Merhaba, 3 yıllık evliyim, eşimle çocuk yapmaya karar verdik, bu sebeple doktora gittim. Çocuk yapmaya başlamadan önce genel bir kontrol ve öncesinde vücudumu hazırlayabilecek vitaminler folik asitler ile ilgili genel bir bilgi almak istediğimi söyledim. Muaeyene esnasında polikistik over olduğumu öğrendim fakat doktor asla olumsuz konuşmadı. Çocuk yapmaya başlamadan 3 ay önce folik asit kullanmam gerektiğini (Q folin) söyledi. Pko sendromu olan hastaların asla çocuğu olmaz diye kesinlikle birşey olmadığını sadece adet düzensizliğinden dolayı ne zaman yumurtladigini bilemedikleri için yanlış dönemlerde ilişkiye girip sonuçların olumsuz olduğunu belirtti. Ovulasyon yani yumurtlama testi kullanıp yumurtlama dönemlerinde ilişkiye girildiğinde gebeliğin çok yüksek olumlu sonuçlar vereceğini söyledi. Tabi gebelik öncesi sağlıklı beslenme, folik asit (arkadaşlar folik asit bebeğin gelişimi için çok çok çok önemli lütfen gebelik düşünmeye başladığınızda öncesinde doktora gidin ve tavsiye edilen folik asidi kullanmaya başlayın) stres ve tabi yumurtlama dönemlerinin takibi çok önemli.Ben 3 ay folik asit kullandıktan sonra çocuk yapmaya başlayacağım henüz denemedim. Fakat olumsuz düşünen ve bu sendromu taşıyan insanların hep yanlış ve olumsuz bilgilendirildigini gördüğüm için yazmak istedim. POLİKİSTİK OVERLİ KADINLARIN ÇOCUĞU OLMAZ DİYE BİRŞEY KESİNLİKLE YOKTUR. Erken tedavi gerekli vitaminler ve sağlıklı beslenme ile çocuk sahibi olabilirsiniz. Yeterince hayatlarımızda stres var,birde bunu düşünüp çocuk sahibi olamayacağız diye kendinizi strese sokmayın lütfen. Umarım en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlarımız olsun..