Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
sana denk gelmedı gıtmesı bu bır ıkıncısıde sana bızım gıbı cvp vermekle ugraasmak ıstemedıgı ıcın oyle yazdı ama sen ordakı imayı bıle anlamamısın
gelmez Ayrıca onu bekleme yanı haberı var cevabından ama sadece gelıp muhattap olmaz..
olan olmus bıdakıne sende baskasına konusrken dıkkat et bence bak hepımız aynı dertten burdayz
Muhattap olmamasinada cok uzuldumm hic oyle anlamadim bile cok ozur diliyorumm cok bundan cok daha dikkat edicem ben bukonuda cikiyim daha fazla uzamasin herkes benim yuzunden gerilsin istemem asla genede hersey icin tesekkurlerimi ilet

Tekrar soyluyorum gercekten bunun icin gittiyse bidaha buralara ugramam iptal ederim hesabimi giderimm ama genelde gidiyodu pek girmiyodu girip cikiyodu bakip gidiyordu benden sonra gitmeside bana denk geldi belki ona sormadan keske benim ustume bukadar gelmeseydiniz yanlis demis olabilirim kendisine binlerce kez ozur diliyorum bende destek almak icin geliyodum buralara herkesten guc almak icin ben kendim yasadigima ragmen uzuluyorum dedim oda uzulme vardir bundada bir hayir dedii oyle olsa kendisi elbetki bana diyebilirdi sizin dediginiz dusundugunuz gibi yazabilirdi umarim biran once gelirde soyler bende hesabimi kapatir giderim bende ugrasip duruyorum

sizin tavrınız üstten bakarak sana çok üzülüyorum ya demek kendinden küçük kötü zavallı durumda olan kişiye beslenen duyguların ifadesi gibi dediginiz gibi degildi asla
Bu kadar kişi üstünüze gelmek istemezdim burada hiçbir zaman kimseyle polemiğe girmedim herkes biliyor. Burada gerçekten çok üzüldüm ve yazdım dayanamadım. Sizin hesabınızı kapatıp gitmeniz de kimseyi minseo minseo yi de mutlu etmeyecek. Mesele bu değil hala yanlış yerde arıyorsunuz. Tamam diyelim ki iyi niyetle yazdınız ama karşı tarafa bu kesinlikle öyle geçmiyor haberiniz olsun. Bugün ilovemeye denk geldi yarın başkasına o nedenle bir başkası ne düşünür diye hareket etmek lazım konuşurken. Çook hassas bir konu çünkü. Bunu siz de yaşıyorsunuz herkes aynı şekilde de yaşamayabiliyor herkesin aynı şekilde hissetmesi mümkün değil ama ben hiç bilmediğim tanımadığım veya çok iyi tanıdığım birine bile çocuk konusunda asla yorum yapamıyorum istiyor mu olmuyor mu diye düşünerek kırarım diye kendi sevincimi bile paylaşmaya çekiniyorum yeri geliyor. Ben bu konuyu o kadar önemsemiyor olsam bile karşımdaki için anlamı çok daha büyük olabilir bunu dğşünmek lazım.

Burada aylarca çok fazla şey paylaştık ama cukulatam cukulatam ın dediği gibi benim de artık yazasım paylaşasım gelmiyor olumsuz mesajlardan. Bizim bunları duymaya ihtiyacımız yok tabi ki birbirimizi yok yere gazlayıp pışpışlamıyoruz polyannacılık hiçbir zaman oynamıyoruz ki minseo minseo de zaten bunu hiç sevmez. Herkes birbirinin zorluğunun farkında olup olumlu taraflarını güçlendirmeye yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyor. Sizin dışınızda da bu şekilde olumsuza odaklanan çok var son zamanlarda. O nedenle artık pek yazan olmuyor zaten insanlar elini eteğni çekti.

Benimde yazasım gelmedi artık ben boyle yazdiysam kimbilir nedesem yanliş anlicak diye korkar oldum burda ne yazicagimida bilemedim artik yazmayada korkuyorum yazmasamda gene yanlis anlasilcagimida korkuyorum yazmaya bile zorlaniyorum suan bise demek istemiyorum sadece cok uzgunum gercekten ben ilovemenin yazdigini yanlis acidan anlamisim oysakii yıkıldımm😔 U Uzaygemisi35

Ve son yazisimi yazip gidiyorum burasi benim ilk girisimdir hersey bende burda destek aliyodum bidaha eskisi gibi alamicagimida biliyorum canınız sagolsun hepinizide gerdim lutfen kusuruma bakmayın😔

