- Konu Sahibi pembeliturunculu
-
Sen vitamınlerını al saglıklı beslen doğal yollarla dene. Allah bılır canım.Üyeliğimi az önce alıp hemen içimi dökmek istedim çünkü artık ben tek başıma başa çıkamıyorum. Psikolojik destek almayı da düşünüyorum biran önce.
Sorunum şu ki 35 yaşındayım hayata bayağı geç başlayanlardanım. Üniversiteye geç gittim geç evlendim hayatımı düzene koymaya çalışırken yaşlanmaya başladığımı farkedememişim. Anne olmak benim gençliğimin başından beri hayalimdi. O kadar çok seviyordum ki bebekleri yeğenlerimin çoğunun bebeğinin doğumuna şahit oldum o bebekleri severek büyümelerine eşlik ettim. Hep birgün benimde doğru zamanda çocuklarım olacağını düşündüm. Karşıma doğru insan doğru zamanda çıktı aslında. 30 yaşında evlendik. Dediğim gibi hayatımızı yoluna koyalım evimizi arabamızı alalım çocuğumuza daha sağlam bir gelecek verebilelim derken doğurganlığımın azalarak biteceğini hiç bilmiyordum.
Adetlerim çok düzenlidir birgün dahi şaşmaz. O yüzden bir problem olabileceğini hiç hissetmedim. Yıllık muayenelerimi olurdum ama genel kan testlerine hiç bakmamışlardı.
Ne zaman ki bebek istedik bir kontrole gidelim ne durumda bir eksiklik vitamin falan gerekir mi dedik o zaman hepsine bakıldı. Ve amh değerim 0.2 geldi. Normal yolla olması imkansız dendi. Hatta tüp bebekle bile şansınız çok düşük dendi.
Çok şaşırdık çok üzüldük henüz nolduğunu bile anlamadık derken gittiğimiz birkaç doktorda elimize tüp bebek evraklarını tutuşturuverdi. Biz kendiliğinden bir kez bile denemedik. Biraz kendimize birkaç ay verelim hem kabullenelim hem belki olur dedik ama doktorlar kesin birşey söyleyemiyorlar. Zaman kaybetmeyin diyorlar sadece.
Çok okudum çok araştırdım bu değerle hamile kalabilende çok tüp bebeğe rağmen kalamayanda çok. O kadar mutsuz o kadar kırgınki kalbim. Ya biz senelerce uğraşırsak ve olmazsa? Eşim o kadar çok istiyordu ki şuan onun mutsuzluğu beni daha çok üzüyor. İstersen ayrılabiliriz dedim. Günün birinde boşuna bekledim seni demesin diye. Ama vicdanım çok sızlıyor. Onun testleri normalin bile üstünde çıktı problemli olan benim kendimi daha çok kötü hissediyorum.
Bu süreçleri yaşamış geçirmiş birileri varsa yazarsa çok sevinirim ne yapmam gerektiğini düşünemiyorum çünkü üzgün olduğum için sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor …
Ovulasyon testi miydi neydi onunla bir normal hamileliği deneyin ama çok da vakit kaybetmeden tüp bebek sürecine girin, vakit nakittir. Kendinizi de harap etmeyin, kismetinizde evlat varsa size gelecektirÜyeliğimi az önce alıp hemen içimi dökmek istedim çünkü artık ben tek başıma başa çıkamıyorum. Psikolojik destek almayı da düşünüyorum biran önce.
Sorunum şu ki 35 yaşındayım hayata bayağı geç başlayanlardanım. Üniversiteye geç gittim geç evlendim hayatımı düzene koymaya çalışırken yaşlanmaya başladığımı farkedememişim. Anne olmak benim gençliğimin başından beri hayalimdi. O kadar çok seviyordum ki bebekleri yeğenlerimin çoğunun bebeğinin doğumuna şahit oldum o bebekleri severek büyümelerine eşlik ettim. Hep birgün benimde doğru zamanda çocuklarım olacağını düşündüm. Karşıma doğru insan doğru zamanda çıktı aslında. 30 yaşında evlendik. Dediğim gibi hayatımızı yoluna koyalım evimizi arabamızı alalım çocuğumuza daha sağlam bir gelecek verebilelim derken doğurganlığımın azalarak biteceğini hiç bilmiyordum.
Adetlerim çok düzenlidir birgün dahi şaşmaz. O yüzden bir problem olabileceğini hiç hissetmedim. Yıllık muayenelerimi olurdum ama genel kan testlerine hiç bakmamışlardı.
