Anne karninda babalik testi

Ya sen ne kadar kişiliksiz bir insansın işin gücün yok buraya bi yararın da yok anca onu bunu alıntılayıp cırlarsın başka bi kapasiten de yok yazık.
Polemik bitti hala laf sokma çabasındasın ben seni mi alıntıladım sana batan birşey mi var da hala benim hakkımda konuşabiliyorsun? Burada anca duyar kasarsın gereksiz insan. Sen ve senin gibiler yüzünden insan siteden soğuyor boş kafalı.
Mune Mune beni banlayıp bu şahsı banlamaman göz doldurdu. Şimdi savunursun kendini kibleseydin diye, şimdi kibliyorum ha ama onu da kabul etmezsin 2.üyelikle kibledin diye :KK51:
Burada car car konuşuyor ama ban yok ne güzel de ayrımcılık ama.. tabi bu sitenin yalaka üyeye ihtiyacı var pardon bunu atlamışım :işsiz:
Sadece ben değil birçok kişi farkında yaptığınız ayrımcılığın. Burası benim için güzel zaman geçirdiğim bir yerdi ama boş kafa insanlar ve onlara verdiğiniz primle artık bulunmak istemediğim bir yer oldu. İstersen sinsirella hesabımı iptal et ister aylarca banla ama hak yediğin aklının köşesinde bulunur umarım Mune.. seni sever sayardım ama malesef adaletsiz davrandın çok kez. 2009dan beri burdayım ama ilk kez cidden böyle kafasız üyelere sabrımın kalmadığı son nokta burasıymış. Şuraya kendimce iki üç yorum yaptım iletime de yazmama rağmen alıntılanmaya devam edildim. E ağır kezbanlık bunu gerektirir, algısı olmayan insan çok. Beni bilen bilir kimseye saygısızlık etmem üstüme gelinmediği had aşılmadığı sürece, ama bazıları bu dili hakediyor ne yazık ki. Son olarak, hakkımda şu saatten sonra kim ne "dedikodu" ederse emin olsun bi şekilde karşısına çıkacak o fesat düşüncesi. Şu sosyal plartformda düşmanım çok, dostum sayılı(onlar kendilerini biliyorlar, dobra olmaya fesatlara çetelere bulaşmamaya dikkat etsinler:)) bunu buraya yazmak bu siteye böyle veda etmek istemezdim ama belki bundan sonra adeletli davranılır temennisiyle..
(Edt:kezbanlar alıntılamasın:KK66:)

Siz bu üslupla saygılı, ben hak yiyen olmuşum:)) uzun uzadıya açıklamaya gerek yok, sizin yazınız verilen uyarının ne kadar haklı olduğunun göstergesi.

Yahu konu sahibi halinden gayet memnun.
Sadece bebegin babasi kim onu merak ediyor.
Siz neyi tartisiyorsunuz ki,baskasinin konusunda?

Konunun özetiyse tam da bu yorum aslında, herkes kendi yaşam tarzına, hayat görüşüne göre yorum yazabilir ama kendi doğruları üzerinden bir başkasını küçümsemek, aşağılamak, yargılamak ya da hakaret etmek hakkına sahip değildir.

