Anne karninda babalik testi

Iki adamdan da ornek alinir. Sonra bebekten. Test o sekilde yapilabilir. Ama bebek dogduktan sonra yapilmasi cok daha dogru cunku bazi tibbi riskleri var. kontroller icin gittiginiz kadin dogum uzmanina bir danissaniz daha dogru olabilir.

Öncelikle ben sizin kardeşiniz değilim..
İnsanlara sataşmışsınız ya o yüzden sordum size bu çok mu normal diye..
Elbette ki tepkiler gelecektir..

Bırakın da herkes fikrini söylesin..

size ne ya? Ahlaki degerleri sizden ogrenecek degilim birincisi ayni anda olan bi sey degil bir ay fark var arada, ikincisi hayatimda ilk defa o donemde boyle bi sey oldu, ucuncusu de istersem 10 kisiyle birlikte olurum size ne? Ben buraya ya ben boyle bi bok yedim de, yargilanmak istiyorum hadi beni yargilayin nasil olsa agzi olan konusur bu da sizin en iyi yaptiginiz sey, hadi herkes elestirsin diye yazmadim. Herkesin kendi hayati kac yasina gelmissiniz ama bunu ogrenememissiniz, yazik... gercekten bu konuda bilgisi olanlarin yazmasini istemistim. Sizin gibi bilgisi olmadan her konuya laf olsun diye karisan kotu kalpli ve anlayissiz kisilerden yorum almak icin degil

Nedense iki gundur buradaki konular pek bir ilginc geldi bana o_O:işsiz:
Ben yazacaktim 2,3 gundur sosyal deneyemi maruz kaliyoruz cani sıkılan ilk tasi atanimi takip ediyor nedir ha bire kadin aldatmali konular

Niye anne karnindayken konu sahibi dogunca ogrenilir acelesi nedir o kismi anlmadim hamilelelik ne kadarlik mesela ona goremi aldiracaksiniz

Bu aralar konular pek bir ilginç..

Soruya cevap vermeyeceğim baba kimse kim. Ama kimden hamile kaldığını bilmeyen bir anne ile yaşamak???
O bebeğin kaderini güzel yazsın Allahım. Zira buradan bakınca zor bir hayatı olacak gibi görünüyor..

Senin aklinin alamayacagi kadar iyi bir hayati olacak emin ol

Ben yazacaktim 2,3 gundur sosyal deneyemi maruz kaliyoruz cani sıkılan ilk tasi atanimi takip ediyor nedir ha bire kadin aldatmali konular

Niye anne karnindayken konu sahibi dogunca ogrenilir acelesi nedir o kismi anlmadim hamilelelik ne kadarlik mesela ona goremi aldiracaksiniz

Hayir aldiramiyorum zaten su an yasal sure 20 haftaymis bebek 24 haftalik bunu yapan hic bi yer yok

Ahlak dersi vermeseler olmaz.
Google a yazın bir sürü sonuç çıkıyor. Şimdi baktım ben. Özel Laboratuarlar, makaleler yayınlamış. Oralara göz atın. Buradaki kadınların yzdıklarından daha sağlıklı bilgi alırsınız. Buradakiler ancak ahlak dersi verir, ya da azarlar. Ben de bu ihtimali düşünmeden buraya konu açıp mantıklı bilgi alacağınızı düşünmenize şaşırıyorum.

Kendi içinizde beni karıştırmadan yapın sorgulamanızı. normal ya da anormal ahlaki sorumluluklara ben bakmıyorum. ''Sizce iki kişiyle aynı anda olmak çok mu normal?'' diye sormuşsunuz ya, o durum o 3 kişiyi bağlar. Beni değil. Bana sormayın. Yine konudan saptık yargılamalarla. Öffff taciz, tecavüz, ensestin en yaygın olduğu ülkeyiz, Ama ahkam kesmekte üstümüze yok.

