Anket Anne/kv torunlarinin bakimina destek olmali mi?

anne/kv sagliklilar ve calismiyorlarsa torunlarina bakmalilar mi?

• İhtiyaclarimiz dahilinde destek olmalarini beklemek hakkimiz.

OY: 207 46,7%
  • Ne münasebet herkes kendi basinin caresine baksin.

OY: 196 44,2%
  • Kararsizim 🤔

OY: 40 9,0%

• Ankete Katılan
    443
İki küçücük k çoçuğu olan ve iliklerine kadar zorlanan bir anne olarak ben kendim annem be kayınvalidem den onları köle yapmıyvak ama bana nefes aldıracak yardımları üsterdi ikiside uzak sayılmaz ama uzaktalar ve kendi hayatlarını yaşıyorlar bi işim dişse bıraksam bakarlar annem bi tık fazla bakar gönnüllüdür.Anneme bakıyorum gelini benim çoçuklara baktığını idda ediyor bende kayınvalidemin kozının evladına daha çok bakıyor şuna kaannat verdim en iyisi kimseden bi şey beklememk kafam rahat beklentiler yoruyor 🤦🏻‍♀️Birde onlarında hayatı var bizi büyütrken çekmişler kayınvalideleride varmış isterşerse yardım edeler diyorum 😉

Güzel planlamışsınız da yaşarken görüceksiniz hayat bizim planladığımız gibi gitmiyor her zaman. Benim ihtiyacım olduğunda gezerim tozarım ne haddine diyen insan kim olursa olsun komşu teyze kadar değeri olmaz benim için. Siz insanlar zor zamanınızda sırt çevirdiğinde de onları sevgiyle kucaklamaya devam edin.
Neden bu kadar ona ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz ki? Bakıcı tutuyorsunuz zaten anladığım kadarıyla. Zor zamanda sırt çevirmek ile neyi kast ediyorsunuz? Merak ettim de.

Güzel planlamışsınız da yaşarken görüceksiniz hayat bizim planladığımız gibi gitmiyor her zaman. Benim ihtiyacım olduğunda gezerim tozarım ne haddine diyen insan kim olursa olsun komşu teyze kadar değeri olmaz benim için. Siz insanlar zor zamanınızda sırt çevirdiğinde de onları sevgiyle kucaklamaya devam edin.
İşte bu yuzden çocuk istediğimde hazır olmam imkanlarımı şartlarımı buna göre ayarlayacağım ki çalışan biri olarak bakıcı olucak. Anne baba olarak biz bunlarla mükellefiz başkaları değil. Ki haddı olmayan işlere laf edende benim için değersiz olur yapcak bir şey yok. Sevgiylede kucaklarım benim çocuğuma bakmadı diye benim üstümde ki emeklerini silmek akıldışılık olur herkesin görüşü farklı ama zorlanıyorsam da 2. 3. çocuğuda yapmam bakamadığım çocuğu neden yapayım orda burda mekik mi dokusun ki bu çocuklar içinde sağlıklı ve uygun değil

Herkese merhaba. Bu anket konusu benim icin önemli hanimlar. Yalniz lütfen sadece anneler oylasin zira bekara kari boşanak kolay derler. Diger genc avrupai arkadaslarimizin yorumlarini zaten biliyorum"ona güvenerek mi yaptiniz? Sizi büyütmüs cocugunuzu da mi büyütecek? Mecbur degil vs vs" Ama calisan anneler, ikiz, ücüz anneleri bilir destek gerekiyor, bakicilara güvenilmiyor, bakici kolay bulunmuyor. Zaten annelerimiz de bizi böyle büyütmüs zamaninda. Hep yakin oturulmus, hatta belki birlikte ve bizlerin bakiminda da anneanne babaanne emegi büyük. Ama simdi mecbur degil laflari havalarda ucusuyor. Ben de tam triplere girecekken ya acaba gercekten mecbur degiller mi 🤨🙄 oluyorum ama cok daraldim artik yaa.
Burada konu açıyorsanız, isteyen yorum yapar. Laf sokarak konu açamazsınız. Bekar insanlar yorum yapmasın deme gibi bir hakkınız yok. Evet doğuruyorsanız kendiniz bakmak zorundasınız. Annem 4 çocuk büyüttü tek başına, bir gün bile "annem bakmalıydı" demedi. Bir gün şayet çocuk doğurursam da asla anneme baktırmam. Sürekli annem çocuğuma bakmıyor konuları açılıyor. "Çocuğumu büyüttüm, evlendirdim artık rahat rahat dinlenirim" diye düşünmeye kalmıyor, bir de torun bakılması bekleniyor annelerden. Azıcık insaflı olun.

