Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
A8F6C296-46F6-4CB6-B236-F1051A195C8C.jpeg
İnşallah hayırlısıyla 😍
Ni yaptıng? Detaylıya girdin mi, girecek misin? Çamaşır sepeti ne alemde? Başladın mı, bitti bile mi? Bebeğe eşya almaya başladın mı? Beşiği oldu bile mi?
Dün girdim canım detaylıya. Çok şükür yolunda herşey 🥰 sepet bitti şimdi boştayım yapacak bişey arıyom kendime 😂😂 eşyalara başladık ya, önümüzdeki ay odayı da alıcaz, çok ağırlaşmadan halletmem lazım 😅

Maşallah canım içini rahat tut,seni hamiş sayıyoruz 🤗Dualarımız seninle 😘
Kızlar ilk hamileliğimde reglinin üzerinde 6 gün geçmişti.7.gunu akşam işten eve dönerken değişik bir şekilde midem bulanmisti.Eve girer girme evde test vardi hemde su ucun 5 TL olan testlerden yaptım.Aninda köyü bir çizgi belirdi.İlk bebek varsa ilk idrar akşam ki vs.pekte etki ettiğini düşünmüyorum.Benim Kimyasal gebeliklerimde testlerde hep hayali çizgiler beliriyordu.
Kuzum, inşallah dediğin gibidir. Reglim düzenlidir 26 günde 1, ovüden 14 gün sonra regl oluyorum. Fakat geçen aylarda kullandığım progesteron fitil, ilkinde reglimi 10 gün 2.sinde 14 gün geciktirmişti. Bu ay progestan kullanmadım, fakat onun yerine geçen progesteronu tetikleyen bir iğne kullandım. Normalde 20sinde regl olacaktım, 3 gün gecikmiş oluyorum. Fakat iğneyi de düşünüyorum, acaba gecikme yapacak mı, yoksa hamiş miyim...
Bati 6 gun mu gecmisti.. tabi epey koyu cikmistir.. ama Nm88326 Nm88326 tup bebek denedi ve adet gune daha var 25i test gunu erkenden heyecanlandigimiz icin test yapmaya basladi hem eger olmazsa bir sonraki denemede vuruldugu hcg hormonu ne zaman vucudundan silinecek diye bakiyor.. bughn sanirim 10 yada 12. Gunu adetine daha var yani.. silik cikmasi ondan.. bide soyle diyim ben adetimden bir gun once benim hcg hormonum 70lerde bisey cikmisti eltimin adetten 1 gun once 9000 lerde cikmisti.. simdi onun yaptigi gebelik testi ile benjnki bir degildi..kisiden kisiye degisiyor canim.. bunu ovudede fsrkedebilirsin su alimi yapildiginda ovu net cikmiyor bence hcg de oyledir.. ilk idrar veya geç idrar erken gebelik doneminde farkediyordur illaki bence😋
Canım test günüm doktora göre 25i, aslında yumurtlamadan sayarsak 14 günü regl döngüme göre 20si. Transfer günüme göre sayarsak 13. günüm. Sanrıım transfer gününü baz alıcaz tüpte. Bir de ben iğne etkisi gitti mi koyulaşacak mı diye yaptım kuzum :)
Hafif koyulalmış gibiii. Zaten koyulaşmasa bile aynı kalsa da olur. İğne etkisi değil mi o zaman demek ki 🤩 Bugün de yap bugün de yap bugün de 💃🏻
Ayy kız ağzından bal damlıyor :))) Bugün yapamam, elimde tek test kaldı, salı 25i kan vericem. yarın yapıcam :))

• Beğen
Reactions: niw
Evet canım reglinin üzerinden 6 gün geçmişti.Hepimizin DNA sarmali birbirimizden farklı ve eşsiz olduğu için hepimizin hormonları her zaman aynı tepkiyi vermeyecektir.Benim hamileliklerimde reglime 10 gün kala testlerim pozitif çıkıyor tüm belirtiler ortaya çıkıyor.Siz bana bakmayın türümün ilk ve son örneğiyim.🤣🤣Hiç kimse dokunmayan alerji yapmayan birşey bana kesin dokunuyor.Otoimmun sistemle ilgili sağlık problemim olduğu için bedenim herşeye tepki veriyor. o yüzden hiç belirti vermeden hamile kalanlar tabi daha çoğunluğu sağlıyor.Tabiki ilk idrar daha doğru sonuç veriyordur bunda hem fikirim canım🤗
Bende adete iki hafta kala hamile kaldığımı hissetmiştim hemde çok net bedenim eskisi gibi değildi aldığım kokular ve tatlar aniden değişti bende en büyük belirti buydu bir anda çok farklı kokular almaya başladım kızım doğunca o kokular geçip gitti mesela