Son düzenleme:
Herkes kendi hayat görüşü ve ahlaki değerleri üzerinden yorum yapıyor konulara. Burada kendisi gibi düşünmeyenleri ahlak bekçisi diye niteleyen kişilerin, diğer açılan konulara da bu şekilde yaklaşımda bulunup, kendi hayatı bizi ilgilendirmez yorumlarını görmüş olsam, diğerlerini böyle yaftalamalarını anlarım da kendi hayat görüşüne ters diye birini bu şekilde yaftalamak gülünç. :) Mesela metres hayatı yaşamak bana ters bir olay; ama kimine göre normal, ahlaki değerlerine ters değil ki yaşıyor bu olayı. Burada metres hayatı yaşayan biri başlık açtığında aynı hassasiyeti göremiyoruz, nedeni ise ahlak bekçisi diye yaftalayan kesmin de ahlaki değerlerine ters düşmesi ve kendilerinde onları yargılama haddini görmeleri. Ama bu konuda kendi ahlaki değerlerine ters düşmediği için kimsenin de karışmaya haddi olmadığını düşünüyorlar. Özgürlükçü düşünme bu değil, böyle bir yere de varılamaz. Karşındakine kendi ahlak anlayışını dikte etmeye çalışırsan, o da kendini korumak için aynı yola gider. Etki-tepki, zıtlaşma vs. bu şekilde oluyor. Konu sahibi bir üyeye hakarette bulunmuş, kimse ona bir şey dememiş; ama hakaret etmeden, eleştirisini yapan insanın üstüne gidilmiş. Olayın aslında düşünce özgürlüğüyle, kişinin özel hayatıyla ya da modernlikle alakası olmadığını buradan da anlayabiliriz.
Hay agzina saglik. Geri kafali diyecekler diye yorum yapmaya cekinir olduk. Cunku onlar ahlak bekcisi derken saldirmis olmuyolar ama biz siz de cok genissiniz ya hu diyemiyoruz cunku o hakaret, kimsenin dusuncesine kimse karisamazmis, bal gibi karisiyosunuz iste.

Hay agzina saglik. Geri kafali diyecekler diye yorum yapmaya cekinir olduk. Cunku onlar ahlak bekcisi derken saldirmis olmuyolar ama biz siz de cok genissiniz ya hu diyemiyoruz cunku o hakaret, kimsenin dusuncesine kimse karisamazmis, bal gibi karisiyosunuz iste.
Konu sahibi pervasızca hakaret etmiş, kişilik haklarına saldırı da bulunmuş, kimsenin çıtı çıkmamış. Düzgün bir biçimde yorumunu yapan insana sen eleştiri yapamazsın deniyor. Keşke mahkemeye verse hakaret yemiş olan üye de görsek, kamuya açılmış bir konuda saygı çerçevesinde eleştiri yapılabiliyor mu yapılamıyor mu. :)

Konu sahibi pervasızca hakaret etmiş, kişilik haklarına saldırı da bulunmuş, kimsenin çıtı çıkmamış. Düzgün bir biçimde yorumunu yapan insana sen eleştiri yapamazsın deniyor. Keşke mahkemeye verse hakaret yemiş olan üye de görsek, kamuya açılmış bir konuda saygı çerçevesinde eleştiri yapılabiliyor mu yapılamıyor mu. :)

Gercekten gormedigim icin soruyorum
Konu sahibi kimin kisilik haklarina saldirida bulunmus.
Geri donup tekrar baktim bulamadim.

Gercekten gormedigim icin soruyorum
Konu sahibi kimin kisilik haklarina saldirida bulunmus.
Geri donup tekrar baktim bulamadim.
Ebru adlı üyeye. Benim ilk yorumumu yaparken alıntıladığım mesajda yazıyor, kötü kalplisin, anlayışsızın diye ithamlarda bulunmuş. Yargıtay "lan" kelimesini bile hakaret olarak kabul ediyor. Size hakaret gibi gelmedi sanırım bunlar; ama bildiğimiz saldırmış üyeye.

Son düzenleme:
Muzur tilki adlı üyeyeydi sanırım. Benim ilk yorumumu yaparken alıntıladığım mesajda yazıyor, kötü kalplisin, anlayışsızın diye ithamlarda bulunmuş. Yargıtay "lan" kelimesini bile hakaret olarak kabul ediyor. Size hakaret gibi gelmedi sanırım bunlar?

Yok gelmedi.
Kotu kalplisin, anlayissizsin.. bunlara gostermis oldugunuz ilgiyi
2 degil 20 olmasin, babalar zengin galiba
Mideler genis, karakter meselesi seklinde olan tanimlamalara da gosterseydiniz keske..
O zaman gercekten objektif oldugunuza inanabilirdim.
Neyse..

