Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Kızlar şu rahim kalınlığı muhabbeti nedir? Benim 2 kimyasal var ya, acaba diyorum rahim kalınlığında mı bir sorun var? Doktor hiç o konudan bahsetmedi, belki de alakası yok. Sizin doktorlarınız bu konuyla ilgili ne diyor? Ben bir kez daha kendim deneyeceğim, yani yumurta takibi, tedavi vs yaptırmayacağım. Rahim kalınlığına özellikle iyi gelen bir yiyecek veya bir ilaç var mı?

Canım kimsenin birşey çürüttüğünü düşünmüyorum.Herkes kendi tecrübesi bilgisi dahilinde paylaşım yapıyor.Bilene de bilmeyene de saygımız sonsuz!Ben transfer oldum hiç bir tepki hiçbir his oluşmadı.10.gün kan testi yaptırdım negatif çıktı.Hala bir umut diyip yarın gidip tekrar test yaptıracağım.Bazen ruhsal durumumuz bile bizi kendimizden uzaklaştırıp gerçekleri görmezden gelmemize ya da gerçekleri olduğundan fazlasıbı yaşamamıza sebep oluyor En basit örneği aksiyet bozukluğumuz nüksetmeye başlayınca gereksiz kaygılar yaşıyoruz.Oysa ki zihnimizin bize bir oyunu olduğunu biliyoruz .Açıkcası 4 yıldır evliyim özellikle 2,5 yıldır çocuk isteğiyle yaşadığım sevinçler kayıplar beni o kadar olgunlaştırdı ki anlatamam....İnan negatif sonuç aldığımda hiç birşey hiasetmedim.Ne üzüntü ne başka birşey hissizleştim sanki duygularım benden alınmış gibiDiyorum ki bu da Allah'ın bir hikmeti sabrını dayanma gücünü veriyor.O yüzden burada yazılan olumlu olumsuz yorumlar tepkilerden rahatsızlık duymuyorum.Çünkü hepimiz aynı davanın insanıyız.Reelde mesafeli biriyimdir herkese canım demem,ama burada herkese canım derken kendimi çok samimi hissediyorum ve herkesin samimiyetine çok inanıyorum.Hamile kalmak değil,hamileliği sağlıklı geçirip hamilelik sonrası anne ve bebeğinin sağlıklı olması en büyük duamdır hepiniz için...

Bende 4 yıldır evliyim arada korundum kürtaj sonrası filan 3 yıldır istiyorm bir düşük bir kimyasalım oldu. Bende sizin gibiyim her şekilde diyebilirim bu olumsuzluğa da alışmak istemezdim alıştım negatif teste tepki vermiyorum ya da gelen regl ye içimde beni tutan güçlü bir duygu var.
Biizm sınavımız buymuş bilmeyiz ki bunlar olurken Allah bizi neden koruyor ya da ne hesaplar yapıyor bizler için. Umarım hayırlısı ile anne oluruz bizlerde duaların için Allah razı olsun
Bugün daha kötüsü olmadığımız için şükür edeceğimiz gün, yarın bugünden daha fazla mutlu olacağımız gün olsun inşallah

Nar suyu canım ben yaklaşık 2 haftadır her gün bir su bardağı yüzde yüz Nar uyu alıp içiyorum

NaaNaa Yusra-61 konu ne bilmiyorum ama ben de ilk gebeliğimde hamile olduğuma adım gibi emindim çatlamadan sonra 3. Gün kasık ağrılarım başlamıştı bıçak gibi. Gece ateş basmalarından uyuyamıyordum.göğüslerim davul gibi şişmişti yürürken bile ağrıdan ölüyordum battan 2 gün önce kustum midem çok hassaslaşmıştı o zamanlar belirti ne bilmiyordum bile korunmayı bıraktığımız ilk aydı, bi daha bu belirtilerin hiç birini yaşamadım

Ya iloveme ben bittim yoruldum pes ettim ben şimdi bunu açıklamak istesem herkes kendine göre cvplıyor biz bunu hamile kalınca tartışalım daha zevkli heyecanlı olur NaaNaa için yarın özel gün inşallah ne olursa olsun güzel haberle gelsin tabii ki birde Nm88326 var aklımın kalbimin bir tarafı onda hamile inşallah ben belirtilerle asla ilgilenmiyorum onlar sonra benimle ilgileniyor ne halleri varsa görsünler. Ben yüksek beta hcg görmeye hasretim. Rüyalarımda artık ilk test görürdüm sonra hamile gördüm sonraki rüyam karnımda sağa sola oynayan çocuktu en sonuncu rüyamda suyum geldi doğurmak üzereydim doğurmadım doğurmak da gerçekte nasip olur inşlh. ALLAH GÖNÜLLERİMİZE GÖRE VERSİN

Kuzum peki sence kimyasalla bir alakası olabilir mi doktorun sana bu konuda yorum yapmış mıydı? Senin 1 ama benim 2 olunca artık her şeyi düşünür oldum
Valla canım bence kimyasal embriyonun sağlıksız oluşu ile alakalı ya rahim duvarı ile çok alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü embriyo tutunuyor ve sonra kanama başlıyor rahim içi sıkıntı olsa hiç tutunamaz. Benim düşüncem o yönde. Genetik pıhtılaşma vs. de etken olabilir, sen test ne zaman yaptıracaktın?

Türkiye’ye gidebilirsem orada yaptırmak istiyorum canım, o da belli değil. Burada devlet hastaneleri yapmıyor, özelde de 1000 Euro. Annemler ve doktorum da ne olsa karnında bebek ölmedi,sadece kimyasal, çok kasma, test yaptıramasan da dene sen diyorlar. Ama üçüncüye tekrar bunu yaşamak istemiyorum Ne yapacağımı şaşırdım, zaten daha 2-3 ay korunacağım ama hep aklımda.

