Çok sağol canım 3 kimyasalım yok işte benim 1 kimyasal oldu aslında ama öyle dersem bakmazlar. 7+5 i sistemden bakarsa yalan olduğunu anlar çünkü benim 5 haftalıkken kimyasal oldu. Ben de bi arayıp sorayım cumartesiye randevu veriyorlardır inşallah. Bi de d dimer testi var onunla ilgili bilgin var mı? Mesela o testi yaptırsam sorun çıkmasa genetiğe yine de baktırmak gerekir mi sence?Canım ben o dönemde özel kliniğe gidiyordum.Tekrar kadın doğuma gitmene gerek yok diye biliyorum.Ben online MHRS üzerinden randevu almıştım.Bszı branşlarda uzaman doktorun istemde bulunması gerekiyor ama bu bölümde gerek yoktu ben yaptırdığımda dönemde,İstersen Alo 182 arayıp oradakilere direkt randevu alabilir miyim doktoru gebelik kayıplarından dolayı yönlendirdi dersin.3 kimyasalın var ise ilk gebeliği 7+5 diyebilirsin diğerlerini kimyasal dersin.Kan vermemiştim vs.bunları hiç dile getirme sistemden kontrol etmiyorlar etseler bile belki sisteme düşmemiştir
Bak benimle birlikte tüp bebeğe başlayacak bir arkadaş vardı.Şubat'ın başında hastaneye gitmişti tedaviye başlandı diye ,Mart'ta regli olunca gel demişlerdi.Bende dedim ki saf ayağına yat!Mart ayını niye bekliyorsun bir kaç gün sonra regli olacaktı.O da o şekilde saf ayağına yatıp gitti tedavisine hemen başladın.Kendi işini kendin göreceksin ben bunu hastanelere giderek çok deneyimledim.Her zaman şansını denemek için bir hamle yapmak lazım...Doktor sormadan anlatırsan zaten pek üsteleyip sormuyorlar.Takıldığınız birşey olursa bilgin dahilince buradan ve özel mesajda seve seve yardımcı olurum hepinize
İnşallah hepimiz girdiğimiz bu yoldan maddi manevi sıkıntılar çeksek de güzellikleri yaşayacağız.Hiç bir zafere çiçekli yoldan gidilmiyorBunu kendimize hep hatırlatmak lazım....
Canım 26 günde bir regli oluyorum Üstüne görmüş olsam bebeğin gün haftası USG belli olurdu.Zaten regli olana kadar özenli bir şekilde korunuyorduk.Her bayanın regli dönemine göre bu süreç değişebiliyor.Ayni uygulamayi kullaniyoruz20 gunde bi regli oluyorsan 2 hafta oncesi yani 2si ve 3u yumurtlama ve catlama olmustur tam adet tarihinde de ogrenmissindir. Aylik regli periyotlarinda beklenen adet tarihinden 14 gun oncesi yumurtlama ve catlamadir. Pko ve baska hormonel bi rahatsizligi olmayan kisilerde bu boyledir. Onun icin bilime ters dedim. bazen 2 gjn oncesi bazen 2 gun sonrsi olabilir ona keza adette one yada geriye gidebilir.. benim demek istedigim adetten 14 gun oncesi yumurtlama olur yumurtlamayla birlikte sperm ve yumurta bulusur gebelik olusur bunlarin bulustugu gun hamile oldugunu ogrenen bi allahin kuluda yoktur yannii cunku dollenme 6 gunde tamamlanir.. amma halen kana beta hcg karismaz dollendikten sonra rahme tutunur ve ancak 10. Gunde hcg salgilanmaya baslar buda demek oluyorki sen uzerine gormus olabilirsin..