Ne zaman ki bebek istedik bir kontrole gidelim ne durumda bir eksiklik vitamin falan gerekir mi dedik o zaman hepsine bakıldı. Ve amh değerim 0.2 geldi. Normal yolla olması imkansız dendi. Hatta tüp bebekle bile şansınız çok düşük dendi.
Çok şaşırdık çok üzüldük henüz nolduğunu bile anlamadık derken gittiğimiz birkaç doktorda elimize tüp bebek evraklarını tutuşturuverdi. Biz kendiliğinden bir kez bile denemedik. Biraz kendimize birkaç ay verelim hem kabullenelim hem belki olur dedik ama doktorlar kesin birşey söyleyemiyorlar. Zaman kaybetmeyin diyorlar sadece.
Çok okudum çok araştırdım bu değerle hamile kalabilende çok tüp bebeğe rağmen kalamayanda çok. O kadar mutsuz o kadar kırgınki kalbim. Ya biz senelerce uğraşırsak ve olmazsa? Eşim o kadar çok istiyordu ki şuan onun mutsuzluğu beni daha çok üzüyor. İstersen ayrılabiliriz dedim. Günün birinde boşuna bekledim seni demesin diye. Ama vicdanım çok sızlıyor. Onun testleri normalin bile üstünde çıktı problemli olan benim kendimi daha çok kötü hissediyorum.
Bu süreçleri yaşamış geçirmiş birileri varsa yazarsa çok sevinirim ne yapmam gerektiğini düşünemiyorum çünkü üzgün olduğum için sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor …
Ay ne güzel teselli ediyorsun! Ne bu ahkam kesmeler kadının da derdi o sana basit gelebilir ama bari teselli etmeyeceksin akıl da vermeAllah başka dert vermesin başka derdiniz yok mu sizin ya. Kronik hastalıkları olan insanlar var kanser hastaları var onlar bile sizin kadar olumsuz değil. Siz de eşiniz de sağlıklısınız daha Allah'tan ne istiyorsunuz? Denersiniz olur, olmazsa da Allah'tan. Herkesin çocuğu mu oluyor? Ayrıca o çocuğun hayırlı olup olmayacağını bilemezsiniz. Çocuk meselesini bu kadar kafaya takmayın. Yaşla da bir alakası yok, 25 yaşında olup doktorun çocuğunuz olmaz diye yorumda bulunduğu arkadaşlarım var. Dram yaratmayın bir sakin olun. Gencecik insansınız 35 yaş nedir
Lütfen bana da özelden doktorun ismini iletir misiniz?Durun hemen umutsuzluğa kapılmayın amhsi düşük olanlar bile hamile kalabilir cipli asilama tup bebek tedavisi bile var eger izmirdeyseniz doktor onerisi bile verebilirm..bende 35 yaşında anne oldum hiçbir şey için geç değil...
Merhaba ,ikinci bebeğimi istediğimde yaşım 34 ve görünen folikül sayım 6 ‘ydı.Fsh ım ise 7 civarıydı .Annem 40 ‘ından önce menopoza girmişti .Ben de çok korktum ama Ankara ‘da çok ünlü bir tüp bebek merkezi bana 6 ay deneyin önce dedi .Ben ki yumurtlama günü vs hiç dikkat edemedim çünkü eşim 3 günde bazen 2 günde bir nöbet tutuyordu .Buna rağmen 8 .ayımdı hamile kaldım.O yüzden lütfen hemen umutsuzluğa kapılmayın,daha denememişsiniz bile .Hayırlı ,sağlıklı bir bebeğiniz olsun inşallah en yakın zamandaKalitesini nasıl anlıyoruz peki? Ultrasonda 7 8 tane folikül gördüm 1 i olgunlaşmış demişti bana
Çektireceğim adetten sonra gel dedi tamam aklımda olsun anestezili isteyeyimBen de aynıyım şu an. Rahim filmi çektirdiniz mi? Doktorum bana rahim filmi önerdi. Çok şükür tüplerim falan açık çıktı. Yalnız çektirecekseniz anestezili öneririm. Ağrılı bir işlem çünkü
