Anket Anne/kv torunlarinin bakimina destek olmali mi?

anne/kv sagliklilar ve calismiyorlarsa torunlarina bakmalilar mi?

• İhtiyaclarimiz dahilinde destek olmalarini beklemek hakkimiz.

OY: 207 46,7%
  • Ne münasebet herkes kendi basinin caresine baksin.

OY: 196 44,2%
  • Kararsizim 🤔

OY: 40 9,0%

• Ankete Katılan
    443
Yakında bir camiden ezan sesi yüksek sesle geldiği zaman korkuyor havai fişek patlıyor birden çok korkuyor dışarıda motosiklet geçse hızlıca korkuyor çok üzülüyorum ayrıca duş yapmaktan başından aşağı su dökülmesinden de duşa zorla giriyoruz ama havuzda babasıyla çok seviyor suyu anlamadım ne yapmam gerekiyor anne olarak geçer inşallah diye teselli ediyorum 😔
Benim oğlumda çok korkardı bacaklarıma yapışırdı korkudan, oda suyu çok severdi ama başından aşağı su dökülmesinden çok korkardı ağlardı... zamanla geçti ama çok şükür, doktorunuza ister bir danışın yine ama Edindiğim tecrübeye dayanarak korkulacak birşey yok, büyüdükce akılları erdikce düzeliyor.

Mune abla birde istersen 45 yaşında ol zaten belli bir yaştan sonra kafa kaldırmıyor işte ama fink fink gezmeye gelince geziyor toruna gelince bakmıyor. Bu cümle bana cidden itici geliyor mezara girince mi insan rahat edecek gezmekle çocuk bakmak aynı şey değil. Hem de gezerim tabi yanı buna evladım bıle olsa lafını yapmak haddı olamaz gezıp tozucam yanı artık rahata erıyorsun. Bir acılıyet olur işte karı koca başbaşa arada kalmak ister tabi bakılır. Ama onun dışında bence yük olur ben böyle düşünüyorum hemde sırf bakılmıyor diye gıcıklığına fotoğraf atmıyorum göstermiyorum demekte ayrı bir saçma geliyor. Büyükler bakmak için değil artık torun sevme yaşındalar ki torunlar aıle yanında o aılenın dınamığıne kurallarına göre yetişirken anneane dede babaanne yanına gidince şımartılır torun çünkü onların yanında şımarmak isterler. Benım eniştem çocuklarına o kadar despottu ki sevgisini belli etmezdi eski insanlardan yaşıda büyük ama şuan torunuyla evcilik oynuyor o adam torununun yanında bambaşka ama bakmak ayrı bir olay ya🤷🏼‍♀️
Aynen, insanlar çocukları küçükken zaten ona endeksli yaşıyor, büyüttükten sonra da kendi hayatlarına bakmak istiyorlar ki haklılar, bunun evladını veya torununu sevmeyle ilgisi yok, sevmek çoook başka bir şey kim torununu sevmez ki lakin bakmak gerçekten çok yorucu, üstelik bin kat da sorumluluk isteyen bir şey, kızınızın çocuğuna baksanız hasta olsa belki damadınız içinden annem olsa hasta etmezdi diyecek, oğlunuzun çocuğuna baksanız gelininiz çocuğumun huyu değişti diyecek, yani ne yaparsanız yapın hem memnun edemeyeceksiniz hem de o yaştan sonra keklik gibi sekip torun peşinde koşacaksınız.

Sağlıklı da olsanız 20 yaşındaki gücününüzle 40-50 yaşından sonraki gücünüz aynı olmuyor, ki çocuk bu hem çok atik olmanız hem de her an gözünüzü üzerinden ayırmamanız lazım.

Acil durumlar, özel günler müstesna, evladınızın doğum günüdür, evlilik yıldönümüdür veya hastalık durumu vardır, o zaman alır bakarsınız ama dediğim gibi imkanlar elveriyorsa maaşlı yardımcı bulmaları en makulü.

