- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Ben de derim diye düsünüyorum.
Öyle deme diyemezsin diyorlar.
Bilemedim valla.
Hep bir sebep, bir bahane.
Niye bagriyor?
Ee o neler yaşadı psikolojisi nasıl biliyor musun?
Niye yemegine kadar düşünüyorsun?
Ee işten saat akşam 10 da geliyor, yorgun bir de yemek mi düşünsun?
Bu eziyetli yaşamın adı da Annelikmış.
Bla bla bla..
allah dağına göre kar verıyor işte :=)Sorun şu ki çevremde hep şunu gördüm.
Bencil, huysuz, huzursuz, fedakâr olmayan anne babalar hep daha değerli, evlatları daha hayırlı. Kovsan, küfür etsen de seni sayar.
Ama gerçek anlamda kendini unutup evladını düşünenlerin durumu içler acısı.
Gördüklerim beni ister istemez karmakarışık yapıyor..
aslında annelıge nasıl bakıldıgıyla alakalı sanırımSorun şu ki çevremde hep şunu gördüm.
Bencil, huysuz, huzursuz, fedakâr olmayan anne babalar hep daha değerli, evlatları daha hayırlı. Kovsan, küfür etsen de seni sayar.
Ama gerçek anlamda kendini unutup evladını düşünenlerin durumu içler acısı.
Gördüklerim beni ister istemez karmakarışık yapıyor..
allah dağına göre kar verıyor işte :=)
gördüğün şey dogru
ben de aynı seyı gördüm ve görüyorum
oo borcla sureklı ev almak :=) o da biraz saçma. hani elınde olsa alsan neyseYa inan artık manyağa bağladım.
Geçen bir arkadaşım diyor ki. Bir evleri ve arabaları var borcu bitsin bir ev daha almak istiyorum sen de yatırım yap dedi bana.
Dedim bir evi daha ne yapacaksın ki?
Çocuğum için ne yapacağım..
Ben bu olayların çok etkisinde olarak :)
Aman ne alcam çocuğuma ev ya!
Okuturum güzel bir meslek sahibi olsun diye destek çıkarım. Çalışsın evini kendi alsın. Sanki hayırlı mi olacak hayırsız mi belli değil. Kendi aldığı eve anasını babasını sokmayan, bakımından kaçan çocuklar var!
Iyice manyaklastim gördüklerimden sonra
aslında annelıge nasıl bakıldıgıyla alakalı sanırım
benım annem fazla kaptırmıs olsa kendını sanırım kafayı yerdı yasadıklarından
bıze hep sunu dedı
sızde anne baba olcaksınız benden ılk sunu ogrenın evlatlarım;evlatlarınız sızın malınız degıl
sıze emanet
sız onlara bekcılık korumacılık yapıcaksınız
yaparken onların sıze emanet oldugunu;herseyın gecıcı oldugunu unutmayacaksınız...
sızın tek yapmanız gereken dogruyu gostermek anlatmak ve her anında destek olmak
evladınız ne zaman bası sıkıstıgında ;dertlesmek ıstedıgınde ;dost dendıgınde aklına ılk sız gelıyorsanız ıyı anne baba olmussunuz demektır....
evladımsın herseyın benımdır sen bensın dıye yaklasırsan sorunları gozunde 18267 kat artar sanırım
ben anaların babaların gunahını cocuklar ceker ve allah dagına gore kar verır laflarına cok ınanıyorumTamam da mesele de bu zaten. Derdi olduğunda, başı sıkıştiğinda aklına ilk o geliyor evet. Iyi anne baba olmuş ama değerli olamamış aslında. Beni sinir eden bu.
Evet iyi annen baban varsa sen de hayırlı bir evlat olup mümkün olduğunca dert cikarmayacaksin. Sorunlarını duyurmamak için cabalayacaksin tersine üzülmesin annem diye.
Ya biz genciz atlatmamiz daha kolay. 50 yaşından sonra bir anne dert,dert ne kadarını kaldırabilir?
Bunu hesaba katan kaç evlat var?
ben anaların babaların gunahını cocuklar ceker ve allah dagına gore kar verır laflarına cok ınanıyorum
soylekı genelde annem gıbı kadınlar cok sukur evlatlarıma dıyebılıyor;
allahım tum dogacaklara dogru gen versın :) demekten baska care yok
hıcbısey kolay degıl bu hayatda
zaten bı sınavdayız
cocuk yapmayada korkarsak basımıza geleceklerden korkarsak nasıl yasayabılırız kı
guclu olmayı ogrenelım en basta
allah bızlere cocuklarımızın sorunlarıyla ılgılenemeyecegımız hastalıklar vermesın
bence yasatacakları her zorluk anne olma duygusuna deger ya
sayelerınde annelık vasfına erıyoruz
sayelerınde cennet ayaklarımızın altına serılıyor
ınsallah benım ıyı bı anne olmama vesıle olur evladım dıye dua ettım ben hıc aklıma evladın hayırsızı gelmemıstı bıle :)
o sabır verılıyor ınankı :)Gerçekten mi ben çok düşünüyorum valla.
