Anne olupta sonradan pişman olanlar var mı?

Aminnnnn.....Ahhh ahhh bende sonradan istersem ,o zamanda yaşim geçer cocuk sahibi olamassam diye kaygılaniyorum

Anneller gününde eş-dost "artık sen de annesin" diyerek anneler günümü kutladı ama ben rahatsız oldum o düşünceden nedense.. Allah sonumu hayır etsin..

Anneller gününde eş-dost "artık sen de annesin" diyerek anneler günümü kutladı ama ben rahatsız oldum o düşünceden nedense.. Allah sonumu hayır etsin..
Ben de senin gibi hissederdim. Herkes hamileyken o moda giremiyor. Doğunca çok farklı oluyor ama. Gerçi ben ilk doğum yaptığımda da öyle deli gibi duygulanmadım ama bir kaç gün sonra aşık olmuştum yavruma En güzel duygu, Allah her isteyene nasip etsin.

Cnm o kadar ıncığını cıncığını düşünürsen çıkamazsın içinden istiyorsan yap çocuk istemiyorsanda yapma yani. yoksa sokağa çıksan kafana bişey düşer. Denizde boğulursun, Araba çarpar. vs .vs

Benim bu konudaki tavrım nettir. Eğer bir aile düzgün bir evlat yetiştiremeyecekse zevkine çocuk yapmasın.Çocuk bir şekilde kendi kendine yetişmiyor.İş yemeğini , suyunu vermekle,ihtiyaçlarını karşılamakla bitmiyor.Toprağa ektiğin bitki bile kendiliğinden büyümez,Bakım ister.Çocuk çok büyük bir sorumluluk,basit birşey değil.

Aminnnn....Çok korkanada cesaret versin:)

Her şey güzel olacak....içimde ki ses; sağlıklı, size neşe ve huzur getirecek bir evladınız olacağını , hatta sonra da bana anneliği tavsiye edeceğinizi söylüyor

Kesinlikle.... onun bilincinde olmasam zaten 30 yaşına kadar beklemez, bu konuda bu kadar kafa yormaz, daha cesur olur bi kaç tane doğururdumAma biliyorum ki annelik dünyadaki en zor iş, bir ömür boyu sürecek bir sorumluluk

sadece bu konuda değil dimi. her konuda kaygılısın. kaygı bozukluğu var sende galiba. yani anksiyete. bende de var.

bir süre önce bir çok şey ters gitti hayatımda. babamın kanser olması atlatma süreçleri, benim alerjilerimin tavan yapması, tek başına acile gittiğimde yanlış ilaç vermeleri ve doktorların başıma toplanması, sonrasında başlayan yalnız kalamama durumum... derken kaygı bozukluğu başladı.

ya şöyle olursa diye bir girip işin içinden çıkamıyorum...

Kesinlikle.... onun bilincinde olmasam zaten 30 yaşına kadar beklemez, bu konuda bu kadar kafa yormaz, daha cesur olur bi kaç tane doğururdumAma biliyorum ki annelik dünyadaki en zor iş, bir ömür boyu sürecek bir sorumluluk
Çoğu aile için değil bir şekilde büyür Allah rızkını verir diyor da Ben de bu konuda oldukça ayrıntılı düşünüyorum.Böyle giderse bende hiç doğurmayacağım

inanki bende o yol ayrımındayım canım. butun arklarım kuzenlerim anne oldu onları görünce hevesleniyorum. ama sonra hayatımda bir bebeğe bağımlı sorumluluk sahibi olmak düşüncesi korkutuyor beni. belkide diyorum annelik güdüsü bende yok sorun bende diyorum hatta bir pskologa gitmeyi bile düşündüm şuda var yaş geçiyor çok kararsızım bende:/

Soyleebilecegim tek sey, korkularin yuzunden bir kere yasayacagin hayati harcamaman. Kendini yasayabilecegin guzel duygulardan esirgeme. Bir kere yasayacaksin. Bu isin yasliligi da var. colugun cocugun gelip seni ziyaret etmesi hissi bambaska olacak eminim. Ne gelirse Allahtan. Korkunun ecele faydasi yok canim

Büyür de işte nasıl büyür, acılar çekerek, hastalıklarla büyüyecekse, zor bir hayatı olacaksa hiç olmasın daha iyi

