Anne olunca görürüm seni!

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.837
57.420
Doğur, büyüt, bin bir zahmet çek. Büyüsün aşık oldum evlencem desin. Gönlüm yok desen de diretsin. Evlat de bağrına bas evlendir. Evlensin kocasi da dert olarak eklensin. Anasın ya hani bir düşünmediğin o kalmıştı.

Kvsini, kpini, Görümcesini de tak kafana. Maddi sıkıntılarını da tak.
Borclarini da düşün. Ne yer ne içer diye düşün. Gerekirse kendin sıkış, git evladını rahatlat.

Kavgalarını düşün, yuvası yıkılacak diye uykuların kaçsın.

Sen ne kadar tutmaya çalışsan da ayakta durmasın o yuva da.
Yavrunda ne gezer sendeki sabır.
Ben neler çektim siz hiç bir şey çekmek istemiyorsunuz olur mu öyle diye verdiğin öğütleri dinlemesin.

Evlencem diye kendini yirtan cocuk boşancam diye kudursun sonra.
Tamam evlattır kısmet böyleymis de yine bağrına bas. Al yanına yaşama yaşat yine.

Yaşı 40 olsun 35 olsun koca kazıklari yine boğazına kadar düşün. Işten gelecek bunu sevmez ne pişireyim ona?

Kucağına kadar koy tepsisini, yorgundur de besle.

Sonra çıksın en anlamsız yerde, en ufak meselede sesini yükseltsin azar işit otur yerine.

Yaş olmuş 61 takdir etmek mi o da ne? Üstune yaptıklarını değil yapmadiklarini söylesin. Beklentileri hiç bitmesin.

Azar yiyen anne de olsun onun psikolojisi iyi degil. Yuvası yıkıldı kolay değil siniri ondandir diye bu yaşinda bu kahrı çeksin.

Bu sacmaliklara katlanamayan, eleştiren, tepki gösteren bana da çevreden " ahh ahhh annelik öyle bir şey, sen anne ol da görürüm seni ben, çekecek ne yapsın, evladın ne yapsa cekiyorsun iste" desinler..

Yaklaşık 2 yıldır çocuk isteyip sahip olamayan ben günlerdir sorguluyorum.

Annelik bu mu?

Anne olmak akıllı işi değil o zaman!

Ve cok büyük konuştum belki sinirle bilmiyorum.

Eğer hayırsız evladım olacaksa böyle, hayat boyu onu düşünüp yipranacaksam, üstüne azar isitip oturacaksam Allah'im hiç olmayabilir. Hasreti ile yaşamak daha kolay olur sanırım.

Annelik bu olmamalı yaa..

Allah herkese hayırlı evlatlar versin.. Amin.

Öyle içimi döktüm işte. Teşekkür ederim okuyanlara..

o kadar çile sonunda ölür gidersin ve kendini uğruna paraladığın evladın arkandan dua okumayı bile unutur, evlat zaten dünya da imtihan için süs olarak verilmiş,o yüzden çok kaptırmamak gerekir, fazla ilgi ve her başı sıkıştığında koşmak sorumsuz evlatları ortaya çıkarıyor, Allah sonumuzu hayır etsin

aslında anlattıgın kadar olmamalı. evlat tabii ki başkadır ama insan kendi hayatını da düşünmeli.
hepsi büyüyecek ve yuvalarını kuracak, ee sen ne olacaksın? kendını yıprattıgınla kalacaksın.
bana çok gözü kör gelıyor çocuk için kendını heba edenler
her şeyin ayarı olmalı.

Aklima akrabalardan duydugum bir hikaye geldi. Bir akrabamizin basina gelen bir sey...

Karisi surekli kiz cocugu doguran bir amca diyelim, iste bu amca en son heyecanla bekledikleri yavrunun da kiz oldugunu ogrenmis bir ramazan ayinda. Sinirden, hayalkirikligindan gözü dönmüs ve demis ki "Allah'im sen bana bir erkek evlat vermedin ya, iste ben de orucumu bozuyorum." ve bir seyler yiyerek orucunu bozmuş.

Karisi tekrar hamile kalmis, eh tahmin edersiniz ki nur topu gibi bir oglan.
Velhasil o oglan buyumus ve oyle hayirsiz olmus ki... Amcamizin anasindan emdigi sutu burnundan getirmis. Amca , kiz cocuklarindan gormus hayri.

Oyle iste Allah'tan hayirlisini dileyip sabretmekten baska bir yol yok. Tabi bir rahatsizlik varsa tedavi olmak da sart.

