Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
di mi ya keramet korunmadan geçiyor galiba nasıl bir yumurta ve spermse onca çabaya rağmen yolunu buluyor ne diyim helal olsun
Valla ben kazaları gerçekten kaza sanırdım en ufak bir korunmasız ilişkide hemen hamile kalınıyor sanıyordum yok yumurtlama günüymüş şuymuş buymuş bilmiyordum. Öyle bi kaza olasılığı uçak düşme olasılığından düşük gibi geliyor bana şu an
hiçte aklımızda yoktu arka plan kocaya kaşıkla keçiboynuzu yedirmece
Dimi yaaa ben gerçekten artık insanların çoğunlukla doğru söylemediğini düşünüyorum birçok kişi tedaviyle çocuk sahibi oluyor ama sorunca ayy bize de sürpriz oldu

şu işlerin içine girene kadar ben de öyle sanıyordum işte diziler filmler hep bilinçaltına işlemiş

kim bu üstüne ceket atsa hamile kalanlar

Çok iyi anlıyorum :) Dediğin gibi biz çalışıp ürettikçe mutluluk duyuyoruz :) Önceliği bebeğe verip doçentliği ötelemiştim. Şimdi bebişten vazgeçtim, doçentlik için az puan kaldı ona yüklendim.

Aralarda mola verip o süreyi birbirinizle değerlendirin derim Hem aklınız rahatlar hem de zihinsel yorgunluğunuzu alır :)

M minik mucize92 canım napıyosun aşılamadan sonra sesin çıkmadı
Kuzum psikolojik olarak çok çöküntü yaşıyorum ablamın hamilelik haberinden sonra kardeşimin eşi de hamilelik haberini verdi üstelik daha iki aylık evliler. Öyle şaşalı haber verildi ki resimler kutlamalar falan sinir krizi geçirdim
Psikiyatri ye gitmeye başladım
Çocuk konusunda çok hassas olmama rağmen gözüme soka soka yapılan bazı şeyler çok kırdı beni ağlamaktan perişan oldum

insanlar neden bu kadar düşüncesiz ya gerçekten gerek var mı bu kadar abartmaya ? ve senin neler yaşadığını en yakınen bilen insanlar bunlar ne diyim allah ıslah etsin ya yeri geliyor tek bir cümleyi günlerce kafaya takıyoruz her şey üstümüze geliyor bir de böyle olaylar tuzu biberi oluyor resmen. çok üzüldüm gerçekten ne desem bilmiyorum. doktor iyi geldi mi ilaç vs. verdi mi peki ?

Kendimi dışarıya anneme babama aileme herkese kapattım kimsenin yüzünü görmek istemiyorum herkese öfke kusuyorum kendimi tanıyamıyorum biliyor musun psikolog aşılama olduğum için ilaç vermedi kuzum
Çok aşırı üzüntü yaşadığım için kendimi insanlara kapatmışım o yüzden kimseyi istemiyormuşum şuanda baya konuştuk doktorla çok kırgınım çok en yakınım dediklerim benim yaramı bildikleri halde beni aşılama dönemimde depresyona soktular

Canım bende aynılarını yaşadım yaşıyorum seni çok iyi anlıyorum birde olur senin de ya üzülme tesellileri var herkes kalbinin ekmeğini yer üzülme sakın rabbim en yakın zaman da sana da bana da isteyen hak eden her kadına nasip etsin sağlıklı gebelikler bebekler inşallah

o kadar haklısın ki. insan kötü zamanında en yakınına ihtiyaç duyuyor. ama onlar da böyle umarsızca davranınca var olan gücü daha da tükeniyor insanın. insanlara kendimizi kapatmamızın tek sebebi bizim üzüntü yaşamamız değil malesef onların davranışları. evet hamile olabilirsin, çok sevinebilirsin ama senin çevrende defalarca düşük yapmış hamile kalmaya çalışan bi insan varken bu kadar acımasız gösteri yapamazsın yani bunun adı vicdansızlıktır.

Birde sanıyorlarki kıskanıyorum ya vallahi billahi kıskanmıyorum Rabbim isteyen herkese versin
Beni çok çok içimde yaralayan üzen şey bunu gözüme soka soka nispet yaparcasına yapmaları ben buna üzüldüm benim yaram var zaten niye yapıyorsunuz bana bunu benim sorum bu zaten sizden başka anlayan yok beni yaşayan bilir anlar derler ya çok doğru

Bu durumdan rahatsız olduğunu onlara belirttin mi peki?

Duygularımı dile getirdin söyleyebileceklerim anca bu kadar net olabilirdi
O kadar iyi iyi yazıya dökmüşsün ki hislerimi gerçekten beni anladığınız için çok teşekkür ederim

Bu durumdan rahatsız olduğunu onlara belirttin mi peki?
Ben çok hırçınlaşmıştım dile getirseydim kavga çıkabilirdi ve başlarına bişey gelsin istemem bişey olursa bak senin yüzünden derlerdi birde bu boyut var annemi perişan ettim zaten söylediklerimle niye engel olmuyorsun diye
Annem konuşuyor onlarla ben konuşmuyorum canım
Doktor üzüntü yüzünden savunma mekanizmam devreye girdiği için uzak durmak istediğimi söyledi. Hiç birini görmek istemiyorum gerçekten

Duygularımı dile getirdin söyleyebileceklerim anca bu kadar net olabilirdi
O kadar iyi iyi yazıya dökmüşsün ki hislerimi gerçekten beni anladığınız için çok teşekkür ederim
Anlamaz mıyız canım burda en azından yüzde 90 ımız benzer şeylere maruz kalıyor. Yarası olmayan, hiç yaşamayan insanlar da malesef acımasız oluyor. Allah merhamet versin hepsine dicek söz yok

Uzak durman en güzeli. Evet annen engel olabilirdi ya da senin görmeni engelleyebilirdi tabi böyle bişeyden haberi varsa. Haberi yoksa onun da eli kolu bağlanmıştır. İçindekileri söylemen iyi olmuş yine de umarım mesaj yerine ulaşmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…