Benimkilerin ikisiyle de aynı şehirde yaşıyorum işim olmadan çok badir bırakmışımdır, zaten gençliklerindr yaşamışlar uğraşmışlar çalışmışlar ki bizim zamanımız gibi değilmiş bulaşık makinası çamaşır makinası süpürge falan filan tabi her dönemin zorluğu ayrı ama şimdi tam rahat etme dönemleriyken al çocuğumu büyüt demek bana vicdanlı gelmiyor. Siz çalışıyorsanız bakıcıya bırakmak yerine anneye baksın derseniz bakıcıya vereceğim parayı vermek isterim almazsa da alışveriş yaparım ihtiyaçlarını alırım dışarı çıkarırım falan çok zor durumdaysanız çalışmıyorsanız arada yardım isteyebilirsiniz ama sürekli değil tani müsait oldukları zmaanlarda yani öncelik kendi hayatları

Burada konu açıyorsanız, isteyen yorum yapar. Laf sokarak konu açamazsınız. Bekar insanlar yorum yapmasın deme gibi bir hakkınız yok. Evet doğuruyorsanız kendiniz bakmak zorundasınız. Annem 4 çocuk büyüttü tek başına, bir gün bile "annem bakmalıydı" demedi. Bir gün şayet çocuk doğurursam da asla anneme baktırmam. Sürekli annem çocuğuma bakmıyor konuları açılıyor. "Çocuğumu büyüttüm, evlendirdim artık rahat rahat dinlenirim" diye düşünmeye kalmıyor, bir de torun bakılması bekleniyor annelerden. Azıcık insaflı olun.
Hakikaten ben de hiç eskilerimizin annem kayınvalidem çocuğuma bakmadı dediğini bilmem. Yeni nesil anne kafası bu sanırım, umarım bizim çocuklarımızın zamanına biter.

Neden bu kadar ona ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz ki? Bakıcı tutuyorsunuz zaten anladığım kadarıyla. Zor zamanda sırt çevirmek ile neyi kast ediyorsunuz? Merak ettim de.
Alıntıladığım üye eski mesajlarımı bularak kvden "nefret ettiğimi" iddia etti. Ben de neden onunla aramın açıldığını yazdım. Bazı sebeplerden 1 hafta içinde işe başlamak zorunda kaldım. Bakıcı bulamadım. Sadece 1-2 ay annemle dönüşümlü idare etmesini istemiştik. Günüm var, akraba buluşması var vs vs sebeplerle hep zor durumda bıraktı bizi. İşe yeni başladığım için izin de alamadım.

Hakikaten ben de hiç eskilerimizin annem kayınvalidem çocuğuma bakmadı dediğini bilmem. Yeni nesil anne kafası bu sanırım, umarım bizim çocuklarımızın zamanına biter.
Umarım. Bir de önceden hayat daha zordu. Evlere bakıcı gelecek falan neredeyse imkansızdı. Çok çocuklu ailelerdik. Çocukların arasında da öyle çok yaş farkı olmazdı. Annem hepimizi doyurur, okula götürür, öğle arası eve getirir sonra bir daha götürürdü. Yine pazar günleri sırayla bizi yıkardı, her gün odun sobasını yakardı hem de günde en az 3 kez uğraşırdı sönmesin diye. Bulaşık makinesi falan da yoktu ben küçükken. Elleriyle yıkardı hepimizi uyuttuktan sonra. Şimdikilerde sıcak su, kalorifer, bulaşık makinesi üstelik bakıcı imkanı da var bir de hala annem bakmıyor diyorlar ya okudukça çıldırıyorum.

