Söz Kesimi Anlık bir hata

karasevdam15

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2020
22
-2
28
Merhaba kızlar. Ben aranıza yeni katıldım. Öyle çıkmazdayım ki yazılanları okudum ve yazmak istedim. 4 yıllık bir beraberliğim var. Herşey esasında kolay başlamadı ama ilişkim için çok uğraştım çok didindim. Daha sonrası tabi sevdiğim insanda bizim için çok uğraştı. Kolay bi insan değilim beni sanırım ondan başkası çekemez. Ailem babam başta hiç yanaşmadılar maddiyattan ve kültür farkından. Ama ben çok diktim ve hiç vazgeçmedim. Ardından benim için hayalken herşey tıkır tıkır gitti ailemle tanıştırdım herkes çok sevdi daha sonra çok güzel sözüm oldu. Resimlere bakmaya hala kıyamam. Ama annesi oğluna düşkün ve değişik bir insan. Saf ama içten pazarlığında var. Sözlülük döneminde hiç gelin oldugumu hissettirmedi. Çünkü bilmiyor kendini geliştirememiş. Bende bundan sebep sözlümün üstüne çok gittim. Takı vsden sebep. Sözlüm çok çalışkan kendi didiniyor eli ekmek tutuyor. Ailesinden bişey görmek zor. Ve o zor süreçte birbirimizi çok severken bi anda sözü attık karşılıklı ağlayarak. Ve hersey bi anda kötü oldu. O çok pişman oldu o durumu güzel yönetemedik. Ben de yönetemedim. Ama birbirimizden hiç vazgeçmedik bir gün bile. En son ben ipleri kopardığımda 5 saat kapıda babamı beklemişti sözlüm annesi ablası bize geldi konuşmaya. Tam aileler tekrar konuşacakken korona girdi araya ve kaldı. Biz hep beraberiz tabi hiç kopmuyoruz güzel olacak şeyi bozduk. O kadar güzeldiki hersey bazen nazardan diyorum. Ama abim yanaşmıyor. Babamda ben cocugu seviyorum ama maddiyatı yok diyor. Ne yapmalıyım? Aynı şeyi yaşayan var mı? Annesini içten sevemiyorum. Değişik bi kadın. Beni seviyor ama bazen gıcık oluyorum. Ama sözlümü çok seviyorum. Birbirimizden başkasıyla olamayız biz...

Tam olarak bunlar değil tabiki ben size Özet yazdım yeterince uzun olduğu icin. Yani annesinin bazı hareketleri mesala evde et pişince çocuğuna erleri koyması bana yağları atması gibi? Bunlardan tonlarca örnek. Nişan günümüz yerimizi bile tutmuştuk ailem herşeyi yapmaya hazırdı. Ama ailesi ne bir takı sorması ne bir hareket. Yemeğe çağırdıklarında bile küçük bi görümce adayım var anneme onun icin seccade dikermisin demeler? Sen önce beni sor kızından önce? Veya annemle odada konuşurken gizli gizli bizde beraber oturalım demiştim de kabul etmedi diyip ağzını araması? Bende bunlardan doldum hep üstüne gittim sözlümün. Haksızlığa gelen biri değilim. Ailem elini taşın altına koyarken ondanda aynı cevvalliği bekledim. Beni seviyor okey ama bunlarda gerçekler. Anlattıklarım çok çok az şeyler.

Tam olarak bunlar değil tabiki ben size Özet yazdım yeterince uzun olduğu icin. Yani annesinin bazı hareketleri mesala evde et pişince çocuğuna erleri koyması bana yağları atması gibi? Bunlardan tonlarca örnek. Nişan günümüz yerimizi bile tutmuştuk ailem herşeyi yapmaya hazırdı. Ama ailesi ne bir takı sorması ne bir hareket. Yemeğe çağırdıklarında bile küçük bi görümce adayım var anneme onun icin seccade dikermisin demeler? Sen önce beni sor kızından önce? Veya annemle odada konuşurken gizli gizli bizde beraber oturalım demiştim de kabul etmedi diyip ağzını araması? Bende bunlardan doldum hep üstüne gittim sözlümün. Haksızlığa gelen biri değilim. Ailem elini taşın altına koyarken ondanda aynı cevvalliği bekledim. Beni seviyor okey ama bunlarda gerçekler. Anlattıklarım çok çok az şeyler.
Yine de çok severken ayrılmak için bir sebep göremedim her ailede olan şeyler. Konuşmayı denediniz mi neden böyle diye

Tabi ayrılık sürecinde hiç bırakmadı hep aradı en son bize geldiğinde herşeyi söyledim hatta öyle söyledim ki normal bi insan yüzüme bakmaz o gel kız sana sarılayım dedi öylede bi yanı var. Anlttıgımdada ben seni çok seviyorum sen yanlış biliyosun dedi hep. Ben sadece evlenince problem olur diye korktum kavga anını güzel yönetemedik. Suçun büyüğü bizde. Simdi nasıl toparlanır bilmiyorum

Bi kere bir şeyi istiyor ya da istemiyorsan bunu sen kendin söylemeli/belli etmelisin karşında kim olursa olsun. Senin de ağzın var. Niye nişanlına diyosun da o da gidiyo annesine diyo ben bu olayı anlamıyorum. Kaynana kötü çıkacaksa melek gibi davranırken de kötü olabiliyo bunun garantisi yok. Ama takıymış seccadeymiş inanılmaz gereksiz detaylar. Bir şey takmak isterse takarlar. Istemezlerse takmazlar neyini soracak annene? Sorsa annen de şu takı olsun bu takı olsun mu diyecek? Takı ne ya anlamıyorum.