Burada da komşum var, kadın yıllardır oğlunun çocuğuna bakmış, başka şehirde yaşıyorlardı, gelini izne çıkmadan buradaki evlerine gelemiyorlardı ki burada çok mutlular bahçeyle uğraşıyorlar, komşularıyla vakit geçiriyorlar, bu sene pandemiden dolayı gelini evden çalışmaya başlayınca daha ilkbahar gelmeden buraya kaçtılar, e artık kafa dinlemek istiyorlar.

Bakamayacağı çocuğu neden yapar ki insan 6 yıllık evliyim hatta hiç çocuğum olmaması ihtimali var pko dan dolayı ama yine de hazır değilim korunuyorum ne zaman ki kendimi hazır hissederim o zaman yaparım iyi valla doğur doğur sonra bşkası baksın bende sürekli başkalarının çocuklarıyla uğraşmaktan çocuktan soğudum artık bakabilen yapar bakamayan yapmamalı doğurmak zorunluluk gibi hep yapıp hem başkasına yıkmak gerçekten büyük bencillik benim büyütüp terbiye vermediğim çocuğu sırf üremek için yapmak çocuğa da haksızlık

Zannediyorum ki konu sahibinin ikizleri var ve zorlanıyor lakin anne babalar evlatlarının çocuklarına bakmak zorunda değiller.Ben de ikiz büyüttüm ve gerçekten çok zor bebeklikleri vardı.Allah için kayınvalidem ve görümcem bana çok fazla yardım ettiler.Ancak yardım etmek zorunda değillerdi.Şimdi tekrar hamileyim ve şuan maddi durumum nispeten ikizlere göre daha iyi oldugu için bir yardımcı tutacağım.Çünkü Ne annemin Ne kayinvalidemin yanıma gelip çocuk bakmasını istemiyorum çünkü yorgunlar.O kadar çocuk büyütmüşler.Zamanin yorgunluğu var üzerlerinde.Gercekten bebek onları çok yoruyor.Yine gelip bebegi sevmek istiyorlarsa gelirler aksi halde bu büyük sorumluluk altında kimsenin ezilmesini istemiyorum.

Çocuksuz bekarım, mecbur değiller ama yardımcı olsalar da fena olmaz. Ara sıra, bir nefes almak istediğimizde yardımcı olmaları iyi olur. Düzenli olarak bakmak, torun büyütmek isteyen de varsa, bakmak isteyeni geri çevirme lüksüne sahip değiliz.

Kendi annem rahatsız, şu an zihinsel engeli var. Ondan öyle bir beklentim olamayacağı için kendim işten çıkıp bakamayacaksam mecbur bakıcı tutarım diye düşünüyordum. 5 yıldır birlikte olduğum, evlilik düşündüğüm sevgilim bakıcı istemiyor hiçbir şekilde. Annesi hevesliymiş baya, yaşı da oldukça genç. Biz evlenip çocuk yapana kadar hevesi geçmezse bakar artık 🤷🏼‍♀️

Bakamayacağı çocuğu neden yapar ki insan 6 yıllık evliyim hatta hiç çocuğum olmaması ihtimali var pko dan dolayı ama yine de hazır değilim korunuyorum ne zaman ki kendimi hazır hissederim o zaman yaparım iyi valla doğur doğur sonra bşkası baksın bende sürekli başkalarının çocuklarıyla uğraşmaktan çocuktan soğudum artık bakabilen yapar bakamayan yapmamalı doğurmak zorunluluk gibi hep yapıp hem başkasına yıkmak gerçekten büyük bencillik benim büyütüp terbiye vermediğim çocuğu sırf üremek için yapmak çocuğa da haksızlık
Çocuğunuz olunca bu yorumunuzu unutmazsınız inşallah. Gecelerdir uyumuyorum biri olsa bir saat baksa da yatsam biraz demeyin o zaman, ya da restoranda yemeyi unuttum, bıyıklı sakallı oldum diye kaçmayın aynalardan...

Çocuğunuz olunca bu yorumunuzu unutmazsınız inşallah. Gecelerdir uyumuyorum biri olsa bir saat baksa da yatsam biraz demeyin o zaman, ya da restoranda yemeyi unuttum, bıyıklı sakallı oldum diye kaçmayın aynalardan...
Bunları diyeceğime emin olduğum için yapmıyorum zaten...

