- 15 Temmuz 2016
- 7.899
- 13.213
-
- Konu Sahibi gibigibiyim
Ne güzel eşinize bravo.Allah razı olsun gönlünüzden geçen guzel duanız için
Aynen burada baya bir bilgi var. Doktor gibi olduk neredeyse. Esim mesela sor kk ya diyor bana :))
Arkadaslariniz cok ayip etmiş. Benimde arkadasim beni cok yaraladı. Kendisi hamileydi ve ben o an doktordaydim düşünün başladım ağlamaya.. dogum yapti yinede yazdim ben kendisine bence insanlar cok kötüler biz onlarin kötülüğünü görmek istemiyoruz ya da konduramıyoruz bir süre. Aman arkadaşız yillarin arkadasi falan diye. Ve bazisi gerçekten bilerek yapiyor. Ben buna kanaat getirdim
Esim olmasa ben kafayi yemiştim. O birilerinin agzini kapadi ben birileriyle iletisimi kestim birbirimize tutunduk
Yaşın daha çok genç canım inşallah en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bir bebeğin olur.. Umudunu kaybetme sakın, bir problem de yoksa elbette olacaktırNe güzel anlatmışsın.. dediğin gibi bizi yiyip bitiren şey umut etmek. Ben de 4.5 yıllık evliyim 29 yaşındayım açıklanamayan infertiliteyim. Sorun yok ama bebeğim de yok. 40 yaşındaki eltim 3. bebeğini doğurdu. Onun mutluluğunda gözüm yok Allah isteyen herkese nasip etsin. Ama artık dayanamayacak gibi hissediyorum kendimi. Hiç hamile bile kalamadım içimde bir canlıyı hiç barındıramadım hiç ikinci bir kalbim olmadı. Siz şanslısınız yine. O duyguları yaşamışsınız. Kim bilir ne müthiştir.. Çoğu zaman ağlayamıyorum artık donmuş gibi hissizleşmiş gibi hissediyorum. Rüyalarımda hep bebek var sabah kalkınca sanki burnuma mis gibi bir koku geliyor. Uyuyan mis gibi bebek kokusu.. Hayatımda daha bir sürü acı var. Ama bu çok başka. Allah ım diyorum bu acılı dönemimde bari versen hayırlı sağlıklı evlat. Versen de içimize bir cennet ferahlığı dolsa.. Yok.. Bu acıyı böğüre böğüre çekmekten başka çarem yok
Uzun oldu kusura bakmayın
Çok teşekkür ederim canım güzel dileklerin içinGüncelleme i okudum
Cidden tüp bebek tedavilerine girenlerinde hikayelerini okuyoruz ya tam tamamen vazgeçmişken oldu diye
Aşırı stres hormonları kötü etkiliyordur belki
Senin için hayırlısı ne ise o olur umarım
Sevdiğim üyelerden birisin umarım isteklerin sen farkına bile varmadan gerçekleşir
İnşallah hayırlısıyla size de öyle bir güzel haberi vermem kısmet olur canım.. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallahİnşallah hamileyim haberini en kısa zamanda alırım.
Rabbim mucizesini doğal yolla nasip eylesin inşallah.
Bu yolda uğraş veren, bana da nasip eyle ya Rabbim diye dua eden herkese nasip eylesin inşallah.
Kuru yeri yeşeren Rabbim seni mi iki canlı yapmayacak.
Burada o kadar güzel insanlar var ki gerçekten bazı mesajları gözlerim dolarak okuyorumCanim benim .Benim isyerinde bir abim var.Eşi de benim yaşlarda(43 yasindayim)Yillardir ugrasiyorlardi.Esinde de kendinde de problem vardi.On tup bebek onu da basarisiz.Biliyorum 8 ay senin icin cok kisa bir sure.Ama ilk cocuguma 8.ayda hamile kalmistim ve bu 8 ay gercekten cok kotuydum.Yasim 39 du.Dr.lar bir problem yok demesine ragmen yasadigimi ben biliyorum.Ve o yuzden bu acıyı biliyorum.Arkadasimi ruyamda gordum birgun.Yemek yedigimiz yerde oldu sonunda deyip sarilip agladik ruyamda ve dedim olacak gör.o gunden sonra hep.dua ettim onlar icin,hacet namazlari,Meryem Sureleri...Bülent Traş 'ı bilir misin?En son ona gittiler Kıbrista oldu tedavinin cogu mu desem transfer mi desem net hatirlamiyorum.O bekleyis be endiseydi.ve oldu .bir kizimiz oldu.dr.lar ona da tedavilere devam edersen kanser olacaksin dediler.Esi de hayirlisi bu belki demisti artik.Ama vazgecmedi.Bulent Traşa bir gorunsen.Mahsuru yoksa bana adini mesaj atsan.senin icin dua etsem.