İyi ki açmışım bu konuyu içim bir nebze duruldu hepinizden Allah razı olsun inşallah güzel haberler de verebilirim birgün bu konuda bendeMerhaba ,ikinci bebeğimi istediğimde yaşım 34 ve görünen folikül sayım 6 ‘ydı.Fsh ım ise 7 civarıydı .Annem 40 ‘ından önce menopoza girmişti .Ben de çok korktum ama Ankara ‘da çok ünlü bir tüp bebek merkezi bana 6 ay deneyin önce dedi .Ben ki yumurtlama günü vs hiç dikkat edemedim çünkü eşim 3 günde bazen 2 günde bir nöbet tutuyordu .Buna rağmen 8 .ayımdı hamile kaldım.O yüzden lütfen hemen umutsuzluğa kapılmayın,daha denememişsiniz bile .Hayırlı ,sağlıklı bir bebeğiniz olsun inşallah en yakın zamanda
Hangi hastanede acaba ben anadolu yakasındayım belki yakındırBir de rahim filmi çektirin özelde olsun ama. Tüpleriniz açıksa rahim filminden sonra 3 ay deneyin bu sırada sma testi verin sağlıkocağından eşiniz versin yani. Sağlıklı beslenip spor yapabilirsiniz, arı sütü polen vs tüketebilirsiniz inanın daha erken yumurtlamanızı sağlar benim de amh düşük. Baktınız olmuyor tüp bebekle şansınız var. Tüp bebekle bile zor diyen doktora asla gitmeyin bir daha. Anadolu yakası için pendikte sanırım, dr. serap simavlı var bana çok önerdiler ama uzak yol masrafını gözüm yemedi gitmedim.
Sen vitamınlerını al saglıklı beslen doğal yollarla dene. Allah bılır canım.
Teşekkür ederimOvulasyon testi miydi neydi onunla bir normal hamileliği deneyin ama çok da vakit kaybetmeden tüp bebek sürecine girin, vakit nakittir. Kendinizi de harap etmeyin, kismetinizde evlat varsa size gelecektir
Bak Allah isterse olur. Bir kere buna lutfen kalpten inanın. Bende hic korunmamiza ragmen 14 ay boyunca hamile kalamadim ve doktor hamile kaldigimda cocugun düşme ihtimali var dedi ama ben icimden hep bebegime bir sey olmayacak dedim. Olmadida cok şükür.Üyeliğimi az önce alıp hemen içimi dökmek istedim çünkü artık ben tek başıma başa çıkamıyorum. Psikolojik destek almayı da düşünüyorum biran önce.
Hatırlayamadım, serap simavlı yazarsanız ben araştırmıştım ama unuttumHangi hastanede acaba ben anadolu yakasındayım belki yakındır
İnşallah ama stres yapmamam çok mümkün değil gibiBahtın yolun açık olsun, kolaylıkla güzellikle (hangisi oyle olacak bilemeyiz) olsun ınsallah
Kortızol seviyeni artırmazsan(stres yapmazsan olur evelallah
Sizin için neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz. O yüzden ne olursa hayırlsıyla olsun diye dua edin..Üyeliğimi az önce alıp hemen içimi dökmek istedim çünkü artık ben tek başıma başa çıkamıyorum. Psikolojik destek almayı da düşünüyorum biran önce.
Tedaviye hazir hissetmiyorsaniz baslamayin cunku bu en onemli faktor. 35 yasimda evlendim ben de 1 sene sonra degerlerimem baktirdim 0.78 cikti basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Hic benim basima gelecegini dusunmedim.3 kere dogal hamile kaldim ama 2 si dis gebelik biri dusuk oldu . Yani dogal yoldan hamile kalsam da isime yaramadi. Esim dedi ki ben seninle evlendim olmazsa da olmasin ama kadin olmak bambaska bisey amnelik belki de bize dogustan yukleniyor insan kendini eksik hissediyor ama aslinda degil . 4 kere de tup bebek yaptim ama hazir oldugumda. Suan 41 yasindayim bebegim kucagimdaBende anlamadım ki denemeye başlasak bişe en az 6 8 aya diyorduk şuan kalakaldım öylece o kadar tedaviye hazır hissetmiyorum ben
Ben acibadem atasehir hastanesine gittim , cok memnundum lab i da iyi orasinin. Doktor 2 tane var bi arastirabilirsiniz.Teşekkür ederim istanbul anadolu yakasındayım iyi bir doktor varsa önerilere açığım
Bu sayı çok iyi. Kalite ancak dollendiginde belli oluyor.Kalitesini nasıl anlıyoruz peki? Ultrasonda 7 8 tane folikül gördüm 1 i olgunlaşmış demişti bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?