Anne olamamayı kabullenmek

Yumurta rezervimde sıkıntı var. Doğal yolla hamile kalabilirim belki ama mucize olur bu

Yumurta artırıcı tedavi ile olabilir

Yani verecekleri ilaç ile yumurtalık uyarılacak çatlatma iğnesi gerekirse yapılacak sonrası doğal süreç

Bu tedaviye bir insan neden karşı olur

Yani yumurta donasyonına karşı olur anlarım, tüp bebeği yanlış bilir karşı olur anlarım da olağan yumurta tedavisine karşı olma sebebi ne

neden karşı olur ben söyleyeyim

Ergenlik döneminde 2 çocuğu varmış.

Onların maddi manevi pek çok sorumluluğu olacak ayrıca önü ünv sonra Master onların evliliği derken malum çocuklar büyürken dertleri de büyüyecek.

Adam kendince haklı olabilir ama baştan konuşulması gerekirdi

Bunu da anlarım ama bu ben çocuk istemiyorum diye evlenmeden konuşulmalıydı

Yani çocuğun maddi manevi yükü tedaviyle olunca artmıyor ki şimdi kazara hamile kalsa da aynısı olacak

Bunu da anlarım ama bu ben çocuk istemiyorum diye evlenmeden konuşulmalıydı

Yani çocuğun maddi manevi yükü tedaviyle olunca artmıyor ki şimdi kazara hamile kalsa da aynısı olacak
olmaması işine geliyordur bir bakıma

Ya da akışına bırakmıştır olursa olur ama olmazsa da dert değildir onun için hatta avantajdır bile

Zaten babalık duygusunu tatmış erkekler kadınlar kadar duygusal bakmıyor bu olaya

Biyolojik olarak anne olamayabilirsiniz belki. Fakat annelik karnında büyütmekten ibaret değildir. İçinizde gerçekten o sevgi ve şefkat varsa bir bitkinin, evcil bir hayvanın bile annesi olabilirsiniz. Ayrıca evlat edinmeyi düşünseniz? O çocukların bir anneye bir yuva sıcaklığına o kadar ihtiyaçları var ki..

40 yaşındaYım. 2 senelik evliyim. 4 kez Tüp bebek denemesi yaptım. Şu an 5.deyim. Maddi manevi psikolojik inanılmaz zor bir süreç. Klinikte gözlem yapıyorum. Çiftlerin çoğu o kadar mutsuz ki. Bağını bahçesini, tarlasını bu uğurda satanlar var.
Başlarda ben de çok hırs yapıyordum ama şu an daha rahatım. Çocuk güzel bir şey, her isteyen kadının yaşaması gereken bir şey ama çocuk bir evliliği sürdürmek için yeterli değil.
Geçen gün eşime dedim. Aslında biz ikimiz seninle bir aile olduk dedim. Bir çocukla bunu taçlandırsak tadından yenmez ama Allah yazmadıysa da yapacak bir şey yok. Allah’tan gelen herşeye razı gelmek lazım.

Yazan herkese teşekkür ederim. Üç doktora gittik üçü de tüp bebek dedi. Eşim tüp bebek tedavisi kesinlikle istemiyor. Ve tekrardan onunla tedavi konusunu konuşmak istemiyorum artık. Ruhen yoruldum. Bundan sonrası için ne yaparım bilmiyorum. Bu pandemi süreci sürekli evde olmak bu arada hastane işleriyle uğraşmakta yordu beni. Hafif düzeyde antidepresan başladım. Biraz kafamı toparlayıp hayatıma nasıl devam etmek istediğime karar vereceğim mutlaka ama artık bu saatten sonra tek başıma yalnız bir hayat kurmaya hazırmıyım onu düşünmem gerekiyor. Ne hayallerle yola çıktım bir yılda hayatım ne hale geldi

Azra hanım illa ki biliyorsunuzdur ama ben tekrar etmek istedim; gerçekten annelik öyle bir şey değil. Sosyal medya tamamen yalan diyemem ama şunu söyleyebilirim o mecrayı bir iş yeri gibi düşünün. İnsanlar nasıl iş yerinde? Şık, kibar, bakımlı vs. Peki gerçek hayatta nasıllar? Ben işe şıkır şıkır gidiyordum şimdi online ders veriyorum. Altımda gri eşofman, gözümde gözlük var. Kuaföre daha yeni gittim o da pala Remziden hallice olmaya ramak kaldığı için.
O insanlarda mükemmel değil. Emin olun bunaliyorlar; kızıyorlar; sorunları oluyor. Benim takip ettiğim biri var. Kadın Amerikada yaşıyordu; geçenlerde kendi söyledi dolandirilmislar orada ama kadın şıkır şıkır giyinip ürün tanıtımı yapıyor. Olması gereken de o zaten. Biz nasıl kocamla kavga ettik işe gitmem diyemiyorsak onlarda diyemiyor. Olaya böyle bakın lütfen.

