Anket Anne/kv torunlarinin bakimina destek olmali mi?

anne/kv sagliklilar ve calismiyorlarsa torunlarina bakmalilar mi?

• İhtiyaclarimiz dahilinde destek olmalarini beklemek hakkimiz.

OY: 207 46,7%
  • Ne münasebet herkes kendi basinin caresine baksin.

OY: 196 44,2%
  • Kararsizim 🤔

OY: 40 9,0%

• Ankete Katılan
    443
Mecbur değiller. 1 çocuklu çalışan,bakıcı tutacak durumu olmayıp anne/kayınvalideden destek alanı anlarım ama 2 /3 çocuk yapıpta baksınlar diyeni anlayamıyorum. Bakamayacağın çocuğu yapma derim yani net. Aile büyükleri arada tabi ki bakar işinizi halledersiniz vs amenna ama doğrurup doğurup tekrar tekrar o insanlara sorumluluk yüklemek hoş değil. Zaten yaşları itibariyle yeterli olamazlar,onlar açısından çok yorucu.

Çocuksuz bekarım, mecbur değiller ama yardımcı olsalar da fena olmaz. Ara sıra, bir nefes almak istediğimizde yardımcı olmaları iyi olur. Düzenli olarak bakmak, torun büyütmek isteyen de varsa, bakmak isteyeni geri çevirme lüksüne sahip değiliz.

Kendi annem rahatsız, şu an zihinsel engeli var. Ondan öyle bir beklentim olamayacağı için kendim işten çıkıp bakamayacaksam mecbur bakıcı tutarım diye düşünüyordum. 5 yıldır birlikte olduğum, evlilik düşündüğüm sevgilim bakıcı istemiyor hiçbir şekilde. Annesi hevesliymiş baya, yaşı da oldukça genç. Biz evlenip çocuk yapana kadar hevesi geçmezse bakar artık 🤷🏼‍♀️

Ona neymis ayol ? Ya ben bi burda duydum valla erkeklerin bakici isine karistigini , cidden soruyorum kuzum ona neymis?
Bakalim sen annesiyle anladabilecek misin cocuk konusunda?

Çocuğunuz olunca bu yorumunuzu unutmazsınız inşallah. Gecelerdir uyumuyorum biri olsa bir saat baksa da yatsam biraz demeyin o zaman, ya da restoranda yemeyi unuttum, bıyıklı sakallı oldum diye kaçmayın aynalardan...

Bence yanlış anlamışsınız kadın sürekli olarak başkasına atmaktan bahsetmiş. Bir kuzenim böyleydi kendi 2 saat süslenir, kahvaltı yapar 1.5 saat, sinema, tiyatro, avm gezer vs. Çocuk 1.5 yaşındayken ağlayınca anneanne, teyze diye ağlıyordu çünkü anneye karşı soğuktu. Altını annesi açsın, karnını annesi doyursun diye beklerdi. Arada bir yardım etmek tabii ki güzel bir şey anneye yoksa niye edilmesin ki. Sabah 8 akşam 6 gel bak, olmadı bakıcıyı kontrol et demek abartı geliyor bana.

Zaten bunu bende söylerim söyledimde hani karı koca baş başa kalmak ister ne biliyim kadın kuaföre gitmek ister tabi seve seve bakılır ama ben konu sahibinin eski yorumlarını gördüm kv bakmış ilk çocukta yardımcı olmuş ıkıncı çocuktan sonra istememiş diye konu sahibi gıcıklık kapmış yüzünü bile görmek istemiyor üstte bakıcı istemiyorum gelip baksınlar gıbı zorunluluk istiyor bu anlaşılıyor. Bakıcıda olsa başlarında olsun sürekli bekliyor. Hem sevmeyip nefret ettiği kadını işi düşünce mecbur bırakması ve bakmak istemedi dıye çocuğu göstermemesi bence absürt geliyor. Yurt ıcı dışı gezıyor dıye söyleniyor bu haddı değil bence bende istersem 45 olayım torunuma arada tabı gidip bakarım ama tüm yükü almam kalkıp bu yuzden gezıp tozmama vs söyleniyorsa kusura bakmasın haddı değil bu ebeveyn değilim sonuçta belli bir yaşta hayatımı yaşamak isterim. Torun severım ama yükünü alamam şey gıbı ölene kadar çocuk büyütüp ölünce rahata erermişim gibi oluyor

E oldu olacak çocuğu kv yapsın zaten ona da yorulma :) Bakmadı diye triplenmek nedir ya.. Şu zihniyette insana 5 dk bile yardım etmem. Kadın iyi sıyrılmış kullanılmak artık yapılan.