Canım sistemden bakmıyorlar.Ben özel hastanede yaptırmıştım testimi sisteme girmemişlerdi.Senden herhangi bir belge Kanıt istemiyorlar.7+5 sadece idrar testine göre doktora gitmiş gebelik kesesi oluştuğunu ona göre öğrenmiş olabilirsin.Mesela eltim günü geçtiği için evde test yapıp doktora gitmişti.Doktor keseyi gördüğü için bhcg bakma gereği duymamıştı.Bahdettiğin test ile ilgili bilgim yok canımÇok sağol canım 3 kimyasalım yok işte benim 1 kimyasal oldu aslında ama öyle dersem bakmazlar. 7+5 i sistemden bakarsa yalan olduğunu anlar çünkü benim 5 haftalıkken kimyasal oldu. Ben de bi arayıp sorayım cumartesiye randevu veriyorlardır inşallah. Bi de d dimer testi var onunla ilgili bilgin var mı? Mesela o testi yaptırsam sorun çıkmasa genetiğe yine de baktırmak gerekir mi sence?
Haklısın canım gidersem öyle diyim ben de o zaman. Şu rahimden parça alınıp yapılan bir test var katil hücre onu yaptırdın mı? Hücreler embriyoya saldırıyormuş ve gebelik oluşmuyormuş bu yüzden. Bu tarz sıkıntısı olanlara bağışıklık tedavisi uyguluyorlarmış. Özelde altından kalkılmaz bu testlerin zaten canım özelde sormuyorlar bile kaç düşük var diye ben sorduğumda 4 5 ay önce 1000 TL fiyat vermişlerdi genetik pıhtılaşma testleri içinCanım sistemden bakmıyorlar.Ben özel hastanede yaptırmıştım testimi sisteme girmemişlerdi.Senden herhangi bir belge Kanıt istemiyorlar.7+5 sadece idrar testine göre doktora gitmiş gebelik kesesi oluştuğunu ona göre öğrenmiş olabilirsin.Mesela eltim günü geçtiği için evde test yapıp doktora gitmişti.Doktor keseyi gördüğü için bhcg bakma gereği duymamıştı.Bahdettiğin test ile ilgili bilgim yok canım2 gebelik kaybından sonra ilk kimyasalım olunca genetik uzmanına tekrar gitttim.İşk bebeğimi 7+5 haftalık,2.bebeğimde trizomi 18 çıktığı için 13+5 haftalık sonlandırmak zorunda kaldığımı 3 gebelikte kimyasal olduğu söyledim.Acaba eksik yaptırdığımız bir test mi var? Bundan sonra nasıl bir yol izlememiz gerekir diye bizi yönlendirmesini istedim.Bana aynen şu şekilde söyledi.Sana yapılması gereken tüm testleri yaptık.Fakat bazı kadınların bağışıklık sistemlerinde sıkıntı olabiliyor.Gebelik normalde kadınların vücudunda olan birşey değil,o yüzden bazı kadınların bağışıklık sistemlerindeki problemden dolayı bebeği yabancı cisim gibi algılayıp onu vücuttan at ak istiyor.NK testi diye bir test önermişti.Sana şuan yaptığımız testleri sen öldükten sonra yapsak bile sonuç yine aynı çıkacaktır.Bana yapılan testler kromozom analizi ve trombofili paneliydi.Bende bunun üzerine Uludağ üniversitesindeki prof.ve doç. gitmeye karar verdim.Doktora genetik uzmanının söylediği NK testini söyledim o teste kadar daha önce yapılması gereken testler olduğunu söyledi.İşte o zaman bende lupus olduğu tespit edildi.Herkese tavsiyem özellerde bir sürü para dökmekten ise öncelikle bulunduğunuz illerde üniversite hastanesine gitmek,ben 8 ay içinde ilk 2 bebeğimi kaybettiğimde en az 15.000₺ sadece kürtaj ve testler için harcamıştım.
Canim pko vs hormonel hastaliklar disinda adetten 14 gun once +-2 yumurtlama olmali bunda hemfikirmiyiz? eger periyot uzarsa yumurtlamada ileriye gider 27 nisanda reglinin 1.gunuyse 16sinda gebelik belli olduysa buda 2 yada 3 unda yumurtlama catlama demektir yani sonucta 8- 10 gunluk bir surecte yumurtanin dollenmesi zaman aliyor.. ancak tamamlaniyor..2 gunde dollenme olabilirmi. ben bunu diyirum bu sartlarda adet periyodu 20 gune inmis oluyor.. yani su 2 senedir dinlemedigim doktor gebelik hijayesi kalmadi pko lusu, pkosuzu, tuplusu, asilisi, cinsel pozisyonlari artik kafayi yedim simdi bana 2 senedir tamam bu boyle bh bu sekilde oluyor dedigim seylere icat cikarmayin sarmayim basa yaaaa..
