Anne olamamayı kabullenmek

Yaşı 38-40 aralığında olup bu zamana kadar hiç hamile kalamamış ve bebek sahibi olamayan kadınlar var mı aramızda? Ben anne olamayacağım maalesef doktorlar çok zor dedi. Eşim bazı sebeplerden tedaviye sıcak bakmıyor zaten tedavi sonuç verir mi onuda bilmiyorum. Kabullenmeye çalışıyorum. Bu duyguyla baş etmeye çalışıyorum ama kalbim bir cenderenin içinde sıkışıyor gibi. Böyle benim durumumda olanlar bu duyguyla nasıl başettiniz? Belki hamile kalırım diye bir kaç bebek kıyafeti bile alıp koymuştum kenara. Şimdi onlar önümde bakıp duruyorum. Ramazan günü ne orucumdan bişey anlıyorum ne iftarımdan. Elimin kolumun dermanı kalmadı sanki. Geçer mi bu üzüntü. Eski halime dönebilir miyim ki
siz hayata hep böyle olumsuzmu bakarsınız henüz hiç bir tedavide gormemissiniz hemen kabullenmissiniz ilk önce tedavi olun tüp bebek yaptırın şansınızı deneyin kendinizi bırakmayın

Yazan herkese teşekkür ederim. Üç doktora gittik üçü de tüp bebek dedi. Eşim tüp bebek tedavisi kesinlikle istemiyor. Ve tekrardan onunla tedavi konusunu konuşmak istemiyorum artık. Ruhen yoruldum. Bundan sonrası için ne yaparım bilmiyorum. Bu pandemi süreci sürekli evde olmak bu arada hastane işleriyle uğraşmakta yordu beni. Hafif düzeyde antidepresan başladım. Biraz kafamı toparlayıp hayatıma nasıl devam etmek istediğime karar vereceğim mutlaka ama artık bu saatten sonra tek başıma yalnız bir hayat kurmaya hazırmıyım onu düşünmem gerekiyor. Ne hayallerle yola çıktım bir yılda hayatım ne hale geldi
Hiç bu saatten sonra demeyin. Belki klasik olacak ama dogan her yeni gün, kalan hayatımızın ilk günü. Kendinizi mutsuzluğa mahkum etmeyin. Kim olursa olsun bize verilen tek bir yaşam hakkını hoyratça tüketme hakkına sahip değil. Herkes bu tek şansını dilediği gibi yaşamalı ve mutlu olmalı.

Yaşı 38-40 aralığında olup bu zamana kadar hiç hamile kalamamış ve bebek sahibi olamayan kadınlar var mı aramızda? Ben anne olamayacağım maalesef doktorlar çok zor dedi. Eşim bazı sebeplerden tedaviye sıcak bakmıyor zaten tedavi sonuç verir mi onuda bilmiyorum. Kabullenmeye çalışıyorum. Bu duyguyla baş etmeye çalışıyorum ama kalbim bir cenderenin içinde sıkışıyor gibi. Böyle benim durumumda olanlar bu duyguyla nasıl başettiniz? Belki hamile kalırım diye bir kaç bebek kıyafeti bile alıp koymuştum kenara. Şimdi onlar önümde bakıp duruyorum. Ramazan günü ne orucumdan bişey anlıyorum ne iftarımdan. Elimin kolumun dermanı kalmadı sanki. Geçer mi bu üzüntü. Eski halime dönebilir miyim ki

neden evlat edinmeyi düşünmüyorsunuz? dünyanın +1 nüfus yerine, ebeveyni olmayan çocuklara sevgi ve ilgi verildiğinde daha güzel olacağını düşünürüm.. ve çocuk yapmak için tedaviye harcayacağınız para ve zamanı bir çocuk evlat edindiğinizde ona harcarsanız siz de o çocuk da çok daha fazla mutlu olur..

O süreçte regli olmaya devam mı ediyordunuz?
Regl degil ama ona benzer bir akinti vardi. Usuttugumu, ilaclardan regl olmadigimi falan sandim. Hii bir de eklemeyi unutmusum is icin bir seyahate cikacaktim Primolut-N kullandim regl gormemek icin. Onu kullananlarda regl sikintisi yasaniyormus diye acikcasi ben de oyle sandim. Sanirim ben hamile kalmisim o ilacta bebegin tutunmasini saglamis oyle de bir etkisi var diye okumustum.

