Şimdi arkadaşın neyi anlattığını anladım o daha önceki mesaja istinaden sormuş.
Burada birtane arkadaşımız adete 2 hafta kala hamileliğimi hissetmiştim yazmış oradan süregelmiş mesaj. İlk önce adete iki hafta kala hissetmek filan ben bunlara asla katılmıyorum katılana saygı duyarım.yok bulantı yok kusma fizyolojik olarak herkes birşeyler yaşar ama kesin kanıt olamaz belki üşüttü o sırada denk geldi belki bünyesine başka birşey giriyor etkisini yaşadı. Ama hamilelik hissettim dmek biraz benim aklımı alacak durum değil. Adetinden iki hafta öncesi ister pco ister hormonal sorunlar olsun yumrtlama olur. Bazı şeyleri bilimsel olarak yıkmaya gerek yok.yumrtlama sonrası 14 gün sonra adet görürüz bazısı çatlama diyor bu önemsiz çok fark yok o sebeble bir iki gün önemsiz adetin erken olması geçikmesi doktorlarda böyle düşünür bundan böyle düşünüyorlar
döngü uzarsa adet günü de uzar ben bunda hem fikirim yumrta 24 saat canlı kalır bu durumda döllenme hazır sprem varsa 3-4 saat içinde döllenir. Gün bulmuş olsa 24 saatten fazla yaşamalı bizimde yumurtamız. Ama malesef 12-24 saat içinde işlevi bitiyor.
İşte yumurtanın canlı kaldığı saat 24 ama döllenmesi 3-4 saat filan oluyor. Döllenmeyle yerleşme deyin tutunma evresi deyin o zaman alır . Yine Mantıken hamileliği öğrenmemiz 8-10 günü bulur dediği gibi. Ama döllenme asla
2 günü bulmaz... Döllenmeyle hamilelik olduysa 7-8 Totalde günde kana geçer beta hgc de daha uzundur. Benim yorumum bu şekilde ben böyle okudum yanlış bildiğim yer varsa açığım yoruma gider onu araştırıp öğrenmek isterim ya da bilmek isterim sizden