Haklısın canım gidersem öyle diyim ben de o zaman. Şu rahimden parça alınıp yapılan bir test var katil hücre onu yaptırdın mı? Hücreler embriyoya saldırıyormuş ve gebelik oluşmuyormuş bu yüzden. Bu tarz sıkıntısı olanlara bağışıklık tedavisi uyguluyorlarmış. Özelde altından kalkılmaz bu testlerin zaten canım özelde sormuyorlar bile kaç düşük var diye ben sorduğumda 4 5 ay önce 1000 TL fiyat vermişlerdi genetik pıhtılaşma testleri için
Bende ayni kimseyle ters dusme gibi bi niyetim yok bunda ters dusecek de bisey de yok zaten.. herkes basina gelenleri anlatiyor.. ben sen unutmussundur belki dedim ama not da almissin.. bende 26 gunde bi oluyorum bazen reglim 30 gunde bir oluyor ozaman yumurtlamam beninde ileri bi tarihe gidiyor bana bununla ilgili bi video yada bi yazi paylasirsan ben ogrenmek isterim.. yani neden boyle oldugunu.. kacirdigim bisey varsa ogrenmek istiyorum sadece.. cunku 2 yildir hamile kalamiyorum..Canım 26 günde bir regli oluyorum Üstüne görmüş olsam bebeğin gün haftası USG belli olurdu.Zaten regli olana kadar özenli bir şekilde korunuyorduk.Her bayanın regli dönemine göre bu süreç değişebiliyor.
26 Nisan regli
4-5 Nisan yumurtlama
5-7 Nisan arası yumurtanın döllenmesi ve fallop tüplerindeki yolculuğu
7-14 Nisan arası rahime tutunması ve hormon salgılanması
Kadınlar her ay 14.günde yumurtlayacak diye birşey yok.Bu regli periyodu hiç değişmese bile beslenme ve bir çok etken yumurtama gününü erkene çekebilirde uzatabilir de.Lütfen yanlış anlama amacım seninle ters düşmek değil,sadece kişiye göre değişebiliyor.benim 5 gebeliğimde bu şekilde oluştuğu için kendi tecrübemi aktarıyorum.
Bence onu kesin yaptır canımCanım hiç yaptırmadım şimdi sen diyince internetten baktım.Genetik doktorunun bana önerdiği NK testiymiş.Diğer adıyla da CD56 testiymiş.Ben üniversiteye gittiğimde bir onuda unutmazsam sorayım yarın
Canım önce kendi kadın doğumcumun bana yazdığı hesaplamatı paylaşayım.26 günde regli oluyorsan 26-14=12 gün ama sen 10 -12-14-16 -18 günleri değerlendirmelisin demişti.Banu çiftçinin tüm videolarını yaladım yuttum sayılırBende ayni kimseyle ters dusme gibi bi niyetim yok bunda ters dusecek de bisey de yok zaten.. herkes basina gelenleri anlatiyor.. ben sen unutmussundur belki dedim ama not da almissin.. bende 26 gunde bi oluyorum bazen reglim 30 gunde bir oluyor ozaman yumurtlamam beninde ileri bi tarihe gidiyor bana bununla ilgili bi video yada bi yazi paylasirsan ben ogrenmek isterim.. yani neden boyle oldugunu.. kacirdigim bisey varsa ogrenmek istiyorum sadece.. cunku 2 yildir hamile kalamiyorum..