Bazen düşünüyorum da.. Evlenmek de anne olmak da toplumun baskısı gibi geliyor. Olmayınca eksiklik kusur gibi algılanıyor ama değil. Öncelikle bunu kendi içinizde kalbullenmeniz gerekiyor eşinizle birlikte bunun eksiklik hata kusur vs olmadığını. Birlikte destek almanızı tavsiye ederim. Şunu da belirteyim evlatlık edinme veya koruyucu aile olmayı bir araştırın değerlendirin derim. Sumru yavrucuktu galiba o ünlü oyuncunun adı. Youtubeda koruyucu anneliğini çok güzel ifade etmiş. "Ben Yağmur u doğurmadığımı unuttum" sözünü unutmuyorum. Kalpten doğanlar da en az biyolojik doğanlar kadar özel olabiliyor.

Tüp bebek tıpta çok büyük şans biz kadınlar için.
Özellikle tüp bebek denemeden asla umutsuzluğa kapilmayin.

Bazen düşünüyorum da.. Evlenmek de anne olmak da toplumun baskısı gibi geliyor. Olmayınca eksiklik kusur gibi algılanıyor ama değil. Öncelikle bunu kendi içinizde kalbullenmeniz gerekiyor eşinizle birlikte bunun eksiklik hata kusur vs olmadığını. Birlikte destek almanızı tavsiye ederim. Şunu da belirteyim evlatlık edinme veya koruyucu aile olmayı bir araştırın değerlendirin derim. Sumru yavrucuktu galiba o ünlü oyuncunun adı. Youtubeda koruyucu anneliğini çok güzel ifade etmiş. "Ben Yağmur u doğurmadığımı unuttum" sözünü unutmuyorum. Kalpten doğanlar da en az biyolojik doğanlar kadar özel olabiliyor.
Adamın zaten çocukları var
Adam.cocuk istemiyor ki
Kadının da eşinden çocukları var
Kadın kendi çocuğunu istiyor.

Konunuza çok benzer bir konum vardı yaklaşım 3 yıl önce açtığım. Şimdi 6 aylık bebeğim var 40 yaşımı doldurmama 1 aydan az bir zaman kaldı. Lütfen konumu okuyun.. Umarım sizin de kalbinizden geçen gerçek olsun :dua:

Bir ara instagramdaki anneleri çok fazla takip ettim. Herkes hamile herkes anne. Cicili bicili kıyafetler odalar, albenili oyuncaklar. Çocuklarına doğar doğmaz kitap okuyup etkinlik yaptıran anneler. Belki sayıları çok az ama etkiledi beni. Çocuk sahibi olmanın sadece bunlardan ibaret olmadığını biliyorum. Özellikle bu devirde çok çok zor olduğunu biliyorum ama yine de eşimi çok sevsem de ona karşı içten içe öfke doluyorum

ya sizin sorununuz biraz da eşinizle alakalı bence
sizi daha da körüklemek istemiyorum ama ben de olsam eşime sinirlenirdim açıkçası.
sorununuz sadece çocuk değil bence.

siz çocuk istiyorsunuz, kendi kanınızdan canınızdan.. ama eşiniz zaten çocuğu olduğu için bu isteğinizi önemsemiyor. olmaması da bu yüzden işine geliyor. tedaviye karşı olmakta bundan. ciddi anlamda çabalayıp her yolu deneyip anne olamayanlara değil bu sözüm aynı şekilde bende tedavi görüyorum ama sizin için; yaşınız tüp bebek için gayet müsait. ama ne olacak size söyleyeyim mi? siz elinizden geleni yapmadığınız, eşiniz tedavi istemediği için tedavi olmadığınızdan, 50 yaşınıza geldiğinizde ve hiçbir sonuç elde edemediğinizde eşinize boyun eğip tedavi olmadığınıza o kadar pişman olacaksınız ki eşinize öfkeniz her gün gitgide artacak ve evliliği devam ettiremeyeceksiniz. benim fikrim bu yönde. ve hatta eminim.

Eşiniz yanlış yapıyor. O zaman evlenmeseydi yani. Siz hiç doktora gittiniz mi? Benim teyzem 42 yaşında hamile kaldı, o zamana kadar da eşinde sorun varmış ilaçla hemen Hall edildi. Eşinizle ciddi ciddi konuşun sizin hakkınıza giriyor.

Sizi çok iyi anlıyorum.
Benim de eşimin bir kızı var. Şu an ben deli gibi bir bebeğim olsun isterken onda bu isteği aynı düzeyde göremiyorum. Bu benim zaman zaman ruhsal sıkıntıya girmeme sebep olsa da onu bu konuda anlıyorum. Asla ikimiz aynı düzeyde bebek sahibi olmayı isteyemeyiz. Çünkü o önceden tatmış ve o duygunun ne olduğunu, iyi tarafını, sorumluluk isteyen yönlerini biliyor. Ayrıca erkeklerde hormonel olarak ebeveynlik durumu olmadığı için bizler gibi duygusal isteme, sahip olma güdüsü de yoktur. Yani ben bu durumu normal karşılıyorum düşündüğüm zaman.
Ama benim isteğim karşısında bencillik eder ve olmaması yönünde en ufak uğraşını görürsem sanırım bende ipler kopar. Büyük konuşmak da istemiyorum tabi ki.

