• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olma hayalini Mart'a erteleyenler ....

Aaaa canlarıımmm sormayı unuttum tatlılarım hazır bu aya kalkışmışken hamilelik için yaptığınız özel şeyler var mı ben soğan kürü uygulamıştım 2. Ay hamile kalmıştım yine başlamayı düşünüyorum inşallah yumurtlamayı kolaylaştırıyormuş hadi bakalım hepimize kolay gelsin:)adete 15 gün varken başlanıyor bu arada kızlar bildiğime göre... Aç karna günde iki kez:)

evet oyle tatlım bende ıcıyorum sımdı benım mart ayında sogan kurunun etkısı olurmu sence yoksa nısan ayında mı etksını gostereck bu sogan suyu walla bugun 5.gunum kullanıyorum suyu ama nedense bugun mıgdem bulandı ıcmedım aslında tadı cok kotu degıl aslında ama sık sık ıctıgıme mı artık mıgdem bulantısı yaptı..

allah sana da kolaylık versin banu, zor el memleketinde işini çözmek gerçekten. 2 sene ingilterede kaldım ben, alışana kadar çok zorlanmıştım. gezmeye gitmek ayrı, yaşamak ayrı yurt dışında. allah yardımcın olsun.
sadece doktor da değil, kuaför lazım insana, ne model istediğini anlatmak lazım :)) kıyafet almak lazım, ne model aradığını anlatmak lazım... sedace doktorla bitmiyor ihtiyaçlar.. :) allah verir bi kolaylığını. neyseki eşin finliymiş, işin daha kolay tek başına olmaya göre.

evet evet, gelecek nasipse. o gelemezse, gelebilecek başkasını bulurum.
zaten şu anda gelen yardımcı hanımı da ben, kk'dan bulmuştum. memnunum çok şükür.

sen neredesin gülden?
benim doktorum ümraniyede. hisar hastahanesinde. tam gün orada. OP. DR. AYŞE KARA. Tüm kalbimle ve samimiyetimle, her şeyiyle hem hastahaneyi, ham hastahane personelini, hem doktorumu tavsiye edebilirim kızlar. Sadece doktorla bitmiyor bu işler çünkü. bunun bir de doğumu var, gebelik süresince testleri var. hijyenik ortam, güler yüzlü insanlar şart etrafta.

Banucum, ilk 12 hafta boyunca, multivitamin çok gerekli değil. Boş yere kilo yapıyor hatta bizlere. İlk 12 hafta, sadece folik asit yeterli bebek için. Sonrasında, zaten hamileler için özel hazırlanmış multivitaminler var. onları veriyor doktorlar.

ne zaman başlanıyor buna? e zamana kadar yapılıyor?
nedir bu kürün muhteviyatı haver?
biz de yapalım bari..

hmm o zaman yine doktora gidip bi regl düzenini, düzene sokma zamanın mı gelmiş acaba? 45 gün çok uzun gibi geldi bana çünkü..

hayırlısı olsun özlemcim, belki de adet belirtisi değildir, gebelik belirtisidir onlar... umudumuzu kaybetmiyoruz.... :)
ama gelirse de kırmızılar, sefa gelir hoşgelirler.

canım ben çorluda oturuyorum ama burayı anlattığım gibi..

şu an kullanıyor musun peki o ilacı? doktor gittiğinde baktı mı bi de yumurtlamana, eğer herşey yolunda dediyse takma kafana bekle, akıntın da yumurtlamadan olabilir..

doktora gittiğimde yumurtlamama bakmadı tatlım ama düzensizliğinin kişi göre değiştiğini söyledi bi sorun oldugunu söylemedi sadece tahlil yaptırıp ilaç verdi o kadar verdiği ilaçı kullandım bitti canım 21 taneydi her gün 1 tane gününün kaçırılmaması gerekiyodu doğum kontrol hapına benzer bişeydi ama doğum kontrol hapı değildi. ve bende guatr var tatlım 1 ay önce tsh hormonum 20.44 tü 3-4 gün önce tekrar tahlil yaptırdım 00.66 olmuş 1 ay ilaç kullandım düştü kendimce bu zamana kadar bebişim o yüzdende olmamış olabilir diyede düşündüm ama tekrar bi kadın doğuma gitmek istiyorum en kısa zamanda iş yerinden izin almam zor oldugu için hemen gidemiyorum yumurtlamamın olup olmadıgını bilmiyorum ama inşallah adet düzensizliğime rağmen oluyordur :( çok uzun konuştum yaa kusura bakmayın.