Bende adete iki hafta kala hamile kaldığımı hissetmiştim hemde çok net bedenim eskisi gibi değildi aldığım kokular ve tatlar aniden değişti bende en büyük belirti buydu bir anda çok farklı kokular almaya başladım kızım doğunca o kokular geçip gitti mesela
Iyide adete iki hafta kala ancak yumurtlama oluyor bilimle celisiyor.. nasil olabilir.. bilen varsa anlatsin minseo minseo

Canım yani ayrıca kadın doğuma gidip yönlendirme istemeye gerek yok değil mi? Direk genetiğe randevu alabiliyoruz. Ben de derim özeldeki doktorum yaptırabilirsin dedi o yüzden geldim 3 kimyasal var desem olur mu acaba? Biri belli kayıt altında e nabızda testlerim var ama diğerleri için kan vermemiştim derim 🤔 çok merak ediyorum ben de zaman zaman aklıma düşüyor bu konu. Benim doktor gerek yok kan sulandırıcı başlarız demişti ama ilaç mı verecek iğne mi verecek bilmiyorum yüksek bi pıhtılaşma varsa aspirin fayda etmez sonuçta bilemedim 🤷‍♀️

Maddi olarak çok zor Allah hem maddi hem manevi ferahlık versin canım 🙏 umarım sürecin su gibi geçer bu sefer her şey olumlu olur 🙏
Canım ben o dönemde özel kliniğe gidiyordum.Tekrar kadın doğuma gitmene gerek yok diye biliyorum.Ben online MHRS üzerinden randevu almıştım.Bszı branşlarda uzaman doktorun istemde bulunması gerekiyor ama bu bölümde gerek yoktu ben yaptırdığımda dönemde,İstersen Alo 182 arayıp oradakilere direkt randevu alabilir miyim doktoru gebelik kayıplarından dolayı yönlendirdi dersin.3 kimyasalın var ise ilk gebeliği 7+5 diyebilirsin diğerlerini kimyasal dersin.Kan vermemiştim vs.bunları hiç dile getirme sistemden kontrol etmiyorlar etseler bile belki sisteme düşmemiştir😉
Bak benimle birlikte tüp bebeğe başlayacak bir arkadaş vardı.Şubat'ın başında hastaneye gitmişti tedaviye başlandı diye ,Mart'ta regli olunca gel demişlerdi.Bende dedim ki saf ayağına yat!Mart ayını niye bekliyorsun bir kaç gün sonra regli olacaktı.O da o şekilde saf ayağına yatıp gitti tedavisine hemen başladın.Kendi işini kendin göreceksin ben bunu hastanelere giderek çok deneyimledim.Her zaman şansını denemek için bir hamle yapmak lazım...Doktor sormadan anlatırsan zaten pek üsteleyip sormuyorlar.Takıldığınız birşey olursa bilgin dahilince buradan ve özel mesajda seve seve yardımcı olurum hepinize🤗
İnşallah hepimiz girdiğimiz bu yoldan maddi manevi sıkıntılar çeksek de güzellikleri yaşayacağız.Hiç bir zafere çiçekli yoldan gidilmiyor🤷🏻‍♀️Bunu kendimize hep hatırlatmak lazım....

Iyide adete iki hafta kala ancak yumurtlama oluyor bilimle celisiyor.. nasil olabilir.. bilen varsa anlatsin minseo minseo
Tatlım regli periyotları herkeste farklı olabiliyor.24-26-28-30 günlerde regli olanlar var...mesela ben 2.gebeliğimde 26 Nisan 2019 da regli olmuştum.27 Nisan'da doktora gittim dediki hamileliğe engel birşey yok korunmasız ilişkiye geçebilirsiniz.1.2.4.6.8.10 Mayıs'ta ilişkimiz oldu onun dışında ilişkimiz olmamıştı.16 Mayıs'ta ilk kan testimdeki bhcg değerim 31 ,20 Mayıs'taki testte 331 çıktı.Bak hatta uygulamadaki notlarımın fotoğrafını da paylaşıyorum .Kişiye göre değişebiliyor hassasiyet ve belirtiler.kiminde geç döllenme olmuş olabiliyor.Benim 10-14 günlerde yumurtlama oluyor.Bilimle ters düşen birşey yok aslında önce kanda sonra idrarda çıkıyor.Benim her ikisinde de çıkmıştı.Uygulmanın fotoğrafını da atıyorum kullanmak isteyen olursa ben çok memnunum...

