Anne olamamanın acısıyla nasıl başa çıktınız? Nasıl kabullendiniz??

Gitmedim yakın zamanda gitçem inşallah .Size de kızınızla mutlu sağlıklı bir ömür diliyorum .

Siz de yıpratıcı şeyler yaşamışsınız ama pes etmemişsiniz hissediyorum bunu.. Geçmiş geçmişte kalmış geleceğe bakmak lazım.. şimdi eşinizle gerçekten mutluysanız ve bi çocuk istiyorsanız önce şu menapoz şüphesi için bir doktora gidin vakit kaybetmeden bence.. Yine çocuk için uğraşın ama evlat edinme fikrini de ekarte etmeyin bence.. gördüğünüz kötü örnekler bence bir yansımadır.. ne alırsa onu verir çocuk ailesine.. biyerde eksik hissetmiş olmalı ki başka arayışlara girmiştir.. ayrıca biyolojik ailesini araması bence insanın en doğal isteği olabilir.. Kendimden örnek vereyim biyolojik babam bizi ben 1 yaşındayken terketmiş. Annem ben 7 yaşındayken evlendi.. Üvey babam bana öyle bir babalık yaptı ki, yıllar sonra beni bulup heryerden yazan çizen, haberler gönderen öz babamla görüşmeyi hep reddettim 15 yıldır, çünkü hiç yokluğunu hissettirmeyen bi insana ihanet gibi geldi bana.. Geçen ağustosta üvey babamı kaybettim.. Yine görüşmüyorum öz babamla.. Siz bu konuyu bir daha düşünün bence, hem eşiniz de istiyormuş :)

Amin inşallah Ne mutlu size.. hep mutlu olun inşallah

Aslında tüp bebek için tedavi istemiştik evlenmeden konuşmuştuk bunu .Fakat 2 yılda evliliğimizi ve düzenimizi oturtamadık .Çalışmam gerekiyordu tek başına eşim bazı şeylere yetemedi .Yurtdışına geldim dil bilmiyorum alışma sürecim çok sancılı geçti hâlâ da sıkıntılar çekiyoruz .Tüp bebeğe o yüzden bir türlü başlayamadık .Bu son bir kaç aydır adet durumlarım değişti cinsel isteksizlik vs .Erken menopozdan şüphe duymaya başladım .Doktora gidip hormonlarıma baktırcam bakalım ne sonuç çıkacak .Şu an Almanyadayız kira eşya bir sürü borca girdik .Eşim bir süre işsizdi maddi anlamda çok sıkıntı çektik .Ben işe girdim para mevzuları aramızda fikir ayrılığına neden oldu .İşi bıraktım aslına bakarsanız .Önceki yaşamımda çektiğim zorluklar acılar ,şu anki yaşadığım zorluklar vs artık doldum taştım .Psikolojik olarak bitik haldeyim .Menopozda kadınlarda ruhsal psikolojik dalgalanmalara neden oluyormuş .Belki ondan bilemiyorum .Tekrar Türkiye’ye gidiyorum ilk işim psikiyatriye sonra kadın doğuma gitmek .Bulgaristan’da evimiz düzenimiz var orada Türk çok sevdimde açıkçası .Ancak Avrupa’yı sevemedim .Kendi bir süre daha kalıp araba almak için durmak istiyor .Ayrı kalacağız bir süre maddi anlamda ne zaman toparlayacağız düzenimiz oturacak bakalım .Zaten erken menapoz teşhisi konursa tüp bebekte hayal olacak .O zaman evlatlık alma durumumuz olabilir .Fakat bazı şeyler için artık benim gücüm kalmadı .İlk önce psikolojimin yerine gelmesi lazım .Yılların verdiği yıpranma insanı böylesine dibe çekiyor .

Amin canım teşekkür ederim darısı sizlere olur inşallah Benim MTHFR c677t Homozigot mutant. Daha sonra hematolojik incelemede Protein S Düşüklüğü, Protein C Düşüklüğü, Antitrombin III Aktivitesi Düşüklüğü tespit edilmişti. Toplam 4 adet pıhtılaşma bozukluğu vardı. Bi hematolojiye görün istersen canım.

