Anne olmak fedakarlık gerektirir hatta bazen hiç olmayı da gerektirir.

Çok teşekkür ederim yazmak sakinleştiriyor iyi geliyor bana. Ama yavaş yavaş açılıyorum işte çat diye anlatamıyorum her şeyi. Ara sayfalarda daha rahatlıyorum :)

Sana şöyle uzun uzun sıkı sıkı sarılmak istedim şimdi. Çok iyi bir annesin belli yaptığın fedakarlıktan. Herkesin hatası, eksiği var ama bu onu vasat hale getirmez. Rabbim çok güzel kapılar açsın oğlunla sana. Sana bu eziyeti edenler de kahrolsunlar.

Uzun soluklu tedaviye ihtiyaci olan bir cocugun annesiyim. O ofke bende de var. Yasanilanlara, karaktersizliklere ve kaypakliklara duyulan ofke. Ama cocuguma yardim edecek baskasi da yok. Bunu anladigim anda ofkeden gelen enerjiyi yapmam gereken islere kanalize ettim. Misal, taninin dogrulugu icin uzman dr aramak, tedavi sureci, bu arada aylik harcama plani, gunluk yapilacak isler, yillik odeme plani gibi. Hayatin gercegi olan masraflar, odemeler,elde kalanlar tek tek muhasebe hesabini tuttum. Boylece maddi gucumu bildim, ekstralara karsi hazirlikli olmaya calistim. Ne yapabilirim derseniz, once siz iyi olun. Esinizi de ailenizi de herkesi unutun. Tedavi suresince olanlari dondurun. Esinizle sakinlesince konusun. Bu cocugun tedavisi birinci onceligimiz. Ya ayni evin icinde adam gibi olursun ya da oyle bir nafaka ve tazminat alirim ki felegin sasar deyin. Cocugun tanisi var ve dr size refakatiniz esliginde tedavi olmasini soylemis. Is aramak mecburiyetinde degilsiniz bu durumda. Baba olarak uzerine dusen maddi gorevi yerine getirecek. Birakin mevcut sorunlari, esinizle ilgili olanlari. Ne uzar ne kisalir. Tek sorununuz var. Cocugunuzun sagligina kavusmasi. Gerisini duymayin,gormeyin, dusunmeyin bile. Yapabilirsiniz. Ve yapmak zorundasiniz. Psikolog destegi kendiniz icin de alin. Alin ki bu sureci sonuna kadar goturebilin. Cocugum bana muhtac deyin icinizden, inanin cok etkili bir cumle. Sagligina kavustuktan sonra cocugunuz bu adami bosar misiniz ne yaparsiniz, onu siz bilirsiniz. Simdi oncelik cocuk. Allah sabir ve guc versin.

Şu an durum nedir. Özür dilemek,durumu düzeltmek ya da ne bileyim pişmanlık var mı adamda?

Merhaba,oğlunuzla ilgili yorum yapmak istiyorum.Daha önceki konularınızın da bazılarını okumuştum.
Öncelikle aynı sorunu bire bir bende yaşıyorum.5 yasında şu an oğlum 2 yaşından beri mücadele ediyorum.konuşma bozukluğuyla başlayıp (şükür o sorunu geçtik)dürtü bozukluğu,dikkat eksikliği hiperaktif gibi tanılarla devam ediyoruz.
Çok yıpratıcı süreçler gerçekten de.sizi çok iyi anlıyorum.Düşünmeden hareket etme,arkadaşlarıyla oynarken bi anda onlara vuran,asla kural tanımayan yani ne zaman ne yapacağı kestirilemeyen bir çocukla beraberim.Bu durum tüm yaşantımızı etkiliyor maalesef.
Benim size nacizane tavsiyem eğer eğitim gerekiyorsa ve maddi durum yetersizse rapor çıkarıp devletin imkanından faydalanın derim.

Bence konu sahibi kendini boşanma fikriyle avutuyorsun. Şuan ki halinizden, konumunuzdan, hayatınızdan dolayı çok mutsuzsun. Boşanmayacağını (eşin şiddetle karşı çıkıyormuş) biliyorsun ama sana bu fikre tutunup tüm olumsuz şeyleri evliliğine yüklemek bir çıkış yolu gibi görünüyor. Ama burdan anlaşılan boşanmak senin için çözüm değil. Çünkü senin hayat öykünde çocukluğuna dair yüzleşemediğin daha derin şeyler olduğunu hissediyorum. Utanç duygun çok yoğun. Ebeveynlerinle kurmuş olduğun uyumsuz iletişim sende utanç duygusunu tetiklemiş, ve ebeveyn düşmanlığı ile birleşmiş. Sonra evlenince ebeveynin yerini eşin almış. Eşine saygı duymuyorsun çünkü içten içe seni seçen, seven birine saygı duyamıyorsun. Çünkü kendinden utanç duyuyorsun.