Yatın soracağım.Eğer üniversitede yapılan bir test ise orada yaptırıp öyle giderim acıbademe en zından 3-5 kuruş cebimizde kalır.Hem kafamızda da soru işareti kalmamış olurBence onu kesin yaptır canım
Şimdi arkadaşın neyi anlattığını anladım o daha önceki mesaja istinaden sormuş.Yusra-61 kuzum bu konuyu sana devrediyorum, bana birşey anlatmıştın arkadaşa da anlatır mısın bir zahmet :)))
Canım önce kendi kadın doğumcumun bana yazdığı hesaplamatı paylaşayım.26 günde regli oluyorsan 26-14=12 gün ama sen 10 -12-14-16 -18 günleri değerlendirmelisin demişti.Banu çiftçinin tüm videolarını yaladım yuttum sayılırAçıkcası sizlere göre biraz daha şanslıydım hemen hamile kalabiliyorum.en fazla 3.ayda hamile kalmışımdır.aşağıya bir link bırakıyorum.Ben hep bu formüllerle hamile kaldım canım en fazla bebek çalışması için gün aşırı 5-6 kere ilişki yaşamışımdır.Ben akıntı ve vücut ısımdan da anlıyorum.
Canim bende banu ciftci ve ahmet kocatepenin tum videolarini izledim bende 26 gunde oluyorum herhangi bi ayin 1inde ilk regli diyelim 26-27sinde oluyorum benimde dedjgim sana buydu zaten.. 26-14=12 sinde yumurtlama 10-12-14-16 si iliski oneriyor tum doktorlar bu sekilde diyorum deminden beri eger 12sinde yumurta dollense 20si ile 22 si arasi gebelik olusuyor buda regliden once ogrenmek icin 4-5gunluk bi sure yapiyor sende diyirsun ki ben 1inde adet oldum misal 16sinda gebeligini ogrendim diyosun bunun 4 gunu regliyle gecse 12 gun kalir e adetten hemen sonra da yumurtlama olmamis 4 gun daha cikar 8 gun senin dollenip bebegi ogrenmen tam 8 gunde olmus.. senin yumurtlaman adetten sonraki 9.gunde olmus.. olmaz mi olur olmus yani..
Canim bende banu ciftci ve ahmet kocatepenin tum videolarini izledim bende 26 gunde oluyorum herhangi bi ayin 1inde ilk regli diyelim 26-27sinde oluyorum benimde dedjgim sana buydu zaten.. 26-14=12 sinde yumurtlama 10-12-14-16 si iliski oneriyor tum doktorlar bu sekilde diyorum deminden beri eger 12sinde yumurta dollense 20si ile 22 si arasi gebelik olusuyor buda regliden once ogrenmek icin 4-5gunluk bi sure yapiyor sende diyirsun ki ben 1inde adet oldum misal 16sinda gebeligini ogrendim diyosun bunun 4 gunu regliyle gecse 12 gun kalir e adetten hemen sonra da yumurtlama olmamis 4 gun daha cikar 8 gun senin dollenip bebegi ogrenmen tam 8 gunde olmus.. senin yumurtlaman adetten sonraki 9.gunde olmus.. olmaz mi olur olmus yani..Canım önce kendi kadın doğumcumun bana yazdığı hesaplamatı paylaşayım.26 günde regli oluyorsan 26-14=12 gün ama sen 10 -12-14-16 -18 günleri değerlendirmelisin demişti.Banu çiftçinin tüm videolarını yaladım yuttum sayılırAçıkcası sizlere göre biraz daha şanslıydım hemen hamile kalabiliyorum.en fazla 3.ayda hamile kalmışımdır.aşağıya bir link bırakıyorum.Ben hep bu formüllerle hamile kaldım canım en fazla bebek çalışması için gün aşırı 5-6 kere ilişki yaşamışımdır.Ben akıntı ve vücut ısımdan da anlıyorum.