Nk testini yaptınız mı?
Cd56 olarakta geçiyor bu test. Katil hücreler eğer yüksek veya düşükse, immoloji uzmanıyla görüşmeniz gerekiyormuş, tüp bebek yapılacak ise 2 doktor aynı anda tedaviyi takip etmesi gerekiyor, transferden 1 hafta önce bazı hap yada serum şeklinde tedavinizi sürdürüyorlarmış.
Bende bugün verdim bu testi, sonuç kaç günde çıkar bilmiyorum.
Canım testi devlette mi yoksa özelde mi yaptırdın? Bulunduğum il de devlette yokmuş. Özel labaratuar yapıyor ve 650 tl imiş fiyatı. Ben yaptırmadım ama 18 gün de sonuç çıkıyor dediler. Ben de romantit atrit var. 4 yıldır ilaç kullanıyorum

Valla şoklardayım kizlar neler olmuş böyle 2 saat giremedim topige 😒 minseo minseo cimin gidişine cok üzüldüm Jou Jou arkadasim maalesef herkes gibi ben de ilk okuduğumda oyle anladım mesajını üslup hatası mı ne niyetle söyledin tabı bu seninle Allah arasında ama yine de iyi bir söylem olmamış.
Aylardır burda birbirimizin kötü haberine üzüldük iyi haberine kendi mutlu haberimizcesine sevindik mutlu olduk umutsuzluğa düşüldüğünde destek olduk yoluna devam etmesi için . Ama tadı kalmadı artık topik in dağıldık iyice eski neşesi kalmadi bi bakıma anlamını yitirdi artik bu topik ama yine de burdaki pek çok arkadasla bilgi alışverişine devam etmeyi isterim güzel.haberlerini duymaya devam etmek isterim @NealStreet U Uzaygemisi35 ve diğer arkadaşlar habersiz koymayın bizi yine de iyice elinizi eteğinizi çekmeyin hic olmadi özelden dürtün arada hayatınızdaki güzel değişikliklerden haberdar edin beni de

Özel labaratuar değişebilir ama 2 saate de çıkmaması lazım. Aynı testlerden mi bahsediyoruz. Nk katil hücre paneli test. Çünkü bunda kan bir gün bir yerde bekletilip sonra inceleniyor diye bir şey okumuştum.
Merhaba canim ben yanlis yere alinti yapip cvp yazmisim sonra duzelttim ama tekrar soyliyim ben de hsg cektirdigimde 2 saate cikmisti binliraya odemistim sanirim benimki farkli

Valla şoklardayım kizlar neler olmuş böyle 2 saat giremedim topige 😒 minseo minseo cimin gidişine cok üzüldüm Jou Jou arkadasim maalesef herkes gibi ben de ilk okuduğumda oyle anladım mesajını üslup hatası mı ne niyetle söyledin tabı bu seninle Allah arasında ama yine de iyi bir söylem olmamış.
Aylardır burda birbirimizin kötü haberine üzüldük iyi haberine kendi mutlu haberimizcesine sevindik mutlu olduk umutsuzluğa düşüldüğünde destek olduk yoluna devam etmesi için . Ama tadı kalmadı artık topik in dağıldık iyice eski neşesi kalmadi bi bakıma anlamını yitirdi artik bu topik ama yine de burdaki pek çok arkadasla bilgi alışverişine devam etmeyi isterim güzel.haberlerini duymaya devam etmek isterim @NealStreet U Uzaygemisi35 ve diğer arkadaşlar habersiz koymayın bizi yine de iyice elinizi eteğinizi çekmeyin hic olmadi özelden dürtün arada hayatınızdaki güzel değişikliklerden haberdar edin beni de
Canım benim aynen öyle ben de öyle düşünüyorum burada umarım daha güzel şeyler paylaşabiliriz. İloveme de geri döner aramıza. Ama nasıl iyi olacaksa öyle yapsın bazen gerçekten uzaklaşmak gerekiyor ben de ara ara gittim. İnşallah güzel şeylere daha vesile olacak burası.

Kızlar ben bir daha olumlu-olumsuz hiçbir sonucumu ya da gelişmeyi bu sayfaya yazmayacağım. Başka sayfada yazdığım bir şeyi görürseniz de rica ederim gelip olumsuz yorumda bulunmayın. İçinizden "Deli bu zaten, bırakalım kendi kendini avutsun" diyebilirsiniz, kabulüm. İnsanın bazen kendini avutmaya da ihtiyacı olabiliyor. Buraya yazılan en ufak olumsuz güncellemede "Kaynımda da aynısı olmuştu. Sonra bir daha hiç çocuğu olmadı. Doktor da 'Zaten sen yaşamasan da olur artık çocuğun olmadığına göre' dedi" tadındaki yorumlar beni inanılmaz inanılmaz inanılmaz dibe çekiyor.

