Anne olupta sonradan pişman olanlar var mı?

Siz de halısınız , belki de şükretme noktasında büyük eksiklerim var, bu kadar yeis içinde oluşum bir nevi isyana giriyor
Hayat enerjimi, yaşama sevincimi kendim bitiriyorum gibi geliyor bazen, engel olamıyorum kendime ve de düşüncelerime...

Anne olmadan önce daha doğrusu bu dünyaya yeni bir insan getirmeden önce bir değil bin kere düşünün. Hatta onbin kere... Rızkıyla gelir, evliliği güzelleştirir falan gibi zırvalara inanmayın. Evi şenlendirir gibi düşüncelere asla dalmayın. Evcil hayvan almıyorsunuz eve.

Herkes anne-baba olmak zorunda değil.

anne olmak muhteşem cocuk yetistirmek kusursuz insan olmak degildir ki. bir cok anne hata yaparak buyutuyor cocugunu ama normal olan da bu zaten. bi cocugun sorumlulugu tabiki zor bir sey hayatiniz degisecek zamaniniz cogunu ona harcayacaksiniz. ya hasta olursa diyorsunuz tabi ki olacak hepimiz olduk hayatimizin belli donemlerinde saglik mucadelesi verdik. tedavi icin elinden geleni yaparsınız. surekli hata yapmaktan korkar olmussunuz, anne olduğunuzda hatalar yapacaginizi bazen cocugunuza yanlis davranabilmenin de olagan bir sey oldugunu kabul edin.

Benim arkadaşım pişman.

Çok seviyor evet, elbette seviyor ama çocuk olmadan daha özgür, daha rahat bir hayatı olduğunu düşünüyor. Keşke doğurmasaydım demiyor ama hepimiz biliyoruz ki anne olmaktan çok mutlu değil.

Etrafımda yaşı ilerlediği halde çocuk sahibi olmayan birçok arkadaşım var çünkü hiçbiri anne olmak istemedi. Yani öyle her kadın annedir, her kadın çocuk yapmazsa ileride pişman olur diye bir şey yok.

Ama sizin durumun anne olamama değil de evham olduğunu düşünüyorum.

ilk hamile kaldığımda çok pişmandım evet sorumluluktan iyi anne olamamaktan korktum. Ama yavrum iyiki var iyiki olmuş o benim yaşama amacım o benim hayatımın anlamı binlerce şükürler olsun onu bana veren Rabbime. Hergün iyi ki yapmışım ve iyiki var diyorum. Kesinlikle bir kadının hayatında yaşayabileceği en büyük mutluluk evlattır. Mal mülk para eşya giyim kuşam gezmek falan öyle değersiz ki onun yanında hepsi bir hiç.

Önceki sayfalarda yorum yazan arkadaşlar " keşke doğurmasaydım" diyemeyen annelerin toplum baskısı altinda kaldiklarindan ve ayıplanma korkusu nedeniyle kendilerini ifade edemediklerinden bahsetmiş...Bende bu konuda onlara katiliyorum.Belkide sizin arkadaşınızda bundan ötürü açık açık söyleyemiyor....Anne olursam elimden geleni yapacagima eminim,zaten bu yaşıma kadar hep sorumluluk sahibiydim,disiplinli biriyimdim.Özgürlük peşinde koşan,dağ tepe gezen,nerde akşam orda sabah diyen bi tipte degilim...Eksigim dediginiz gibi evhamli ve aşiri kaygili olmam,kontrol bende olmadiginda huzursuz olan biriyim ve malesef bu anne olma konusunda bi cok etmen benim elimde degil,cocugun saglikli dogacagi bile meçhul...

Bende oyleydim.. hamile oldugumu ogrendikden sonra hayat degisti durdu herkez yabancilasti.. bitek o tanidik geldi bana onceleri ruya gibi ama su anda tekmelerini hissetmeye baslayinca hersabah onun dokunuslarini karnimda hissedince iyikide diyorum iyiki allahim vermis bana onu.. Tabiki tereddut ediyorum ona yetebilicekmiyim diye korkuyorum ama acisi bile bal demisler ya o misal hissetmek bile tum korkularini yok ediyor insanin.. kesin dusunmelisin.