İşte bu yuzden çocuk istediğimde hazır olmam imkanlarımı şartlarımı buna göre ayarlayacağım ki çalışan biri olarak bakıcı olucak. Anne baba olarak biz bunlarla mükellefiz başkaları değil. Ki haddı olmayan işlere laf edende benim için değersiz olur yapcak bir şey yok. Sevgiylede kucaklarım benim çocuğuma bakmadı diye benim üstümde ki emeklerini silmek akıldışılık olur herkesin görüşü farklı ama zorlanıyorsam da 2. 3. çocuğuda yapmam bakamadığım çocuğu neden yapayım orda burda mekik mi dokusun ki bu çocuklar içinde sağlıklı ve uygun değil
Bu mesajınızı çıktı alıp saklayın. İlerde okursunuz.

Ona neymis ayol ? Ya ben bi burda duydum valla erkeklerin bakici isine karistigini , cidden soruyorum kuzum ona neymis?
Bakalim sen annesiyle anladabilecek misin cocuk konusunda?

Burada bakıcı sorunlarını okudukça ben de hak vermeye başladım açıkçası. Güvenilir işini iyi yapan bize uyacak insanı bulmak zor. En fazla cesaret edebileceğim şey benimkinin annesi evde bakıcının başında durursa olabilir. Bizim part time dönüşümlü çalışma imkanımız da var. Çocuk hiç yalnız kalmayacak şekilde. Belki öyle de yapabiliriz ileride. Bunlar için erken bizde 😊. Artık ciddileşme olduğu için her durumla ilgili görüşlerimizi soruyoruz işte birbirimize 😄 çünkü uyumlu olmak ortak kararlar almak önemli bizim için.

Annesiyle tanışmadım henüz, ama anime izleyip manga okuyor :KK53: azıcık bir iyi geçinebileceğimize dair hissim var. Erkek arkadaşımla ikisinin arası aynı annemin hastalanmadan önce benimle olan ilişkisi gibi. Erkek arkadaşımın hayatını çok kurcalayan bir kadın değil. Aksine aileden laf söyleyenlere karşı onun düşüncelerini savunuyor. Biz asla düğün istemiyoruz mesela, babası altın gelir düğün yapalım demiş. Anne bizim seçimlerimize saygı duymasını söylemiş babaya. Falan filan işte. Adım attıktan sonraki süreçle ilgili konu açarım herhalde. Bu kadar önceden konuşuyoruz, konuştuklarımızla gerçekler ne kadar örtüştü onu yazarım. Ama umarım açtığım konular Bdv’de değil de başka bölümlerde olur :KK70:

Gönüllülük esası öncelikli olarak bakabilirler tabiki. Herkesin yaşadıkları, beklentileri farklı, kimisi torun sevgisiyle doyar, kimi başka şeylerle...Bakmak zorunda gibi keskin ifadeleri doğru bulmuyorum bu yüzden.
Bakmak istemeyen biri büyük anne olsa ne yazarki...

bu arada yorumları okudum da en küçük çocuğum 20 yaşında olduğunda 55 olacağım. en büyük 30 yaşında olacak Allah ömür verirse. 55 yaşında sağlığım yerinde olursa sizin deyiminizle fink fink gezmek isterim tabi. hayatımın yaklasik 30 senesini --tabiki cani gönülden isteyerek-- çocuklarıma adadiktan sonra gezmek benim de hakkım değil mi? gelinim damadım ya da çocukların bu konuda beni yargılayacak olurlarsa da kirilirdim doğrusu. ya da ne kirilacagim amaaan çok da umrumda, herkes baksın çocuğuna. insallah imkanim olur da gezerimmm. simdi daha da kesinlikle böyle düşünüyorum.
Umarım o yaşlara geldiğinizde sağlıklı olur ve dünyayı gezersiniz çünkü hakkınızHoppa

Ben 2-3 çocuk büyütmedim tek bir çocuğum var, umarım anne sayılıyorumdur :))) tek çocuk çünkü ben daha fazlasını kafası kaldıran sabırlı biri değilim, Allah herkesin evladına sağlıklı ömürler versin, benimkine de inşaallah:dua:
25 yaşına getirdim, bu yaşına kadar ne iş yaptırdım ne de çarşı pazar gönderip 1 poşet bile taşıtmışlığım yok, kendi içinden gelirse iş yapar gelmezse niye yapmıyorsun diyen olmaz, babasıyla ben henüz sağlıklıyız, her işimizi kendimiz yapabiliyoruz, ondan tek beklentimiz kendi ayakları üzerinde durması, iyi bir hayat kurması, biz göçüp gittikten sonra kendi kendine yetebilmesi.