Ever kesinlikle mecbur değiller bunun farkında olunmalı ama bostan korkuluğu gibi olacaklarsa da bu defa torunları için günde 50 video 10 görüntülü görüşme de beklemesinler
+1+1
Avrupalila torunlarina bakmiyor dogru
Cocuklari 18 yasimi doldurmu evden gitmelerini istiyor dogru
AMA yaslininca elden ayaktan düsünce couklarina bana bakmaya mecbursunuz demiyor ya huzur evine kaydini yaptiriyor yada bir sekilde baslarinin caresine bakiyorlar
Ha bide simdi birileri diyicek size bakmis buyutmus anne baba cocuklarinq 18 yasina bakmakla yükümlüdür dunyaya getirirken onlara sormadi okutmakta buna dahil

+1+1
Avrupalila torunlarina bakmiyor dogru
Cocuklari 18 yasimi doldurmu evden gitmelerini istiyor dogru
AMA yaslininca elden ayaktan düsünce couklarina bana bakmaya mecbursunuz demiyor ya huzur evine kaydini yaptiriyor yada bir sekilde baslarinin caresine bakiyorlar
Ha bide simdi birileri diyicek size bakmis buyutmus anne baba cocuklarinq 18 yasina bakmakla yükümlüdür dunyaya getirirken onlara sormadi okutmakta buna dahil
Pardon bir şey sorucam tabi herkesin yorumu farklıda sizin söyledikleriniz ile torun bakmak arasında bağlantı kuramadım. Anneanne babaanne torunlarının ebeveyni mi ki bakmalı ? Evet bakmakla yükümlü evlat anne babasına onlar zaten kendi çocuklarını büyütüp ayaklarını uzatıp veya gezip hayatlarını yaşamalılar. Yaşlanınca bir de yine mi çocuk yükü çekmek zorundalar. Zaten çoğu kişi zor durumda vs gelip yardımcı oluyor ama kalkıp haftanın 5 gunu sabah akşam bakmak zorunda değil bakıcı tutulmalı

2 aile büyüğüde hayatta olmasına rağmen tek çocuğumla mağduriyetin dibini yaşadım. Birisi mecburiyetten diğeri keyfini bozmak istemediğinden yardımcı olamadılar.
İşi bırakmıştım o konuda sıkıntı yoktu ama sadece yarım saat uyuyabilmek için ağlayarak dua ettiğim zamanlarıda not ettim bir yere. Şimdi sorsalar 3 bebek mi1 tane kolik bebek mi diye hiç düşünmeden 3 bebek derim. Yeter ki kolik olmasın.

Ben annemden beklerim, cunku o kendisi bunun icin gonullu oldugunu her firsatta soyler. Ama kayinvalidemden kesinlikle beklemem. Lafini bile yapmam. Istemem de zaten.

Herkese merhaba. Bu anket konusu benim icin önemli hanimlar. Yalniz lütfen sadece anneler oylasin zira bekara kari boşanak kolay derler. Diger genc avrupai arkadaslarimizin yorumlarini zaten biliyorum"ona güvenerek mi yaptiniz? Sizi büyütmüs cocugunuzu da mi büyütecek? Mecbur degil vs vs" Ama calisan anneler, ikiz, ücüz anneleri bilir destek gerekiyor, bakicilara güvenilmiyor, bakici kolay bulunmuyor. Zaten annelerimiz de bizi böyle büyütmüs zamaninda. Hep yakin oturulmus, hatta belki birlikte ve bizlerin bakiminda da anneanne babaanne emegi büyük. Ama simdi mecbur degil laflari havalarda ucusuyor. Ben de tam triplere girecekken ya acaba gercekten mecbur degiller mi 🤨🙄 oluyorum ama cok daraldim artik yaa.