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım,ben gebelik kayıplarım olmasaydı sistemik lupus Eritematosuz hastası olduğumu öğrenemeyecektim.Belki organ tutulumu olacaktım, belki inme belki başka hastalıklara yakalanacaktım.İyi kötü teşhis konuldu ve en azından hastalığımın ilerlememesi ve kendi organlarıma zarar vermesini önlemek için bağışıklık baskılayıcı ve kan sulandırıcı kullanmaya başladım.Allah'ım kimseye dermansız dert vermesin.

Bence yaptır kuzum hamileliği stres içinde geçirmektense türkiyeye geldiğinde bi gün kan ver olsun bitsin

Amin canım. Kimseyi çaresiz bırakmasın Hastalığınız için üzüldüm ama bulunmuş olmasına çok sevindim canın korunmuş belki nelere maal olacaktı bu açıdan çok iyi olmuş. Bundan sonra inşllah daha iyi olur her açıdan canım. Anlayana hayat çok ince detaylar var hayatta çok şükür farkında olmak da niğmet.

Kızlar nasılsınız
Bugün opu işlemi oldum hayırlısıyla, Eğer 5. Güne sağlıklı embriyo kalırsa, Cuma günü 5. Gün taze embriyo transferi yapılacak
Opu dan sonra popomada bir değişik sancı oldu, afedersiniz ama büyük tuvaletimi yaparsam çok acı çekecekmişim gibi bir his var, opu işlemini yapmak için rahmi bişeyle açıyorlar ya onunla alakalı bir gerilme mi olmuştur? Bi fikriniz varmı kızlar?

Amin canim ama insan gebelikle alakali okadar cok sey merak ediyorki.. ben ufacik seyleri bile merak eden bi insanim. Olmuyor ya belki nedenini bulabilirim diye.. Ogrenmek icin cabaliyorum benim iki evladim var ilki evlendikten sonra 3. Ayda oldu digeri dogumumdan 5 ay sonra oldu ve ben ogrendigimde 2 ayliktim.. hic anlamadim.. sadece mutfak dolabinda yukariya dogru uzandigim sirada icimden bisey kirt etti o an anladim.. şok olmustuk.. hatta ben test yaptim cift cizgi cikti kan tahlili verdim yanlislik olabilirmi dedik inanmadik ultrasinda gormeye gittik 8 haftalikti bebegide gorduk oyle inandik inamamamizin nedeni korunuyor olmamizdi..

Nm88326 inşallah en kısa sürede güzel haberlerini alırız.Kendimden umudum yok ama Allah büyüktür diyorum.Sadece formalite gidiyorum ve doktorlara denk gelebilirsem bir kaç soru soracağım.Çocukluğumdan beri hep ikizlerim olsun istemişimdir.içimdeki umut hiç bitmiyor,eşime diyorum oldu bitti ikiz istemişimdir.Belki bu sefer ki tüp bebek denememiz de ikiz olacaktır.Diyor bir taneyi hallettik de ikincisi kaldıAçıkcası eşimde bende bu saatten sonra normal yoldan sağlıklı bebeğimiz olacağına dair inancımızı kaybettik
Allah gönlümüzden geçenden daha güzellerini ve hayırlısını versin

Hayirli olsun canim... insallah guzel kaliteli 5.gun embriyosu olur.. saglikla ilerlesin.. ayyy biraz uzun surduyse belki o alet acitmistir. Bu islemi yaptiran arkadaslar belki bi fikir verebilir.

Öncelikle hayırlı olsun.Zorlu sürecin çoğunu bitirmisin.İnşallah transferde bebişin sağlıkla tutunur ve sağlıklı güzel hamilelik geçirerek bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.Opu işleminden sonra bende gaz sancısı gibi sancılar dışında pek birşey hissetmedim.Bir kaç kez ani harekette ağrı sızı dışında birşey hissetmedim.Bol sıvı gıda tüketerek kabızlığı engelleyebilirsen bir kaç güne inşallah birşeyin kalmaz.Güzel güzel transferini yaparlar.

Hep sorgu sorgu birtürlü bitmez olana kadar olunca da off ne kadar yormuşum kendimi olacakmış deriz yani ben kesin öyle yaparım bende inanmadım korunmadım ziraat işinde il tarımda çalışıyor hatta bahçeye kürek kürek toprak sallar fidan dikerdim yani kocaman saksıları taşırdım hiç ağrı sızı olmadı günüm baya geçmişti yani Allah vermek isterse kılı kırk yarar verir vermek istemezse kılı kırk yarsak olmaz... Ben artık başka birşeye inanmıyorum zamanı var

Reactions: niw
Aynen bende kimseyle fazla bisey paylasmam kimseye laf atmam mumkun oldugunca az konusurum ama burda sanki tum kadinlar kardesim gibi belirtisi olanlarla heyecandan duramiyorum yada aklima ters gelenleri soruyom bilmedigimi soruyirum bildigimi soyluyorum basima gelenleri anlatiyorum mesela ben 2 yildir cocuk istiyorum diyorum ya... iliskiden hemen sonra kalkip dus aliyordum heryerimi guzelce kopuk yapip yikaniyordum tup bebek yapan arkadaslardan allah razi olsun hepsininki tutsun insallah onlar demese bize yan yatmamiz soylendi bi kac gun dus yok diye soylemeseler ben halen daha ayni sekilde devam edecegim.. benim iki tane evladim hamdolsun allahim isteyen ve cocugu olmayan herkese nasip etsin insallah sonrada eger mumkunse nasip olursa banada nasip etsin insallah.. evlat baldan tatli yasama sebebi.. hepinize nasip olsun insallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…