Yazdığım şey belki büyük risk belki acımasızca ama kocanızı alın karşınıza benim hormonlarım sana olan sevgime ağır basıyor. Tedaviyi istemiyorsan bende bu evliliği yürütebilecek ruh sağlığında değilim de. Ve git gerçekten git ama hiç arama bile blöf olduğunu düşünmesin . Birkaç ay Sonra kendi senin şartını kabul ederek dönecektir. Tabi dönmeme riski var bunu da göze alıyosan yapacaksın tabi...

Neden eşiniz istemediği için kendinizi buna şartlandırıyorsunuz? Belki tedaviniz sonuç verecek. Denemezseniz çok pişman olursunuz. Sırf eylikeyf istemiyor diye çok üzücü

Biyolojik anne olmak isterim ama zamanım azalıyor diyorsanız yumurta dondurmayı da tercih edebilirsiniz. Eşinize ihtiyacınız yok yumurtalarınızı toplatıp dondurursunuz. Boşanmak istiyorsanız boşanırsınız sonrasına bakarsınız.

O kadar imkansiz sanılan bebeklerle dolu ki etraf.
Zoru kolay eden olmazı olur eden varken ümitsiz olmayın.
Akışına bırakın hayatı.
Olacaksa da olmayacaksa da keyfini çıkarın.
Iste o zaman çiçek açacak ümitler...

Menopozlu kadının bile çocuk doğurduğunu duydum. Eğer bir çocuk dünyaya gelecekse siz sadece vesile olursunuz. Allah gönlünüze göre versin.

Ben sizin önceki konularınizi da biliyor ve eşinizin bencillik, haksızlık yaptığını düşünüyorum.
İleri gideceğim ama içten içe çocuğunuzun olmamasına seviniyor bile olabilir.
Evet iki çocuğu var ve maddi olarak yetişmekte zorlanıyor olabilir ama size tedavi olma hakkı vermeme gibi bir durumu olamaz.
Madem öyle baştan benim iki çocuğum var üçüncüye maddi olarak yetemem diye size baştan söylemeliydi.

Tüm tedavileri olup elinizden geleni yaptiktan sonra çocuk sahibi olamamakla sırf eşiniz istemiyor diye tedavi bile olmamak bambaşka şeyler.

Eşinize duyduğunuz öfke gün geçtikçe daha çok artacaktır haklı olarak.

Allah'ın vermediğini kimse alamaz bunu herkes biliyor nasibi aramak diye birşey var
Siz tedavi olmadan gökten zembille inmesini bekleyemezsiniz ki çocuk istiyorsunuz
Eşiniz bu konuda aşırı bencil
O tadmis evlat sevgisini ama siz tadmamissiniz neden ugrasmayasiniz
Bu hayatta uğraştığımiz o kadar şey varki
Ev araba okumak evlenmek herşeyi ugrasla elde ettik
Siz de o uğraşı verin ondan sonra olmadı deyin.
Su hayatta her adımın uğraşmakla geçti
Hicbirsey bana al senin olsun denmedi
Okul hayatım iş hayatım evliliğim cocugum
Kısaca kesinlikle uğraşın tedavinizi olun.
Hayatta kadının süresi erkek kadar uzun degil öyle basit değil hersey.
40a merdiven dayamis bir kadın sonuna kadar mücadele vermeli eğer istiyorsa bebegi.
Sonra nasip desin gecsin.

Lütfen umudunuz kaybetmeyin. Ben kendimi anlatayim. Öncelikle belirteyim öncesinde çocuğum vardı ama, cocuk yasaklanmıştı. Saglık problemi olunca biz de istemedik 13 sene. Tabi bu surecte benim rahim defalarca op. Gecirdi, rahim duvarlari inceldi, korunuyorduk, hastalandim vs. Derken sartlar imkansiz hale gelmisti. Bir de esimin erkek kardesinin hic cocugu olmuyor, benim esimin de zor oluyordu zaten.

Tam 13 sene sonra hamile kalmisim ve benim hic haberim yoktu. 2 ay kasiklarim fena agriyor diye sicak su torbalari koydum, agir ilaclar kullandim baktim gececegi yok doktora gittim ve 8 haftalik hamilesin dedi ama hic belirtide yoktu.

Ben orda şoka girdim doktor bana evli misin? Dedi evet dedim. Öyle bir tepki verdin ki yasak aşk falan sandim dedi. Yani imkansizdi.

Surec yine bitmedi tabi. Doktorlar esliginde hamilelik ve dogum gerceklesti riskliydi.

Sonuc, yavrum simdi 11 aylik yani olacagi varsa bir sekilde oluyor. Rabbim size de bu duyguyu tattirsin, isteyen butun annelere evlat nasip etsin insallah.

Evlat edinmeyi düşünmez misiniz? Sonuç olarak önemli olan bir çocuğun hayatına dokunmak ona yuva olmak.

O süreçte regli olmaya devam mı ediyordunuz?

Anne olma şansınız varsa,bu duyguyu yaşamak hakkiniz iken eşiniz sizi bundan mahrum bırakıyorsa bence sizin isteklerinize, hissettiklerinize kısacası size ne kadar değer veriyor bunu sorgulayin derim. Siz onun çocuklarıyla olan sorunlarda onun yanında yer alırken o bencilce davranıp sizi annelik duygusundan mahrum bırakıyorsa burda ciddi bir sorun var bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…