Kaygı bozukluğu yüzünden ciddi kilolar verip yemek yiyemez hale gelimiş, ilaç kullanmak zorunda kalmış, ancak o şekilde yeniden yemek yemeye başlayabilmiş bir insan olarak hala tamamen düzelebilmiş değilken en azından ilaçsız ayakta kalabilme ve hayatıma devam edebilme potansiyelimi dibine kadar korumak ve sürdürmek istiyorum. Takdir edersiniz ki hepimizin mücadelesi yeterince zor. Bu yolda maalesef kırmızı halılar üzerinde yürüyemeyenlerden olduk. "Olsun, bu da bizim sınavımızmış" dedik, yürümeye devam ettik.

Daha önce de 1-2 yorumuma "Nedense hep de ben bir şey deyince suç oluyor" gibi yorumlar geldiğinde de cevabım aynıydı. Hiç değişmedi. Hiçbirimiz "Toz pembe bulutlar üzerinde gezinelim, birbirimize yalandan umut pompalayalım" demiyoruz ama başkası üzerinden bu kadar negatifliği taşıyamıyorum. Çoğumuz maalesef kendi içimizde zaten yeterince negatifiz, kendimize karşı acımasızız. Bu negatiflik, dışarıdan da pompalanmaya başladığında iyice başa çıkılamaz hale geliyor. Herkesin yolu açık olsun. Sürecini takip ettiklerimi gerektiğinde özelden darlarım. Hepinizin yolu açık olsun.
Kim sana ne dedi ne yaptı böyle 😢 herşey düzelecek herşey yoluna girecek güzel olacak 🤲 yazdıklarında haklısın kuzum seni seviyoruz ve sana desteğiz hepimiz özelden de olsa yaz bize senden haber alamazsam şahsen çok üzülürüm seviyorum seni 😞❤️🌺

Düşüncelerimi yazmışsın resmen kuzum
Lütfen güzel arkadaşlarım arada da olsa girin gerekirse özelden yazışalım hepinizin yeri ayrı kalbimde 😢

Benim yuzumden boyle ediyosaniz lutfen yapmayin bunu allaha askina ne ozele geciyosunuzkii bukadar linç etmeyede hakkim yok iloveme lutfen benide burdan cikarirmisin hernekadar ozur dilememe ragmen birinsana iyi niyetle desekte yarasina dokunabiliyoruz bazen ama kotu birinsan olsam boyle surekli ozur dilemezdim herdefasinda diledim ozurumu niye beni linç ediyosunuz bende anne olmak istiyorum benimde yaram var beni niye kimse görmüyo pekii ben ne tedaviler gördüm hep olumsuzdu iloveme ye ben oyle yazdim diye burda resmen linç ediliyorum birinsana bukadar ustune gelinmez hep kendi bildiginiz derdini konusuyosunuz peki benim ne derdim oldugunu biliyomusunuz? Benimle dusunerek konusuyomusunuz pekii ?
Gercekten allah anne olmak isteyenlere nasip etsin iloveme sen de en iyisine laiksin allahh oyle bianda cocuk nasip etsinkiii tez zaman da guzel haberler alasin insallahh sen cok ii birinsansin ben sendende destek aldim ama bukadar benim durumumu bilmeden linç edildiysem bise demiyorum

Son düzenleme:
Kızlar merhaba tatsız şeyler yaşanmış. Burada biz hem tecrübelerimizden yararlanmak için varız hem de zaten dışarıda senin için çok üzülüyorum diyen insanlardan bir sürü olduğu için.

Bana yorumlarınızı yaparsanız çok sevinirim. Geçen ay hsg çekilmiştim sonuç net çıkmamıştı ama Tüplerin tıkalı normal gebe kalamazsın demişti çeken doktor. Bir tüpte hidrosalpenks var dedi gebelik oluşmaz dedi. başka doktorlar yok sen dene bir kaç ay dedi neyse denedik.

bat 8 hazirandı 9 haziranda test yaptım pozitif görünce kan verdim. Bu imkansız yorumu sonrası ne kadar sevindim tahmin edersiniz. 2 gün sonra testi tekrarlayacaktım tatilde olduğum için farklı Hastanede kan verdim 80 çıktı (lab farklı belki ondandır dedim forumda okumuştum) tatili uzattım 2 gün sonra aynı hastanede verdim 110 çıktı. Muhtemelen ilk 2 değerde hastane farkı az da olsa oldu ama sonuç olarak değerler istenilen düzeyde artmadı son 2 değerden bunu anlıyoruz.