Şiddet var evliliğimizde demişsin. Geçen konularında keşke aldatma veya şiddet olsa da kendime bir sebebim olsa boşanmak için dememiş miydin? Hatalıysam uyar lütfen. Ben evliliğinde şiddete uğradığını düşünmüyorum. Karşılıklı şiddetli kavga etmişsiniz. O sana sen ona.

Diğer boşanma, şiddet, geçimsizlik konuları ile senin konunu aynı yere koyamadım maalesef. Senin durumun çok çok komplike bence. Daha çok yazmak istiyorum ama seni kırmaktan ve üzmekten korkuyorum. Yukarda yazdıklarımı konuna kayıtsız kalamadığım için yazdım. Kötü bir niyetim yok. Selametle...

Yaa bir kere kendini gömmeyi bırak artık.
Evlilik denen müessese içinde herkes bir parça '' gurursuz'' oluyor tamam mı?
Bir aslan burcu için gurursuz olmanın zorluğunu tartışmayalım istersen :)

Gurursuz oldum. Yapmam dediğim şeyi yaptım ağlaya zırlaya.
Durmam dediğim yerde de durdum, hala duruyorum.
Başkası anlatsa manyak mısın diyeceğim fedakarlıkları da yaptım.
Üç kuruş etmediğini düşündüğüm insanlarla selamlaştım, aynı masada oturup yedim içtim
neymiş? Eş ailesiymiş diye..

Sıradan bir insanken bunları yapmışken anne olsam neler yaparım kestiremiyorum :)

Neyse çok rica edeceğim. Kendine yüklenmeyi bırak.
Bir de mesela ailene, eşine yanlışları için fatura kes tamam.
Ama affedemediğimiz her şeyin bize bir yük olduğunu, sağlıklı
ilişki kurmamıza engel olduğunu da bil.

Sigara oğlun için değil, kendin için bırakman gereken bir şey.
Benim rahmetli babam ölümden dönüp bırakmak zorunda kaldı.
O bıraktıysa herkes bırakır.
Lütfen çabala..

Uzman yardımına saygım sonsuz. Ancak bence kişi önce yaşadığı ortama şifalı dokunuşları yapmalı.
Şöyle ki dayak yiyen bir kadın eşiyle evliliğine devam ederken yardım alsa ne olur?
Gündüz yardım akşam dayak. Anlatabiliyor muyum?

Belki bir dünya para ile almanız gereken yardımdan evvel hayatınıza şifalı dokunuşu yapsanız
o tedavilere gerek kalmayacak bile..

Boşanamıyorsan da eşinle iletişimini düzeltme yoluna gitmeli, veya tamamen kesmelisin
en azından kavga çıkmasın diye..

İçimize sinmese de mecburuz.
Kavgalar bir sonrakinde daha da çirkinleşir çünkü.
Yeterince berbat olan bir durumun içindeyken gerekli mi?

Kolaylıklar diliyorum.
Mutlu paylaşımlarını görmek istiyorum artık..
İnşallah.
İnançla.. :)

Evet sanırım hafif bir ilaç kullansam iyi olur bu dönemde. Bugüne kadar ne kendi ailem ne eşimin ailesi hiçbir şey bilmedi ama bu sefer öyle olmadı maalesef.

Yani şiddet gördüm diyemem karşılıklı birbirimize şiddet gösterdik. Benim şiddet karşısında öfke kontrolüm olmadığı için ben de epey saldırgandım.

Oğlumun evde olmaması da daha çirkinleşmemize sebep oldu. Karşılıklı şiddetten çok sözlü şiddeti unutmam imkansız...

Tüm bu yaşananlar bir şekilde acısı geçecek şeyler ama bende "bunları yaşadım ama oğlum yaşamayacak, babası gibi olmasın, babam gibi olmasın, benim gibi olmasın" düşünceleri ile bir tür kontrol manyaklığına sebep olsun istemiyorum. Zaten öyleyim ama oğluma yapmak istemiyorum.

Şu son yazdıklarınızı yapamıyorum ben biliyor musunuz. İmkansızlıktan değil, öyle bir iç sıkıntısı ve mutsuzluk halindeyim ki keyif alamıyorum hiçbir şeyden. Kahve veya çay içmek, çıkıp dolaşmak vs. Her eylemim bir işe hizmet ediyor. Dışarıya çıktıysam alışveriş içindir, çay demlediysem eşim içeceği içindir vs vs. Ne yemek ne içmek hiçbiri keyif barındırmıyor içinde.

