- 23 Ağustos 2012
- 49.698
- 230.581
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hele kk da elini sallasan süper anneye çarpıyor. Anneysen hata yapma lüksün yok, babaysan dilediğin haltı ye.Eminim vardır ama hiçbir toplumda, hele ki bizimde bunu çıkıp serbestçe söyleyemezsin, vicdansız, cani, kötü anne, sosyopat, psikopat ... olarak damgalanır insan içine çıkamayacak hale gelirsin. Çoğu kadın bu yüzden doğum sonrası depresyonu sessiz sedasız acı çekerek rezil bir şekilde geçiriyor. Toplumun çocuk konusunda baskısı her zaman kadına biniyor, omzunda taşıybilenler şanslı ama taşıyamayanlar recm ediliyor
Bahsettiğiniz ihtimaller hep Allahın bileceği iş ailesi tamamen sağlıklı birinin başınada hastalık gelebilir Allah korusun . Ben kuzenimi ve eşini trafik kazasında kaybettim 2 çocuk kaldi arkalarında. Yani hayat bize ne getirir bilemeyiz ki bunları düşünürsek hic bsey yapamayız. Ayrıca yetiştirme devrin kotu olması vs vs bence tüm anne ve anne adaylarını tedirgin ediyordur ama biz anne oluyoruz güçlü olmalıyız. Birde o bebek icine düşünce daha güçlü oluyorsun ihtimalleri degil ben böyle olmaliyim diyorsun .Kızlar ben şimdi 30 yaşındayım , çocuk yapma konusunda hala kesin bir karar veremedimBir yanım istiyor, küçük bir kuzum olsun bağrıma basayım diyorum, arkadaşlarımın bebişlerini severken evet doğurmalıyım, Allah'ım banada nasip et diyorum...Ama bu düşüncem sonra hemen değişiyor, yok çocuk olmaması daha iyi diyorum.Nasıl doğuracam, doğurdum hadi nasıl bakacam ve büyütecem, ben işe giderken o napacak, hem işime, hem evime, hem çocuğa bakacak güç ve sabır bende yok diyorumBiraz bahtsızımdır ben, ya çocuk engelli doğarsa, ya doğum çok zor olursa, ya sonrasında ben ya da bebeğim hasta olursa diye aklıma geliyor ve daralıyorum,çok kaygı taşıyorum, geleceği düşünmeden yaşayabilmeyi beceremeyenlerdenim Bi de bizim ailede herkes kanserden ölüyor, doktorlarda sende genetik açıdan risk altındasın, çocuk istiyorsan hemen yap diyorlar...Bilmiyorum ben yaa, napıcam??Hep kötü kötü düşünceler aklıma geliyor.Diyelim ki çocuk yaptım ama sonrasında kanser bana da vurdu, bu seferde neden ben bu çocuğu doğurdum, onu bile bile annesiz bırakmayı göze alarak nasıl dünyaya getirdim diye kendi kendimi suçlarsam diye çok korkuyorum.Ya nolur içinizden ne geçiyorsa onu yazın , yorumlarınızı bekliyorum, fikirleriniz karar vermemde etkili olacak
Çocuğu olmadan önce bunu demekse evet sana katılırım Cerry ama çocuğu olduktan sonra ikiside olmasaymis olurmuş demek bana göre çok itici bı anne olarak. Evlatları duysa nasıl üzülür yapmasaymis madem. Hadi bı kere yapmış ikinciyi neden yapmış.Bu arada bunu çıkıp seslice söyleyen tek bir koçyiğit tanıdım, o da yengemin ablası olur. Çocuk da evlilik de hiç bana göre değilmiş evliliği yaşım geldi diye herekese uyarak yaptım çocuk keza 2si de olmasaymış da olurmuş demişti.
