Anne olmak fedakarlık gerektirir hatta bazen hiç olmayı da gerektirir.

Şu an durum nedir. Özür dilemek,durumu düzeltmek ya da ne bileyim pişmanlık var mı adamda?

Yok canım ne özürü. Bi aradı telefonla "nasıl oldun geçti mi hastalığın" diye "iyiyim sağol" deyince "çocuğa bakabilecek misin yani destek al istersen yukarıdan" diye pislikleşti yine. Ama sinirlenmiycem. Biliyor ben hastayken çocuğa nasıl bakılacak endişesinin dile getirilmesine sinir olduğumu. Sakinim.

Bazı erkeklerin özür dileme yöntemi bu.
En azından arayıp,nasıl oldun?Demiş.
Bu da bir şey...

Eşim bana hiç vurmadı. Böyle düşününce şiddet yok evet. Ama bana göre itme saç çekme sıkma da şiddet. Ben de aynı şekilde karşılık vermiş olmasam şiddet gördüm diyebilirdim ama kedi gibi saldırdım üstüne.

Evet benim sorunum evlilikle değil sadece biliyorum. Geçmişten gelen sorunların patlaması bu yaşadıklarım. Bekarken "asla bunları yaşamayacağım" diye yemin ettiklerimi yaşamaya devam edince, öfkem de kinim de bitmiyor.

Dürüst olmak gerekirse ben de çok gayretli değilim. Saldım yani. Evet yoruluyorum ama kendim için de bir şey yapmıyorum. Kararlar alıp erteliyorum. Çözüm üretmiyorum.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Sert yorumlara kırılmıyorum, korkmayınız. Birkaç kişi daha yazmış ama hakaret olmadığı sürece kırılmam. Aksine farklı yorumlar beni kendime getiriyor.

Benzer olayları yaşadık seninle zamanında. İçindeki öfke benzer benimkiyle :) ama senin yaşadığın daha ağır. En azından devam eden ödemeler öfkeni taze tutuyor. Bende o da yok ama ne hikmetse affedemedim.

Sigara konusunda dünden beri sadece üç tane içtim. Oruç vardı zaten içemedim ama normalde iftar sonrası abanırım ama içmedim. Yapabilirim belki de kimbilir :)

Annem senin gururun seni tüketti deyip durur. En azından bu konuda haklı sanırım.

Ne olur bana kırılmayin ama madem annelik fedakarlık istiyor diyorsunuz , bosanamam şartların uygun değil diyorsunuz öyleyse daha yapıcı olmanız gerekmez mi ?

Sigarayı bırakmaktan daha önemli o evde iletişimi kurmaya çalışmak.

Tamam bağlar kopmuş , anlayabiliyorum ama inatlaşmak , daha da koruklemek niye ?

Bazı erkeklerin özür dileme yöntemi bu.
En azından arayıp,nasıl oldun?Demiş.
Bu da bir şey...

Normalde özür dilemeyi bilen biriydi. Yani ben dilemeyince vazgeçti. O şimdi vicdan azabı çekiyor içten içe biliyorum ama hak verse de "yine mi idrak haklı çıkacak hayır!" inadı yüzünden hak Vermez. Sidik yarışını sürdürür.

Uzun zamandır nasıl sıktıysam kendimi pekte gibiyim. Her yerim ağırıyor kıpırdayamıyorum. Sanki vücudum yıllardır hareketsiz kalmış gibi. Bir kalksam ayağa toparlarım elbet. Hiç bu kadar yorgun hissetmemiştim kendimi. Elim kolum kalkmıyor yahu. Orucu bile fark etmedim acıkmadım. Pek bir şey yemedim. Niye böyle oldu anlamadım ki.

Allah yardımcınız olsun. Gerçekten anne olmak dünyanın en zor işi. Buna birde eş ile olan problemler eklenmiş, size güçlü olun diyemem çünkü zaten yeteri kadar güçlü olduğunuzu düşünüyorum. Şuan olayların tam ortasında ve en zor yerindesiniz. Ama zaman geçecek, yavaş yavaş halkanın ortasından kenarlarına geçeceksiniz. Oğlunuzu üniversite okurken ziyarete gittiğinizi, birlikte sakin ve hoş bir kafede kahve içtiğiniz hayal edin. Size teşekkür ettiğini, emekleriniz için ellerinizi öptüğünü düşünün. Sevdiğiniz bir müziği açıp hayallere dalın. Kafanızın içine kimse müdahale edemez çünkü. Orada çok mutlu olmanıza hiç engel yok. Yıllarca sığındığım şeydir.

Niye kızayım haklısınız. Benim bunun için destek almam gerek. Çünkü belli ki kendi kendime yapıcı olma gayreti sarf edemiyorum. Bir şeyler engel oluyor.

İktidar mücadelesi telefonda da devam ediyor yani.
Eee normal,akşamdan sabaha evliya olup,
iktidarı teslim etmesini bekleme kocandan.

Yaşanan gerginliğe vücudun tepki veriyor,
pelte gibi hissetmen de gayet normal.
Biraz nefes egzersizi yapabilsen daha hızlı toparlanırsın.
Bol sıvı almaya çalış.
Melisa,papatya çayı iyi gelir.
Relax poşet çay karışımı alıp gelsin,
hareket etmeden duramayan kocan,
bir işe yarasın en azından.
Biraz da çekirdek çitle,gerginliğe iyi gelir.