Bebeği anne karnındayken kurcalayıp durmayın olan olmuş bu saatten sonra baba büyük ihtimal evrak üzerinde kalır zaten hele ki tek geceliktense.
Eleştrenler hayatlarını sanki süper yaşıyor da böyle yol kazaları yaşayan insanları yerin dibine sokuyor, aldırmayın derim
Doğunca bu işin peşine düşün derim, DNA testi yapılacak diye iğnelerle karnın delik değil edilip bebeğin huzurunun bozulmasına gerek yok
Ben de bebeğin zarar göreceğini duymuştum işlem sırasında bebeğin düşme riski varmış

Yok gelmedi.
Mideler genis, karakter meselesi seklinde olan tanimlamalara da gosterseydiniz keske..
O zaman gercekten tarafsizliginiza inanabilirdim.
Neyse..
Ben tarafsız değilim. :) Aksine taraflı geldim; ama benim tarafım, kafanızda oluşan taraf değil. :) Şu mesajımı anlayan, beni anlayacaktır.
Herkes kendi hayat görüşü ve ahlaki değerleri üzerinden yorum yapıyor konulara. Burada kendisi gibi düşünmeyenleri ahlak bekçisi diye niteleyen kişilerin, diğer açılan konulara da bu şekilde yaklaşımda bulunup, kendi hayatı bizi ilgilendirmez yorumlarını görmüş olsam, diğerlerini böyle yaftalamalarını anlarım da kendi hayat görüşüne ters diye birini bu şekilde yaftalamak gülünç. :) Mesela metres hayatı yaşamak bana ters bir olay; ama kimine göre normal, ahlaki değerlerine ters değil ki yaşıyor bu olayı. Burada metres hayatı yaşayan biri başlık açtığında aynı hassasiyeti göremiyoruz, nedeni ise ahlak bekçisi diye yaftalayan kesmin de ahlaki değerlerine ters düşmesi ve kendilerinde onları yargılama haddini görmeleri. Ama bu konuda kendi ahlaki değerlerine ters düşmediği için kimsenin de karışmaya haddi olmadığını düşünüyorlar. Özgürlükçü düşünme bu değil, böyle bir yere de varılamaz. Karşındakine kendi ahlak anlayışını dikte etmeye çalışırsan, o da kendini korumak için aynı yola gider. Etki-tepki, zıtlaşma vs. bu şekilde oluyor. Konu sahibi bir üyeye hakarette bulunmuş, kimse ona bir şey dememiş; ama hakaret etmeden, eleştirisini yapan insanın üstüne gidilmiş. Olayın aslında düşünce özgürlüğüyle, kişinin özel hayatıyla ya da modernlikle alakası olmadığını buradan da anlayabiliriz.
Burda geçenlerde bir konu açıldı, sevgilisi ile yaşayan bir hanım kızımızın derdiydi. Orada da yine bir kavga çıkmıştı. Ben sevgilimle yaşamadım, yaşamayı da düşünmüyorum; ama kıza sadece konuyla ilgili yorum yaptım, niye şöyle böyle yaşıyorsun demedim; çünkü sandığınız gibi bir tarafım yok.
O üyelere bir şey demedim; çünkü zaten linç yemişler, bana gerek kalmadı. Ve benim eleştiride bulunduğum nokta, konu sahibinden ziyade geneli kapsıyordu. O hakaret bir örnek.

Yok gelmedi.
O zaman gercekten objektif oldugunuza inanabilirdim.
Neyse..
Zahmet olmazsa bi kere de benim icin konunun basina doner misiniz? Ilk iki yorum biri benim zaten ortada bariz bi elestiri bile yok. Sadece anlamdiramimisiz bi kadinin kimden bebek bekledigini bilmemesini. Konu sahibinin azarladigi yoruma bakin ve 2.sayfadaki ilk yoruma ahlak bekcisi. Hoppala daha dur elestirmedik bile dedim o yorumu gorunce. Yani biz daha agzimizi acmadan etiketi yemisiz zaten.

Ben tarafsız değilim. :) Aksine taraflı geldim; ama benim tarafım, kafanızda oluşan taraf değil. :) Şu mesajımı anlayan, beni anlayacaktır.

