Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Hep sorgu sorgu birtürlü bitmez olana kadar olunca da off ne kadar yormuşum kendimi olacakmış deriz yani ben kesin öyle yaparım 😁bende inanmadım korunmadım ziraat işinde il tarımda çalışıyor hatta bahçeye kürek kürek toprak sallar fidan dikerdim 🤣yani kocaman saksıları taşırdım hiç ağrı sızı olmadı günüm baya geçmişti yani Allah vermek isterse kılı kırk yarar verir vermek istemezse kılı kırk yarsak olmaz... Ben artık başka birşeye inanmıyorum zamanı var 🤗😍
Aaaa meslektasim bende tarim kredide calisiyorum 12 yildir😁😁ilaclarla icli disli gubre yem cuvallarini kimse olmadiginda yardimci olmak icin atan ilac kolilerini ordan oraya savuran kamyonetlerle koy koy gezen biriydim 7. Ayima kadar iki hamileligimde de tarlalardaydim.. cok zor gecti.. 2 hamileligimi hatirlamak dahi istemiyorum..

Nm88326 Nm88326 inşallah en kısa sürede güzel haberlerini alırız.Kendimden umudum yok ama Allah büyüktür diyorum.Sadece formalite gidiyorum ve doktorlara denk gelebilirsem bir kaç soru soracağım.Çocukluğumdan beri hep ikizlerim olsun istemişimdir.içimdeki umut hiç bitmiyor,eşime diyorum oldu bitti ikiz istemişimdir.Belki bu sefer ki tüp bebek denememiz de ikiz olacaktır.:KK48:Diyor bir taneyi hallettik de ikincisi kaldı🙈🤣🤣Açıkcası eşimde bende bu saatten sonra normal yoldan sağlıklı bebeğimiz olacağına dair inancımızı kaybettik🤷🏻‍♀️
Allah gönlümüzden geçenden daha güzellerini ve hayırlısını versin:dua:
Teşekkür ederim canım, inşallah diyelim. Ben de o kadar ümitli değilim ve testlere güvenmiyorum o kadar da.. en sağlıklısı kan sonucunda göreceğim. Sadece iğne etkisi geçmiş mi onu takip ediyorum.. İnş yaptığım testler de tabi yanıltmaz beni..
Canım, ne hamilelik hikayeleri var, sonucunda ise azmeden, inananlar güzel haberi alıyorlar. Nerde bir umutsuz bitik bir çekirdek aile görsem malesef bebekleri olmuyor... belki de bana öyle de denk geldi, bilemem.
Dün bir makale okudum, daha çatlamaya uygun olmayan yumurtaları erkenden topluyorlar lab ortamında büyütüp çatlamaya hazır hale getirip döllendiriyorlar ve rahme koyuyorlar. Ayrıca hareketsiz spermleri mikroenjensiyon yöntemiyle yumurtaya da veriyorlar, bazı durumlarda spermleri hareketli hale de getiriyorlar... O zaman bu endişe niye.. Bu video da gecenin morali olsun :)

Kızlar nasılsınız😍
Bugün opu işlemi oldum hayırlısıyla, Eğer 5. Güne sağlıklı embriyo kalırsa, Cuma günü 5. Gün taze embriyo transferi yapılacak🤲🙏
Opu dan sonra popomada bir değişik sancı oldu, afedersiniz ama büyük tuvaletimi yaparsam çok acı çekecekmişim gibi bir his var, opu işlemini yapmak için rahmi bişeyle açıyorlar ya onunla alakalı bir gerilme mi olmuştur? Bi fikriniz varmı kızlar?
Kuzum, opu esnasında evet o alet sebep oluyor, gerilmeden dolayı... Bende ilk gün yapamamıştım, değişik bir durumdu.

Hayirli olsun canim... insallah guzel kaliteli 5.gun embriyosu olur.. saglikla ilerlesin.. ayyy biraz uzun surduyse belki o alet acitmistir. Bu islemi yaptiran arkadaslar belki bi fikir verebilir.

