Anne olamamanın acısıyla nasıl başa çıktınız? Nasıl kabullendiniz??

İnsanlar çok acımasız. Bazısı da kim bilir ne kadar kötü insansın da sana nasip olmuyor diyor. Bu sitede okudum bu sözü de. Doğurup çöpe atanlar iyi insan yani. Gerçek hayatta da bunu hava atma haline getiren var. İşte benim var senin yok diye yürümeye çalışan insanlar

Evlat edinmek ile anneliği tatmanın aynı oldugunu düşünmüğyorum.
Neden böyle bir konu açsın ki konu sahibi
normal yoldan doğramadıgına , denemelerinin basarısız olduguna üzülüyor şuanda
üzüntüsü eşinin evlatlık edinmesine karşı olması değil ki

annelik içgüdüseldir, evlat edinilen çocuga tüm bu içgüdülerin hepsi beslenemez.
evet ıyı bakabilir, sevebilir ilgilenebilir ama kendi karnında büyütmek onu hissetmek kendi canın olması çok ayrı şeyler

Merhaba. Canım seni çok iyi anlıyorum.5yıllık evliyiz. Biz evlenmeden önce normal yollarla çocuğumuzun olmayacağını biliyorduk 5 tüp bebek denemesi sonucu negatif.ben hiç hamilelik yaşayamadım ve yaşayamayacağım. Eşim evlat edinmeye ve donasyona karşıydı. Aynen benim de amh değerim 0lara düştü şu anda.
Şimd eşim son çareleri de tükettiğimiz için evlat edinmek istiyor. Yalnız bazı durumlardan dolayı şu anda evlat edinmemiz de çok zor.
Hep üZülüp ağlıyordum. Etrafta hamile ya da bebekli kadın görünce bebekli dilenci görünce onların ne kadar şanslı ne kadar zengin olduklarını düşünüyordum hep ağlıyordum.
Ama şu anda türkiyenin ve dünyanın içinde bulunduğu durum pek iç açıcı değil. Bu pis dünyaya gerçekten kendimden bir parça bırakmak istiyor muyum diye düşünüyorum. Hayır istemiyorum. Evet bebek düşüncesi anne olma düşüncesi çok güzel (anneler günü de geldi yine o lanet gün) ama çok seveceğim en çok seveceğime bunu yapmak istemiyorum. Bile bile bu dünyaya kendi isteğimle bir çocuk getiremem. Böyle düşünürsen belki senin için de daha kolay olur.
Belki ilerde senin isteğinle doğmayan; zaten dünyaya gelmiş olan bi bebeğe güzel bir hayat verebilirsin.

Estağfurullah... ben hırs ve takıntı demedim. Size soru sordum hırs mı yaptınız acaba diye. Burdan bilebilmem imkansız çünkü. Gerçek bir soruydu yani ima değildi. Siz de dediniz ki ‘hayır değil’
O zaman değildir tabii ki.

bazen bende sizin gibi düşünüp kendimi teselli etmeye çalışıyorum

Biz de 3 ay eşimle korunmadıktan sonra (o süreçte de hamile kalmadım) aslında çocuk istemediğimize ve bizim yaşam şeklimize uymayacağına karar verdik ve korunmaya devam ediyoruz. 38 yaşındayım bu arada.
Biz de bilerek ve isteyerek çocuk sahibi olmayanlardanız

Oncelikle inşallah tez zamanda olur allah verir benim yazamadiklarimi sen yazip dile dokmuşsum ama sen bnden daha sanlisin cunku senim yaninda kocan sevdiklerin var calisiyorsun tatile gidiyorsun ama benim kimsem yok dört duvar arasinda kafayi yicem kaynanam her ay sorar varmi bisry diye onca kizmama soylenmeme ragmen yine ayni allah biliyor ya ne zaman kafamdan atmaya kalksam biri yuzume vuruyor cocuksuzlugumu allah yardimcimiz olsun inşallah tez zamanda versin rabbim ve arkadaslar bi kadinin tek istedigi sey anne olmaktir o cocugu icinde hissetmektir onunla tekrar dogmaktir tekrar yeşermektir hayata tutunma sebebindir lutfen anne olanlar cocuklarinizin kiymetini bilin cunku o cocugu isteyen binlerce anne adayi var rabbim inşallah versin kardesim rabbimin hazinesinde vardir bizide gorecektir

Eşiniz çok iyi bir insan
Biraz ara verseniz tedavi, ilaç, hastane işine? Vücudunuz dinlensin, belki kendiliğinden olur?
Yaşınız geç, geçkin değil bence
Hayırlısıyla olur inşallah