Burda geçenlerde bir konu açıldı, sevgilisi ile yaşayan bir hanım kızımızın derdiydi. Orada da yine bir kavga çıkmıştı. Ben sevgilimle yaşamadım, yaşamayı da düşünmüyorum; ama kıza sadece konuyla ilgili yorum yaptım, niye şöyle böyle yaşıyorsun demedim; çünkü sandığınız gibi bir tarafım yok.
O üyelere bir şey demedim; çünkü zaten linç yemişler, bana gerek kalmadı. Ve benim eleştiride bulunduğum nokta, konu sahibinden ziyade geneli kapsıyordu. O hakaret bir örnek.

Bahsettiginiz konuda da bu konuda da konu sahiplerine epey hakaret edildi.
O konuda olmasi gerektigi gibi davranmis olabilirsiniz fakat bu konu icin ayni seyi soyleyemicem.
Konu sahibine edilen hakaretten ote imalar ve yakistirmalari es gecerek
Soylemis oldugu kotu kalplisin, anlayissizsin gibi bana gore basit cokta hakaret gibi gorunmeyen kelimeleri referans gosterip
Baska bir uyeye mahkeme yolu gosterebilmis olmanizi fazla degisik buldum.

Vermis oldugunuz metres orneginde ise
Aa bak ortak bir sekilde yargilamak haddimize, hadi hepimiz yaftalayalim durumu benim acimdan soz konusu degil.
Metreslik dediginiz iliskide taraflardan biri evli olmus oluyor.
Evlilik dediginiz kurum 2 kisiden olusur.
3 ü kisi olarak bu iliskiye dahilseniz bu yanlistir. Ve yanlisa da yanlis denir.

Bu konuda konu sahibi bekar, iliski yasadigi insanlar da bekar ise
Hic bir sorun yok. Ahlaksizlikta yok.

Zahmet olmazsa bi kere de benim icin konunun basina doner misiniz? Ilk iki yorum biri benim zaten ortada bariz bi elestiri bile yok. Sadece anlamdiramimisiz bi kadinin kimden bebek bekledigini bilmemesini. Konu sahibinin azarladigi yoruma bakin ve 2.sayfadaki ilk yoruma ahlak bekcisi. Hoppala daha dur elestirmedik bile dedim o yorumu gorunce. Yani biz daha agzimizi acmadan etiketi yemisiz zaten.

:)
Yarin donucem söz. Gercekten cok uykum var ahah
Hadi iyi geceler.

Moderatörler pek yorum yapmıyorlar genelde ya da ben denk gelmiyorum. Hakaret, üslup vs. banlayıp, geçiyorlar haklı olarak. En son bazen konulara yorum yapıyorlar, tartışma sonrası, bizim gibi onların da var pek tabiki görüşleri, bir şeyi dikte etmeye çalıştıklarını görmedim; ama üyelerin davranış biçimi çok garip. Cidden herkesin hayatı sadece kendisini ilgilendiriyorsa diğer konularda niye bu tavırla yaklaşılmıyor, o konularda niye eleştiri hakkını kendinizde bulabiliyorsunuz?
Bahsettiginiz konuda da bu konuda da konu sahiplerine epey hakaret edildi.
O konuda olmasi gerektigi gibi davranmis olabilirsiniz fakat bu konu icin ayni seyi soyleyemicem.
Konu sahibine edilen hakaretten ote imalar ve yakistirmalari es gecerek
Soylemis oldugu kotu kalplisin, anlayissizsin gibi bana gore basit cokta hakaret gibi gorunmeyen kelimeleri referans gosterip
Baska bir uyeye mahkeme yolu gosterebilmis olmanizi fazla degisik buldum.

Vermis oldugunuz metres orneginde ise
Aa bak ortak bir sekilde yargilamak haddimize, hadi hepimiz yaftalayalim durumu benim acimdan soz konusu degil.
Metreslik dediginiz iliskide taraflardan biri evli olmus oluyor.
Evlilik dediginiz kurum 2 kisiden olusur.
3 ü kisi olarak bu iliskiye dahilseniz bu yanlistir. Ve yanlisa da yanlis denir.