Eklentiler

• Screenshot_20210523-161711.png
    Screenshot_20210523-161711.png
    450 KB · Görüntüleme: 45
Diğer fotoğraflar yüklenmemiş yükledim.
Play storeden Adet takibi,regli takibi yazarak arayabilirsiniz.

Eklentiler

• Screenshot_20210523-161541.png
    Screenshot_20210523-161541.png
    459,5 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20210523_162650.jpg
    IMG_20210523_162650.jpg
    8,7 KB · Görüntüleme: 41
Tatlım regli periyotları herkeste farklı olabiliyor.24-26-28-30 günlerde regli olanlar var...mesela ben 2.gebeliğimde 26 Nisan 2019 da regli olmuştum.27 Nisan'da doktora gittim dediki hamileliğe engel birşey yok korunmasız ilişkiye geçebilirsiniz.1.2.4.6.8.10 Mayıs'ta ilişkimiz oldu onun dışında ilişkimiz olmamıştı.16 Mayıs'ta ilk kan testimdeki bhcg değerim 31 ,20 Mayıs'taki testte 331 çıktı.Bak hatta uygulamadaki notlarımın fotoğrafını da paylaşıyorum .Kişiye göre değişebiliyor hassasiyet ve belirtiler.kiminde geç döllenme olmuş olabiliyor.Benim 10-14 günlerde yumurtlama oluyor.Bilimle ters düşen birşey yok aslında önce kanda sonra idrarda çıkıyor.Benim her ikisinde de çıkmıştı.Uygulmanın fotoğrafını da atıyorum kullanmak isteyen olursa ben çok memnunum...
Ayni uygulamayi kullaniyoruz👍20 gunde bi regli oluyorsan 2 hafta oncesi yani 2si ve 3u yumurtlama ve catlama olmustur tam adet tarihinde de ogrenmissindir. Aylik regli periyotlarinda beklenen adet tarihinden 14 gun oncesi yumurtlama ve catlamadir. Pko ve baska hormonel bi rahatsizligi olmayan kisilerde bu boyledir. Onun icin bilime ters dedim. bazen 2 gjn oncesi bazen 2 gun sonrsi olabilir ona keza adette one yada geriye gidebilir.. benim demek istedigim adetten 14 gun oncesi yumurtlama olur yumurtlamayla birlikte sperm ve yumurta bulusur gebelik olusur bunlarin bulustugu gun hamile oldugunu ogrenen bi allahin kuluda yoktur yannii cunku dollenme 6 gunde tamamlanir.. amma halen kana beta hcg karismaz dollendikten sonra rahme tutunur ve ancak 10. Gunde hcg salgilanmaya baslar buda demek oluyorki sen uzerine gormus olabilirsin..

Canım,regl periyodu uzun olabilir... PCO olabilir mesela.. onlar bazen çok geç de regl olabiliyorlar.
Canim pko vs hormonel hastaliklar disinda adetten 14 gun once +-2 yumurtlama olmali bunda hemfikirmiyiz? eger periyot uzarsa yumurtlamada ileriye gider 27 nisanda reglinin 1.gunuyse 16sinda gebelik belli olduysa buda 2 yada 3 unda yumurtlama catlama demektir yani sonucta 8- 10 gunluk bir surecte yumurtanin dollenmesi zaman aliyor.. ancak tamamlaniyor..2 gunde dollenme olabilirmi. ben bunu diyirum bu sartlarda adet periyodu 20 gune inmis oluyor.. yani su 2 senedir dinlemedigim doktor gebelik hijayesi kalmadi pko lusu, pkosuzu, tuplusu, asilisi, cinsel pozisyonlari artik kafayi yedim simdi bana 2 senedir tamam bu boyle bh bu sekilde oluyor dedigim seylere icat cikarmayin sarmayim basa yaaaa.. 😢😢😢

X