anne-sevgili arasında kaldım :(

Ve ayrıca herkes kendi parasını harcasın, daha öğrenciyken ortak kullanım
olmaz. Henüz çok erken gelecek düşünmek için. Gelecek gelince karar
verirsiniz hesap konusuna. O paralar sizlere veriliyor ama ailelerinizin
durumuna bağlı olarak, o aileye çocuk okutması için destek olmak amacıyla
veriliyor...

Bir bahane bulmana gerek yok ki,

Düşüncelerini açık açık anlat, sevgili değil misiniz

Her sorunda bahane bulmaya kalkarsan nasıl sağlıklı bir ilişkin olacak

Hem bu konuşmadan sonra tavırlarına dikkat et bakalım, ne yönde değişecek. İlişkiniz adına iyi bir fırsat bu konu

sonraki günler zorluk çekeceğini bile bile nasıl harcıyor parayı anlam veremedim cidden... bu aşırı rahatlık ileride de seni çok zora sokar... madem ciddi düşünüyorsunuz bunu konuşarak çözmeniz gerek, ha çözülmüyorsa ondan sonra ayrılık düşünürsün... seviyorsa zaten bu işin böyle devam etmeyeceğini farketmeli, bu adam böyle alışacak peki har vurup harman savurarak nasıl evlenecek ???

aylık akbil çıkart..istanbulda ne kadar tam bilmiyorum ama benim okuduğum şehirde 40 arasıra da 50 lira(kafalarına göre artırıp eylemler sonrası azaltıyorlar da) en azından paranın ulaşım için olan kısmını aybaşında halleder, bir ay boyunca hiçbir zaman otobüse binemeyecek kadar parasız kalmazsın.
(Bu aklıma gelen ilk şey,geçen para çekmeye gidecek param yoktu da bütün evi didik didik aramıştım,ordan herhalde aklıma geldi :)

sonraa bizimkilerin durumu iyi değil bu aralar,fazla harcamak istemiyorum diyebilirsin.Ya da bankada bırak paranın çoğunu yanına sadece harcamak istediğin kadarını al.Böylece emrivakilerden uzak durmuş olabilirsin.

ben de bazen para veririm erkek arkadaşıma,sonra o da ihtiyacım olunca bana verir,ben ev arkadaşımın durumu yokken ona kontör alırım ,o benim yol param çıkışmadığında bana para verir,fazla da tanımadığım bi arkadaş faturayı ödeyememiş kendi paramdan veririm, sonra o vaktinde ödemez parasız kalır gider başka birinden borç almak zorunda kalırım...Ailenle aynı evde yaşıyorsan yaşananlar biraz tuhaf gelebilir ama üniversite hayatı böyle...Para varsa hepberaber harcanır para yoksa gerekirse beş gün üstüste BİM makarnası yenir
Dışarıdan bakana sefil bir hayat gibi gelse de bana çok eğlenceli geliyor...

Ben böyle sorumsuz birisine saygı duyup, gelecek hayalleri kuramazdım.

çok teşekkürler yorumlarınız için. şimdi sizi dinleyince de size hakveriyorum :( ama ayrılırsak çok üzülürüm o da çok üzülür bilmiyorumki ya..:43:

bence burda yazılanlarıda ve tabi ki en önce annenizin dediklerini dikkate almalısın,evet hayat kısa ama unutmaki evliliklerde sorunlarda para yüzünden çıkabiliyor,şimdi ayrılırsak üzülürüz diyorsun ama daha sonra yani evlenirsen ve o hala böyle umursamazca davranmaya devam ederse ozaman daha çok üzüleceksin,parayı idareli kulanmadıkça hem şimdi hemde ilerde sadece günlük mutluluklarınız olur ipin ucunu kaçırırısanız o da kalmaz,tabi ki hayat sizin hayatınız ama anneler herzaman haklıdır,hayat bu karşınıza çok daha iyileri çıkacaktır ve yazınızdan anladığım kadarıyla sevgiliniz böyle davranmasa siz tutumlu birisiniz,umarım herşey iyi olur...

Şimdi sana hayat toz pembe,biz ne desek de boş. Ama bir evlat için en iyi olanı anneler bilir, anneler görür..Bunu da sen deneme yanılma yöntemiyle öğreneceksin, ve yanında hep annen olacak. Biz annelerin , geleceği görme gibi bir yeteğenimiz var. Onun için sürekli evlatlarımızı uyarıp, hatalarınızı en az hasarla atlatmanızı istiyoruz.çùnkü sizi ÇOK SEVİYORUZ.

ben de senin gibiydim üni.de. o zamanki 3 yıllık erkek arkadaşımla yer içer gezerdik. hatta bana gelen para onunkinden baya fazlaydı. aynen seninki gibi 3 günde çar çur ederdi, benimkiyle geçinir, sonra da parasız günler geçirirdik. herkes gezilere gider, etkinliklere katılırken ben böyle geçirdim üni.yi. seviyodum, seviliyodum ya yeterdi. amaa çok pişmanım canım çook. üni bitti o çok seven adam beni aldattı, gitti, olan yine bana oldu. şimdi ki aklım olsa, asla paramı o denli kullanmasına izin vermezdim. umarım sen de pişman olmazsın. anneler haklıdır hep unutma.