Sen çok tatlı bir kadınsın ya.
Eminin birgün anne olacaksın, çok da güzel bakacaksın o miniğine. Senin için çok dua edicem, inşallah bir an önce evlat sahibi olursun. :)
İnşallah tedavin hayırlısıyla güzel sonuçlanır canımbende 39 yaşındayım sebepsiz infertilite dediler 3 yıllık evlilik olmak üzere malesef bebek sahibi olamadım, yakın ark vardı devamlı görüşürdük benim sınavlarımda bile arar sorardı naptın atandınmı diye neyse ben evlendim o evlendi ben işime girdim şükürler olsun o evhanımı, neyse vatsap durumdan hamile olduğunu gördüm beni bir kez bile aramadı geçen yine doğumunu paylaşmış nasıl üzüldüysem 1 hafta mide ağrısı çektim en son acillik oldum kolumda serumla düşündüm ancak kendimi yıpratırım, üzülmeyeceksin artık dedim
bu arada insanların bebek nerde demesinden yoruldum, ben hayatım boyunca kimseye bebek varmı yokmu diye sormam bile..En son birine dayanamadım olsa zaten saklamam görürsün dedim iyice o noktaya getirdiler..2 ay sonra artık tüp bebeğe başlayacağım oda bir şans bence insana kesinliği yok ama insanlar bunu anlamıyorlar. Her zaman hayırlı evlat diliyorum aratmadan tez zamanda bebek sahibi olmak isteyen kim varsa Rabbim bizleri boynu bükük bırakmasın..
Çok teşekkür ederim herşeyin hayırlısı Allah'tan tabiki, hayırlısından başka dua bilmem ben, zaten insanoğlu tevekkülsüz yaşayamazdı heralde.. herşeyde bir hayır vardırÖncelıkle hersey Allah tan. Çocuk olmasıda bir sınav, olmamasıda bir sınavdır. Umarım hepimiz sınavımızı geceriz. Üzülmeyin diyemem herkez ister ama olmuyorsa Allaha sıgınıp tevekkül etmekten Baska care yok. Evlatları tarafından öldurulen,maddi manevi zorluk ceken anne babaları düşünün. Olmuyorsa vardır bunda da bir hayır. Rabbımin gonlu genıs bakarsınız olmus hayırlısı olur ınsallah. Allahım gonlünüze gore versin inşallah.
Ben bazı abartı şeylere alınılmasını anlıyorum ama bir arkadaşla da çocuğu oldu diye görüşmemek falan bana çok fazla yanlış geliyor.. Ben daha geçtiğimiz hafta eşimle birlikte izin alıp İstanbul'da yaşayan bebeği olan arkadaşıma Ankara'dan kalkıp gittim.. Öptüm kokladım miss gibi bebek kokusu duydum Allah uzun sağlıklı ömürler versin inşallahİyi yaptınız.
Bende asosyelleşmiştim. Çünkü biliyorum mutlaka biri soracak.
Benim sinirlerimde kaldıramayacak. Hatta bı iki arkadaşım beni çok üzdü.
Hamile kaldığımda sosyal ağda çocuk için uğraşan 3 arkadaşım var. Hamile olduğumu biliyorlardı. Fakat incinmesinler diye konuştuğumuzda asla hamileliğin ile ilgili konuşmadım ve bir fotoğraf dahi paylaşmadım. Fakat doğum yaptıktan sonra beni bir kere dahi aramadılar.
Bu platforma birbirini anlayan aynı yoldan geçen geçmiş insanlarız. Burda dertleşip, birbirimize yol gösteriyoruz.
Özelden o kadar yazıştığımız insanlar var ki.
Birbirimizi hiç görmedik görmeyeceğiz ama en iyi arkadaştan daha iyi.
Mesela ben yumurta kalitesi için B12 ve d vitamini kullanmak gerektiğini, trombofili testi yaptırmak gerektiğini, sperm Kruger testi detaylarını, ovulasyon testini, tüp bebekte embriyo kalitesini günlerini daha bir çok bilgiyi buradaki bilgi paylaşan kişilerden öğrendim.
Şimdi bende bilgileri diğer arkadaşlarla paylaşıyorum.
Onlar için dua ediyorum.
Mesela hamile iken bı arkadaş vardı benden dua istiyordu tüp bebek yaptı. Annemle hergün dua ettik ve onunda şu an bebeği var.
İnşallah inşallah bebek hanerinizi tez vakitte yazın dualarımı gönderiyorum size❤.