Evet 4uzler 4.5 yaşındalar ve 1.5 yasindan beri tekim .. o kadar zorluk cektim ki tek basima ama yine de gel demedim tek basima ustesinden gelmeye çalıştım.. zaten ilk zamanlar destek oldu ve ben aşırı minnet duyuyorum bu yüzden . Bakabiliyorsa calismak vs dışında herkes bakabilir ama çalışınca illaki insan guvenebilecegi birilerini istiyor kres yasina gelene kadar destek olabilir büyükler.
Peki siz calisiyor musunuz?

E oldu olacak çocuğu kv yapsın zaten ona da yorulma :) Bakmadı diye triplenmek nedir ya.. Şu zihniyette insana 5 dk bile yardım etmem. Kadın iyi sıyrılmış kullanılmak artık yapılan.
Mecbur gibi görülüyor sanki anne baba onlar da mecburlar ee bakamıyorsan niye 2. 3. yü yaparsın 😒

Bu arada konu sahibi siz kayınvalidenizi sevmiyordunuz, ondan rahatsız oluyordunuz diye hatırlıyorum buna rağmen çocuğunuza bakmasını talep etmek ve bakmadı diye triplenmek çelişkili değil mi? Hem sevmiyorsunuz hem gelsin 7-24 çocuk baksın istiyorsunuz?

Baksa bu sefer bakma şekline mana bulacaksınız. Ben şöyle yapsın istiyorum o böyle yapıyor diye konu açacaksınız. Gene beğendiremeyecek kendisini size üstelik siz de mutsuz olacaksınız. O yüzden hiç neden bakmadı diye kendinizi doldurmayın derim sizin durumunuzda bakmaması daha iyi.

Herkese merhaba. Bu anket konusu benim icin önemli hanimlar. Yalniz lütfen sadece anneler oylasin zira bekara kari boşanak kolay derler. Diger genc avrupai arkadaslarimizin yorumlarini zaten biliyorum"ona güvenerek mi yaptiniz? Sizi büyütmüs cocugunuzu da mi büyütecek? Mecbur degil vs vs" Ama calisan anneler, ikiz, ücüz anneleri bilir destek gerekiyor, bakicilara güvenilmiyor, bakici kolay bulunmuyor. Zaten annelerimiz de bizi böyle büyütmüs zamaninda. Hep yakin oturulmus, hatta belki birlikte ve bizlerin bakiminda da anneanne babaanne emegi büyük. Ama simdi mecbur degil laflari havalarda ucusuyor. Ben de tam triplere girecekken ya acaba gercekten mecbur degiller mi 🤨🙄 oluyorum ama cok daraldim artik yaa.
benimkilere kimse bakmadı. bakiciyla büyüdüler. bu arada 3. bebeğimi büyütuyorum. zor mu zor. ama kimseye de minnetim yok, hele bu minnak da yapayalnız kaldik pandemi yüzünden.

o sebepten bakmak zorunda değiller diye oyluyorum. torunlarım olduğunda emekli olursam da uzaktan tatlı tatlı sevmek istiyorum. çünkü bebek çocuk bakımı gerçekten çok zor. torunların çok sevilmesinin sebebi de zahmetsiz olması diye düşünüyorum. torunlarımın ikinci annesi olmak istemem doğrusu.

Benim oğlumda çok korkardı bacaklarıma yapışırdı korkudan, oda suyu çok severdi ama başından aşağı su dökülmesinden çok korkardı ağlardı... zamanla geçti ama çok şükür, doktorunuza ister bir danışın yine ama Edindiğim tecrübeye dayanarak korkulacak birşey yok, büyüdükce akılları erdikce düzeliyor.
İnşAllah bizim de öyle olur çünkü çok üzülüyorum teşekkür ederim cevabınız için sağlıkla büyüsün yavrularımız isteyen herkese de nasip etsin Allah

Bizimki de 3 yaşında yüksek sesten falan çok korkuyor çok üzülüyorum ne yapıcam bilmiyorum
Zamanla geçer diye umuyorum..banyoda kafasından su dökülmesinden de korktuğunu yazmışsınız, bikaç öy öncesine kadar benim kızımda da vardı o, şimdi hiç sorun kalmadı bizde o konuda. Umarım sizin de geçer en kısa sürede🙏

bu arada yorumları okudum da en küçük çocuğum 20 yaşında olduğunda 55 olacağım. en büyük 30 yaşında olacak Allah ömür verirse. 55 yaşında sağlığım yerinde olursa sizin deyiminizle fink fink gezmek isterim tabi. hayatımın yaklasik 30 senesini --tabiki cani gönülden isteyerek-- çocuklarıma adadiktan sonra gezmek benim de hakkım değil mi? gelinim damadım ya da çocukların bu konuda beni yargılayacak olurlarsa da kirilirdim doğrusu. ya da ne kirilacagim amaaan çok da umrumda, herkes baksın çocuğuna. insallah imkanim olur da gezerimmm. simdi daha da kesinlikle böyle düşünüyorum.