istedigin kadar daral..
kv evinde 1 ay kalsa mecbur muyum ben birazda diğerleri baksin dersin.
annen evinde 1 ay kalsa eşin hic ozelimiz kalmadi annenin baska çocuğu yok mu diye geveler.
kv ve annelerde çocuklarımıza bakmak degil sevmek ister..mecburi gorevi gibi lanse etmek ne münasebet?
bakmak isteseler dahi Allah razı olsun deyip onlarin ihtiyaclarini karsilamalisiniz..
Annem 6 çocuğu tek başına tek maas ile büyütmüş hiçte öyle anane babanne teyze hala eline düşmedik biz..
esas şimdikiler ben dışarıda calisayim nasilsa kv annem bakar diye cocuk yapıyor..
cocugun anne baba diye hitap ettigi kisiler dede kv anne..

Pardon bir şey sorucam tabi herkesin yorumu farklıda sizin söyledikleriniz ile torun bakmak arasında bağlantı kuramadım. Anneanne babaanne torunlarının ebeveyni mi ki bakmalı ? Evet bakmakla yükümlü evlat anne babasına onlar zaten kendi çocuklarını büyütüp ayaklarını uzatıp veya gezip hayatlarını yaşamalılar. Yaşlanınca bir de yine mi çocuk yükü çekmek zorundalar. Zaten çoğu kişi zor durumda vs gelip yardımcı oluyor ama kalkıp haftanın 5 gunu sabah akşam bakmak zorunda değil bakıcı tutulmalı
Saglik sorunlati varsa bu psikolojik de olabilir calisam annenin bakici tutacak durumu varsa buna bende katiliyorum bakmasin zaten ama arada yardimci olabilir anneanna yada babaanne arada bakici kontrol edebilir ne bileyim arada 1 2 saatlik bakabilir saglik sorunlari varsa tabiki bakma zorunda degil.

Daha çocukken çocuk bana baktırmak isteyen annelere sinir olurdum. karakterimde yok çocuk bakımı.
Çocuğum yokken düşünürdüm anneler yıllarca çocuğunu bakıyor büyütüyor birde torun bakıyor diye.
2 çcouğum oldu insan kendi evladına myle olmuyor canı gönülden bakıyor büyütüyor elhamdülillah...
Kendim büyüttüm
Ve hala aynı düşünüyorum anneler kayınvalideler torun bakmak zorunda değil:KK43:

Tabiki gönül ister baksınlar. Ama mecbur değiller. Bazen ben bile dayanamıyorum seslerine gürültüye yaşlı başlı insanlar nasıl dayansın? Ayrıca emanete bakmakta çok zor

Saglik sorunlati varsa bu psikolojik de olabilir calisam annenin bakici tutacak durumu varsa buna bende katiliyorum bakmasin zaten ama arada yardimci olabilir anneanna yada babaanne arada bakici kontrol edebilir ne bileyim arada 1 2 saatlik bakabilir saglik sorunlari varsa tabiki bakma zorunda degil.
Zaten bunu bende söylerim söyledimde hani karı koca baş başa kalmak ister ne biliyim kadın kuaföre gitmek ister tabi seve seve bakılır ama ben konu sahibinin eski yorumlarını gördüm kv bakmış ilk çocukta yardımcı olmuş ıkıncı çocuktan sonra istememiş diye konu sahibi gıcıklık kapmış yüzünü bile görmek istemiyor üstte bakıcı istemiyorum gelip baksınlar gıbı zorunluluk istiyor bu anlaşılıyor. Bakıcıda olsa başlarında olsun sürekli bekliyor. Hem sevmeyip nefret ettiği kadını işi düşünce mecbur bırakması ve bakmak istemedi dıye çocuğu göstermemesi bence absürt geliyor. Yurt ıcı dışı gezıyor dıye söyleniyor bu haddı değil bence bende istersem 45 olayım torunuma arada tabı gidip bakarım ama tüm yükü almam kalkıp bu yuzden gezıp tozmama vs söyleniyorsa kusura bakmasın haddı değil bu ebeveyn değilim sonuçta belli bir yaşta hayatımı yaşamak isterim. Torun severım ama yükünü alamam şey gıbı ölene kadar çocuk büyütüp ölünce rahata erermişim gibi oluyor

X