bak bu saç boyama konusunu anlattığın çok iyi oldu ben de bunu merak ediyordum.. benim 20 lerde beyazlar çıkmaya başladı, be demektir ki ilk 4 ay bi kısmı beyaz bi kısmı kahve saçlarla dolaşacağım amaaaan ne harika..:)))

:))sende de sımdıden hazırlan ozaman tatlım cok da uzamaz ya bende dugun var haızranda hamıle falan kalırsam boyatam dusuncesınden gıdeyım dedım ama sızlerı bırakamıyorum kı:))

doktora gittiğimde yumurtlamama bakmadı tatlım ama düzensizliğinin kişi göre değiştiğini söyledi bi sorun oldugunu söylemedi sadece tahlil yaptırıp ilaç verdi o kadar verdiği ilaçı kullandım bitti canım 21 taneydi her gün 1 tane gününün kaçırılmaması gerekiyodu doğum kontrol hapına benzer bişeydi ama doğum kontrol hapı değildi. ve bende guatr var tatlım 1 ay önce tsh hormonum 20.44 tü 3-4 gün önce tekrar tahlil yaptırdım 00.66 olmuş 1 ay ilaç kullandım düştü kendimce bu zamana kadar bebişim o yüzdende olmamış olabilir diyede düşündüm ama tekrar bi kadın doğuma gitmek istiyorum en kısa zamanda iş yerinden izin almam zor oldugu için hemen gidemiyorum yumurtlamamın olup olmadıgını bilmiyorum ama inşallah adet düzensizliğime rağmen oluyordur :( çok uzun konuştum yaa kusura bakmayın.

Evet bu tsh etkiliyormuş galiba, öyle yazanlar var daha doğrusu ama benim net bilgim yok.. ee baya yoğun bir doktor dönemi geçirmişsin desene.. geçmiş olsun tatlım ama iyi de olmuş, sorunları görüp çözmüşsün.. inşallah tez zamanda bebişini de alırsın kucağına:)

Son düzenleme:
şu an kullanıyor musun peki o ilacı? doktor gittiğinde baktı mı bi de yumurtlamana, eğer herşey yolunda dediyse takma kafana bekle, akıntın da yumurtlamadan olabilir..

merrak etme canım benim bi arkadaşımdada adet düzensizliği vardı ama şuanda hamile
olacak olunca oluyo bu işler sanıyorum birazda kısmet..

canım var ya şu işyerinden izin mevzusu beni de cileden cıkarıo. geçen sene tiroidlerinde sorun var dahiliyeye git dediler ve ben ancak bu cumartesi gidebildim ( allah tan bişi çıkmadı herşey normal) yani sırf onlardan izin istememek için cts özel ler de goruorum işlerimi. Ama hiiç ihmal etme, hele hele kadın için hiçbirşeyin gecikmemesi şart canım. ben hastaneye gitmek için yıllık izinlerimi beklerdim, kına gunumde çalıştırdılar beni o derece yani benim işyerim:) ama actım şimdi gozumu saglıgımmı önemli onlar mı. sende ihmal etme en kısa zamanda git doktoruna canım

allah sana da kolaylık versin banu, zor el memleketinde işini çözmek gerçekten. 2 sene ingilterede kaldım ben, alışana kadar çok zorlanmıştım. gezmeye gitmek ayrı, yaşamak ayrı yurt dışında. allah yardımcın olsun.
sadece doktor da değil, kuaför lazım insana, ne model istediğini anlatmak lazım :)) kıyafet almak lazım, ne model aradığını anlatmak lazım... sedace doktorla bitmiyor ihtiyaçlar.. :) allah verir bi kolaylığını. neyseki eşin finliymiş, işin daha kolay tek başına olmaya göre.