İnsallah hayirli bir evlat verir size. Hayirli ve saglikli bir evlat.

"Olduğu kadar olmadığı da hayır "

Allah hakkımızda ne hayırlı ise onu nasip etsin.

Amin..

Amin..
Ben de öyle düşünüyorum yüz vermemek lazım. Her başı sikistiginda koşmamak lazım, gerekirse kovmak lazım diyorum ama anne ol da yap hadi diyorlar.
Boş konuştuğumu iddia ediyorlar.

Olduğu kadar. .
Olmadığı kader ..

Anne olmak güzel ama en zor iş .
.
(İnşallah bizlerinde olur )

Hayırlı evlat olacaksa olsun inşallah diyorum ben de canım.
Gerçekten gördüklerim beni korkutuyor..

Nasil guzel yazmissin.. Allah herkese hayirli saglikli evlat nasip etsin. Olmayacaksa da hic olmasin daha iyi

Amin.. Amin. .

Aynı fikirdeyim.
Ama anneler böyle demiyorlar deliriyorum.
Evlada kiyilmiyormus.

Ayy dövesim geldi şimdi o çocuğu.
Benim de kız arkadaslarıyla falan evde otururken ya anne bir yalnız bırak yeaa derse diye ödüm kopuyor. Zilli seni. Dövesim geldi yine.

Der mi der valla..
Öyle üzülüp alındığıyla kalır anne de..

allah sabir versin cekene.

Amin..

Allah hayırlısını versin, bir oğlum var inşallah hayatındaki herkesi dengede tutabilen adil merhametli mutlu bir insan olarak yetiştirebilirim

evlada kıyılmıyor dogru, ama kıyılmayan şeyler bu tarz seyler degıl. bazıları yanlıs anlıyor olayı bence.
çoğu anne bilinçsiz. bazıları iyilik yaptıgını zannedıyor ama en büyük kötülüğü yapıyor haberı yok.
bir de bazı anneler kendıne bagımlı yetıstırmeye cok meraklılar.
ben şimdiden eşime '' normal insan muamelesı yapalım, tepemızde yaşamasın '' dedim.
inşallah öyle biri olmam.
olanlarda kendıne gelırler! resmen cocuktan sonra hayatlarını bitiriyorlar, çocuga göre yaşayıp ona adıyorlar kendılerını. bu çok saçma gelıyor bana

Çocuğun dertlerini yüklenirsen kendisinin yüklenmesine izin vermezsen tabi çekersin öyle. Annelikte fazla duygusallığa yer yok bence biraz da akıl işi. Boşanmış kızı evime alıp akşam ne pişirsem diye düşünmek saçmalık. Evini düzenini kursun da o beni yemeğe davet etsin artık derim. Sıkıyosa kirasını ödesin kıyafet harcamalarından kısıp.

ne evlatlar var aılesının her an yanında
mutlu huzurlu saglıklı
hayata ıyı bakarsanız ıyısını yasar ıyı olursunuz
olumsuzluk ınsanı hasta eder
sübhaneke dinimiz amin.

Kötümsersiniz Numunuma( ismini diyemedim ) bardağın dolu tarafınıda görün dengeyi öyle kurun birde öyle bakın olaya

Ben de derim diye düsünüyorum.
Öyle deme diyemezsin diyorlar.
Bilemedim valla.

Hep bir sebep, bir bahane.

Niye bagriyor?
Ee o neler yaşadı psikolojisi nasıl biliyor musun?

Niye yemegine kadar düşünüyorsun?
Ee işten saat akşam 10 da geliyor, yorgun bir de yemek mi düşünsun?

Bu eziyetli yaşamın adı da Annelikmış.

Bla bla bla..

ne evlatlar var aılesının her an yanında
mutlu huzurlu saglıklı
hayata ıyı bakarsanız ıyısını yasar ıyı olursunuz
olumsuzluk ınsanı hasta eder
sübhaneke dinimiz amin.

Kötümsersiniz Numunuma( ismini diyemedim ) bardağın dolu tarafınıda görün dengeyi öyle kurun birde öyle bakın olaya

Sorun şu ki çevremde hep şunu gördüm.
Bencil, huysuz, huzursuz, fedakâr olmayan anne babalar hep daha değerli, evlatları daha hayırlı. Kovsan, küfür etsen de seni sayar.

Ama gerçek anlamda kendini unutup evladını düşünenlerin durumu içler acısı.

Gördüklerim beni ister istemez karmakarışık yapıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…