herhangi bir koruma yoluna gitmiyorsa tedaviye niye karşı çıkıyor ?Evlenmeden önce konuşmadınız mı diye soranlar için tabi ki konuştuk. Hatta ilk konuştuğum konu bu idi. O zaman allah nasip ederse olur demişti. Şimdi de herhangi bir korunma yoluna filan gitmiyor. Ovulasyon testi ile takibimi yapıyorum. Doğal kürleri bir kaç ay kullandı sonra bıraktı ben hala kullanmaya devam ediyorum. Sadece tüp bebek tedavisine yada herhangi bir tedaviye çok karşı. Bunu anlayamıyorum işte. Mutsuzluğumun farkında ve sürekli neyin var diye sorup duruyor. Ona göre herşey normal çünkü.
Aman dert etmiyor isteherhangi bir koruma yoluna gitmiyorsa tedaviye niye karşı çıkıyor ?
Çok mantıksız bir adam
Neyin var dediğinde “ elinin körü var “ de sen de
aynen öyleAman dert etmiyor iste
Olursa olur olmazsa olmaz
Bencil işte
Kendisinin var kenarda herşeyi yaşamış tatmış.
Kadına empati yapmak zor geliyor
Burada erkek gurur yapmıyorKendinizi iyice ifade edebildiniz mi peki? Oturup yaşadığınız hislerinizden anlstmaya başlayın, içinizde ne varsa söyleyin bu duruma dair. İnsanı zaten en çok konuşamamak yaralıyor. İçinizi açtığınjz her kişi bir yakınından örnek veriyor ya da bitkisel bişeyler tarif ediyor. Siz her ay beklentiye giriyosunuz umudunuz yıkılıyor ve beklediğiniz desteği göremeyince sürekli evliliğinizi sorguluyorsunuz. Bu durumları inanın çoğumuz yaşadı. Siz tedavi olmak istiyorsanız lütfen kararlı olun. Kadınların yumurta rezervi anne karnında belli olur ve değişmez, belki de her geçen gün aleyhinize işliyordur. Eşinizin yaptığı bencillik yüzünden ömür boyu keşke deneseydim dememek için lütfen kararlı olun. İnanın hiçbir erkek kolay kolay tedaviye yanaşmıyor, gurur meselesi yapıyor. Lütfen eşinizin küsmesini değil kendi isteklerinizi önemseyin. Sürekli dua ediyorum, kalbi bir çocuğua annelik yapma ateşiyle yanan kim varsa en kısa zamanda evladına kavuştursun
Farkındayım, erkeklerin çeşitli sebeplerle tedaviye yanaşmadığını belirtmek istedim. Kimisi umursamazlıktan kimisi bencillikten kimisi de maddiyat sebebiyle... Empati yapabilecek kadar aynı yoldan yürümüş birisiyim. Mesajımdan sadece bunu anlamadığınızı umuyorum.Burada erkek gurur yapmıyor
Erkeğin çocuğu var o yüzden umursamıyor.
İşte gururla alakası yok diyorum bendeFarkındayım, erkeklerin çeşitli sebeplerle tedaviye yanaşmadığını belirtmek istedim. Kimisi umursamazlıktan kimisi bencillikten kimisi de maddiyat sebebiyle... Empati yapabilecek kadar aynı yoldan yürümüş birisiyim. Mesajımdan sadece bunu anlamadığınızı umuyorum.
çok özel değilse adetlerinizde bir sıkıntı mı var? yani olmamasının nedeni tam olarak neymiş?40 yaşındaYım. 2 senelik evliyim. 4 kez Tüp bebek denemesi yaptım. Şu an 5.deyim. Maddi manevi psikolojik inanılmaz zor bir süreç. Klinikte gözlem yapıyorum. Çiftlerin çoğu o kadar mutsuz ki. Bağını bahçesini, tarlasını bu uğurda satanlar var.
Başlarda ben de çok hırs yapıyordum ama şu an daha rahatım. Çocuk güzel bir şey, her isteyen kadının yaşaması gereken bir şey ama çocuk bir evliliği sürdürmek için yeterli değil.
Geçen gün eşime dedim. Aslında biz ikimiz seninle bir aile olduk dedim. Bir çocukla bunu taçlandırsak tadından yenmez ama Allah yazmadıysa da yapacak bir şey yok. Allah’tan gelen herşeye razı gelmek lazım.
Yok adetlerim düzenli. Benim yumurtam var, eşimde sperm var. Yumurtalarım dölleniyor. embriyolarım 5. Güne gidiyor ama kalitesizmiş. Genetik taramaya yolladım sağlıksız geldiler.çok özel değilse adetlerinizde bir sıkıntı mı var? yani olmamasının nedeni tam olarak neymiş?
yani hani biz hep deriz ya adetlerimiz düzenli oluyorsa çocuk da olabilir.. bununla bir ilgisi var mı olup olmamasının?
Belki bir umut vardır tedavi ile ama illa doğurmak gerekmiyor anne olmak için bu dünyadaki sınavın budur öteki dünyada mükafatın olur ama herseyin hayırlısı sıkmayın canınızı Allah gönlünüze göre versin..Yaşı 38-40 aralığında olup bu zamana kadar hiç hamile kalamamış ve bebek sahibi olamayan kadınlar var mı aramızda? Ben anne olamayacağım maalesef doktorlar çok zor dedi. Eşim bazı sebeplerden tedaviye sıcak bakmıyor zaten tedavi sonuç verir mi onuda bilmiyorum. Kabullenmeye çalışıyorum. Bu duyguyla baş etmeye çalışıyorum ama kalbim bir cenderenin içinde sıkışıyor gibi. Böyle benim durumumda olanlar bu duyguyla nasıl başettiniz? Belki hamile kalırım diye bir kaç bebek kıyafeti bile alıp koymuştum kenara. Şimdi onlar önümde bakıp duruyorum. Ramazan günü ne orucumdan bişey anlıyorum ne iftarımdan. Elimin kolumun dermanı kalmadı sanki. Geçer mi bu üzüntü. Eski halime dönebilir miyim ki
Zor olsa da imkansız değil gün gelir Allah ol der olurYaşı 38-40 aralığında olup bu zamana kadar hiç hamile kalamamış ve bebek sahibi olamayan kadınlar var mı aramızda? Ben anne olamayacağım maalesef doktorlar çok zor dedi. Eşim bazı sebeplerden tedaviye sıcak bakmıyor zaten tedavi sonuç verir mi onuda bilmiyorum. Kabullenmeye çalışıyorum. Bu duyguyla baş etmeye çalışıyorum ama kalbim bir cenderenin içinde sıkışıyor gibi. Böyle benim durumumda olanlar bu duyguyla nasıl başettiniz? Belki hamile kalırım diye bir kaç bebek kıyafeti bile alıp koymuştum kenara. Şimdi onlar önümde bakıp duruyorum. Ramazan günü ne orucumdan bişey anlıyorum ne iftarımdan. Elimin kolumun dermanı kalmadı sanki. Geçer mi bu üzüntü. Eski halime dönebilir miyim ki
Ya duygularıma tercüman olmuşsunuz.Yahu kadın, kocam tedavi olmamı istemiyor izin vermiyor vs diyor siz ne diyorsunuz. Allahım allahim