Valla versin arkadaşım:)) Alışveriş olayını yine türkiyeden çözecek gibiyim, zira burda saçma sapan şeyleri çok pahalı satıyorlar:) ucuzluk zamanlarına denk gelirse ama iyi şeyler var.. Sen merak etme ben, ilk ay tüm alışeriş noktalarını ve rotalarını keşfettim, türk gıdası satan sahibi türk olan market de buldum.. Saçımı zaten kendim boyarım yıllardır , ama yine de kuaför lazım, onu daha bulamadım:)))

merrak etme canım benim bi arkadaşımdada adet düzensizliği vardı ama şuanda hamile

birde evet kesinlikle tsh etkkliyo ama doğru tedaviden sonra hamile kalmaman için bi sıkıntı olmuyo..
ayrıcada hamiliğin süreince takip ettir olurmu..
zaten senin tsh düştüğüne göre hamile kalmaman için hiç bir sebebp yok canım..

inşallah canım allahım hepimize versin inşallah ama insan yinede korkuyo birazda sabırsızlanıyorum sanırım. evlendiğimde hemen düşünmedik ama 4-5 aydır istiyoruz allahım nasip eder inşallah

kusum 11 in de gittim doktora 13 un de sonuçlarımı aldım 24 ün de de adet olmam lazım. aman ne bilim ben canımcım ya. ama ben şimdi kut diye olurum haftaya kırmızılar pancar gibi parlar gözüme merak etmeyin

hayırlısı olsun özlem. bebişler, ne zaman geleceklerine kendileri karar veriyorlar. buna inan.
onlar, en uygun zamanı biliyorlar :))
şimdi kırmızı görme zamanıysa, kırmızı görücez hepimiz. bebiş gelme zamanıysa bebeiş gelecek zaten... kafaya takmıyoruz, oki doki? :)

bak bu saç boyama konusunu anlattığın çok iyi oldu ben de bunu merak ediyordum.. benim 20 lerde beyazlar çıkmaya başladı, be demektir ki ilk 4 ay bi kısmı beyaz bi kısmı kahve saçlarla dolaşacağım amaaaan ne harika..:)))

ya aman bırak saçlarının görüüntüsü bozuk olsun. allah yavrunu sağlıklı nasip etsin. sonra boyatıp boyatıp gezersin kuzunla kucak kucağa :))

canım ben çorluda oturuyorum ama burayı anlattığım gibi..

hmm çorlu çok uzak değil istanbula. ordan istanbula gelen ve beylikdüzü tarafında 'çok iyi' bi doktor bulduğunu söyleyen bi arkadaşım vardı benim. ama kimdi hatırlayamıyorum şimdi. bulursam kim olduğunu, doktorunu söylerim sana.

ben de kısadan anlatıveremiyorum bi lafı.. ben de çok uzun yazıyrum hep.
sorun değil, yaz sen.. okuyoruz biz :)))

:))sende de sımdıden hazırlan ozaman tatlım cok da uzamaz ya bende dugun var haızranda hamıle falan kalırsam boyatam dusuncesınden gıdeyım dedım ama sızlerı bırakamıyorum kı:))

koş hadi koş... bak işine :)))

Evet bu tsh etkiliyormuş galiba, öyle yazanlar var daha doğrusu ama benim net bilgim yok.. ee baya yoğun bir doktor dönemi geçirmişsin desene.. geçmiş olsun tatlım ama iyi de olmuş, sorunları görüp çözmüşsün.. inşallah tez zamanda bebişini de alırsın kucağına:)

amin tatlım amin çok teşekkür ederim canımcım biraz yoğun geçti ama sonunda normale döndü buna çok sevindim.

hayırlısı olsun özlem. bebişler, ne zaman geleceklerine kendileri karar veriyorlar. buna inan.
şimdi kırmızı görme zamanıysa, kırmızı görücez hepimiz. bebiş gelme zamanıysa bebeiş gelecek zaten... kafaya takmıyoruz, oki doki? :)

ya aman bırak saçlarının görüüntüsü bozuk olsun. allah yavrunu sağlıklı nasip etsin. sonra boyatıp boyatıp gezersin kuzunla kucak kucağa :))

hmm çorlu çok uzak değil istanbula. ordan istanbula gelen ve beylikdüzü tarafında 'çok iyi' bi doktor bulduğunu söyleyen bi arkadaşım vardı benim. ama kimdi hatırlayamıyorum şimdi. bulursam kim olduğunu, doktorunu söylerim sana.

