- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.397
- 38
- Konu Sahibi dnzdnzzzzzz
İşte bizim toplumumuzun sorunu olaylari net bir şekilde konusamayip,iletişim kuramamak. Belki düzgün bir iletişim kurulabilse anneanne acikca bakmayacağım dese 3 yasina kadar anne bakıp sonra kreşe verebilir...ayıp olmasın diye bütün gün TV basinda oturtup çocuk bakilmasina ben de karşıyım.Anneanne, babaannenin yaslanınca bakılmaları için evlat büyütmüş olmaları yetmiyor mu? Toruna bakmazlarsa bakılmayacaklar mı?
Konu sahibinin annesi o duygusallıkla bakarım demiş. Evi de tasımışlar. O kısımda konu sahibine yazık olmuş ama belli ki anneanne bu sorumluluğu alamayacak alsa bile bence el ucuyla bakacak. 2 yasında cocuga gün boyu TV izleten bir anneanne bakacagıına çocuk candan bakan Bi bakıcı ile kalsın daha iyi. Anneanne babaanne tarafından bakılan çok iyi yetişen çocuk elbette ki vardır. Ama benim gördüklerim asırı beslemekten obez olmuş eline tablet telefon verilerek büyütülmüş tuhaf davranışlı çocuklar. O bıkkınlıkla oyun oynayıp koşuşturamayan, üf püf diyen bir ihtiyara bırakmak büyük haksızlık. Ben bebek olsam babaannemle bu sekilde bakılmak istemezdim.
Benim annem hem yatalak anneannesine, sonra annesine, hasta olunca halasina en son da 1 yaşına kadar torununa bakti (ablamın cocuguna).hicbirisine de ben bakamam ,yapamam demedi. Yengem de ayni sekilde kayinvalidesine, halaya bakti. Annem 60 yaşındayken yatalak oldu hep beraber işi gücü bırakıp anneme baktık (gündüz gelen bakici vardi yenge vardi geceleri de kardeşimle nobetlese kaldik ayrıca kocam yardım etti).kimse kimseye şımarıklık yapıp ben sorumluluk alamam demedi. Çünkü aile olmak bunu gerektirir. 8 ay bu sekilde full mesai anneme baktiktan sonra annemi maalesef kaybettik.
Yani demem o ki bunlar insan yasaminda gelip geçici surecler. Herkes kendi cocuguna tabi ki bakmak zorunda ama torun bakmayan mümkünse yaslaninca cok beklentiye girmemeli bence.
Bu arada ben de cocuguma bakici ile bakıyorum kayinvalideme yük olmamak için ama işte hickimse insanin kendi annesinin yerini tutmuyor.