Bu konuda konu sahibi bekar, iliski yasadigi insanlar da bekar ise
Hic bir sorun yok. Ahlaksizlikta yok.
Iste ben de onu diyorum, sizin ahlak anlayışınıza göre birinin metres hayatı yaşaması ahlaksızca ve hoş karşılamıyorsunuz, yanlış buluyorsunuz, dillendiriyorsunuz. Belki metres hayatı yaşayan kadının da adamın da eşinin de ahlak anlayışına ters değil bu olay. Cidden herkesin hayatı kendine ise kimseyi eleştirmemeliyiz bu forumda, en azından bu hayat görüşüne sahip kişiler eleştirmemeli. Bu metres olayı da o hakaret olayı gibi örnek. Benim ne demek istediğimi anlayamıyorsunuz, boş yere tartışmak istemiyorum. Iyi geceler.

Moderatörler pek yorum yapmıyorlar genelde ya da ben denk gelmiyorum. Hakaret, üslup vs. banlayıp, geçiyorlar haklı olarak. En son bazen konulara yorum yapıyorlar, tartışma sonrası, bizim gibi onların da var pek tabiki görüşleri, bir şeyi dikte etmeye çalıştıklarını görmedim; ama üyelerin davranış biçimi çok garip. Cidden herkesin hayatı sadece kendisini ilgilendiriyorsa diğer konularda niye bu tavırla yaklaşılmıyor, o konularda niye eleştiri hakkını kendinizde bulabiliyorsunuz?

Iste ben de onu diyorum, sizin ahlak anlayışınıza göre birinin metres hayatı yaşaması ahlaksızca ve hoş karşılamıyorsunuz, yanlış buluyorsunuz, dillendiriyorsunuz. Belki metres hayatı yaşayan kadının da adamın da eşinin de ahlak anlayışına ters değil bu olay. Cidden herkesin hayatı kendine ise kimseyi eleştirmemeliyiz bu forumda, en azından bu hayat görüşüne sahip kişiler eleştirmemeli. Bu metres olayı da o hakaret olayı gibi örnek. Benim ne demek istediğimi anlayamıyorsunuz, boş yere tartışmak istemiyorum. Iyi geceler.

Kendi goruslerine ters degilse herkesin hayati kendini ilgilendiriyor hele bi ters gorus gelsin. :))

Öncelikle konu gerçek olmayabilir demek istiyorum ama ben farklı birşey söylemek istiyorum. Baxı yorumları okudum. O kadar önyargı ve çirkin ithamlar içeriyordu ki. Senelerdir sanal alemde dolanan bir yazı var PARADİGMANIZI DEĞİŞTİRİN diye. Bilenler hatırlasın bilmeyenler okusun bence. Bu bayan sadece böyle bir yazı yazmış, açıklayamıyor olabilir ve tecavüz mağduru olabilir ya da vs vs hiç mi böyle şeyler aklınıza gelmiyor. Millet olarak nasıl bu kadar karalayabilir duruma geldik vallahi çok yazık. Size gelince sayın konu sahibi amniosentez yolu ile yapılacak bu işlem risklidir, bebeğiniz ne kadarlık bilemiyorum ama doğurmak niyetindeyseniz dopum sonunu beklemek en akıllıcası.

Ben telli duvaklı davullu zurnalı, horonlu halaylı gittiğim halde çocuğumu sığdıramıyorum babaevinde, neler yaşıyorum. Dayaklar, küfürler, hakaretler. Şimdi sizi düşündüm ve üzüldüm. Benden size akıl. Bırakın DNA mna yaptırmayın. O adamlardan baba olmaz. Çift nikah aldığımız adamlardan oldu da bunlar kaldı. Çocuğu doğurun paşalar gibi bakın. Sığınma evinde çocuğunuzla beraber kalabilir, bir iş bulup çalışırsınız. Devlet kreş yardımı, yoksulluk yardımı vs verecektir. Anneli çocuğu yuvaya almazlar. Maddi destek verirler.

