Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Canım densiz o kadar insan var ki,sen üzülme!...Kendi sağlığın herşeyden daha önemli...Sana iyi gelmeyen insanlarla görüşmek zorunda değilsin.Benim 2 gebeliğim dışındaki hamilelikleri kimse bilmiyor.Sanıyorlar çocuğum olmuyor.Şuan tüp bebeğe başladım eşimin arkadaşı ve eşi dışında hiç kimse bilmiyor.Aynısını eltim bana yaptı benden 19 yaş küçük,ilk geceden hamile kalmıştı.Ama ben hiç üzülmedim ,hamileliğinde ve doğumunda sürekli yanindaydim, o kadar bilinçsiz ve cahil ki anlatamam....Birgün hastanede yanında gittiğimde sanırsın 50 yaşında çoluk çocuk sahibi olmuş''Abla sende artık çocuk düşün ,bak yaşın geçiyor ,Allah muhafaza bundan sonra olmaz elini sıkı tut valla benden demesi ''ben dedim ki sen bunlara kafa yorma benim çocuğum oluyor siz bilmiyorsunuz düşüklerim oldu ,demez mi senden benim fitillerden kullan(progesteron ) düşmez bak banada düşer dediler düşmediBu insana ne anlatirsan anlat zaman kaybı.Bende hiç bir seyime dahil etmiyorum.Ohhh kafam rahat keyfime diyecek yok...

O kadar çok doğru konuştun ki ahh ahh benim kayıpları bildikleri halde böyle yapmamalılardı biraz anlayış biraz düşünce biraz merhamet bekledim ama göremedim en doğrusunu yapıyorsun canım İnşaAllah tüp bebek tedavin olumlu sonuçlanır ve ikiz olsun İnşaAllah canı gönülden hepinize duamdır

Herkese merhaba, ben de anne olmak adına aylardır çabalayanlardan ve bu çabası her ay sonuçsuz kaldıkça üzülenlerdenim.

Hikayemi kısaca anlatayım öncelikle.. 40 yaşına yeni girdim, 34 yaşında evlendim, uzun bir süre hiç çocuk düşünmedim.. Nedense çocuk fikri bana çoook uzak geliyordu.. Her kadın çocuk yapmak zorunda değil ki diyordum.. Eşim de kesinlikle çocuk istemiyordu..

Kendimi bildim bileli hep bir koşuşturma içindeydim, meslek sahibi olayım, sonrasında çeşitli eğitimler alayım, kendimi geliştireyim istedim.. Hafta içi iş yaşamı, hafta sonu kişisel gelişim eğitimleri vs derken yıllar geçti..

Sonra bir baktım ki çocuk fikri aklıma düşmüş.. Önce eşimi ikna etmem gerekti, ki halen de ikna olmuş değil, sadece ben istiyorum diye istiyor.. Neyse doktor kontrolleri derken ikimizde de bir sorun olmadığı anlaşıldı.. Bu kararı verdiğimde tarih 2019 Mayıs'tı..

Aylar geçiyordu ve gebelik oluşmuyordu.. Düzenli kontrollerimi yaptırıyor, kan, hormon testlerime baktırıyordum, eşimin sperm testinde sorun yoktu, rahim filmimde sıkıntı yoktu..

Böyle 1 sene geçti ve 2020 Mayıs ayında bir kimyasal gebelikle sevincim kursağımda kaldı..

Yaşım ileri olduğu için ve az zamanım kaldığını düşündükçe strese giriyorum artık, ofiste herkes tüp bebek yaptırmam gerektiğini söylüyor ancak hem eşim kesinlike tüp bebek istemiyor, hem de ben o süreçle nasıl başa çıkabilirim bilemiyorum..

Gelecek adetimde ilaçla yumurta takibi yaptıracağım, ilk defa bunu deneyeceğim, sonrasında çatlatma iğnesi varmış, pek umudum yok ancak elimden şimdilik bu geliyor.. Bu arada tüm vitamin takviyelerini, balık yağı, q10 gibi takviyeleri aylardır kullanıyorum.. Eşime de kullandırıyorum. Sağlıklı besleniyorum, sigara içmiyorum, gereksiz ilaç, ağrı kesici kullanmıyorum ki ilaç kullanımına çok karşıyım, normal kilodayım, yaşıma göre epey sağlıklıyım ama gel gör ki bu yaşta artık yumurtalıklar eskisi gibi kaliteli olmuyor..