ben de kısadan anlatıveremiyorum bi lafı.. ben de çok uzun yazıyrum hep.
sorun değil, yaz sen.. okuyoruz biz :)))

koş hadi koş... bak işine :)))

sağol canım bulursan sevinirim..
bende doktor konusunda biraz hassasım ..
doktora gidiyosam herşeyi sormalıyım yani..
ama bana çevremedekilerde dahil fazla inceleme diyolar..
ve bakıyorum da incelemiyenlerın yani bu işi bilmeyenlerin bebek konusunda hiç bi sıkıntıları olmuyo bizim gibi araştıranlarda ay bu olmuş şu olmuş sğürekli yeni bişeyler çıkıyo
ben bu işten hiç bişey anlamıyom vallaha of of..

kızlarr yumurtlama gününde ates 1 derece falan düşüyomus tekrar yükselmeden ılıskıye gırmıs olmak lazımmıs daha sonrada hamılelık oldumu ıdye ates ölcersenız ates yüksek kalırsa hamılelık oluyomus adet gününe dogru ates düşerse adet oluncak anlamındaymıs bilginize:ssz:

benim hic dusmedi ya alla alla.13. gun civarinda yukselmeye basladi. -8 derece sicakta 2 gundur dondurma yiyorum :) o zaman yumurta olustu anlamina geliyor bu. bakalim insallah tutturmusuzdur. tabi bu yontemde 5-6 ay takip ettikten sonra guvenilir oluyor. su an benimki oyle meraktan iste :)

kuzenim, yeni evliyken doğum kontrol hapı kullandı. 1 sene sonra bıraktı. adet düzensizliği oldu. 2-3 ayda bir regl oluyordu sürekli. ilaçlar falan kullandı. o arada kist oluştu. 2 sene böyle uğraştı bu işlerle. sorunları çözmeye çalışırken, nasıl olduysa hamile kaldı. henüz çalışmalara başlamamışlardı. ama düzensiz olduğu için, yumurtlama gününü bilemedi heralde, korunamamış oldu, hamile kalmıştı.
düzensizlik hamişlik için çok engel bi durum değil sanırım yani.

canım var ya şu işyerinden izin mevzusu beni de cileden cıkarıo. geçen sene tiroidlerinde sorun var dahiliyeye git dediler ve ben ancak bu cumartesi gidebildim ( allah tan bişi çıkmadı herşey normal) yani sırf onlardan izin istememek için cts özel ler de goruorum işlerimi. Ama hiiç ihmal etme, hele hele kadın için hiçbirşeyin gecikmemesi şart canım. ben hastaneye gitmek için yıllık izinlerimi beklerdim, kına gunumde çalıştırdılar beni o derece yani benim işyerim:) ama actım şimdi gozumu saglıgımmı önemli onlar mı. sende ihmal etme en kısa zamanda git doktoruna canım

ben işyerimden izin alamama konusu sebebiyle, her izin isteme zmanımda saçma sapan suratlarla karşılaşmak sebebiyle.. işten ayrılmıştım zamanında. sonra kendi işimi kurmuştum, sıfır sermayeyle...
kötü patron, insanı iş sahibi yapıyor :)) iyiki kötüymüş, yoksa ben hala debeleniyor olurdum kendileriyle izin almak konusunda.

sen de ihmal etme kendini. bırak, iş-güç her zaman toparlanır, sağlık geri gelmiyor, telafisi zor oluyor.

Valla versin arkadaşım:)) Alışveriş olayını yine türkiyeden çözecek gibiyim, zira burda saçma sapan şeyleri çok pahalı satıyorlar:) ucuzluk zamanlarına denk gelirse ama iyi şeyler var.. Sen merak etme ben, ilk ay tüm alışeriş noktalarını ve rotalarını keşfettim, türk gıdası satan sahibi türk olan market de buldum.. Saçımı zaten kendim boyarım yıllardır , ama yine de kuaför lazım, onu daha bulamadım:)))

benim kuzenim finlandiyada 1 sezon okumuştu. öğrenci değişim programı ile gitmişti. süper pahalı olduğunu biliyorum. amcamlar, halamlar, annemler de gitmişlerdi yanına, bahaneyle gezip görelim diye. 15 gün kaldılar, varı yoğu tüketip geldiler :))) hiçbi hediye getirmemişlerdi hatta... :))) o derece pahalı bi memleket olduğunu biliyorum.