Canım malesef herşey araştırıldı yıllardır bu uğurda koşturuyoruz son 1 sene hariç.. Genetik bir problem de yok eşim ve bende, bende kan pıhtılaşması çıktı ama son gebeliklerimde kan sulandırıcı iğne de kullandığım halde yine aynı sonucu yaşadık. Bu durum malesef tıbben açıklanabilen bir durum değil, belki inanmazsın ama riskli gebelik uzmanları bile kalp atımı duymadan önce muayeneye bile kabul etmiyorlar.. Ben son (kimyasalları saymıyorum) gebeliğimde Ankara'nın en iyi Perinatolog (riskli gebelik uzmanı) ' undan randevu alabilmek için resmen yalvardım asistanına. Israrla diyor ki 10. haftadan önce muayene kabul etmiyoruz. İyi de hanımefendi ben zaten 10. haftaya gelebilsem size ne ihtiyacım olacak diyorum sorun zaten kalp atışı alamamamız diyorum.. Bana diyor ki kalp atışı olmadan hiçbir müdahale yapamıyoruz.. Yani anlayacağın tıp henüz bu nedenleri kesin tespit edemiyor, sadece tahminlerle hareket ediyorSeren serengil in yöntemi olan mitokondri naklini araştırdınız mı? Bence araştırın çok olumlu sonuçlara ulasilabiliyormus.. ayrıca sizin hamile kalamamak gibi bir sorununuz yok yani aslında size infertilite tanısı konulamaz.. siz vücudunuz kaynaklı bir problem yaşıyorsunuz. Tekrarlayan düşüklerin önce sebebi bulunmalı sonra tedavisi yapılmalı En son tüp bebek vs yöntemlere geçilmelidir. Bunu araştırıp bu düşüklerin kalp durmalarinin nedenini bulmalisiniz
Valla bıraktım gitti bile canım :) Uzun zamandır bir çabam yok bu uğurda sadece vitaminimi kan sulandırıcımı kullanıyorum o kadar.. 2 ay önce yine bir kimyasal düşüğüm oldu.. inanır mısın artık fazla üzülmğyorum bile.. Bu konuyu açmamın üzerine 2. kimyasal gebeliğimi geçirdim.. Artık benim için sıradanlaşıyor galiba.. Belki de içimin soğumasını sağlıyor Allah bu şekilde bilemiyorum ama.. sanki öyle de oluyor gibi..Hayatı biraz akışına bırakmakta laxım bazen
Ben artıj böyle düşünüyorum
Biraz akışa bırak
Zor biliyorum
Ama yapılacak başka birşey yok
Hersey olucağına varır tatlım üzme kendiniValla bıraktım gitti bile canım :) Uzun zamandır bir çabam yok bu uğurda sadece vitaminimi kan sulandırıcımı kullanıyorum o kadar.. 2 ay önce yine bir kimyasal düşüğüm oldu.. inanır mısın artık fazla üzülmğyorum bile.. Bu konuyu açmamın üzerine 2. kimyasal gebeliğimi geçirdim.. Artık benim için sıradanlaşıyor galiba.. Belki de içimin soğumasını sağlıyor Allah bu şekilde bilemiyorum ama.. sanki öyle de oluyor gibi..
Hersey olucağına varır tatlım üzme kendini
Böyle şeyler yaşayıp pat diye hamile kalanlar var
Birşey vazgeçtiğinde olur bazen
Lütfen üzülme
Allah büyük !!!dualara sığın
Amin çok teşekkür ederimRabbim hic ummadığınız anda sürpriz yapıp yüzünüzü güldürsün inşallah
Soğan ve peşinden incir kürü denemişsinizdir muhtemelen ama denemediyseniz hatırlatma yapayım.Valla bıraktım gitti bile canım :) Uzun zamandır bir çabam yok bu uğurda sadece vitaminimi kan sulandırıcımı kullanıyorum o kadar.. 2 ay önce yine bir kimyasal düşüğüm oldu.. inanır mısın artık fazla üzülmğyorum bile.. Bu konuyu açmamın üzerine 2. kimyasal gebeliğimi geçirdim.. Artık benim için sıradanlaşıyor galiba.. Belki de içimin soğumasını sağlıyor Allah bu şekilde bilemiyorum ama.. sanki öyle de oluyor gibi..
Allah tamamına erdirsin inşallah arkadaşınız adına çok sevindimGenelde böyle sorunlarda eşten kaynakli olabiliyor.hicbi sorunu olmasa bile esinize takviyeler yapin mesela.sagliksiz spermlerde sagliksiz gebelikler olabiliyor.bi arkadasimda boyle hep kendinde sorun aradi sagliksiz gebelikleri oldu ki yasida 24 tü.esine prox... diye bi takviye kullandigi ay hamile kaldi ve saglikla drvam.ediyo.