Merhaba evlilik öncesi gerginlikler hep olur güzel yönetemeyebilirsiniz süreci sözlülük, nişanlılık bunun için var bence. Annesini sevmek zorunda değilsiniz ki seven gelin ülke genelinde oranlayacak olursak baya azdır bence. Tekrar sözlenmek mesele değil yani ama bundan daha önemli şeyler var düşünmeniz gereken, her zaman siz ağzınıza geleni ona sayarken o gel buraya sana sarılayım demeyecektir biraz daha ılımlı olmanız gerekebilir, babanızın takıldığı maddiyat konusu da muhtemelen evlenince rahat olmanızı istediğindendir bunun sağlanamayacağinı düşünmüşse tedirginliği ondandır bu konuyu da ciddi şekilde düşünmelisiniz sevgi karin doyurmuyor malum. Onun dışında kafaniza taktığınız şeyler sonradan dönüp bakınca amaan bunları mı takmışım diyeceğiniz şeyler olacak çünkü

Adet diye birşey vardır. Yada karşındakini kale aldığını belli edersin. Mesele takı para değil. Tabikide sorucak karşındakide adetlerini söylicek. Aile kızının sayıldığını sevildiğini bilicek. Sanırım bu yollardan hiç geçmedin. Aynılarını yaşarsan anlarsın. Benim diyen bunu ister. Bunu bekler.

Merhaba evlilik öncesi gerginlikler hep olur güzel yönetemeyebilirsiniz süreci sözlülük, nişanlılık bunun için var bence. Annesini sevmek zorunda değilsiniz ki seven gelin ülke genelinde oranlayacak olursak baya azdır bence. Tekrar sözlenmek mesele değil yani ama bundan daha önemli şeyler var düşünmeniz gereken, her zaman siz ağzınıza geleni ona sayarken o gel buraya sana sarılayım demeyecektir biraz daha ılımlı olmanız gerekebilir, babanızın takıldığı maddiyat konusu da muhtemelen evlenince rahat olmanızı istediğindendir bunun sağlanamayacağinı düşünmüşse tedirginliği ondandır bu konuyu da ciddi şekilde düşünmelisiniz sevgi karin doyurmuyor malum. Onun dışında kafaniza taktığınız şeyler sonradan dönüp bakınca amaan bunları mı takmışım diyeceğiniz şeyler olacak çünkü

Çok doğru söylediniz. İyi düşünmek gerek. Ama çok şükür çaba görüyorum sözlümden. Tutanacak bişeylerim var. Güzel önerileriniz için teşekkürler. Yeni katıldım. Ama ağzı olan konuşuyor burda maşallah.

Bi kere bir şeyi istiyor ya da istemiyorsan bunu sen kendin söylemeli/belli etmelisin karşında kim olursa olsun. Senin de ağzın var. Niye nişanlına diyosun da o da gidiyo annesine diyo ben bu olayı anlamıyorum. Kaynana kötü çıkacaksa melek gibi davranırken de kötü olabiliyo bunun garantisi yok. Ama takıymış seccadeymiş inanılmaz gereksiz detaylar. Bir şey takmak isterse takarlar. Istemezlerse takmazlar neyini soracak annene? Sorsa annen de şu takı olsun bu takı olsun mu diyecek? Takı ne ya anlamıyorum.

Ayrıca herşeyi fazla fazla söyleyen biriyim. Ağzım var çok şükür konuşuyorum. Fazla fazla bilede söylüyorum. Böyle akıllar yazmasan daha iyi edersin.

Aynen burdan bakınca vara yoğa konuşan bişey gibi duruyorsun. Bi halt bildiğini zanneden ama hiç bişey bilmeyen:) yaşamadan konuşan. Beğenmedim aklını. Geliştir kendini:) okey?

Yanılmıyorsun. Ama üslup konuya yaklaşım önemlidir. Sizden önce bir hanımefendi yazdı onuda bi olursan ne demek istediğimi anlarsın. Senim bildiğinden fazlasını biliyorum bende içindeyim herşeyin. Acı çektiğinde veya nişan yerini iptal etmeye giderken takısı batsın diyorsun ama olayın içindeyken başka herşey. Ailen var mahcup olmamak var. Bi evin bi kızısın güzel şeyler görmek istersin. Bilmem anlatabildim mi?

Tabi ayrılık sürecinde hiç bırakmadı hep aradı en son bize geldiğinde herşeyi söyledim hatta öyle söyledim ki normal bi insan yüzüme bakmaz o gel kız sana sarılayım dedi öylede bi yanı var. Anlttıgımdada ben seni çok seviyorum sen yanlış biliyosun dedi hep. Ben sadece evlenince problem olur diye korktum kavga anını güzel yönetemedik. Suçun büyüğü bizde. Simdi nasıl toparlanır bilmiyorum

Kavga sırasında birbirinize hakaret kötü laflar ettiniz mi? Saygısız davrandı mı sana?

X