Işyerinde bir arkadasim var.yıllardir bebek hasretiyle yanıyorlardı.10 kez tüp bebek denemesi ve başarisız son.eşi 40 yasını gecmis bir kadın olarak arkadasim oan bu abi durumu kabullenip hayirlisı buymuş diyordu boynunu bükerek.ben onu rüyamda gördüm böyle dertleştiğimiz sıralar.bana yemekhanede "oldu oldu sonunda "diye yürüyordu rüyamda ve ikimiz de ağlıyorduk.ve tekrar bu kez Bulent Traş ile tedaviye başladılar.bikmadan yilmadan yalvardım Allaha,dualar ettim.ve müjdeli haberi aldım .sabahin köründe ilk beni aradılar.cok korkuyorlardı defalarca başarisız oldukları icin,ama oldu sonunda.ümidini yitirme ne olur.

Ay gözlerim doldu yaa... Bana da dua edin

Kızlar sizi gördüğüme sevindim. Uzatmalı bi biz kaldık sanırım :) amayaa gibigibiyim

Allah’ın verdiği de vermediği de imtihan, çok şükür halimize. Kaç tedavi oldum artık sayamıyorum yazmayı da bıraktım. Olacağı varsa olur olmazsa olmaz. Hayat devam ediyor. Aynı duyguları yaşıyoruz an geliyor ağlıyor neden diye kendimizi yıpratıyoruz insanız doğal bunlar ama hayatı zehir etmenin de bi anlamı yok. Beterin beteri var gerçekten çok şükür halimize.

Aidin Salih kitabında tüp bebek hakkında farklı şeyler yazmış, bi yanım devam pes etmek yok derken diğer yanım ya doğruysa haklıysa boşver artık bu işi diyor.

Kendine dön canım bence, kendini gerçekleştirebileceğin alanları keşfet, hayat senin hayatın ve inan bu güzel günler geri gelmeyecek. Ben 0.03 amh değerimi öğrendiğim 2015 mayısından beri hayatımın her alanını dondurmuştum. İşi, evimi, sağlığımı, okulumu, tatilimi her şeyi ikinci plana atmıştım.

Her ay yumurta var mı, değerler tedaviye uygun mu, tedavi başlayınca kaç cm büyüdü, dolu mu boş mu, doluysa döllenecek mi, döllenince kaliteli olacak mı, transfer olur tutacak mı, tutsa devam edecek mi..... Sonu yok bu delilik resmen.

Ne kadar saçmalamışım ve 3 yılım bunlarla boşa gitmiş diyorum şimdi. Belki de hayata eskisi gibi devam etmek, işleri akışına bırakmak, rahatlamak eksik yaptığımız en önemli şeydir?

Zaten 15 yaşımda falandım normal yolla çocuk sahibi olmayacağımı öğrendiğimde ama beni çok bozmadı zaten evlilik vs gibi şeyler bana göre olmadığından çocuğu da dert etmedim durumunuza gelince hiçbişey belli olmaz bişeyi ne kadar çok istersende o kadar olmaz o yüzden stres yapmayın devam etmek isterseniz edin ama olursa olur olmazsa olmaz kader rahatlığında olun baktınız çok olmuyor evlatlık düşünebilirsiniz sizin gibi insanlar genel olarak anne baba olmayı en çok hakkedenler oluyor emin olun :)

Icini sogutmak normal yasamaya devam etmek cok zor biliyorum bende yasadim bu durumu..ve hic bir sekilde alisamamistim anne olamama fikrine..iki gun iyiysem 3.gun depresyon modundaydim seni coook iyi anliyorum..Rabbim kucagini tez vakitte doldursun Insallah..benim halaminda bebegi olmuyordu ve esi hic bir sekilde evlat edinmek istemiyordu ama halam 45yasindan sonra esini dinlemedi ve gitti bir kiz cocugu evlat edindi 1 yaslarinda.sonra evlatlik istemeyen kesinlikle karsi olan o adam kizi icin delirirdi.ne yapacagini ona neler alacagini sasirirsi..ama 45 yasindan sonra aldiklari icin daha once almadiklari icin o kadar pisman oldular ki.sen bence en az 1 sene tedavi falan uygulama vucudun dinlensin toparlan sonra tekrar baslarsin tedavine yada Rabbin unmadigin anda verir bebisi size uzme kendini..ve kesinlikle duayi birakma dua her kapiyi acar unutma

Cocuksuz hayatin da bir cok guzelligi var bence. Her sey cocuk ekseninde donmuyor, bunu hayatinizin merkezi olmaktan cikartirsaniz eminim mutlu olursunuz.

Şu mübarek günde inşallah Allah sana mucize verir. Sapasağlam, hayırlı bir evlat doğurursun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…