hadi sevgilin öğrenci harcadığı para belli sonuçta küçük miktarlar

sen okuyan bir insansın 21 yaşındasın ve böyle karakteri olan bir insanla gelecek düşünüyorsun

ileride aldığı maaşı o gün yer bitirir
hani senin çocuğunun ihtiyacı

bir söz var yaptığım yapacaklarımın teminatıdır

iyice düşünün ölçün biçin tartın böyle bir insanla gelecek olmayacağını anlayın
kişiyi değiştiremeyeceğine göre yolunu öne çiz
annen çok doğru söylemiş çok haklı anneni dinle

Sevgilin çok fazla rahat canım,bakış açılarınız farklı sizin,öyle olmasa bu durum seni rahatsız etmezdi..ileride çok sorun yaşayacağınızı düşünüyorum..

Son düzenleme:
o kadar üzgünümki bu durum karşısında böylece düşünmekten başka bişey yapamamaktan.. cevap veren herkese çok ama çok teşekkürler

meraba kızlar son zamanlarda aklıma çok takılan bişey var. ben 21 yaşındayım erkek arkadaşım 22 ikimiz de okuyoruz. ikimiz de devletten gelen burs parasıyla geçiniyoruz ona ailesinden de geliyo biraz. benim hayret ettiğim şey şu; ona ailesinden gelen para diyelim 200 lira o para 1-2 günde bitiyo berber yiyoruz arkadaşlarıyla yiyoruz para olunca pahalı yerlerden çıkmıyoruz ben ne kadar dil döksem de çok açılıyoruz diye, para yemek içindir diyo pek umursamıyo lafımı. mesela şurda 2 bira içecek param varsa zenginimdir ben diyo. hadi o 200 öyle gidiyo diğer burstan gelen parası da yurt taksidine sigaraya falan gidiyo. sıra geliyo benim parama. ben de paramı kıskanıyo gibi olmıym diye veriyorum ona 2 hafta falan idare edelim yol parası yapalım diye ama bi bakıyorum 3 gün sonra o da bitmiş ve onca yolu yürüyerek gidip geliyoruz. annem bu durumu anladığında sen nasıl oğlana para yedirirsin zaten aldığın para 3 kuruş onu da kendi ihtiyaçlarına sakla harç paranı biriktir falan diye kızdı. hem paranı yiyen adamla senin ne işin olur dedi. ama birbirimizi gerçekten seviyoruz ve beraber bi geleceğimiz olsun istiyoruz. annem de öyle sorumsuzla ne geleceğin olcak diyor. annemi dinlesem anneme hak veriyorum tamam bida para vermiycem diyorum, sevgiliyi dinlesem ona hak veriyorum 3 günlük dünya değil mi yiyelim anasını satıym diyorum. annem en son tehdit etti paranın hesabını ben tutcam bundan sonra, yoksa babanın önüne atarım seni diye. yine burs zamanı geldi ben ona nasıl paramı sana veremem diyebilirim ki kızlar?? bana bi akıl verin lütfen:5:

diyeceğin şu annem paramın hesabını tutuyor ay sonuna kadar bununla geçinmem gerek yoksa babama bu durumu anlatırım diyor direk söyle

anneler her şeyi hisseder,bize zaman zaman söyledikleri yanlış gelse de dinlemekte yarar var(: hem gerçektende bu kadar rahatça senin paranı yiyen ve öğrenci olduğu halde bu kadar lükse kaçan birinin niyeti başkadır bence:50:

okumana bak bigün gelir ben neden böle bi hata yapmışım dersin bu adamdan okul bittikten sonada hayır gelmez ya aşk insanı harbi kör ediyoneler yazmışın yazdıklarını kendin tekrar tekrar oku bi arkadaşın bunları sana yazsaydı necevap verirdinnilk aklına geleni yap

Canım para bitiyor doğrudur, benimde bursum 1-2 haftadn fazla yetmiyor, gidip en pahalı mekanlarda oturmasanda dayanmıyor o para, ama benim anlamadığım sen paranı direk sevgilinin eline mi koyuyorsun beraber harcayalım diye, yapıyorsan yapma bunu. Burs zamanı geldiğinde direk ondan sen al parayı, ortak bütçe yapalım sen harcamayı beceremiyorsun bende dursun para de, ama sonra bütçe idaresini eline aldığında da çok sıkma çocuğu hani arada sırada gidip iki bira içebilirsiniz beraber ama o kadar açılmayın yani, yaz geldi artık gidin sahilde oturun akşamları, yemeğinizi daha uygun yerlerden yiyin. Sen daha başarılı idare edebileceksin bütçenizi ben eminim.

Son düzenleme:
Back