Evt evt ayşeyle konuşuyoruz zaten ama onunki aşılamada açılmıştı, bnmki biraz farklı bir durum, şimdi şöyle oldu, 2020 ağustosta hsg çektirdim ben, kıl tekniği denen bir teknikle kıl kadar ince bir şeyle yapıldı, anestezisiz ve ağrısız, onun sonucunda raporda rahim ağzında darlık çıktı, kaç doktora gittim aa bu sorun olmaz bilmemne hamile kalmana engel değil dediler, 2020 eylülde aşılama yaptırdım, nası bir darlık varsa rahim ağzından geçemedi doktor aşılama esnasında, buji kullanarak açtım bşraz öyle geçtim dedi, çok ağrı acı ve 3 gün de kanamam oldu, aşılama da tutmadı, neyse benim adetlerim aşılama öncesi ağrılı olurdu, aşılama sonrası rahim ağzını biraz açtık dedikten sonra ağrılar azaldı ve daha rahat adet oldum, ama son 2 aydır yine ağrılar başladı ve miktarda azalma var, yine gittim bu aşılama yapan doktora, muayne ederken tekrar kontrol etti ve yok yine geçiş yok rahim ağzından dedi, sonra histeroskopi ve ardından 1,5 yıl korunmasız ilişkşye rağmen gebelik oluşmadığı için tüp bebek önerdiler, direkt tüp bebek de önermedi önce histeroskopi olması şart dedi yani bir profesöre de danışarak söyledi bunu
daha sonra ben histeroskopi için doktor aradım bir doktora gittim ama histeroskopi yapmaya yanaşmadı gerek yok darlık yoktur sperm çok küçük ve ordan geçer dedi, aşılama yapıp da rahim ağzını görene kdr diğer doktor de öyle diyordu ama geçemiyorlar içeri, ben spermlerin fln da geçebildiğini düşünmüyorum, çok afedersiniz çok fazla geri geliyor ilişkiden sonra zaten
şimdi aklım o kadar karışıkki, histeroskopi yaptırmak kesinlikle bnm düşüncem ama doktorla anlaşamadm, yarın yine görülmeye gidicem bakalım