ben tam bilmiyorum ama tek bildiğim şu, anne karnında bebekten bir örnek alınıyor. amniyon sıvısı olabilir belki, sonrasında babadan alınıyor. sonuçlar çıkıyor fakat , anne karnında bebekten örnek alacagına, bebek doğduktan sonra kan testi yaptırırsınız daha mantıklı olur. en azından bebeği tehlikeye atmamış olursunuz.
Katiliyorum eger bekleyebilirseniz bekleyin. Amniyosentez basli basina bir risk. Ancak beklenemeyecek bir durum varsa dna ornegini alabildikleri icin, herhalde yapilabilir diye dusunuyorum. Her iki kisinin ayni anda orada olmasi gerektigini de sanmiyorum. Zor bir durum, sizin icin de bebeginiz icin de guzel gelsin dilerim gelecek.

Jewels_ Jewels_ ,
ben sizin demek istediğinizi ve örneklendirmekte ki maksadınızı anladım, kadın-erkek ilişkilerinde belli bir bakış açınız varsa durum ve olaya göre bakış açınızı esnetmeyin gibi birşey demek istediniz sanırım, cümleyi tam toparlayamadım kusura bakmayın lütfen.

Burada üstünde durulan şey bakış açısını dile getirirken ağır ve kötü sözler sarf edilmesi, sadece konu açanlara değil, üyelerin birbirine tavrı da nahoşlaşmaya başladı ve maalesef son zamanlarda bu iyice sıklaşır oldu, elbette benim de kendi yaşam tarzıma göre bir düşüncem mevcut, birçok şey bana da uygun gelmiyor, hatalı buluyorum ama ister moderatör olalım ister üye ortak bir noktamız var ki hepimiz kadınız, hataları aşağılayıp hakaret ederek dile getirmek yerine naif bir şekilde söylemek varken, yargılamak ve yaftalamak, hakaret etmek bu durumu yaşayan tüm kadınların hırsını tek bir kadından çıkarmaktan öteye gitmiyor.

Bu konuyu açan kadını aşağılamanın kadına bir yararı oldu mu, zaman geriye gidecek, bunlar hiç yaşanmamış sayılacak mı veya bu konuyu okuyacak genç kızlara siz de böyle yaparsanız size hakaret ederiz, dışlarız, aşağılarız mesajı vermekten başka ne yapabildik?

Toplum ahlakı ve ahlakın bozulduğundan, gençlere, gelecek nesillere örnek olmaktan bahsediyoruz ama yaptığımız sadece aşağılamak ve azarlamak.
Birşeyin neden hata olabileceğini anlatmamız aydınlatmamız gerekir oysa, gençlerin çoğu bunlar anlatılmadığı, çoğunlukla aileleri tarafından azarlandıkları ve yasak denip kestirip atıldığı, danışacak, anlatacak kimseyi bulamadığı için bilinçsiz cinsellik yaşıyor, daha kendi vücudunu tanımadan, bir kadın nasıl hamile kalır bilmeden birliktelik yaşayıp sonra burada da şahit olduğumuz üzere hamile miyim? konuları açıyorlar.

Bazı şeylerden rahatsızsak bunu dışlayarak değil konuşarak anlatarak düzeltebiliriz, 10 genç kızdan 3 tanesi anlattıklarımıza kulak verse bu bile yeterlidir, en azından 3 genç kız ileri de benimle konuşanlar vardı, ben de çocuklarımla konuşurum anlatır bilinçlendiririm der, böyle büyük platformların amacı bu olmalı, madem bu platformun birer üyesiyiz, bizim misyonumuz bireyleri kazanmak olmalı.

Açık konuşayım, 10 yıldır sitedeyim, burada eleştirilerini, dünya görüşünü yargılamadan net bir şekilde ifade eden kadınlardan çok şey öğrendim, düşünemediğim noktaları düşünmeme, bilmediğim şeyleri öğrenmeme sebep oldular, uzun uzun yazdım yine lakin demek istediğim konuyu açana kızsakta okuyup öğrenmek isteyenlere yardımımız dokunabilir, bu yüzden kezbanlar deyip (ki çok çirkin, sıkıldım artık özel ismin rencide etmek için kullanılmasından) üslubumuzun kötülüğüne savunma yapmak yerine yol gösterici olabiliriz hepimiz, başlangıçta hepimizin üye olurken ki maksadı hem öğrenmek hem de bildiklerimizi paylaşmak değil miydi zaten?

