Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Benim hiç acı yada ağrı olmadı kuzum bende anestesiz çekildim çok rahattı o gün lekelenmelerim oldu sadece
Ama benim tüplerde sorun yok diye ağrı acı olmamış
Tüplerinde sıkıntı olan arkadaşlar iyiki anestezili çekildik diyorlar herkesin farklı oluyor İnşaAllah ağrısız acısız olur seninde benim gibi

Çok şükür canım
Hiç korkma Allahın izni ile sağlıkla ilerler inşallah valla ben öğrendiğim günü hatırlıyorum burda paylasmistm Kasım ayı idi işyerinde akşamı zor etmiştim... gidip kan vermek için... testte emin olamamıştım inceci yok gibi saçma sapan bir çizgi idi.. şimdi bakıyorum 7.ayı bitiriyorum zaman su gibi... nasıl geçmiş farkında bile değilim. Öğrendiğimde 4 hafta bile degildi şimdi 30 hafta bitiyor çok şükür.. bir anda geçecek sen bile şaşıracaksın,

Bu hafta çok belim ağrıyor kuzum senin bu haftalarda ağrıyor muydu ağrı için ne yapıyordun yatma imkanım da çalışıyorum masa başı sürekli 7+5 im şuan
Oluyor kuzum, mide bulantısı, adet sancısı gibi sancı, bel ağrısı, ilk üç ay ile son üç ay sıkıntılı geçiyor, sonra da karnın büyümeye başlıcak, hareketlerin kısıtlanıcak, gecede beş altı kere kalkıyorum ben bazen. Kanama durumuna dikkat et şuan sadece ve folik asiti aksatma.

Sizin şöyle yazılarınızı okumaya bayılıyorum ya süpersiniz Masal gibi ne güzel rahatlatıyor insanı MaşaAllah sana darısı bize İnşaAllah kuzum

Tamam kuzum sağolasın Folbiol içiyorum doktor onu kullanmaya devam et dedi şuanlık ilave olarak progestan sabah akşam fitil ve oksapar iğne kullanıyorum mide bulantısı için emedur içiyorum onunla az çok baş ediyorum ama bu hafta bel ağrısı fazlaca var korkuyorum kontrolümü 10 hazirandan 3 hazirana çekmeyi düşünüyorum

Çok teşekkür ederm yaa gerçekten bunu duyduğuma çok sevindim İnşallah benim de sizinki gibi geçer.

Ben ilk üç ay sadece folik asit kullandım, başka birşey vermedi, sonraki iki ayda vitaminlere başladım. Ayrıntılı ultrasondan sonra kan sulandırıcı, en son riskli gebelik olduğu için progestan, magnezyum.
Ananem gibi bir torba ilaçla geziyorum.

Folik asit hangisini kullandım kuzum

Kızlar selam, nasılsınız iyisiniz inşallah

Birkaç gün önce uzaktan bir tanıdığımız doğum yapmış kızı olmuş onun haberini aldım çok sevindim çünkü 10 senedir çocuğu olmuyordu. O ay vajinaya sülük koymuş meğer ve hoop hamile kalmış.

Bu sülük olayı nasıl bir iştir anlamadım. Sonra birkaç kişiyi daha duydum sülükten sonra hamile kaldığını meğer hep yapıyormuş millet bunu.

Ben de ilk kist çıktığı zaman Kasım ayında korunmayı bıraktığımda bir arkadaşım söylemişti ilk o zaman duymuştum yok artık demiştim. O arkadaşım yapmış birebir kendine gazoz şişesine sülüğü koymuş oraya tıkayıp sülüğü yollamışsülük zaten duba gibi olunca eli ayağı tutmuyor kendi düşüyor demişti. Ben de yav he he demiştim.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Öyle size de bir yazayım dedim. Ben asla yapamam. Bide içerden çıkmıcak ayy allahım ama o arkadaş adına çok mutlu oldum ve şaşırdım sülüğü duyunca 10 senedir olmuyordu şimdi dünyalar onun olmuştur. insan çaresiz kalınca herşeye başvuruyor.. Vay cücüş sülük vay.

Okurken bile elim ayağım titredi. 20 sene çocuğum olmasa bunu yine de yapmam, korkunç

Okurken bile elim ayağım titredi. 20 sene çocuğum olmasa bunu yine de yapmam, korkunç
Aynen valla cesaret ister ya. Annemin komşusunda da kötü hastalığa çevirecek bir şey varmış rahminde kontrollere gidiyormuş takip altındaymış. Kendi kendine sülüğü göndermiş emmiş emmiş sonra doktora gitmiş. doktor şok. Tahlilleri kitlesi falan filanı kadından yok olmuş.

Bu sülük olayını ben de burada okumuştum. Aynı şeyi düşündüm. Çaresiz kalınca insan her şeyi yapıyor/yaptırıyor ama kendim yapamazdım öyle bir şeyi ya. Ne cesaret ya yeterince ememese ve düşemese? Ben fitili bile koyamıyorum oraya

selam canımmm düşüncesi bile kötü insan evlat için herşeyi yapar tamamda ama bu kadarıda fazla değilmi içim kalktı kız çok fena oldum okurken :)

Kuzum ciddi misin sen bildiğin sülüğü içine mi koymuş

Merhaba kızlar, bizde eşimle çocuk sahibi olmak istiyoruz. Yeni denemeler başlıyor, rabbim isteyen herkese sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip etsin..

• KAÇ YAŞINDASIN? ➔ 27
  • KAÇ AYDIR/SENEDİR İSTİYORSUN? ➔ 1 Aydır
  • İLK GEBELİĞİN Mİ? ➔ Evet
  • KAÇINCI ÇOCUĞUN OLACAK ➔ İlk
  • KAYBIN VAR MI? ➔ Hayır
  • REGLİN DÜZENLİ MİYDİ? ➔ Evet
  • EŞİNDE YA DA SENDE BİR SAĞLIK PROBLEMİ VAR MIYDI? VARSA NEYDİ➔ Çok şükür yok
  • KÜR YA DA İLAÇ KULLANDINIZ MI?➔ Hayır
  • HAMİLE KALMAK İÇİN KLOMEN/AŞILAMA/TÜP BEBEK GİBİ BİR TEDAVİ ALDIN MI?➔ Hayır
  • OVÜLASYON TAKİBİ YAPTIN MI?➔ Hayır
  • HANGİ GÜNLERİ DEĞERLENDİRDİN?➔
  • BELİRTİLERİN VAR MIYDI, NE ZAMAN BAŞLADI?➔ Hayırlısıyla bunları da yazacağım günler gelir

BAT 15.06.2021 / 1 aydır Folibol, günde 1 tane içiyorum.
İlk ayda tutmasını herkes zor diyor ama Rabbim büyük. Bizim için ne zaman hayırlı görüyorsa o zaman nasip etsin.

Doktorla görüştük.Dediğin şeyi sordum biz yüzde yüzüne mikroenjeksiyon yapıyoruz diyor. Gebelik yüzdesi benim için namus ben senden daha çok isterim tutmasını falan dedi.Tsh 3.4 tü ocak ayında onu biraz sorun etti tsh düşmeden transfer yapamam dedi. Dedikleri gibi garantici bir doktormuş. Siz benim hafif hastalarımdansınız başka probleminiz yok dedi. Güzel geçti görüşme. Yarın 1,2 güne adetle başlarız heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…