Hepsini sonuna kadar okudum. Size o kadar üzüldüm ki şimdiye kadar çok konunuza denk geldim, ama hiç birinde bu kadar etkinlenmedim size çok dua etmek istiyorum..

Taze anneyim bebeğim 2.5 aylık
Daha rahme düşmesiyle başlıyor annelik yemene içmene, hareketlerine dikkat ederek, onun geleceğini düşünerek
Doğumdan itibaren o eşsiz kokuyu içine çekilşnle perçinleşiyor annelik, içşnden geldiği gibi yapıyorsun sanki yılların annelik tecrübesi varmışçasına
Siz iyi bir annesiniz, oğlunuz için en iyisini yapmaya çalışan bir anne
Ama aynı zamanda kadınsınız, kendinizi düşünmek bencillik değil ki
Oğlunuz ve sizin için çok güzel aydınlık sağlık dolu günler diliyorum rabbim yardımcınız olsun inşallah

Bir uzuun yazdım, sonra sildim, boşveer dedim. :)
Yav accık paçoz accık elit filan oluver noolmuş? Durduk yere mi yaşandı yani, yaşanacakmış yaşanmış, sabır taşın çatlamış.
Yüklenme işte kendine düşünüp durup, o yolun sonu buraya çıkıyor:

Bırak, sal. Kendi başına yapamıyorsan da destek al. Zaman gösterir ne olacağını.

Yav benim ana bir ayrı hikaye, sararken incitir, incitirken sarar belli olmaz. O gün de işte bizi o halde ilk kez gördüğünden mütevellit olsa gerek yapıcılığın dibine vurdu, "Olur öyle" tarzında.

Yav delirme.
O kadar da bencil değilsin bence eşinle ilişkinizde.
Hele ki son olayda ben seni haklı buldum.
Yani balkon yıkamış ve ondan sonra da fenalaşmış olabilirdin ya da o gün canın yemek ısıtmak istemeyebilirdi, ne münasebet, bu sadece kadının görevi değil, ki yemek yapmaktan bahsetmiyoruz hazır yemeği ısıtacak.
Bu mu bencilliğin yapma Allaasen.
Diğer yorumlarına okumaya başlamadan hemen şuna cevap yazayım dedim.

Allah ferahlığa kavuştursun, Oğlunuza şifa versin , sizin de eşinizle birbirinize karşı muhabbetinizi arttırsın, zor günler geçiriyorsunuz , oğlunuz önemli evet ama eşinizle birbirinize de zaman ayırmanız lazım, hem oğlunuzun hem sizin iyileşmeniz için bu gerekli,

İdrak artık önünü göremiyorsun, eşine ve ailene katlanamadığın için debeleniyorsun. Yapmak gereken en önemli şey bence KPSS çalışmak ve atanmak. Biliyorsun, devlet okullarında okul öncesi yarım gün oluyor ve oğlunu da yanında götürebilirsin. Ekonomik açıdan bağımsız olmamak seni yıpratıyor. Böylece eşinden de kurtulursun. Sigaraya gelince...Eşim günde 2,5 paket sigara içiyordu ve bir ilaçla kurtuldu. Aile hekimine git, orada ilacı ücretsiz veriyorlar. İlaç insanı sigaradan tiksindiriyor. Böyle bırakan çok tanıdığım var.
Bir de şu sorununa doğru teşhis koy artık. Senin sıkıntın annelik değil. Senin sorunun bencil eşin ve hiçbir şeyi beğenmeyip sana destek olmayan ailen. İnşallah en yakın zamanda atanırsın ve hepsini hayatından çıkarırsın. Bol şans diliyorum sana...

Benim üzerimde borç uzun zamandır yok.
Karar aldım en son.
Bundan sonra para konusunda sana hiç karışmıycam, sormak yok dedim.
Hesap sormam hesap da vermem. Herkes kendini düşünsün.
Kazık kadar yetişkin herifsin, kendine yakıştırdığın hayatı yaşa dedim.
Ev arkadaşı gibi ortak harcamaları yaparız. Kalanı isteyen çöpe atar.
İsteyen biriktirir dedim.
Kısa zamanda güzel bir birikim de yaptım.
Yazın da gizli mal mülk işi gibi planlarım var.
2 aydır gerçekten umurumda değil onun ne yaptığı.
Öfkem bu anlamda kalmadı.
Ama şu var ki kendini bu hale getiren bu adama saygım yerlerde..

Kendimi daha iyi hissediyorum artık.
Ona kötü davranmak, ezmek, çocuk gibi hesap sormak, yönetmeye çalışmak
beni çok yoruyormuş.
İlişkimizi de berbat etkiliyormuş haliyle..

Sana tavsiyem bakış açını değiştir artık.
Kavga çare değil.
Sadece ona ceza değil..

Eşin karaktersizin önde gideymiş nasıl karısının geçmişini ısıtıp önüne koyar madem kaldıramıycaksın evlenmeseydin. Bence oturup kendine acıyacağına bu adamdan ne yap et kurtul terbiyesiz herif. Sen onun geçmişini biliyor musun peki o çok mu masummuş? İşte bu erkeklere yalan söyleyeceksin anlatmıycaksın geçmişini anladıkları bu istedikleri de. saf saf yaşayıp gidecekler ama biz naapıyoruz? Dürüstüz ya bu karaktersizlere koz veriyor sonra en hassas anımızda tokat gibi yüzümüze yiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…