Hematoloji kullanma dedi iki perinatoloji dr u kullan dedi bilemedim bakalım önce bi gebelik olsun da pek olacak gibi değil kan sulandirma konusu bi şekilde çözülür bebek olursa

Dediğiniz gibi önce psikolojik olarak ve düzen olarak toparlanmak gerek.. Sonrası da inşallah gönlünüze göre olur.. dualarımdasınız

Çok güzel yazmışsın O kadar çok kendimden şeyler buldumki. Ben de 11 yaşındayken öz babam bizi terketti. Çocuklarım var diye düşünmedi. 11 yaş az değil ama şimdi hiç onu baba gibi görmüyorım. Ayda yılda bir arar. Hiç anlamı yok.
Ee annem de yeniden evlendi. Evlendiği kişiyi hep baba olarak gördük. Bayramda vs baba diye onun yanına gideriz hep.Düğünüm de bile hadi kalk baba oynayalım deyişime çok duygulanmış. Çünkü öz babam da çağırmadığım halde duymuş geldi düğünüme. Ne fayda misafir gibi geldi gitti. Önemli olan kan bağı değil bence de. Emek vermek ve gönülden o bağı oluşturabilmek.Bizler buna en güzel örnekleriz.
işte bu sebeple ben de kızımın gidip doğuran kişiye anne diyeceğine inanmıyorum. Bir de yazmışsınız ya biyolojik aileyi araştırması en doğal hakkı diye, kesinlikle aynı fikirdeyim.
Ayrıca doğuran kişiye de minnettarım, çünkü benim anne olmamı sağladı. Kötü niyeti olmadığı sürece de duacısıyım.

Zor dönemler atlatıyorsunuz haklısınızda,zaten bu konuda aile düzeni ve maddi konu önemli. İnşallah zorlukları en yakın zamanda atlatırsınız

aslında bende şöyle bir durum oldu
doğurduğumda hiç doğum sonrası bunalımı falan yaşamadım direk adapte oldum duruma
etrafımdaki herkes de şok oldu hatta hiçbirimiz bu kadar çabuk adapte olamadık diye.
Velhasıl benim bile doğumdan sonra hissettiklerimle şu an hissettiklerim arasında bile dağlar kadar fark var, doğuralı 8 ay olacak daha. Yani demem o ki bir insanın annesi asla ama asla onu doğuran değil ona bakan gerçekten annelik edendir diyorum.
Bir gün atıyorum nevrim döndü bıraktım gittim bir başkası çocuğumu büyüttü 18 yaşına kadar
inanın bir gram söz hakkım olsun istemem.
Çünkü çocuk büyütmek inanın çok daha zor bir süreçmiş, büyümesini görmek çok daha içe işleyen bir süreçmiş.
Şimdi diyorum ki hamilelik neymiş ki?
Ay hele babalık kesinlikle sadece emek verenin hakkı.

Allahım ısteyen herkese nasip etsin ınsallah

2 yil taktım kafaya olmuyor olmuyor diye.
Zaten bu kafa yüzünden olmamış. Doktor dedi ki yumurta tembelliğin var.
Bir tarafında hic yumurta yok.
Kocan da sperm çok sıkıntılı.
Tüp bebek bile tutmaz sizde dedi.

En son " aman çok da gerek olmazsa olmasın.
Gezer tozarim kocamla paris turu yaparım, Kudüs en çok gitmek istediğim yer oraya giderim.
denizlere giderim özgürce gezer tozarim ölene kadar genç takılırım oh mis. "

Diye düşünüp bunu da eşimle paylaştım. Aldık bileti uçtuk tatile.
2 yılda biriktirdigimiz ne varsa içimizde elimizin tersiyle ittik. Oh be daha yeni yaşıyoruz dedik.
Gemilerde kuşlara ekmek attık. Yeşillik alanlarda kovalamaca oynadık. İp atladık.
Birbirimizi su hortumuyla isladik.

Ilk defa yaşadık desem yeridir.
Ama ilk ve sonmus meğer.
O ay hamile kaldım.
Meğer benim yumurtalarimi eşimin spermini hep stres öldürüyormus.

Ve hayat bana dedi ki eglendigin yeter. Simdi sana küçük bir canlı veriyorum onunla da eğlen.

Ne oldu final : tatiller bitti. Paris kesfi yerini çocuğumun ayak parmaklarının arasındaki çorap tüylerini temizlemeye bıraktı.
5 yıldız otel arastirma yerini bebeğimin poposuna hangi pişik kremi daha iyi gelir yerine bıraktı.

Kisaca konu sahibi

her şeyi akışına bırak. Anın tadını çıkar. Hayat her şeye rağmen çok güzel.

Ne tatlı anlatmışsınız gülümseyerek okudum :))) aynı sizin gibi benim de hiç beklemediğim herşeyi bıraktığım anda oldu.. Şimdi pamukçuk ayıklıyorum ben de

Ne tatlı anlatmışsınız gülümseyerek okudum :))) aynı sizin gibi benim de hiç beklemediğim herşeyi bıraktığım anda oldu.. Şimdi pamukçuk ayıklıyorum ben de
Oldu mu kız Allah im ya konunun içeriğine bakmadım başlığa istinadan farkinda olmadan dokturdum

Neyse çocuklar büyüsün biraz yine tatiller yaparız.
Sağlık ömür olduktan sonra hayat her anıyla çok güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…