Endişelerin anlaşılır şeyler ancak hesaba katmadığın çok büyük bir şey var ; bizi Yaratan
O sana bir evlat verecekse istediğin kadar planla, istediğin kadar olmasın de =)) maalesef ki bazı kararlara karışmak biz kulların işi değil =))
Ben bir çocuk doğurmuş, bundan sonra da asla çocuğun olmaz denilen bir kadının 2. evladıyım,ablamla benim aramda 7 düşüğü var rahmetli annemin, benden sonra da 2 kızı daha, toplamda 4 taneyiz. Çok çileli büyüttü bizi ancak öldüğü güne dek hep iyi ki doğurmuşum dedi, iyi ki doğurmuşum... Bana göre bizim yüzümüzden hayatı kaydı ama o hep iyi ki doğurmuşum dedi =)) Çevremde hiç keşke doğurmasaydım diyen anne görmedim =))

Bu kadar evham yapma, su akar yolunu bulur, dünyaya geleceği varsa gelecektir, sen gönlünü ferah tut. Yaşayacağı şartlar, göreceği zorluklar da onun imtihanı olacak, senin yine bu konuda çok fazla yapabilecek bir şeyin yok. O yüzden yaşın geçmeden anneliği tat derim ben, endişe etmemeye çalış, anne olunca süper güçler geliyor insana, öyle olmasa bu milyonlarca kadın, bu hayat şartlarında nasıl büyüteceklerdi bebeklerini, felaketleri düşünme, tadını çıkar, bırak olabilirken olsun =))

Kanser olma ihtimalin var diye cocuk dogurmak istemiyosun ve esininde baba olma hakkini elinden aliyosun eger ole bile olsan dogumdan sonra yada yarin bigun hayatta yasamadan seni neler bekledigini bilemezsin. Hem en azindan yasamak icin cok guzel bi sebebin olur olmedn once yasanmasi gereken bence tek sey anneliktir heralde eger herkes senin gibi dusunse bu insanlar nasil cogalacakti cok merak ediyorum hem daha anne olmadan bu kadar ince dusunuyosan demekki iyi bi anne olcaksin karamsar olma guzel dusun guzel olsun herkeste belli basli muhakkak hastalik var hem hastalik olmasada ecel geldimi hersey bahane o yuzden karamsar dusunme zaten anne oldun mu iste o zaman yeniden dogcaksin.herkes hayatta evladi icin yasiyo zaten

genel olarak çok rahat bi insan değilim,en küçük sorunları bile kafaya takıyorum...Ama çoğu konuda elimden geleni yapıp, gerisini Allah'a bırakmayı tevekkül etmeyi biliyorum aslında...Amma velakin,bu çocuk konusunda bunu yapamıyorum,hamile kalayım gerisi ne olursa olur diyemiyorum, desem de geri cayıyorum, hep bi kararsızlık var

Annelik güdüsü bende de yok diyordum ama şu sıralar eşimin dostumun çocuklarını kucağıma aldığımda bazen içime sokuveresim geliyor, bi tanede benim olsa böyle yumuk yumuköpsem koklasam sevsem diyorum, önceden bu denli bebekleri sevmezdim...Ben kendimi anne olacak kadar güçlü görmüyorum,bir de bu dünyaya da bi çocuk getirmeye değer mi? bu sorunun cevabını bulamıyorum ki!

Su hayatta yaptıgım en güzel şey anne olmak. Evladın bu kadar tatlı birsey OLDUĞUNU bilseydim cok cok daha önce yapardım. Tabi bu demek degil ki ikinci çocuğu yapacağım :) hayat zor şartlar ağır

sadece Allah'a dua ediyorum, lütfen Allah'ım bu konuda bana yardım et, bi karar vermemi nasip et, verdiğim karardan emin olmamı nasip et, hayırlısını ver diye....Korunmaya devam ediyorum, bazen korunmayı bıraksam diyorum, herşeyi Allah'a bıraksam falan diye geçiyor içimden,bilmiyorumm

Su hayatta yaptıgım en güzel şey anne olmak. Evladın bu kadar tatlı birsey OLDUĞUNU bilseydim cok cok daha önce yapardım. Tabi bu demek degil ki ikinci çocuğu yapacağım :) hayat zor şartlar ağır
Bunu diyebildiğiniz için ne kadar şanslısınız bi bilsenizbende bunu diyebilecek miyim? çok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…