Ilk çocuğumu dünyaya getirdigimde 24 yaşındaydım ikinci çocuğu düşünmüyorum ben mesela hazır degilseniz yapmayın

Ayy çok sevindim sizin adınıza, sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde yawrunuzu kucağınıza alırsınız inşallah

Değişik bir düşünce anlayışınız var gerçekten.bahsettiginiz bütün olumsuzluklari yaşadım nerdeyse üstüne bir de aileler ve maddiyatta ekliydi çok zor bir doğum, göğüs ağrısı 3 ay aralıksız ağlayan bir bebek...daha neler ama inanin hiç acaba demedim annelik çok zor hele bu devirde ama işte hep amasi oluyor
Onu ilk gördüğünüz an,gelmesi konuşması yürümesi...dünyayı verseler asla değişmez oluyorsunuz o bir gülüşe...
Allah iki kolaylığı bir arada vermem diyor tabi ki zorlayacak sizi şartlar ama emin olun sız de hiç keşke diyemeyeceksiniz;-)

3 tane yavrucugum var ilk kizim oldugunda 20 yasindaydim ne oldugunu anlamadim ama cok neseli enerjik hayat gecirdik prensesimle kizim 3 yasinda oyun parklarindaki kayaklara cikamaz aglardi bende onunla cikardim birlikde sallanirdik top oynar ip atlar evcilik bile oynardimbabada tatil gunlerinde dahil olurdu bize cilgin 3lu olmusduk orman yuruyuslerine katilirdik hemen hemen her hafta sonu eyyyy allahim sirtimizda cocuk onunla birlikde herseyi sil bastan yasadim diyebilirim kizken top patlasa uyanmayan ben onun gihhh sesine uyandim hayat onunla anlam kazandi anneme her kizdigimda benim hayatim ben yasarim diyen asi kiz nasilda degisti artik annemi daha iyi anliyordum kimseciklere kizmadan once iki kez dusunur olmusdum ya universite hayatim cikis saatine yakin gozlerim sinifin duvarinda asili saatte olurdu kresdeki bal bocugume biran once kavusmak icinhayatim onunla yeniden renklendi canlandi hayecanlandi bence ayakbagi falan degil tamtersi renklendi huzurlandi 2.oglum geldiginde biraz olsun zorlandim ama daha 23 yasindaydim herkes bakicimisin ablalarimisin diiyordu bu cilgin kizi kim tutardi iki kucuk cocukmu hayirrrr hayirrrrr hergun bikmadan usanmadan iki cocukla gezdim cok enerjikdimmmm vizzz geliyordu kuzularimin aglamalari mizmizliklari ama kararliydim bu kadar yeterdi 30ma girip sakin huzurlu anne olucakdim artik gece uykusuz geceler olmuyacakdi artik benim afacanlarimda buyuyecekdi bende ogretmenligi bitirip is kadini olcakdim eeee sonuc 28de hamile kaldim 3..cuuumuz yola cikmisdi dunyanin en sakin bebegiydi uykusuz gece nedir bilmedim hastaliklari haric rabbim ozenip yaratmis sanki kuzumu tum sakinligiyle guzelligiyle geldi kuzum hayatimiza evin balbocegi o simdi aksam olunca annem anne kokuyorsun dediginde tum stresim yorgunlugum geciyor varmi bunlardan tatlisi artik evimde beni dort gozle bekleyen ballarim var ablam bile beni menfaati icin severken su pis dunyada benim meleklerim karsiliksiz askla seviyor hicbir karsilik menfaat beklemeden grip oldugumda bile akan gozyaslarimin hesabini bile soruyorlar kim aglatti annecim seni diye birgun kayinpederim bagirdi bana diye buyuk kizimla oglum resmen taraf tuttular adama neler yaptilar annemize neden bagirdin diye onlar benim hayatta yaptigim en guzel sey aslada pisman degilim asklarim yolarkadaslarim canlarim iyiki vermis rabbim onlari bana iyikiiiiiii sukurler olsun rabbime bu melekleri bana verdigi icin

İnşallahhh, Allah içimdeki bebek isteğini ve cesaretimi arttırır inşallah

Aminnnn...duygularinizda bi degişim varmi?hamile kalmadan once bebek sahibi olmayi cok istedinizmi?hamile kaldiktan sonra duygularda bi degisim oldumu?
Suan duygularım öyle abuk subuk ki ne istediğimi hic bilmiyorum hormonlar acayip bir hale geliyor umarım geçicidir

Yawrucağım, prensesim,bal böcüğüm,kuzularım,afacanlarım,ballarım,aşklarım,canlarım, meleklerim diyerek anlatmışsınız evlatlarınızıonlara duyduğunuz sevginin, aşkın büyüklüğü cümlelerinize yansımış resmen

O evlat sevgisi, evlat kokusu varyaaaaa bir ömre bedel...
18 aylık kızım var ve şuan 2. bebeğimi bekliyorum.
6 yıllık evliyim ben neden bu kadar beklemişim ki çocuk yapmak için.
Çok geç kalmışım çoooook 6 yıl önce keşke yapsaymışım.
Ömrümün en büyük pişmanlığı çocuk isteğimi ertelmemmiş.
Bu sevgiden geç haberim oldu Senelerce evlatsız boşa yaşamışım.
Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın nerede varsa isteyen herkese nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…