Anlatmam lazimdi

macintosh

Oluruna bırak, her neyse geçer...
Kayıtlı Üye
11 Mart 2015
273
193
33
Nerden baslamak lazim bilemiyorum. 2015 in hangi gununu anlatsam... 8,5 yildir felcli yatan Babamin yilbasindan beri iyice agirlasmasi, gozumuzun onunde dayanilmaz acilar cekmesi, 3. Kattan kis ortasinda kucakta tasinip hastaneye kosturmalarimiz, annemin cogu kez babamla yalniz kalmasi,ona bakacak gucunun olmamasi, evim, annemin evi, arasinda cektigim perisanlik ve yaklasik 2 aylik bu zor gunlerden sonra Allah babamin acilarini dindirdi. O hale katlaniyor olmasina sahit olmak cok aci vericiydi.
Sonra annem, zaten cok gucsuzdu babamla ugrasmaktan. Sasiriyordu bazen nasil bu duruma katlanip,ustesinden gelecekti. Ben surekli yardima gudiyordum ama yetmiyordu. 4 kardesiz, esim sen misin bir evlat diyordu. Gerci o da cok seye yardim ediyordu ama boyle dusundugunu biliyordum sonucta. Tatsizlik cikmasin diye bazen gun asiri gidiyordum anneme. bi kiz kardesim unide il disinda, biri de yine disarda evli. Kimse oyle zengin degil, herkes calisiyor, yani ben daha cok ilgilenmek zorundaydim ki oyle olmaliydi.
Annem asabi seker hastasiydi. Cok kolay yoruluyordu, her yerim agriyor diye sikayet ediyordu. Babam vefat edince artik kendiylei lgilenmeye baskadi. Daha 51 yasindaydi ama bedeni cok yaslanmisti. Seker kalp damarlarini tikamis meger ondanmis derdi. Babama baktigi icin sanmistik hep. Dr acil ameliyat dedi. Babami kaybedeli daha 2.5 ay olmustu, annem ameliyat oldu. Bir hafta once ablam ailesiyle birlikte bizim ile yerlesmisti. Destek olacaktik anneme. O da bize
Annem ameliyata gule oynaya girdi, kol bacak agrilarindan kurtulucakti ama o yogun bakimdan hic cikamadi. Aslinda bypass ameliyati iyi gecmis ama en son verdikleri ilac alerji yapmis ve tum fonksiyonlar durmus. 2 gun kapida bekledik. Yapay cihazlarla geri dondurmeye calistilar, dondu dediler. Bir kac gun sonra annem artik yine kendinde degildi. 2 gunde bir 5 dk gorebildik. Umudumu yitirmedim ama bir ay sonra annemi yitirdim.o bir ay nasil gecti Allah biliyor. O arada kocam cok destek oldu. Allah razi olsun.artik son bir kac gun, olur olmaz kavgalar cikartipcok hakaretler etti ve beni cagirma bundan sonra hastaneye oraya buraya, biktim bu konudan da dedi. Anlatilacak sey cok da... Annem oldgunde benimle konusmuyordu. Hastaneden cagirdiklari gun yine de mesaj gonderdim. Ne aradi ne geldi. Bi akrabam haber verince geldi ama benim icin o da olmustu o gun. Annemi gomduk. Onu bana yaptiklari,hakaretleri kufurleri vurmalari, daha once yaptiklari annemi beni uzduguicin aglattigi, son 3 gunde bana yasattiklari icin affetmeyecegimi soyledim. Ne ozur diledi, ne alttan aldi, defoldu gitti. Yasin okumalari boyunca gormedim bile. Etrafimdadurumu bilenler, benim aptal gibi sevdigimi bilenler simdi sirasi degil ayrilnanin, bu kadar aciya baska aci ekleme dediler. Tamam dedim, evime dondum yasinler bitince. Ama hic bi sey iyi olmadi. Beni istemiyormus, ne o ne ailesi. Aklim almadi. Neden gereksiz yere bunlari duyordum ki? Bir ay evde yalniz kaldim.surekli her seye agladim. O aradais yerinde yer yerinden oynuyormus ben bi habermisim. 2 denetim atlattim son hafta, cevre ve isg.bu moralle basardim. Cevre denetimim persembe 3 EYLULdu. Ayni saatte bosanma davam vardi. Once bosandim, sonra aksama kadar denetlendim. Ertesi gun isten cikarildim.benimle birlikte isten ayrilan mudurum tmgd denen egutime gondermisti beni Agustosta. Egitimde ankaradayken bi tanecik halam da vefat etti. O da babamin öldugu gun hastaneye bi yatti bir daha toparlanamadi. Son 6 ay annem ve halam, kocam tum aile bittik. Nereye baksam felaket. ekimde cok zor denen tmgd sinavinda basarili oldum,danusmanlik hakki kazandim. Simdi annemin evine tasindim. En kucuk kiz kardesim mezun oldu ve ikimiz yasiyorum. Yikilmamak icin yogun caba sarfediyorum. Kpss kursuna kaydoldum. Ama her gece cok agliyorum. benden cok daha kotu durumda olanlar var biliyorum ama cok zorla yasiyorum. Surekli kendimle hesaplasiyorum. Cok mu kotuluk yaptim acaba? Cok yazdim daha da yazacak cok sey var... Anlatmam lazim, paylasmam lazim. Cok tukendim. Allahimi cok seviyorum ve bana huzur versin diye dua ediyorum.