Ben karşılık beklemeden büyüttüm onun için yaptıklarım helali hoş olsun, yaşlanınca bana bakması gibi bir beklentim de olmadı, ihtiyarlamak nasip olur da yalnız kalır işlerimi kendim yapamaz hale gelirsem huzur evine gideceğim, eşim de benim gibi düşünüyor, hayatım boyunca kimseye yük olmadım, evladım canımın içi, ileride çocukları olursa onlarda canımın canı olur, severim öper koklarım ihtiyaç halinde bakarım da ama daha fazlasını beklemesinler benden, 7/24 anneannelik yapmıyorum diye de kızımın gönül koyacağını sanmıyorum.

Herkes evini eşini çocuklarını bilsin mutlu olsun, yaşlılıkta bizde huzuru bulalım isterim.

Ölçülü olduğu sürece elbette destek olunmalı ama bunu abartanlar da var misal benim abim ve eşi çoçuklar 3-6 yaşındalar işlerimiz yoğun diye ramazanlık başında bıraktılar evler yakın bu arada Eylül başı aldılar çoçukları bir şey dediğinde mecbur bakacaklar diyip çıkıyorlar annemde bir şey diyemiyor alınırlar diye mahvoldu kadın

Ölçülü olduğu sürece elbette destek olunmalı ama bunu abartanlar da var misal benim abim ve eşi çoçuklar 3-6 yaşındalar işlerimiz yoğun diye ramazanlık başında bıraktılar evler yakın bu arada Eylül başı aldılar çoçukları bir şey dediğinde mecbur bakacaklar diyip çıkıyorlar annemde bir şey diyemiyor alınırlar diye mahvoldu kadın
Yuhh ama ya cıdden yuhh bu bıldığın doğurup doğurup bırılerının başına atmak 🤦‍♀️ Çocukla annenize çok üzüldüm böyleleride anne baba oluyor ya pesss. Annenizin biraz sesi çıksın kendı için değil sadece çocuk içinde sağlıksız

Benim iki cocugum var. Acil durumlar haric cocuklarimi nadir baskalarina baktiririm kimseye yük olmayayim diye. Ne annem nede kayinvalidem genc degil. Fazla zorlamamak lazim. Sükür simdiye kadar kücük olduklari zaman ele teslim etmek zorunda kalmadim. Cogu yere yanimda götürdüm. Ama bazen insan cok bunalsa yanina gidebilecegi veya gelebileceginin olmasi insana cok yardimci oluyor. Bencede bakmak zorunda degil kimse ama yanimizda hissetmek de güzel . Cocuklarim da aile büyüklerini cok seviyor. Baglari kuvetli. Allah basimizdan eksik etmesin

Ben "ne münasebet herkes başının çaresine baksın "i işaretledim ama o üslupta söylemiyorum :KK66: Bakıcı tuttuğun zaman senin istediğin şekilde yetiştirecek senin istediğini yedirip oyun oynatacak ama annelerin böyle olacağını düşünmüyorum. Bazen çocuğu alıp misafirliğe gider veya misafiri gelir. Bakıcı da bu sorunlar olmaz. Aklına yatmazsa başkasını bulursun. Ilk kızımı bakıcıyla büyüttük şimdi oğlum var onun için de bakıcı buldum ailelere söylemedim.

Çünkü eskiden kadınlar bu kadar iş hayatında yoktu. Çalışan kadın çok azdı.

Anne babanin isi oldugunda seve seve bakacaklarini dusunuyorum. Torun sevgisi baska. Ben uzaktayim malesef birakamiyorum

X