Ben de tam triplere girecekken ya acaba gercekten mecbur degiller mi

Neyse ki sizin çocuklarınız cok şanslı böyle düşündüğünüz için. onlar da 3 er çocuk yaptığında emekli olan anneleri toplam 9 toruna bakmaya mecbur olduğundan gözleri arkada kalmaz. Siz de 3 çocuğu doğurdum elbette ki onların dogurduklarina da bakmaya mecburum , aile olmak sonuçta bunu gerektirir dersiniz? Neyinize gezmek tozmak o yaştan sonra.

Zaten bunu bende söylerim söyledimde hani karı koca baş başa kalmak ister ne biliyim kadın kuaföre gitmek ister tabi seve seve bakılır ama ben konu sahibinin eski yorumlarını gördüm kv bakmış ilk çocukta yardımcı olmuş ıkıncı çocuktan sonra istememiş diye konu sahibi gıcıklık kapmış yüzünü bile görmek istemiyor üstte bakıcı istemiyorum gelip baksınlar gıbı zorunluluk istiyor bu anlaşılıyor. Bakıcıda olsa başlarında olsun sürekli bekliyor. Hem sevmeyip nefret ettiği kadını işi düşünce mecbur bırakması ve bakmak istemedi dıye çocuğu göstermemesi bence absürt geliyor. Yurt ıcı dışı gezıyor dıye söyleniyor bu haddı değil bence bende istersem 45 olayım torunuma arada tabı gidip bakarım ama tüm yükü almam kalkıp bu yuzden gezıp tozmama vs söyleniyorsa kusura bakmasın haddı değil bu ebeveyn değilim sonuçta belli bir yaşta hayatımı yaşamak isterim. Torun severım ama yükünü alamam şey gıbı ölene kadar çocuk büyütüp ölünce rahata erermişim gibi oluyor
Öncelikle sizi bağlamıyor lafımla siz ya da başka bir kadını kırdıysam içtenlikle özür diliyorum.
Yalnız kvden nefret ettiğimi ne zaman söyledim? Onunla aramızı açan, ondan uzaklaşmama sevep olan şeyler hep 7 kat yabancı gibi sorunlarımıza duyarsız kalması.
Ben ilk çocuğumu çok istedim, 3 yıl sonra hamile kalabildim. Ücretli ücretsiz izinlerim vardı ve nihayetinde tek çocuk bakmak kolay. Normal doğumdu hemen de toparlandım. Kimseye ihtiyacım yoktu. Bir talebim beklentim yoktu. Yine de geldi baktı 1 ay sağ olsun.
Yalnız asıl ihtiyacım olduğunda, fiziksel, ruhsal sorunlar yaşadığım ve aniden işe başlamak zorunda olduğum dönemdeki tavırları nedeniyle kızgınım. Anne, baba, kardeş, evlat, dost dediğiniz kara günde belli olur. Kara gününüzde size sırt çevirenleri sevgiyle kucaklıyor musunuz siz?

Ya cidden merak ettiğim bir konu var.55 60 yaslarında gezmeyip evde gelin/damatla yasayıp onların cocuguna bakmayı kabul ediyormusunuz gerçekten ? Şahsen ben 29 yasında kendi çocuklarımla delirmeye ramak kalmıs haldeyim 60 yasında hiç kendimi böyle düşünemiyorum.gezmek tozmak gec uyanmak istiyorum o yaslarda

Herkese merhaba. Bu anket konusu benim icin önemli hanimlar. Yalniz lütfen sadece anneler oylasin zira bekara kari boşanak kolay derler. Diger genc avrupai arkadaslarimizin yorumlarini zaten biliyorum"ona güvenerek mi yaptiniz? Sizi büyütmüs cocugunuzu da mi büyütecek? Mecbur degil vs vs" Ama calisan anneler, ikiz, ücüz anneleri bilir destek gerekiyor, bakicilara güvenilmiyor, bakici kolay bulunmuyor. Zaten annelerimiz de bizi böyle büyütmüs zamaninda. Hep yakin oturulmus, hatta belki birlikte ve bizlerin bakiminda da anneanne babaanne emegi büyük. Ama simdi mecbur degil laflari havalarda ucusuyor. Ben de tam triplere girecekken ya acaba gercekten mecbur degiller mi 🤨🙄 oluyorum ama cok daraldim artik yaa.
Evrimsel olarak çocuk yetistirmek tek başına yapılacak bir iş değil. Hatta sapiens kitabında homo sapiens biraz da bu gerekceyle sosyallesip yavrularını yardım alarak buyutebildigi boylece yiyecek bulmaya daha çok vakit ayırıp familyayı buyuttugu anlatılır.
O yüzden bence ailenin diğer üyeleri yardım etmeli. Etmiyorlarsa yaşlanınca kendileri de ilgi beklemeliler. Çünkü aile olmak zor günlerde ya da ihtiyaç halinde yardımlaşmayı gerektirir