Arkadaşlar bazı insanların hissiyatı çok kuvvetli olabilir .Bende hamile olduğumda hissederim hatta fiziksel olarak da kuyruk sokumama bir ağrı girer midem bulanır ve göğüslerimin şişkinliğinden he en eşimde anlar.Belki beni otoimmun sistemle alakalı olduğu için hemen vücudumdaki değişiklikler ortaya çıkıyordur.İlişkiden sonra döllenme olduktan 8-10 içinde hamilelik kanda belli oluyor.5 hamileliğimde bu şekilde anlaşıldı.Hatta size işin uzmanı olan Banu çiftçinin yazısını paylaşıyorum.Şimdi arkadaşın neyi anlattığını anladım o daha önceki mesaja istinaden sormuş.Burada birtane arkadaşımız adete 2 hafta kala hamileliğimi hissetmiştim yazmış oradan süregelmiş mesaj. İlk önce adete iki hafta kala hissetmek filan ben bunlara asla katılmıyorum katılana saygı duyarım.yok bulantı yok kusma fizyolojik olarak herkes birşeyler yaşar ama kesin kanıt olamaz belki üşüttü o sırada denk geldi belki bünyesine başka birşey giriyor etkisini yaşadı. Ama hamilelik hissettim dmek biraz benim aklımı alacak durum değil. Adetinden iki hafta öncesi ister pco ister hormonal sorunlar olsun yumrtlama olur. Bazı şeyleri bilimsel olarak yıkmaya gerek yok.yumrtlama sonrası 14 gün sonra adet görürüz bazısı çatlama diyor bu önemsiz çok fark yok o sebeble bir iki gün önemsiz adetin erken olması geçikmesi doktorlarda böyle düşünür bundan böyle düşünüyorlar döngü uzarsa adet günü de uzar ben bunda hem fikirim yumrta 24 saat canlı kalır bu durumda döllenme hazır sprem varsa 3-4 saat içinde döllenir. Gün bulmuş olsa 24 saatten fazla yaşamalı bizimde yumurtamız. Ama malesef 12-24 saat içinde işlevi bitiyor. İşte yumurtanın canlı kaldığı saat 24 ama döllenmesi 3-4 saat filan oluyor. Döllenmeyle yerleşme deyin tutunma evresi deyin o zaman alır . Yine Mantıken hamileliği öğrenmemiz 8-10 günü bulur dediği gibi. Ama döllenme asla 2 günü bulmaz... Döllenmeyle hamilelik olduysa 7-8 Totalde günde kana geçer beta hgc de daha uzundur. Benim yorumum bu şekilde ben böyle okudum yanlış bildiğim yer varsa açığım yoruma gider onu araştırıp öğrenmek isterim ya da bilmek isterim sizden
Hay agzini opeyimŞimdi arkadaşın neyi anlattığını anladım o daha önceki mesaja istinaden sormuş.Burada birtane arkadaşımız adete 2 hafta kala hamileliğimi hissetmiştim yazmış oradan süregelmiş mesaj. İlk önce adete iki hafta kala hissetmek filan ben bunlara asla katılmıyorum katılana saygı duyarım.yok bulantı yok kusma fizyolojik olarak herkes birşeyler yaşar ama kesin kanıt olamaz belki üşüttü o sırada denk geldi belki bünyesine başka birşey giriyor etkisini yaşadı. Ama hamilelik hissettim dmek biraz benim aklımı alacak durum değil. Adetinden iki hafta öncesi ister pco ister hormonal sorunlar olsun yumrtlama olur. Bazı şeyleri bilimsel olarak yıkmaya gerek yok.yumrtlama sonrası 14 gün sonra adet görürüz bazısı çatlama diyor bu önemsiz çok fark yok o sebeble bir iki gün önemsiz adetin erken olması geçikmesi doktorlarda böyle düşünür bundan böyle düşünüyorlar döngü uzarsa adet günü de uzar ben bunda hem fikirim yumrta 24 saat canlı kalır bu durumda döllenme hazır sprem varsa 3-4 saat içinde döllenir. Gün bulmuş olsa 24 saatten fazla yaşamalı bizimde yumurtamız. Ama malesef 12-24 saat içinde işlevi bitiyor. İşte yumurtanın canlı kaldığı saat 24 ama döllenmesi 3-4 saat filan oluyor. Döllenmeyle yerleşme deyin tutunma evresi deyin o zaman alır . Yine Mantıken hamileliği öğrenmemiz 8-10 günü bulur dediği gibi. Ama döllenme asla 2 günü bulmaz... Döllenmeyle hamilelik olduysa 7-8 Totalde günde kana geçer beta hgc de daha uzundur. Benim yorumum bu şekilde ben böyle okudum yanlış bildiğim yer varsa açığım yoruma gider onu araştırıp öğrenmek isterim ya da bilmek isterim sizden