Ben şunu anladım evliliğimde, çocuğu olan biriyle evlenmek çocuk isteyen biri için çok zormuş. Bu konuda uzlaşmak ve ortak hislerde buluşmak imkansız. Bu da isteyen tarafı yoruyor.

Şimdi yerinizde olsam her ne olursa olsun keşke dememek için eşime ne hissettiğimi açıkça anlatır ve anlamasını isterdim öncelikle. Empati kurmasını sağlardım. Anlayacaktır bence. Sonra vakit kaybetmeden tedaviye başlardım. Yıllar sonra neden tedaviye gitmedik diye hayıflanma ihtimaliniz çok yüksek. Çünkü çok istiyorsunuz.😔

Yumurta rezervimde sıkıntı var. Doğal yolla hamile kalabilirim belki ama mucize olur bu
Merhaba, esiniz bencil sonuçta o istemese de siz anne olmak istiyorsunuz.Bana da cok dr. direk tüp bebek dedi, yumurta tembelliği, azlığı vs.fsh 29 du.Tüp bebek tedavisinde tek yumurta göründüğü için, tedavi iptal edildi.Ama o ay ben doğal yolla gebe kaldım, tüp bebek tedavisi için 3 ay önceden folik asit, omega 3 ve prowomen kullandım. Ayrıca sebze, bol meyve ve çiğ kuruyemiş tukettim. Belki işe yarar diye yazdım. Allah gönlünüze göre versin.

neden evlat edinmeyi düşünmüyorsunuz? dünyanın +1 nüfus yerine, ebeveyni olmayan çocuklara sevgi ve ilgi verildiğinde daha güzel olacağını düşünürüm.. ve çocuk yapmak için tedaviye harcayacağınız para ve zamanı bir çocuk evlat edindiğinizde ona harcarsanız siz de o çocuk da çok daha fazla mutlu olur..
Hanımefendi eşi tedaviye bile sıcak bakmıyor. İçten içe çocuk istemiyor. Evet edinmek ister mi sizce.

Rabbim mübarek günlerin hürmetine sağlıklı bir evlat nasip etsin. Pes etme . Öncelikle problemini netleştir. Teşhis iyilesmenin başı. Problemlerinle ilgili alternatif tıpda kullanabilirsin. Ben bitkisel çözümlerle hamile kaldım.

Onun 2 cocugu var, sizin degil. Kendi oz evlatlariniz degil. Bence kredi fln dahi olsa cekip yapmaya calisin. Veya devletin destegi vardi diye hatirliyorum tup bebek icin. Yani sizin icinizden geliyorsa onun buna engel olmaya hakki yok. Kizinin sorunu ne bilmiyorum ama bunun sizin anne olmanizla ilgisi olmamasi lazim. Maddi acidan bir cozum bulunur sehir degistirmek fln bahane diye dusunuyorum. Eliniz kolunuz kalkmiyorsa cidden cok istiyorsunuz demektir. Duayi eksik etmeyin ve desteklere bakin, kredi cekin. Gerekirse gune girip krediyi onla kapatmaya calisin. Istediginizi yapacak guc sizin elinizde. Kendinizi uzgunluge bogup onunuzdeki yollari gormekten alikoymayin.

evlatlık alsanız nolacak iyilik yapınca ölünmüyor. dünyada insan fazlalığı var zaten ben evlenmeyi bile düşünmüyorum.

Stres de çok etkiliyor benim bı oğlum var ikinci olmuyo diye kafayı yiyordum tüp bebekle bile iki yumurta çıktı biri dollendi tutmadu ayrıca tüp bebek için uğraşırken eşimin morfolojisi 0 ileri hızlı yok çıktı ileri yavaş tüp bebek için yeter dediler olana kadar uğraş dedi doktorlar bir çocuğum var zaten onun rızkını bı hayal peşine veremem ikimizde sorunluyuz boşver dedim 36 kilo verdim güldüm giydim gezdim kiii adetim menepozlu gibi aşırı düzensizdi benim tansiyonum var diyet tansiyon yaptı derken test yaptım hamile olduğumu öğrendim 3 yıl uğraşıp olmayan olmuştu tamamen aklımdan çıkardığım için ama eşim hep takip etmiş tahmini yumurtlama günlerimde yanasirdi derdini biliyorum olmayacak birşey için heveslenme derdim benim yüzümü güldüren Allah'ım tüm isteyenlere sağlıkli hayırlı evlatlar nasip etsin

X