• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne babanın yaşlandığını farketmek

Bekarken benim de oldu onlara öfkeli çıkışlarım, aptal saptal sözlerim onlar için o kadar pişmanım ki onları üzdüğüm zamanlar bazen aklıma geliyor kahroluyorum onlara daha bir itinayla davranıyorum hep rıza almaya çalışıyorum çok üzülüyorum onlar için. İnsan uzaklaşınca daha çok anlıyormuş değerini. :) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. :)
bekarken yasadiklarindan pismanlik duymus ders cikartmissin ne güzel simdi bugün nasilsin anne ve babanla ilgin o önemli gecmisteki hatalarini anlaman bugünkü hayirli evlad durumunda olman bu takdire sahan anne babaya yapilan hicbir iyilik bosa gitmez

Merhaba arkadaşlar. Evet konum ebeveynlerimizin yaşlandığını fark etmekle alakalı. Normalde ailemle yaşıyorum. Bir süredir annem babam yazlıktaydı. Ben İstanbul'da tek kalıyordum. Babam iki günlüğüne İstanbul'a geldi, halletmesi gereken işler vardı. Beraber avmye gittik, bir şeyler yaptık. Babamın suratına şöyle bir baktım, ve evet aslında babamın ne kadar yaşlandığını farkettim. Ağlamamak için zor tuttum kendimi.
Galiba bunu fark etmeyi kaldıramadım. Bir anda onları bazen ne kadar çok üzdüğümü, onların da yaşlanıp yavaşladıkları kafama dank etti. Onları küçükken kahraman zannediyoruz. (Aslında bazen hala öyle hissediyorum).Hiç ölmeyecekleri, hiç yaşlanmayacaklarını zannediyoruz. Karşısında gözlerim doldu ağlamamak için zor tuttum kendimi. Bir an babama sarılıp ağlamak ve hatalarım için özür dilemek istedim.
Belki bu yazım size çok saçma gelebilir. Belki bu aralar duygusal bir dönemdeyim. Kendimi yalnız hissediyor ve bazı konularda affedemiyorum. Babamı da bu gün biraz daha yaşlanmış olduğunu görünce çok fena oldum. Tıkandım kaldım. Sorum şu; siz hiç böyle hissettiniz mi? Yani anne babanızın yaşlandığını görmek hüzünlendirdi mi? Yoksa bende mi anormallik var? Biraz konuşmak istedim teşekkürler <3
Bu yazıya kızanlar, nasıl bir düşünceyle kızıyor acaba?

bekarken yasadiklarindan pismanlik duymus ders cikartmissin ne güzel simdi bugün nasilsin anne ve babanla ilgin o önemli gecmisteki hatalarini anlaman bugünkü hayirli evlad durumunda olman bu takdire sahan anne babaya yapilan hicbir iyilik bosa gitmez
aynen öyle kardeşim. Alışveriş merkezinde babamın karşısına çömelip de ağlayasım geldi çok kötü oldum. Bazı itiraflarım da olacaktı ona. ''Baba şunu şunu yaptım helal et hakkını '' diyip ağlamak istedim. Zor toparladım kendimi.

Ne yazık ki ben de görüyorum bunu ve çok üzülüyorum
Ailemi Son gördüğümde beraber yurtdışındaydık, hani küçükken biz çarşıya pazara gidince kalabalık görünce bi şaşırırdık ellerine daha bi sıkı sarılırdık ya, şimdi aynen onlar öyle. Bi çekiniyorlar, benden yönlendirme bekliyorlar. Duruşları yürüyüşleri de eskisi gibi değil, yaşlı insan gibi. Çok üzücü 💔

Evt çok üzücü..ben annemi 50lerde saniyrium hala. Doktordan aldığım kağıtlarına baktığımda 60 oldgunu görmemle sok olmuştum.

Maalesef babamı kaybettim. Anneme elimden geldiğince iyi bakıp destek olmaya çalışıyorum. Yükünü hafifletmeye çalışıyorum. İnsanız hepimiz hatalar yapıyoruz. Ama onlar ailemiz elbette kırılmıyorlardır. Benim en büyük korkum annemi kaybetmek. Rabbim uzun ömürler versin büyüklerimize. Normal hisler.

aynen öyle kardeşim. Alışveriş merkezinde babamın karşısına çömelip de ağlayasım geldi çok kötü oldum. Bazı itiraflarım da olacaktı ona. ''Baba şunu şunu yaptım helal et hakkını '' diyip ağlamak istedim. Zor toparladım kendimi.
Senin iyi davranman varya çoktan seve seve haklarını helal etmişlerdir bende bir anneyim çocuklarım zamanında yanlışta yapsalar bana iyi davranıyorlar sa geçmişteki ufak tefek şeylere takılmam affederim sen yinede için rahat etsin istiyorsan annecim babacım bekarken ki deli dolu günlerim aklıma geliyorda ne çok üzmüşum sizi bana hakkınızı helal edin ben çok üzülüyorum o günler için deyin bakın nasıl helal olsun diyeceklerdir

Back