önce gelip KK'deki kadınlara laf sokup, ondan sonra size gelen cevaba "beni karıştırmayın" diyorsunuz.
o zaman siz neden başkasının yorumlarını karıştırıyorsunuz?
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu???

Mahkeme karari olmadan anne karninda babalik testi mumkun mu? Iki kisi var ve ikisinin de ayni anda mi ornek vermesi gerekiyor? Yoksa en yuksek ihtimal olan kisi sadece ornek verse olur mu

Mesela iki kişiden biri için test yaptırdınız olumsuz çıktı, diğer kişi de çocuk benden değil diyebilir. İkisine de test yaptırmak garanti olur. Bebek doğsa da öyle yaptırsanız?

Senin aklinin alamayacagi kadar iyi bir hayati olacak emin ol
Iyi de guzelce oturup anlatsaniz o zaman? Daha akillica yorumlar gelebilir. Bakin ben yukarida yorum yaptim mesela ama siz insanlara saldirmaktan gormediniz bile. Cocugun babasinin kim oldugunu aldirmak icin mi ogrenmek istiyorsunuz? Veya baba adaylarindan boyle bir talep mi geldi? Sahsen cocugun babasi o kadar onemli degil cunku cocuk sizin. Kendiniz icin doguracaksiniz babalar icin degil yani kisisel gorusum bu yonde benim. Sizin fikriniz nedir?

Bir ay arayla olduysa kaç aylık bebek zamandan hesaplarsın zaten.Biri versin testi o değilse diğeridir zaten.ama sen çocuk senden diye ispat etmek istiyorsan ikiside versin karışık bi durum çok zor ortada bi bebek var nede olsa hakkında hayırlısı olsun

doğunca daha mantıklı da şimdi kadının üstüne yıkılıyor daha doğurmadan.
mümkünse karnında mahkeme kuracak gibi duruyor baba adayları.
adamlar da münasip taraflarına sahip çıkacaklar artık günümüzde.

Mahkeme karari olmadan anne karninda babalik testi mumkun mu? Iki kisi var ve ikisinin de ayni anda mi ornek vermesi gerekiyor? Yoksa en yuksek ihtimal olan kisi sadece ornek verse olur mu

Eğer annenin rızası varsa bu testi yaptırmaya mahkeme kararına gerek yok diye biliyorum ben. Her iki kişiden de örnek almakta fayda var. Ama anne karnındaki bebek riske giriyor amniyom sıvısı alınırken. Bebek sakat kalabilir ya da kaybedebilirsiniz bebeği. Eğer imkanınız varsa (yani sizi zora sokmayacaksa ailevi açıdan) bebek doğduktan sonra bu testi yaptırmak daha doğru olur...

Yine de yaptıracağım bu testi diyorsanız kesinlikle uzman, işinin ehli birisine yaptırın. Normal bir uzman kadın doğumcu yerine bir perinataloga yaptırın derim... Perinataloglar riskli gebelik uzmanları olduğu için amniyon sıvısını almakta uzman oluyorlar...

Iyi de guzelce oturup anlatsaniz o zaman? Daha akillica yorumlar gelebilir. Bakin ben yukarida yorum yaptim mesela ama siz insanlara saldirmaktan gormediniz bile. Cocugun babasinin kim oldugunu aldirmak icin mi ogrenmek istiyorsunuz? Veya baba adaylarindan boyle bir talep mi geldi? Sahsen cocugun babasi o kadar onemli degil cunku cocuk sizin. Kendiniz icin doguracaksiniz babalar icin degil yani kisisel gorusum bu yonde benim. Sizin fikriniz nedir?