Canım seni çok iyi anlıyorum.Daha erken yumurtalama ve daha geç yumurtlama olabiliyor.Ben anlamam 26 Nisan'da regli oldum.16 mayısta test yaptım bhcg 31 çıktı.Canim bende banu ciftci ve ahmet kocatepenin tum videolarini izledim bende 26 gunde oluyorum herhangi bi ayin 1inde ilk regli diyelim 26-27sinde oluyorum benimde dedjgim sana buydu zaten.. 26-14=12 sinde yumurtlama 10-12-14-16 si iliski oneriyor tum doktorlar bu sekilde diyorum deminden beri eger 12sinde yumurta dollense 20si ile 22 si arasi gebelik olusuyor buda regliden once ogrenmek icin 4-5gunluk bi sure yapiyor sende diyirsun ki ben 1inde adet oldum misal 16sinda gebeligini ogrendim diyosun bunun 4 gunu regliyle gecse 12 gun kalir e adetten hemen sonra da yumurtlama olmamis 4 gun daha cikar 8 gun senin dollenip bebegi ogrenmen tam 8 gunde olmus.. senin yumurtlaman adetten sonraki 9.gunde olmus.. olmaz mi olur olmus yani..
Evet canım kesinlikle yaptır bağışıklık tedavisi uyguluyorlarmış sıkıntı çıkınca rahimimizin kendine ait bi bağışıklık sistemi oluyormuş vücudumuz çok acayip yaYatın soracağım.Eğer üniversitede yapılan bir test ise orada yaptırıp öyle giderim acıbademe en zından 3-5 kuruş cebimizde kalır.Hem kafamızda da soru işareti kalmamış olur
Tatlım yanlış birşey söylemiyorsun.Ama benim istisnalar da var onun için bende devreye giriyorumHay agzini opeyim. tesekkur ederim.. bi an kendimi gercekten yanlis bisey soyluyormus gibi hissettim.. NaaNaa arkadas o ay 8. Gun yumurtlamis ama adet dongusu bence kisalmis o ay 20-22 gun regli gorecekken hamile kalmis ama onceki aylarda 26 gun oldugu icin o ayda bence 26 gunden degerlendiriyor ondan bu sekilde soyluyor.. ama bilim bilimdir 14 gun sasmaz.. he regli uzayabilir ona keza yumurtlamada uzar.. eger igne vurulursa hormonlar sastigi icin uzayabilir..
Ben o kadar hassasım ki canım eşime diyorum ender rastlanan bir kadına denk geldin.Alerji doktorum bana ne ilaç yazsa ya alerji yapıyordu ya da yan etki,en son dayanamadı dedi ki,valla osuruktan nem kapan bir yapın varEvet canım kesinlikle yaptır bağışıklık tedavisi uyguluyorlarmış sıkıntı çıkınca rahimimizin kendine ait bi bağışıklık sistemi oluyormuş vücudumuz çok acayip ya
Lütfen dediğinizi anlıyorum asla çürütmüyorum da okudum hepsini ama döllenme olurken hamileliğimi hissettim diyemez kimse.ben ona istinaden dedim Ayrıca hamilelik belirtisi diye birşey varsa ben doruğuna kadar hissettim asla hamile değildim.ne kadar kaç kere farklı belirtiyle geldi bana o kadar ağladım ki inanıp.Arkadaşlar bazı insanların hissiyatı çok kuvvetli olabilir .Bende hamile olduğumda hissederim hatta fiziksel olarak da kuyruk sokumama bir ağrı girer midem bulanır ve göğüslerimin şişkinliğinden he en eşimde anlar.Belki beni otoimmun sistemle alakalı olduğu için hemen vücudumdaki değişiklikler ortaya çıkıyordur.İlişkiden sonra döllenme olduktan 8-10 içinde hamilelik kanda belli oluyor.5 hamileliğimde bu şekilde anlaşıldı.Hatta size işin uzmanı olan Banu çiftçinin yazısını paylaşıyorum.