Annem çalışan bir kadındı, bizi büyütürken anneannemden destek aldı. Ben de çalışan anne olacağım. Gönlüm ister tabi ki destek almayı ama onlar da istekli olursa. Çalışırken kimseye güvenerek yapmadık, ben bakamıyorum o nasıl baksın demek pek kolay olmuyor. Şu ortamda işi de bırakamazsınız, artık geçinmek de zor. Tabi en doğru seçenek bakıcı ama güvenilir, iyi bakıcı bulmak da kolay değil. Velhasıl her türlü zor, maddi kaygısı olmayan evladına evinde kendi bakabilen kadınlar çok şanslı.

Annelik babalık ömür boyu olan bir durum. Büyüttüm bitti olmuyor. Evladı dara düştüğünde tabiki de yardımcı olacak. Ki normal her anne baba yardımcı olur. Olmayanlara da Allah merhamet versin.

30 küsür yaşındayım ama kendimi bu kadar anne babaya ihtiyaç duyduğumu hatırlamıyorum.

Öncelikle sizi bağlamıyor lafımla siz ya da başka bir kadını kırdıysam içtenlikle özür diliyorum.
Yalnız kvden nefret ettiğimi ne zaman söyledim? Onunla aramızı açan, ondan uzaklaşmama sevep olan şeyler hep 7 kat yabancı gibi sorunlarımıza duyarsız kalması.
Ben ilk çocuğumu çok istedim, 3 yıl sonra hamile kalabildim. Ücretli ücretsiz izinlerim vardı ve nihayetinde tek çocuk bakmak kolay. Normal doğumdu hemen de toparlandım. Kimseye ihtiyacım yoktu. Bir talebim beklentim yoktu. Yine de geldi baktı 1 ay sağ olsun.
Yalnız asıl ihtiyacım olduğunda, fiziksel, ruhsal sorunlar yaşadığım ve aniden işe başlamak zorunda olduğum dönemdeki tavırları nedeniyle kızgınım. Anne, baba, kardeş, evlat, dost dediğiniz kara günde belli olur. Kara gününüzde size sırt çevirenleri sevgiyle kucaklıyor musunuz siz?
Ben size has değil zaten genel olarak düşüncelerimi söyledim ki bu tarz konularda da hep aynı şeyleri yazarım. Size has bır durum değil. Sizin eski yorumlarınızda yüzünü bile görmek istemiyorum vs bulunuyor. Tavırlarını bilemem ancak en üst yorumlarınızda bakmadığı için gıcık olduğunuzu göstermediğinizi resim bile atmadığınızı yazmışsınız. Sizin çocuğunuz ancak karşıda ki eşinizin annesi çocuğunuzun babaannesi var. Ebeveyn değil ki bu insanlar ki söylerim karı koca baş başa kalmak isterler ve ya gelinip anne ben saldım boyam geldi ve ya bakıma gidicem desın en önde ben derim kızım torunumla ben baş başa vakit geçireyim semde özel ihtiyaçlarını hallet kesin derim. Zira bende bakıma önem veririm anneme ve ya sağlığı yerındeyse kayınvalideme bir kaç saatliğine anne bakar mısın diye rica ederim. Ama gel bakıcının başında dur ve ya sen bak diyemem demem bakıcı bulurum. Sizin bakın geçen konunuz vardı yorum yapıcaktım evle ilgiliydi şimdi o yaşta çocukların peşinden koşturamazlar seslerini kaldıramazlar. Yerı geliyor ben bıle teyzemın çocukları eve gelince tuhaf oluyorum kaldıramıyorum ufakta değiller. Bu ınsanlar artık buyukmuş okutmuş evlendırmışler tekrar çocuk yükü bana saçma geliyor. Ben de 45 yaşında bıle olsam torunu severım sımartırım ama annenın görevlerını yerıne getıremem. Gezıp tozucam siz yurt ıcı dışı gezmeyı bılıyor dıyorsunuz. Gezıcek tabı kı uzgunum ama buna sız karışamazsınız haddınız değil gezer tozar dünya turuna çıkar çünkü o anne değil büyükanne bana sen gezmeyı bılıyorsun dıyen bırıne ılla gelin değil arkadaşta olsa senın ne haddıne derım ki bu bir sıze eleştırı değil görüşüm bu 🤷🏼‍♀️ Ben bekar olabılırım ama bılıyorum benım annem 3 çocuk buyuttu tek başına anneannem başka şehırde babannem zaten evlendığınde 70 yaşındaydı ve kardeşim engelli düşünün zorluğunu ama altından kalktı. Ben bıle küçük yaşta şu yaşıma geldım engelli erkek kardeşimi yedirir içirir yerı gelir banyosunu yaptırır ozel traşını yaparım anneme kıyamıyorum kı kardeşim bıle abla benı bugun sen yıkar mısın der kadın sabah akşam hala koşturuyor sırtında taşıyor 25 yaşında çocuğu her yerı fıtık beli dız kapakları kötu durumda ılerde ben bu kadına nasıl çocuk baktırayım sağlığı ısterse yerınde olsun verırım parasını ıyı bır bakıcı bulurum