Sebebi oğlum değil yani geçen yıl oğlumdu gerçekten durmaya vakit yoktu ama bu yıl okuldayken yapabilirim bunları. Ama yapmıyorum. Eğer hayattan keyif almak gibi bir şey varsa ben onu unutmuşum.

Benim arkadaşım bana bunu söylüyor sık sık. Hayatındaki sorunların çözümünün önündeki tek engel sensin diyor. Zorlaştırıyorsun çözüme yanaşmıyorsun diyor. Doğrudur belki de.

Bana göre rezillik bunlar. Yani ben insan ilişkilerinde her şey söylensin kavga edilsin sonra devam edilsin kafasında değilim. He buna zemin hazırlıyorum kabul ama unutup devam edemiyorum.

Eşime göre de her şey mükemmel olsa da bir şeye takılırmışım illa ki. Yapım buymuş. Sanki kendisi her durumun en olumsuz yanını görüp felaket tellalı olmuyormuş gibi. Ruh emici canlı.

Bizim evlilikte iktidar ayağı ve iletişim ayağı paramparça zaten. Duygu ayağı ile sallanarak da olsa sürdürüyorduk o da bitti. Şimdi ne ayakta tutacak bu evliliği bilmiyorum. Oğlumuz var sadece.

Kimin hayati duzgun ki canim soyle yaptim boyle dediler kısmini gec lutfen kafandan sil at herkes dört dörtlük mü inan ki yasayan biri olarak bu kafa seni cok yorar manevi hayata yonelmeni öneririm ölsem gitsem vicdan demissin kimin vicdani var ki acisin sen kendi yarana kendin merhem olacaksin sil bastan yap canim bi dene esinle cocugunla yeniden guzel gunlere dön bi kotu gider bi iyi gelir diye dusunme rabbim yardimcin olsun acini iliklerimde hissettim inan ki dualarim seninle olacak canim lutfen kendine iyi bak

AA deme öyle çalışıyor babalar. Daha ne yapsınlar ki. Babalık dediğin çalışıp para kazanmaktan ibaret. Benim şu ölü toprağını üstümden atmam gerek ama dondum kaldım nicedir.

İdrakcim,güzel kardeşim,
Olan oldu,yaşandı,bitti.
Elbette hasar bıraktı,bırakacak.
Bu bir kenarda dursun.
Önümüzdeki Pazartesi günü için bir randevu al psikiyatri bölümünden.
Doktora durumu özetle,
sana hafif bir antidepresan vereceğini düşünüyorum.
Sonrasını oturur hep birlikte düşünürüz.
Oğlun için de devam ettiğin uzman olur da içine sinmezse başkasına bakarız.
Geçen yıl karşı gelme bozukluğu teşhisi alan
bir öğrencimiz,düzenli terapiyle epey düzelmişti.
Şu hayatta ölümden başka her şeyin çaresi bulunur.

Evet gangsta bacı da beklediğim yorumu yaptığına göre ufaktan aklımın iplerini salabilirim :)

Ne yalan söyleyeyim şaşırdım itmeli vurmalı kavga yaşamana. Herkes elit bir ben paçoz oldum sanıyordum ahsjsjjs. Bittabi aktarılmayan ve gizlenen birçok kötü olay yaşandığını biliyorum evliliklerde ama benim için kilit nokta, bunların bilinmesi.

Peki annen ve ailen başının etini yemedi mi aylarca? Niye bu haldesiniz sen delisin ondan böyle olmuştur. Ya da bu adamın seni mutsuz ettiği belliydi şeklinde ikinizi de gömen yorumlar gelmedi mi? Ben bunları duyardım kesin.

Şimdi hatırladım ben bu evdeki canlıya kavga anında "öl inşallah" dedim sanırım. Ondan sonra iyice delirdi. Ama o da kavgadan sonra oğlumla parka çıkarken "dikkat et sana bir bok olmaz da bu kafayla çocuğa dikkat etmezsin" dedi. Kim daha çok can yakarsa artık.

Düne göre daha sakinim ama bu kez çok kırıldım. İtiş kakışdan değil, aralarda bir yere yazdım bu Kez zihnimdeki "karakterli adam" fikrini de yerle bir etti.

Yine de öyle kahrolsun falan demesek ya. Tamam ben koca karı gibi beddua ediyorum adamın yüzüne dimdik ama ben şimdi öyle çok kalpten de etmiyorum. Sizinki kabul olur falan gerek yok şimdi. Teşekkürler yorumunuz için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…