Öncelikle hayırlı olsun.Zorlu sürecin çoğunu bitirmisin.İnşallah transferde bebişin sağlıkla tutunur ve sağlıklı güzel hamilelik geçirerek bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.Opu işleminden sonra bende gaz sancısı gibi sancılar dışında pek birşey hissetmedim.Bir kaç kez ani harekette ağrı sızı dışında birşey hissetmedim.Bol sıvı gıda tüketerek kabızlığı engelleyebilirsen bir kaç güne inşallah birşeyin kalmaz.Güzel güzel transferini yaparlar.

Teşekkür ederim kızlar😍 Hepimiz çabalıyoruz sağlıklı bir evlada sahip olabilmek için, inşallah bir gün hepimiz amacına ulaşırız 🤲🙏
Doğru canım belkide kabız oldum bile, bol sıvı tüketmek iyi fikir😘 Teşekkürler🌹

Iyide adete iki hafta kala ancak yumurtlama oluyor bilimle celisiyor.. nasil olabilir.. bilen varsa anlatsin minseo minseo
Ben polikistik över hastasıyım adet aralığım 45gün yumurtlama dönemimi kestiremiyorum ona rağmen hamile kaldım çok şükür ama ikinci olur mu bilmiyorum çok kilo aldım adet aralığım çok uzadı ve belirsizleşti

• Beğen
Reactions: niw
Belirtmeyi unutmuşum ben pko hastasıyım ilk hamileliğimde tedavisiz hamile kaldım ama bayağı zayıflamıştım uzun süre soğan suyu kürü yapmıştım adet aralığım 45 gündü şu an 3 ay neredeyse çok kilo aldım:KK43:((

• Beğen
Reactions: niw
Evt evt ayşeyle konuşuyoruz zaten ama onunki aşılamada açılmıştı, bnmki biraz farklı bir durum, şimdi şöyle oldu, 2020 ağustosta hsg çektirdim ben, kıl tekniği denen bir teknikle kıl kadar ince bir şeyle yapıldı, anestezisiz ve ağrısız, onun sonucunda raporda rahim ağzında darlık çıktı, kaç doktora gittim aa bu sorun olmaz bilmemne hamile kalmana engel değil dediler, 2020 eylülde aşılama yaptırdım, nası bir darlık varsa rahim ağzından geçemedi doktor aşılama esnasında, buji kullanarak açtım bşraz öyle geçtim dedi, çok ağrı acı ve 3 gün de kanamam oldu, aşılama da tutmadı, neyse benim adetlerim aşılama öncesi ağrılı olurdu, aşılama sonrası rahim ağzını biraz açtık dedikten sonra ağrılar azaldı ve daha rahat adet oldum, ama son 2 aydır yine ağrılar başladı ve miktarda azalma var, yine gittim bu aşılama yapan doktora, muayne ederken tekrar kontrol etti ve yok yine geçiş yok rahim ağzından dedi, sonra histeroskopi ve ardından 1,5 yıl korunmasız ilişkşye rağmen gebelik oluşmadığı için tüp bebek önerdiler, direkt tüp bebek de önermedi önce histeroskopi olması şart dedi yani bir profesöre de danışarak söyledi bunu

daha sonra ben histeroskopi için doktor aradım bir doktora gittim ama histeroskopi yapmaya yanaşmadı gerek yok darlık yoktur sperm çok küçük ve ordan geçer dedi, aşılama yapıp da rahim ağzını görene kdr diğer doktor de öyle diyordu ama geçemiyorlar içeri, ben spermlerin fln da geçebildiğini düşünmüyorum, çok afedersiniz çok fazla geri geliyor ilişkiden sonra zaten

şimdi aklım o kadar karışıkki, histeroskopi yaptırmak kesinlikle bnm düşüncem ama doktorla anlaşamadm, yarın yine görülmeye gidicem bakalım
Merhaba ne durumdasınız acaba merak ettim bende pco var yumurtalarım gelişmesine rağmen gebelik elde edemedik rahim filminde rahim ağzımın dar olduğunu söyledi doktorum buyüzden spermlerin geçemediğini ve gebe kalamadığımı aşılama olmam gerektiğini söyledi sizde aynı durumdaymışsınız acaba hiç aşılama yaptırmadan tüp bebek mi yaptırsam diye düşünmeye başladım. Çünkü bu durumda sanırım aşılamada sıkıntılı😔

Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar..
Hâlâ İnofolik combi kullanan varsa aranızda elimde hiç kullanılmamış 2 kutu var.. Şu an kullanan, ihtiyacı olana sadece kargo ücretini karşılamasıyla beraber verebilirim.. Ben gebelik öncesi kullanıyordum fazla almıştım ve hamilelik oluşunca doktorum kullanma dedi, elimde kaldı.. Son kullanma tarihi de 2021 yıl sonu.. Pahalı bir ilaç çünkü.. En azından kullanan ya da alacak olan varsa faydası dokunsun.. Dileyen bana yazabilir 🤗

Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar..
Hâlâ İnofolik combi kullanan varsa aranızda elimde hiç kullanılmamış 2 kutu var.. Şu an kullanan, ihtiyacı olana sadece kargo ücretini karşılamasıyla beraber verebilirim.. Ben gebelik öncesi kullanıyordum fazla almıştım ve hamilelik oluşunca doktorum kullanma dedi, elimde kaldı.. Son kullanma tarihi de 2021 yıl sonu.. Pahalı bir ilaç çünkü.. En azından kullanan ya da alacak olan varsa faydası dokunsun.. Dileyen bana yazabilir 🤗
Jane Jetgil Jane Jetgil canım iletişime geçebilirsin

Dün girdim canım detaylıya. Çok şükür yolunda herşey 🥰 sepet bitti şimdi boştayım yapacak bişey arıyom kendime 😂😂 eşyalara başladık ya, önümüzdeki ay odayı da alıcaz, çok ağırlaşmadan halletmem lazım 😅
Hadi gözün aydın. Güzel miydi kızının organları, beğendin mi 🤣 Omurga, balık kılçığı gibi durmuyor mu? Ben yeğenimin omurgasını ve ayak altlarını görünce ağlamıştım. Yavru panda gibi 🐼 çok sevimli bir görüntü ya.
E sen bizim evde yaşıyomuşsun 😳 ama bizde sepet yok 🤔
39D487B6-EA1F-4C6E-8FEF-5786D7CABDB3.jpeg

Kuzum, inşallah dediğin gibidir. Reglim düzenlidir 26 günde 1, ovüden 14 gün sonra regl oluyorum. Fakat geçen aylarda kullandığım progesteron fitil, ilkinde reglimi 10 gün 2.sinde 14 gün geciktirmişti. Bu ay progestan kullanmadım, fakat onun yerine geçen progesteronu tetikleyen bir iğne kullandım. Normalde 20sinde regl olacaktım, 3 gün gecikmiş oluyorum. Fakat iğneyi de düşünüyorum, acaba gecikme yapacak mı, yoksa hamiş miyim...

Canım test günüm doktora göre 25i, aslında yumurtlamadan sayarsak 14 günü regl döngüme göre 20si. Transfer günüme göre sayarsak 13. günüm. Sanrıım transfer gününü baz alıcaz tüpte. Bir de ben iğne etkisi gitti mi koyulaşacak mı diye yaptım kuzum :)

Ayy kız ağzından bal damlıyor :))) Bugün yapamam, elimde tek test kaldı, salı 25i kan vericem. yarın yapıcam :))
Yaptın mı? Hadi güzel haberler gelsin senden. Kontrole gitmeden biraz daha artsın umudum 🤩

Hadi gözün aydın. Güzel miydi kızının organları, beğendin mi 🤣 Omurga, balık kılçığı gibi durmuyor mu? Ben yeğenimin omurgasını ve ayak altlarını görünce ağlamıştım. Yavru panda gibi 🐼 çok sevimli bir görüntü ya.
E sen bizim evde yaşıyomuşsun 😳 ama bizde sepet yok 🤔
Eki Görüntüle 2855853
Beğendim beğendim, anası gibi minik ayak küçük surat 😍 poposunu bile gördük çok şükür. Çok değişik bir duyguymuş gerçekten ❤️ Haha kız zevklerimiz aynıymış ya la 😃😃 ne kadar kaldı kuzu şimdi transfere

X