Herkes burada sadece sizin
Jou mesajınızı yanlış anlamış olamaz değil mi? Hatta burada aylardır neler yaşayıp okuyup duyup burada kalıp da sizin mesajınız sonrası hesabını kapatıp giden bir insan
minseo var. Bu kadar insan
@NealStreet pcoscuk Jane Jetgil fiona13 yanlış anlasa bile demek ki ifadenizde düşünce yapınızda bir sorun var. Şu an herkes üstüme geliyor diye düşünebilirsiniz ama canım yaaa sana çok üzülüyorum gibi bir laf herkeste bu etkiyi yaratır. Burada kimse bir diğerine acımadı. Bir diğeri için üzülmek acısını paylaşmak elbette olur burada her ay hepimiz birbirimize üzüntülerinde yoldaş olduk. Ama sizin cümleniz ve sizin tavrınız üstten bakarak sana çok üzülüyorum ya demek kendinden küçük kötü zavallı durumda olan kişiye beslenen duyguların ifadesi gibi. Tavsiyem bu kadar kişi böyle hissettiyse insan ilişkilerinde bunu dikkate alır biraz daha düşünerek hareket ederseniz etrafınızdaki insanları kırmaz ve linç yemezsiniz. Anne olmaya çalışan hepimizin en başta geliştirmesi gereken özelliklerden biri "empati". Bana biri böyle dese nasıl hissederdim diye düşünerek hareket etmek gerek diye düşünüyorum.
Eş konusunda eşin neyse ki anlayışlı demek çok daha da büyük bir ayıp buna ne diyeceğimi gerçekten bilemedim. Eski bir zihniyet çocuk sahibi olamayan kadının aşağılanması sorun erkekte olsa bile kadının suçlanması gibi bir arka plana sahipsiniz ki neyse ki seninki böyle yapmıyor hadi gene iyisin gibi bir cevabınız olmuş. Eş olmak zaten bunu gerektirir.
minseo nin eşi de olması gerekeni yapıyor ekstra bir şey yapmıyor hadi gene iyisin anlayışlı denilecek bir durum yok. Bakış açınızı değiştiremiyorsanız bile bu fikirlerin artık kabul görmediğini öğrenin, en azından fikrinizi her yerde söyleyip böyle tepkiyle karşılaşmazsınız.
Burada herkes birbiri için çok güzel dualar etti ve bunlara hep
minseo vesile oldu. Çok güzel insanlar tanıdık ve kendi ailemizden biri gibi onların mutluluğuyla sevindik, sıkıntısına derman olmaya çalıştık. Bu konular çok hassas konular olduğu için çok daha dikkatli konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Neyse, susayım dedim ama dayanamadım. Hakkınızda hayırlısı olsun kimse için kötü bir şey istemedim umarım buradaki herkes sağlıkla kavuşur çocuğuna. Birbirimize iyi enerjiler yollamamız gerekirken bugün herkes gerilmiş oldu.