Çok ha
Jewels_ Jewels_ ,
ben sizin demek istediğinizi ve örneklendirmekte ki maksadınızı anladım, kadın-erkek ilişkilerinde belli bir bakış açınız varsa durum ve olaya göre bakış açınızı esnetmeyin gibi birşey demek istediniz sanırım, cümleyi tam toparlayamadım kusura bakmayın lütfen.

Burada üstünde durulan şey bakış açısını dile getirirken ağır ve kötü sözler sarf edilmesi, sadece konu açanlara değil, üyelerin birbirine tavrı da nahoşlaşmaya başladı ve maalesef son zamanlarda bu iyice sıklaşır oldu, elbette benim de kendi yaşam tarzıma göre bir düşüncem mevcut, birçok şey bana da uygun gelmiyor, hatalı buluyorum ama ister moderatör olalım ister üye ortak bir noktamız var ki hepimiz kadınız, hataları aşağılayıp hakaret ederek dile getirmek yerine naif bir şekilde söylemek varken, yargılamak ve yaftalamak, hakaret etmek bu durumu yaşayan tüm kadınların hırsını tek bir kadından çıkarmaktan öteye gitmiyor.

Bu konuyu açan kadını aşağılamanın kadına bir yararı oldu mu, zaman geriye gidecek, bunlar hiç yaşanmamış sayılacak mı veya bu konuyu okuyacak genç kızlara siz de böyle yaparsanız size hakaret ederiz, dışlarız, aşağılarız mesajı vermekten başka ne yapabildik?

Toplum ahlakı ve ahlakın bozulduğundan, gençlere, gelecek nesillere örnek olmaktan bahsediyoruz ama yaptığımız sadece aşağılamak ve azarlamak.
Birşeyin neden hata olabileceğini anlatmamız aydınlatmamız gerekir oysa, gençlerin çoğu bunlar anlatılmadığı, çoğunlukla aileleri tarafından azarlandıkları ve yasak denip kestirip atıldığı, danışacak, anlatacak kimseyi bulamadığı için bilinçsiz cinsellik yaşıyor, daha kendi vücudunu tanımadan, bir kadın nasıl hamile kalır bilmeden birliktelik yaşayıp sonra burada da şahit olduğumuz üzere hamile miyim? konuları açıyorlar.

Bazı şeylerden rahatsızsak bunu dışlayarak değil konuşarak anlatarak düzeltebiliriz, 10 genç kızdan 3 tanesi anlattıklarımıza kulak verse bu bile yeterlidir, en azından 3 genç kız ileri de benimle konuşanlar vardı, ben de çocuklarımla konuşurum anlatır bilinçlendiririm der, böyle büyük platformların amacı bu olmalı, madem bu platformun birer üyesiyiz, bizim misyonumuz bireyleri kazanmak olmalı.

Açık konuşayım, 10 yıldır sitedeyim, burada eleştirilerini, dünya görüşünü yargılamadan net bir şekilde ifade eden kadınlardan çok şey öğrendim, düşünemediğim noktaları düşünmeme, bilmediğim şeyleri öğrenmeme sebep oldular, uzun uzun yazdım yine lakin demek istediğim konuyu açana kızsakta okuyup öğrenmek isteyenlere yardımımız dokunabilir, bu yüzden kezbanlar deyip (ki çok çirkin, sıkıldım artık özel ismin rencide etmek için kullanılmasından) üslubumuzun kötülüğüne savunma yapmak yerine yol gösterici olabiliriz hepimiz, başlangıçta hepimizin üye olurken ki maksadı hem öğrenmek hem de bildiklerimizi paylaşmak değil miydi zaten?
çok haklısınız ama bazen ben niye banlandigimi gerçekten anlamıyorum küfür vs hiç kullanmıyorum bir bakıyorum üzgün üye olmuşum yanlışlıkla olma ihtimali varmı acaba meraktan soruyorumo_O

X