Açıkçası pek kahir çeken tip değilim.
Tahammülum bir yere kadar.
Evladin fenasini da ne yaparım korkuyorum kendimden de :s
Dünya'nın engüzel, entemiz, engüleryüzlü, en becerikli entatlı annesine sahibim.
Birkere bile vurmadı birkere bile sesini yükseltmedi bana.
Çocukken diğer Arkadaşlarımın anneleriyle annemi kıyaslar işte eniyisi benim annem der bende böyle anne olucam derdim.
Anne olmak biryana hayalini kurmak bile acı veriyo olmuyo arkadaş olmuyo çocuğum olmuyo.
Çevredeki edepsizlerin sürekli çocuk sorması bide bunun üst modellerinin e yapın bitane çocuk demesi.
Diyemiyorum ki benim çocuğum olmuyo hatta OLMASINA imkan dahi yok.
Hayaller hayaller
Bana da çok soruyordu milletDünya'nın engüzel, entemiz, engüleryüzlü, en becerikli entatlı annesine sahibim.
Birkere bile vurmadı birkere bile sesini yükseltmedi bana.
Çocukken diğer Arkadaşlarımın anneleriyle annemi kıyaslar işte eniyisi benim annem der bende böyle anne olucam derdim.
Anne olmak biryana hayalini kurmak bile acı veriyo olmuyo arkadaş olmuyo çocuğum olmuyo.
Çevredeki edepsizlerin sürekli çocuk sorması bide bunun üst modellerinin e yapın bitane çocuk demesi.
Diyemiyorum ki benim çocuğum olmuyo hatta OLMASINA imkan dahi yok.
Hayaller hayaller
Bana da çok soruyordu millet
Maalesef haddini bilmeyen çok
Adını zor bildiğin soruyo bir de dimi
En son aman dedim bi bana mı kaldı efendilik 'siparişle olmuyo o işler' ya da 'hayırdır doğrsam sen mi bakıcan' deyip bozdum
Allah gönlündekini hayırlısı ile versin inşallah
Unutmayinki sizde bir evlatsiniz ana.kuzuzusunDoğur, büyüt, bin bir zahmet çek. Büyüsün aşık oldum evlencem desin. Gönlüm yok desen de diretsin. Evlat de bağrına bas evlendir. Evlensin kocasi da dert olarak eklensin. Anasın ya hani bir düşünmediğin o kalmıştı.
Kvsini, kpini, Görümcesini de tak kafana. Maddi sıkıntılarını da tak.
Borclarini da düşün. Ne yer ne içer diye düşün. Gerekirse kendin sıkış, git evladını rahatlat.
Kavgalarını düşün, yuvası yıkılacak diye uykuların kaçsın.
Sen ne kadar tutmaya çalışsan da ayakta durmasın o yuva da.
Yavrunda ne gezer sendeki sabır.
Ben neler çektim siz hiç bir şey çekmek istemiyorsunuz olur mu öyle diye verdiğin öğütleri dinlemesin.
Evlencem diye kendini yirtan cocuk boşancam diye kudursun sonra.
Tamam evlattır kısmet böyleymis de yine bağrına bas. Al yanına yaşama yaşat yine.
Yaşı 40 olsun 35 olsun koca kazıklari yine boğazına kadar düşün. Işten gelecek bunu sevmez ne pişireyim ona?
Kucağına kadar koy tepsisini, yorgundur de besle.
Sonra çıksın en anlamsız yerde, en ufak meselede sesini yükseltsin azar işit otur yerine.
Yaş olmuş 61 takdir etmek mi o da ne? Üstune yaptıklarını değil yapmadiklarini söylesin. Beklentileri hiç bitmesin.
Azar yiyen anne de olsun onun psikolojisi iyi degil. Yuvası yıkıldı kolay değil siniri ondandir diye bu yaşinda bu kahrı çeksin.
Bu sacmaliklara katlanamayan, eleştiren, tepki gösteren bana da çevreden " ahh ahhh annelik öyle bir şey, sen anne ol da görürüm seni ben, çekecek ne yapsın, evladın ne yapsa cekiyorsun iste" desinler..
Yaklaşık 2 yıldır çocuk isteyip sahip olamayan ben günlerdir sorguluyorum.
Annelik bu mu?
Anne olmak akıllı işi değil o zaman!
Ve cok büyük konuştum belki sinirle bilmiyorum.
Eğer hayırsız evladım olacaksa böyle, hayat boyu onu düşünüp yipranacaksam, üstüne azar isitip oturacaksam Allah'im hiç olmayabilir. Hasreti ile yaşamak daha kolay olur sanırım.
Annelik bu olmamalı yaa..
Allah herkese hayırlı evlatlar versin.. Amin.
Öyle içimi döktüm işte. Teşekkür ederim okuyanlara..
Unutmayinki sizde bir evlatsiniz ana.kuzuzusun
En güzeli çocuk yapmamak benim gibi