Burada çok güzel hikayeler okuyorum, normal yoldan gebe kalmış olanların mucizeleri bana da umut oluyor.. Umuyorum o güzel mucizeyi her isteyen kadın bir gün tadar..

Sağ ol canım,Allah razı olsun.Rabbim hepimizi sevindirecek ben çok inaniyorum.

Annemin haberi varmış ablamdan engellemeye çalışmış ama engelleyememiş ama gelinden haberi yokmuş daha yeni evliler ve 2 sene istemiyoruz diyolardı
Ben kimsenin yatağına çocuk yapmasına karışacak bir insan değilim
Beni keşke tanısanız ben herkesin yardımına ihtiyacına canı gönülden koşan bir insanım nasıl bu hale geldim bilmiyorum
Ve biliyor musunuz hala ablam beni aramadı ya kardeşim kusura bakma düşüncesizlik ettik demedi nasıl haldeyim sormadı

Merhaba minseo beni de eklermisin bat 17 ocak 10 aydir istiyorum gecen ay 1 hafta gec oldum insallah bu da bi bellirtidir cok duydum ve okudum geciken adetten 1 2 ay sonra hemile kalindigini umarim bende kalirim bu ay kalmazsam onumuzdeki ay rahim filmi cektiricem smear testi yaptidim sonuc icin henuz hastaneye gitmedim adet olursam o zmn gidicem insallah gerek kalmaz

Ben seni şuracıkta çok iyi tanıdım hiç merak etme, 3 gün yazmadın bi şeylerin ters gittiğini anladım mesela. O kadar olumsuz şey yaşamana rağmen yeri geldi bana yeri geldi diğer arkadaşlara destek oldun. Umudunu hiç yitirmedin, pes etmedin. Sen çok güçlü bi kadınsın ve anne olmayı çok hakediyorsun. Allahım o kadar büyük ki seni öyle güzel mükafatlandıracak ki buna inancını hiç yitirme. Kırıldığın yerden çiçekler açacak. Seni üzenleri de Allaha havale et. Kendini sakın salma, kendini suçlama. Eşine sarıl ondan destek al, bizle dertleş, doktorunla dertleş.Biz bu süreçten birlikte çok güzel çıkacağız, sonra dönüp bugünleri konuşacağız bebeklerimiz kucağımızdayken

Sizin sürecinizde cidden zor olmuş. Eşlerden biri istemeyince daha sancılı oluyor. Tabi biyolojik yaşta gün geçtikçe işliyor, kalite olayı çok etkili gebe kalma da malesef yaş ilerledikçe kalite azalıyor umarım hap tedavisi ile gebe kalırsınız

İnşallah yaa inşallah öyledir

Darısı bana ve tüm isteyenlere o zaman

İnşaAllah canım ya çok yoruldum artık
Bu kadar üzüntüye aşılamam boşa gitmemiştir İnşaAllah
hiçç sıkma canınıı hiççç.. kendini üzersen tedavinede yansır. kalp attığı sürece ümit var Allaah korusun doğuştan kısır felan değiliz ki umudumuzu keselim. bırak seni yaralayan uzak kalsın daha iyi. hıcte kendını kapama daha çok gül eğlen hayatın akışına bırak kendini. üzgün mutsuz kaldıkça evren bize sadece üzüntü gönderiyor. herseyın zamanı var olacak sabırrr. bırak hatalarını anlar herkes merak etme.

bu yaşıma geldim, yumurtlama günü olduğunu bende bir kaç ay önce öğrendim

R Random3 canım sen nasılsın, nasıl oldun?
Tatlım iyiyim aslında ağrılarım da hafifledi ama istem dışı o kadar hassasım ki dokunsalar ağlıyorum. İstemsizce çeşme gibi akıyor valla.. Cuma günü kontrole gidicem kanamaya bakacak. Bu ay zaten boş geçeriz heralde femaraya devam et diyeceğini sanmıyorum.

Darısı bana ve tüm isteyenlere o zaman
AMİİİİİNNNNNBebiş isteyen arkadaşlar insallah en kısa zamanda kaza ile hamile kalırsıniz.Eslerinize söyleyin ceketi askıya asma vakti geçti.Artık o ceketler eşlerimizin üzerine atılacaktır!Konu kapanmıştır.Kızlar sizde artık hamile kalınca kaza süsü verirsiniz. Anlaşıldı mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…