37 yasinda evlendim..sen 30 unda bunlari dusunurken..ben evlendigimde bile cocuk icin bunlari dusunmemistim..aslinda cocuk hayalim olmadigini 38imde..tup bebek tedavilerinin icinde buldugumda anladim.38 imdede arkadasimin israriyla gittigim doktorun yumurtalarimin cok az oldugunu ve tedaviye baslamam gerektigini soylediginde boyle bir seruvenin icinde buldum kendimi.ve 2 sene 5 tedavi..agir hormon tedavileri ve tup bebek tedavilerinin icinde buldum kendimi..asiri hormonlarin etkisiylemi bilmiyorum..inanilmaz cocugumun olmasini istedim..ve fakat olmadi..suan 41 ime girdim..ve senin suan dusunduklerini daha mantik cercevesinde dusunebiliyorum..cok haklsiin canim..butun bunlari dusunmemek elde degil..hayat bu siyahlarida var beyazlarida..ama bukadar plan program yapmakta hic olmadan yanlis..benim icin cocuk..sevdigin insanla dunyaya getirebilelcegin her ikinizdende bir parca olucak..sevgi cocugu olucak..benimde ailemde kanserden cok kayiplarim oldu..en yakinlarimdan..anne olamadim ama..benide dinlemek istersen..butun kalbimle bunu soyluyorum..sevdigin bir insan ile iyi bir baba olacagini dusundugun bir insanla birlikteysen..dusunmeden cocugunu yap..hayattaki olasiliklari dusunecek olursak..cok olasilik var...ve hayat bunlari dusunmemiz kadar kisa..Kızlar ben şimdi 30 yaşındayım , çocuk yapma konusunda hala kesin bir karar veremedimBir yanım istiyor, küçük bir kuzum olsun bağrıma basayım diyorum, arkadaşlarımın bebişlerini severken evet doğurmalıyım, Allah'ım banada nasip et diyorum...Ama bu düşüncem sonra hemen değişiyor, yok çocuk olmaması daha iyi diyorum.Nasıl doğuracam, doğurdum hadi nasıl bakacam ve büyütecem, ben işe giderken o napacak, hem işime, hem evime, hem çocuğa bakacak güç ve sabır bende yok diyorumBiraz bahtsızımdır ben, ya çocuk engelli doğarsa, ya doğum çok zor olursa, ya sonrasında ben ya da bebeğim hasta olursa diye aklıma geliyor ve daralıyorum,çok kaygı taşıyorum, geleceği düşünmeden yaşayabilmeyi beceremeyenlerdenim Bi de bizim ailede herkes kanserden ölüyor, doktorlarda sende genetik açıdan risk altındasın, çocuk istiyorsan hemen yap diyorlar...Bilmiyorum ben yaa, napıcam??Hep kötü kötü düşünceler aklıma geliyor.Diyelim ki çocuk yaptım ama sonrasında kanser bana da vurdu, bu seferde neden ben bu çocuğu doğurdum, onu bile bile annesiz bırakmayı göze alarak nasıl dünyaya getirdim diye kendi kendimi suçlarsam diye çok korkuyorum.Ya nolur içinizden ne geçiyorsa onu yazın , yorumlarınızı bekliyorum, fikirleriniz karar vermemde etkili olacak
Çocuğu olmadan önce bunu demekse evet sana katılırım Cerry ama çocuğu olduktan sonra ikiside olmasaymis olurmuş demek bana göre çok itici bı anne olarak. Evlatları duysa nasıl üzülür yapmasaymis madem. Hadi bı kere yapmış ikinciyi neden yapmış.