sağol canım bulursan sevinirim..
bende doktor konusunda biraz hassasım ..
doktora gidiyosam herşeyi sormalıyım yani..
ama bana çevremedekilerde dahil fazla inceleme diyolar..
ve bakıyorum da incelemiyenlerın yani bu işi bilmeyenlerin bebek konusunda hiç bi sıkıntıları olmuyo bizim gibi araştıranlarda ay bu olmuş şu olmuş sğürekli yeni bişeyler çıkıyo
ben bu işten hiç bişey anlamıyom vallaha of of..

aynen öyle valla :)))
her işte bu böyle..
nerde varsa şöyle, ''saldım çayıra - mevlam kayıra'' mantığında insanlar.. onların işi hep rast gider.
nerde varsa benim gibi, ''didik didik didikleyen, ince eleyip sık dokuyan'' tip.... bizim işlerimiz de hep aksi gider.
allah dağına göre mi kış veriyor.. nedir bilemedim :))

benim hic dusmedi ya alla alla.13. gun civarinda yukselmeye basladi. -8 derece sicakta 2 gundur dondurma yiyorum :) o zaman yumurta olustu anlamina geliyor bu. bakalim insallah tutturmusuzdur. tabi bu yontemde 5-6 ay takip ettikten sonra guvenilir oluyor. su an benimki oyle meraktan iste :)

ben o ateş ölçme yöntemine hiç güvenmiyorum 9ay, doktorum da aynı şeyi smylüyor. her bünyenin ateşi farklıdır, her bünyede mekanizmalar farklı çalışır, o ateşin çıkması/düşmesi gerçekleşmeyebilir..
bence en kesin takip yöntemi, akıntı kontrolü. akıntın uzayan kıvamdaysa, o gün tamamdır.

benim kuzenim finlandiyada 1 sezon okumuştu. öğrenci değişim programı ile gitmişti. süper pahalı olduğunu biliyorum. amcamlar, halamlar, annemler de gitmişlerdi yanına, bahaneyle gezip görelim diye. 15 gün kaldılar, varı yoğu tüketip geldiler :))) hiçbi hediye getirmemişlerdi hatta... :))) o derece pahalı bi memleket olduğunu biliyorum.

hem de nasıl pahalııı..gerçi gelirlerine orantılarsan normal onlara göre ama ben herşeyi hala türk lirası üzerinden düşündüğümden bana pahalı gelliyor:)) ben şimdi ihtiyaç olunca liste yapıyorum anneme iletiyorum o alıyor oradan, durumu böyle çözüyorum:)) saçlarımda beyaz olsun varsın ben razıyım, bebiş olsun, gelsin sonra efil efil salarım saçlarımı boyatıp dert değil yani:)))

Son düzenleme:
kuzenim, yeni evliyken doğum kontrol hapı kullandı. 1 sene sonra bıraktı. adet düzensizliği oldu. 2-3 ayda bir regl oluyordu sürekli. ilaçlar falan kullandı. o arada kist oluştu. 2 sene böyle uğraştı bu işlerle. sorunları çözmeye çalışırken, nasıl olduysa hamile kaldı. henüz çalışmalara başlamamışlardı. ama düzensiz olduğu için, yumurtlama gününü bilemedi heralde, korunamamış oldu, hamile kalmıştı.
düzensizlik hamişlik için çok engel bi durum değil sanırım yani.

ben işyerimden izin alamama konusu sebebiyle, her izin isteme zmanımda saçma sapan suratlarla karşılaşmak sebebiyle.. işten ayrılmıştım zamanında. sonra kendi işimi kurmuştum, sıfır sermayeyle...
kötü patron, insanı iş sahibi yapıyor :)) iyiki kötüymüş, yoksa ben hala debeleniyor olurdum kendileriyle izin almak konusunda.

sen de ihmal etme kendini. bırak, iş-güç her zaman toparlanır, sağlık geri gelmiyor, telafisi zor oluyor.

benim yıllık iznim bile yokki tatlım özele gideyim desem bi pazar günü iznim var oda doktora gitmem için benim ihtiyacım olan gün değil. o yüzden sıkıntı oluyo bide hadi izin aldım gittim bu seferde gidiş dönüş bi çaresizlik iş yeri şehir dışında oldugundan eşimin götürüp getirmesi gerekiyo ama her zaman müsait olunmuyoki biz bide aynı yerde çalışıyoruz.

Back