içindir. Evlensen bile her zaman kendini güvencede tutacak bir birikim tut kenarında. Ayaklarının üzerine bas.

Hayırlısıyla okulunu bitirip, mutlu olmanı dilerim :3:

bence annen cok hakli cnm. ikiniz icin bir gelecek düsünüyorsunuz onunla olmasa baska biriyle kesin evleniceksin zamani geldiginde evlenmesen bile sana herzaman para lazim olucak. simdi den kenara biseyler at derim ben. sevgilin simdi´den aldigi paranin hesabini yapmiyorsa ilerde coluk cocuguna nasil bakicak evini gecindiricek? simdi 200 tl ile gecinemiyen adam ilerde 10000 lira ile de gecinemez bence.

madem birbirinizi seviyorsunuz bundan sonra ona para verme bakalim ne yapicak?

annen kesinlikle haklı
sevglin hiçte sorumluluk sahibi birine benzemiyor
girsin bir işe part-time olarak çalışsın, bi ek geliri olsun o zaman istediği yerde yemek yesin sonra.ben senin yerinde olsaydım onunla takılmazdım, gitsin kendi istediği gibi harcasın ama sonra bana gelipte şimdi senin paranı yiyecez yüzü bulamasın en azından.

çok teşekkürler yorumlarınız için. şimdi sizi dinleyince de size hakveriyorum :( ama ayrılırsak çok üzülürüm o da çok üzülür bilmiyorumki ya..:43:

annen haklı canım....
aklın yolu bir işte...
herkes kendi parasını kullansın...
bikaç kere bahane uydur vermemek için..
zamanla o da dikkat etmek zorunda kalır..

özel bi ihtiyacım var de...
kız arkadaşlarımla alışverişe çıkıcam de...
annem çok para harcadığımı farketti biraz dikkat etmem lazım bi süre de...
kuzenimin düğünü var para birktirmem lazım kendime kıyafet alıcam de...
de işte yani bahane değilmi hertürlü bulunur..

çok teşekkürler yorumlarınız için. şimdi sizi dinleyince de size hakveriyorum :( ama ayrılırsak çok üzülürüm o da çok üzülür bilmiyorumki ya..:43:

biz zaten ayrıl demiyoruz
sadece tavrını koy
seni seviyorsa zaten senin isteklerine ve önerilerine kulak verir

kimse ayrılmanı öğütlemediki
sadce durum su şimdiden bugün bulur bugün yerim düşüncesi kolay kolay değişmez pek..
bu nedenle ilerde bir evlilik düşünüyorsan alışkanlıklarınızı şimdiden değiştirin malum ağaç yaşken eğilir...

biz zaten ayrıl demiyoruz
sadece tavrını koy
seni seviyorsa zaten senin isteklerine ve önerilerine kulak verir

Aaaaaaaaaa!!!
Senden aldığı parayla yiyip içen hatta bir de bunu umursamayan çocuğun nesini seviyorsun?
Bu ne canım böyle?

Anne ile sevgili arasında kalacak bi durum yok.

Annen bariz haklı.

Sorumsuz,para tutmayı bilmeyen adamla ömür geçmez.

Erkek dediğin para tutmasını bilecek.

Ne savurgan olacak ne cimri...

Baba parası harcamak güzeldir,çok kolaydır.

Nasıl olsa kazanmıyor kendi.

Sana şöyle örnek vereyim...

Ben o dediğin parayla bir ay geçiniyorum.

Sevdiceğim yanımdayken de ikimizin parası da yeterdi.

Ama biz üç günlük dünya diye har vurup harman savurmazdık tabi.

ailem bana artık haftalık veriyor hatta sıkıntıları varmış biraz harçlığımda azalma olucakmış diyebilirsin.. ama bu geçici bir tavsiye yarın birgün evlenirseniz sorumluluk sahibi olabilecek bir yapıya benzemiyor umarım yanılırım..

ayrilmanizi kimse söylemedi sadece artik onun dedigi degil de senin dedigin olsun cnm.
bahane aramanada gerek yok bence. al karsina acik acik söyle annem biliyor sana para verdigimi babama söylicekmis. hem ben gelecegim icin birikim yapmak istiyorum de.

21 yaşında ne evlenmesi Allah aşkına?
Yok ciddiymişsiniz yok evlilikmiş...
Bir de ortak para harcamak adeti de nereden çıkmış?
Herkesin parası harcaması kendine...
Ayrıca, siz iyice abartmışsınız para harcama işini kusura bakmayın.
'Buldum mu bayram, olmadı mı ramazan' derler eskiler.
Tam o hesap... :19:

Devlet bursu, okuyan öğrencinin okul masraflarına katkı olsun diye veriyor.
İnanın o paraya ihtiyacı olduğu halde gururundan başvurmayan, çalışan
çocuklar var. Demogoji yapmak istemem ama var yani. Eğer aldığınız
burs değil öğrenim kredisi ise zaten geri öderken ''Ah canım annem, keşke
zamanında seni dinleseydim.'' diyeceksiniz. Çünkü onun taksitlerini ödemek
için emek harcayacaksınız. Şimdi öyle çalışmadan gelince yemek tatlı.

Sizi kınamak için söylemiyorum asla, aynı yollardan geçtim, biliyorum.
Ki biz ailemizden uzaktaydık. Başlarda savurgan davrandık, para nasılsa
geliyor diye ama sonra 5 liraya bile muhtaç kalınca kıymete bindi. Yol
ve yemek parasını ayırıp kalanı harcardık. Parasız da eğlenmenin yöntemlerini
bulmuştuk zaten, hep birlikte kumsalda toplanıp sohbet ederdik, yine
kumsalda kağıt oynardık, Birimizin evinde toplanırdık. Önemli olan birlikte
olduğun grubun tutumu. Anneniz görüp geçirdiği için biliyor, bence haklı.

3 günlük dünya, içinden geleni yap tamam ama içinden de sürekli bira
içmek geçmez herhalde. Bizim arkadaşlarımızdan biri de bu zihniyetteydi,
yarın yaşayacağımız ne malum yiyelim içelim derdi hep. Sonuç, okul bitse de
borçları bitmek bilmedi... Evlilik planlarını uzun bir süre erteledi, borçlarını
ödemek için çalışmak zorunda olduğundan askerliği de erteledi hala ertelemekte...

Siz bir dengeyi bulun, durumu erkek arkadaşınıza izah etmeye çalışın. Bir yıl
sonrasını planlayarak değil ama bir ayı pşanlayarak harcama yapalım önerisinde
bulunun, belki mantıklı gelir. Gelmiyorsa da yapacak bir şey yok...

Back