Anne olmak gerçekten çok mu zor?

Annelikten pişman olan kesinlikle vardır ama açıkça demeye kimsenin dili varmaz kaybetmek istemeyiz çünkü ister istemez bağlanıyorsun pişmanım dersen ya Allah onu alırsa inancı oluşuyor gibi düşünüyorum.
Geçen hafta 1 haftalıktık yatakta oturdum sıfır uykuyla göz altlarım mosmor hüngür hüngür ağladım yapamıyorum ben diye eşim geldi pisman mısın dedi o an şimşek çaktı beynimde hayır hayır asla iyi ki var şükür diyebildim bir korku girdi iç güdüsel bu sanırım ama çok zorlanıyorum yardım alıyorum suan annemden psikolojim biraz bozuldu uykusuzluktan malesef devamlı ağladığım için yalnız bırakmak istemiyorlar beni pişman olan vardır açıkça hiç yapmasaydım diyen kişileri de duydum ben

Maalesef bizim toplumda annelik çok fazla abartılıyor çok kutsallaştırılıyor. Her kadın anne olmalı mantığı var.

Size ve bütün lohusalara sımsıkı sarılmak istiyorum. Keşke çorba yapıp kapınıza gelebilsem şu an. O kadar taze ki her şey benim için de, sizi çok iyi anlıyorum. Sağlıkla, mutlulukla, huzurla büyütmenizi dilerim demek için yazdım sadece.

Çok çok teşekkür ederim bu cümleler bile o kadar iyi geldi ki desteğiniz için çok mutlu oldum

5 yıllık anneyim, annelikten nefret ettim
Oğlumu her şeyden çok seviyorum ve 2. çocuğu imkanım olsa düşünüyorum. Buna rağmen annelik bence her kişinin harcı değil. Ben çok zorlandım-zorlanıyorum. Oğlum olmasa olmazdı ama içimdeki o yetersizlik hissi ve daha iyi olabilirdim düşüncesi asla bitmiyor. Gönül istiyor dünyadaki en iyi imkanları sunmak ama eldeki imkanlar belli. İşte bu beni bitiriyor. Yine de " Anne sen benim gün ışığımsın" demesi insanın içini eriten bir şey ama bende vicdan azabı ağır bastı.

Cok tesekkur ederim. Atlatamadım. Graves hastaligina yakalandim. Bir hipertroid cesiti hic halim yok gozumun biri disari firladi falan. Estetik acidan cok kotu gorunuyo ve gozumde zarar gorebikllir. Sedef hastasi oldum. Cildimin heryerinde kollar bacaklar gobegim sirtim goguslerim hatta popomda bile sedef var :) Enfeksiyonlarim gecmiyo hep hastayim. Stres en buyuk dusmanimiz. Emzirdigim icin ilac da dogru duzgun alamiyorum. Suan cok zor durumdayim. Dikkat edin kendinize.

Çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz. Stres çok büyük bir etken ve maalesef bazen “şımarıklık” olarak görülüyor. Bu daha da çok körüklüyor hali hazırdaki kötü durumu…

Çok haklısınız çevremiz gereksiz görüyor, önemsemiyor bizim önemsediğimiz durumları bu da iyice sinir stres yapıyor. Tavsiyem henüz sağlıklıyken stres seviyenizi dusurmeye calisin. Tabi demekle olmuyor biliyorum.

Bencilce değil bu tercih.Ve istemezken, eşinizin isteği ile ikna olarak bu çocuğu yaparsanız çoook pişman olursunuz.Bence çok çok zor birşey.Sevgisi bambaşka evet ama bu kadarı yetmez size

Ya siz ne anlatmışsınız bu kadar.
Bazı anneler çocuğu olduktan sonra keşke yapmasaydim diyor. Siz ısrarla hala pişman olunmaz, yok oksitosin, yok kaygı, yok bilmem ne. Her anne kaygılı olmaz, her anne kendini çocuğu doğduğunda tamamlanmış hissetmez, her anne hayatının bunca kısıtlanmasını tolere edemez. Herkes aynı değil siz bunun nesini anlamadınız?

İnsanların hislerine siz mi karar veriyorsunuz anlamadım ki. Pişman olanlar anormal değil, hasta deği, bozuk değil. Esas siz tedavi olun! İnsanların duyguları siz yok saydınız diye yok olmuyor.
O zaman çocuk istemeyen veya çocuğu olmus ama pisman olan kadinlar da 'Anne olmak için doğmuşum, çocuklarım benim herseyim, onlarsız hayatın anlamı yok' diyen kadınlara siz yanlış hissediyorsunuz bu şekilde mutlu değilsiniz aslında desin. Oldu mu? Bence hiç olmadı. Herkes duygularını yargılanmadan ifade edebildiğinde eminim daha mutlu bir toplum olacağız.

Hanımefendi öncelikle bir üslubumuza dikkat edelim. Sizin okuduğunuzu anlamak ile ilgili problemleriniz var diye ben tekrar açıklama yapmak zorunda değilim tekrar bir kaç kere okuyun, altını çizin duvara asin. Napiyorsaniz yapin. Canınız öyle istiyor diye size uymadi diye bilimsel veriler değişmiyor. Ben kesin olarak kanıtlanmış. Tıbbi veriler verdim sizin dandik yorumlarınızdan daha kıymetli. Böyle hissediyor diye tabii ki suçlu değiller. Yok da değiller. Ama mutsuzluktan sağlıklı bir duygu değil nedenleri araştırılıp fiziksel psikolojik sorun her neyse cozebilriler. Bu kadar! Bu uygulamanın en kötü yanı ağzı olanın konuşabiliyor olması..

Bu yorumunuzu simdi gordum. "Kimse bunu itiraf edemiyor" seklindeki bir önceki yorumunuzu abartılı bulup ona cevap yazmıştım. 'Herkes' pisman seklinde anladığım icin; heralde anne değilsiniz, Disardan bakan biri için öyle geliyor diye düzeltmek istedim. Herkes boyle neden hissedemez aciklamasiydi. Gercekten "Bence itiraf edemeyen pişman olan anneler de var" yazmış olsaydiniz hic bu konuşmaları yapmamis olurduk.. Ama boyle yazmiyordu:) devamında da arkadaşlarım mi yalan söylüyor ben mi filan diye siz kattınız kendinizi. Bende bu yalan değil ama altında nedenleri olabilir dedim.

Siz kimsiniz ve hangi sıfat ile başka insanlara tedavi olmasını salık veriyorsunuz?
Madem bilimsel gerçekliklerden söz ediyorsunuz bize bilimsel kaynaklarla geleceksiniz
Bahsettiğim hormon isimlerini bir zahmet Google'a yazıverin. Okudugunuzu anlamak ile ilgili sıkıntınız yoksa tabi.

Bahsettiğim hormon isimlerini bir zahmet Google'a yazıverin. Okudugunuzu anlamak ile ilgili sıkıntınız yoksa tabi.

Hayır ben direkt olarak sizin tezlerinizi destekleyen akademik makaleler bekliyorum. Google aramaları bilimsel dayanak ya da kanıt sunmaz.
Lütfen hakemli dergilerde yayınlanmış birden fazla makale yollayın bize. Yollayın ki titrinizi görelim

Bir başka üyenin de 2 kez söylediği gibi bilimsel kaynaklarınızı paylaşır mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…