Şu an dış gebelik geçiriyor muyum diye çok korkuyorum. Malum tüpte sıkıntı olma ihtimali de var farklı görüşleri vardı doktorların. Şimdiki doktorum kimyasal olacak muhtemelen takibini yapıcaz dedi. Ama kimyasalda değer düşüyor bildiğim kadarıyla ve sürekli kanama oluyor. Benim Şu an değer yükselişte ve kanamam yok. Dış gebelikte belirti denilen şiddetli kasık ağrım da yok ama adet olacakmış gibi sızı başladı bu akşama doğru. Ben şu an ne yaşıyorum anlamadım. Dış gebelikten çok korkuyorum. Daha önce bunları geçiren varsa değerlerini yazarsa çok sevinirim.

Bu arada herkese ben söyliyim ilovemeye ulaştım hakkını helal ettii bundan sonra artık konu kapansın
herşey için genede teşekkürler.

Kızlar merhaba tatsız şeyler yaşanmış. Burada biz hem tecrübelerimizden yararlanmak için varız hem de zaten dışarıda senin için çok üzülüyorum diyen insanlardan bir sürü olduğu için.

Bana yorumlarınızı yaparsanız çok sevinirim. Geçen ay hsg çekilmiştim sonuç net çıkmamıştı ama Tüplerin tıkalı normal gebe kalamazsın demişti çeken doktor. Bir tüpte hidrosalpenks var dedi gebelik oluşmaz dedi. başka doktorlar yok sen dene bir kaç ay dedi neyse denedik.

bat 8 hazirandı 9 haziranda test yaptım pozitif görünce kan verdim. Bu imkansız yorumu sonrası ne kadar sevindim tahmin edersiniz. 2 gün sonra testi tekrarlayacaktım tatilde olduğum için farklı Hastanede kan verdim 80 çıktı (lab farklı belki ondandır dedim forumda okumuştum) tatili uzattım 2 gün sonra aynı hastanede verdim 110 çıktı. Muhtemelen ilk 2 değerde hastane farkı az da olsa oldu ama sonuç olarak değerler istenilen düzeyde artmadı son 2 değerden bunu anlıyoruz.

Şu an dış gebelik geçiriyor muyum diye çok korkuyorum. Malum tüpte sıkıntı olma ihtimali de var farklı görüşleri vardı doktorların. Şimdiki doktorum kimyasal olacak muhtemelen takibini yapıcaz dedi. Ama kimyasalda değer düşüyor bildiğim kadarıyla ve sürekli kanama oluyor. Benim Şu an değer yükselişte ve kanamam yok. Dış gebelikte belirti denilen şiddetli kasık ağrım da yok ama adet olacakmış gibi sızı başladı bu akşama doğru. Ben şu an ne yaşıyorum anlamadım. Dış gebelikten çok korkuyorum. Daha önce bunları geçiren varsa değerlerini yazarsa çok sevinirim.
Dış gebelikte değer sanırım ki düzensizce katlanmaya devam ediyor. Ben 2 kez kimyasal yaşadım, 150lere kadar çıktı, sonra düşmeye başladı. Zaten o ara da lekelenmem vardı, kanamaya döndü.
Bana sizinki de kimyasal gibi geldi. Değer çok düşük.

Daha geçen gün opu olduğum zamanlar @NealStreet le konuşurken kaç yumurta toplandı diye sorduğunda çok sevindiğim halde yemin ederim aklımdan geçirdim grupta bununla ilgili bir sıkıntısı olan varmı ben yazınca üzülür mü diye. Yazdım ama içim rahat değildi. Sonra Nm88326 Nm88326 ordu kurulur falan dedi güldük eğlendik içim rahatladı.Düşündüğünü söylemek çok kolay empati süzgecinden geçirmek herkesin harcı değil. minseo minseo nin bu zamana kadar kimseye kötü bir söz, ima, iğneleme gibi şeyler söylediğini hiç hatırlamıyorum herkesi de idare eden bende olmayan bir sabrı vardı. İnşallah geri dönersin aramıza.🎈

X