Özel gereksinimli bir kızı olup 1 yıl yoğunbakımda ona bakmış biriyim. Öncesinde ben de korkardım bunlardan. Ama hayat siz plan yaparken yaşadıklarınızdır. (yaşadıklarımı Bir Cennet Kuşu Arya Hikayesi burada anlatmıştım.)Kızlar ben şimdi 30 yaşındayım , çocuk yapma konusunda hala kesin bir karar veremedimBir yanım istiyor, küçük bir kuzum olsun bağrıma basayım diyorum, arkadaşlarımın bebişlerini severken evet doğurmalıyım, Allah'ım banada nasip et diyorum...Ama bu düşüncem sonra hemen değişiyor, yok çocuk olmaması daha iyi diyorum.Nasıl doğuracam, doğurdum hadi nasıl bakacam ve büyütecem, ben işe giderken o napacak, hem işime, hem evime, hem çocuğa bakacak güç ve sabır bende yok diyorumBiraz bahtsızımdır ben, ya çocuk engelli doğarsa, ya doğum çok zor olursa, ya sonrasında ben ya da bebeğim hasta olursa diye aklıma geliyor ve daralıyorum,çok kaygı taşıyorum, geleceği düşünmeden yaşayabilmeyi beceremeyenlerdenim Bi de bizim ailede herkes kanserden ölüyor, doktorlarda sende genetik açıdan risk altındasın, çocuk istiyorsan hemen yap diyorlar...Bilmiyorum ben yaa, napıcam??Hep kötü kötü düşünceler aklıma geliyor.Diyelim ki çocuk yaptım ama sonrasında kanser bana da vurdu, bu seferde neden ben bu çocuğu doğurdum, onu bile bile annesiz bırakmayı göze alarak nasıl dünyaya getirdim diye kendi kendimi suçlarsam diye çok korkuyorum.Ya nolur içinizden ne geçiyorsa onu yazın , yorumlarınızı bekliyorum, fikirleriniz karar vermemde etkili olacak
Yani her şekilde anne olduktan sonra cocuk için olmasa da olurmuş tuhafıma gitti benim. Evlilik için der belki bazısıda.Ikisi de dediği evlilik de olmasa olurmuş çocuk da olmasa olurmuş gibi
Kizlar konumu hortlatanlar beni merak edenler olmuş,şu an 2 yaşina yaklaşan bir cocugum var,pişman miyim???hem pişmanim hem değilim..canindan daha cok sevdigin bir evladi büyütmek cok zor imiş
Çocuklarımı onlara aşık olarak sevgiyle büyüttüm küçüğüne hala çok aşığım ölürüm büyük biraz yaramaz ancak o da elim kolum kanadım ilk göz agrım yeri çok başka vs vs vs ....Bunlar samimi duygularım .Kızlar ben şimdi 30 yaşındayım , çocuk yapma konusunda hala kesin bir karar veremedimBir yanım istiyor, küçük bir kuzum olsun bağrıma basayım diyorum, arkadaşlarımın bebişlerini severken evet doğurmalıyım, Allah'ım banada nasip et diyorum...Ama bu düşüncem sonra hemen değişiyor, yok çocuk olmaması daha iyi diyorum.Nasıl doğuracam, doğurdum hadi nasıl bakacam ve büyütecem, ben işe giderken o napacak, hem işime, hem evime, hem çocuğa bakacak güç ve sabır bende yok diyorumBiraz bahtsızımdır ben, ya çocuk engelli doğarsa, ya doğum çok zor olursa, ya sonrasında ben ya da bebeğim hasta olursa diye aklıma geliyor ve daralıyorum,çok kaygı taşıyorum, geleceği düşünmeden yaşayabilmeyi beceremeyenlerdenim Bi de bizim ailede herkes kanserden ölüyor, doktorlarda sende genetik açıdan risk altındasın, çocuk istiyorsan hemen yap diyorlar...Bilmiyorum ben yaa, napıcam??Hep kötü kötü düşünceler aklıma geliyor.Diyelim ki çocuk yaptım ama sonrasında kanser bana da vurdu, bu seferde neden ben bu çocuğu doğurdum, onu bile bile annesiz bırakmayı göze alarak nasıl dünyaya getirdim diye kendi kendimi suçlarsam diye çok korkuyorum.Ya nolur içinizden ne geçiyorsa onu yazın , yorumlarınızı bekliyorum, fikirleriniz karar vermemde etkili olacak
Doğurmuş bile çoktan Kazanız mübarek olsun nice mutlu yıllaraKonu sahibesi 12 haziran 2019 da bilgilendirme yapmış arkadaşlar.