Son düzenleme:
Ben size has değil zaten genel olarak düşüncelerimi söyledim ki bu tarz konularda da hep aynı şeyleri yazarım. Size has bır durum değil. Sizin eski yorumlarınızda yüzünü bile görmek istemiyorum vs bulunuyor. Tavırlarını bilemem ancak en üst yorumlarınızda bakmadığı için gıcık olduğunuzu göstermediğinizi resim bile atmadığınızı yazmışsınız. Sizin çocuğunuz ancak karşıda ki eşinizin annesi çocuğunuzun babaannesi var. Ebeveyn değil ki bu insanlar ki söylerim karı koca baş başa kalmak isterler ve ya gelinip anne ben saldım boyam geldi ve ya bakıma gidicem desın en önde ben derim kızım torunumla ben baş başa vakit geçireyim semde özel ihtiyaçlarını hallet kesin derim. Zira bende bakıma önem veririm anneme ve ya sağlığı yerındeyse kayınvalideme bir kaç saatliğine anne bakar mısın diye rica ederim. Ama gel bakıcının başında dur ve ya sen bak diyemem demem bakıcı bulurum. Sizin bakın geçen konunuz vardı yorum yapıcaktım evle ilgiliydi şimdi o yaşta çocukların peşinden koşturamazlar seslerini kaldıramazlar. Yerı geliyor ben bıle teyzemın çocukları eve gelince tuhaf oluyorum kaldıramıyorum ufakta değiller. Bu ınsanlar artık buyukmuş okutmuş evlendırmışler tekrar çocuk yükü bana saçma geliyor. Ben de 45 yaşında bıle olsam torunu severım sımartırım ama annenın görevlerını yerıne getıremem. Gezıp tozucam siz yurt ıcı dışı gezmeyı bılıyor dıyorsunuz. Gezıcek tabı kı uzgunum ama buna sız karışamazsınız haddınız değil gezer tozar dünya turuna çıkar çünkü o anne değil büyükanne bana sen gezmeyı bılıyorsun dıyen bırıne ılla gelin değil arkadaşta olsa senın ne haddıne derım ki bu bir sıze eleştırı değil görüşüm bu 🤷🏼‍♀️ Ben bekar olabılırım ama bılıyorum benım annem 3 çocuk buyuttu tek başına anneannem başka şehırde babannem zaten evlendığınde 70 yaşındaydı ve kardeşim engelli düşünün zorluğunu ama altından kalktı. Ben bıle küçük yaşta şu yaşıma geldım engelli erkek kardeşimi yedirir içirir yerı gelir banyosunu yaptırır ozel traşını yaparım anneme kıyamıyorum kı kardeşim bıle abla benı bugun sen yıkar mısın der kadın sabah akşam hala koşturuyor sırtında taşıyor 25 yaşında çocuğu her yerı fıtık beli dız kapakları kötu durumda ılerde ben bu kadına nasıl çocuk baktırayım sağlığı ısterse yerınde olsun verırım parasını ıyı bır bakıcı bulurum
Güzel planlamışsınız da yaşarken görüceksiniz hayat bizim planladığımız gibi gitmiyor her zaman. Benim ihtiyacım olduğunda gezerim tozarım ne haddine diyen insan kim olursa olsun komşu teyze kadar değeri olmaz benim için. Siz insanlar zor zamanınızda sırt çevirdiğinde de onları sevgiyle kucaklamaya devam edin.

X