Size tesekkur ederim hakaret icerikli yorum yapmayan sinirli kisilerden oldugunuz icin. Insanlara saldirmak degil fakat onlar bana saldiriyorlar su an hem de tanimadan bilmeden en sevdikleri seyi yapiyorlar insanlari yargilamak. Onceden ben de yapardim bunu ama kinama kinanirsin olayini sonuna kadar yasiyorum su anda. Her neyse konu bu degil de aldirmak istedim evet o yuzden bir suru doktor dolastim fakat bu hafta itibariyle bebrgin alinmasi mumkun degil. Sadece amniosentez ile belirlenen genetik hastaliklar down sendromu gibi sebeplerle gebelik sonlandirilabilirmis. Bugun o test icin cerrahpasaya gidicem. Gebeligimi ilk ogrendigim anda onceligim gebeligi sonlandirmak oldugu icin o konuda arastirmalara yonelmistim fakat aldiramayacagimi anlayinca su an babalik testi olayinin ustune gidiyorum. Tabi ki benim bebegim ama inanin su psikolojide insan merak ediyor bi sekilde zaten pismanlikta agir basiyor.

Hayir aldiramiyorum zaten su an yasal sure 20 haftaymis bebek 24 haftalik bunu yapan hic bi yer yok
Bakin oncelikle burada konu acmissiniz gelene gidene satasma derdindesiniz konunuz normal degil hanimefendi tepki alir buarada her gelene atar gidene tutar yapmaya devam ederseniz max 20 dk ya konuna kilit nickinizede gri renk iner

Burada ogrenmek istedigin ogrenebilecegin birsey degil anne karninda dna ya (genetik rahatsizlik teshisleri haric )pek basvuran olmaz bebege riski var diye senin gibi baba kim bilmeyende buraya gelip yazmaz kendini ifsa etmez zaten google sorsan daha cok bilgi alirsin

buraya konu actigindada az detayli yazarsaniz insanlar empati yapip yardimci olmaya calisirlar (yasin gebelik haftan durumun mahkemelikmisin vs) daha 10 gun once uyelik alip patpat konu acip ona bunada satasirsan seni fakesin diye yerler benden demesi
Anne karninda bebeklere yapilan mudahalelerin riskleri olabiliyor onu sana dr diyecek biz degil riski alip almayacaginada sen karar vereceksin

vallahi anlamıyorum
çok eşli olan erkek olunca tu ka ka
kadın olunca, "herkesin kendi hayatı"
erkek "bi kerelik bi şeydi" dese, "inanma bi yapan bi daha yapar"
kadın "bi kerelik" deyince "tamam"
nasıl oluyor yahu bu iş?
bu ayrımcılık değil de nedir?
zaten iki ilişki arasında bir kaç hafta süre olsa, o zaman babayı bilir konu sahibi, şüphede kalmaz

tamam insanın kendi hayatı, kendi hayatı da
insan kendi hayatını yaşarken de sorumluluklarını bilecek: korunmak gibi
bir bebeğin bu duruma düşürülmesine karşıyım ben
tabi bile isteye yapıldıysa ona bir şey diyemem
o zaman da bebek "sonuç" değil "araç" demektir zaten ki bu daha vahim

anne karnında yapılan testlerin bebek açısından riskleri var
doğunca yaptırmak en mantıklısı

Eğer annenin rızası varsa bu testi yaptırmaya mahkeme kararına gerek yok diye biliyorum ben. Her iki kişiden de örnek almakta fayda var. Ama anne karnındaki bebek riske giriyor amniyom sıvısı alınırken. Bebek sakat kalabilir ya da kaybedebilirsiniz bebeği. Eğer imkanınız varsa (yani sizi zora sokmayacaksa ailevi açıdan) bebek doğduktan sonra bu testi yaptırmak daha doğru olur...

Yine de yaptıracağım bu testi diyorsanız kesinlikle uzman, işinin ehli birisine yaptırın. Normal bir uzman kadın doğumcu yerine bir perinataloga yaptırın derim... Perinataloglar riskli gebelik uzmanları olduğu için amniyon sıvısını almakta uzman oluyorlar...

Evet dogru soyluyorsunuz onu arastirmistim o yuzden bugun oglen cerrahpasa da perinatoloji den randevu aldim, cok tesekkur ederim

X