Ben hic yorulmadan ve sıkılmadan yazdiklarini okudum da sen ne cok yoruldun bu yasadiklarindan eminim. Rabbim yardimcin olsun sana sabir versin. Sen kotu biri oldugun icin degil yasayacagin mukemmel gunlerin icin cektigine inan bu zorluklari. Cunku yarinimizi bilmiyoruz. Belki annen baban yaninda degil ama eminim senin bu ayakta durusunla gurur duyuyorlardir. Esin konusu bu kadar zorluk icinde hic deginilcek bi konu bile degil. Bu zor gununde yaninda olmayanin hayatinda yeri yokmus zaten.

Allah yardımcın olsun canım. Allah sabır versin... ne cevap verilir ne denir başka bilmiyorum

Kayıplarınız için çok üzgünüm,mekanları cennet olsun inşallah.umarım bunca sıkıntının ardından, sizin için güneş yeniden doğar. Zorlu sınavlar atlatmışsınız ve desteksiz olmak üstesinden gelmeyi daha da zor hale getirmiştir eminim. Ne desem bilemedim. Dirayetinizi kaybetmeyin,inancınızı yitirmeyin Allah sabır versin.

Tesekkur ederim. Daha neler neler ne dertler var da hatirlamak istemiyorum. Ama aklimdan saniye gitmiyorlar. Merhametim coktur, ondan cok aglarim herkese her seye. Icim daraliyor, cok sıkılıyorum. Inancim cok ama bu kadar haksizlik da neden diye soruyorum kocamin yaptiklari icin. Insanlar nasil boyle cani olabiliyor? Olum en guzel sey. Bu dunyada ne annemne babam gun gordu. Babam sizoffendi benim. Hastalanmadan once de cok cekmis ve cektirmisti bize. Iste hepsi aklima gelip cok uzulup cok agliyorum.ve tek basima agliyorum. Allah yanimda biliyorum, ama olmuyor iste. Imanim mi eksik diye dusunup af diliyorum Allahtan.aglayarak da uyuyorum. Ilac almam lazim. Dayanamiyorum cunku

Allah razi olsun. Umarim oyle olur.

Gercekten cok zor olaylar. Her bi soyledigin tek tek dayanmasi zor seylerken ayni zamanda hepsini yasamak eminim seni cok sarsmistir. Ben de kizimi kaybettikten sonra tedaviye basladim ama doktor bu yas doneminde cok ilac vermekten yana degilim dedi. Hafif ilaclar kullaniyorum. Bence sen de bi destek almalisin. İmanini sorgulamana hic gerek yok diye dusunuyorum. Ne mutlu ki hala Allah diyorsun. Rabbim de sana sabirlarin en buyugunu nasip etsin yolundan hic ayirmasin insallah.

Bu yaziyi okuyup eften puften sorun cikaran cok kisi sukredecektir eminim. Cok ama cok zor seyler yasamissiniz ama ayni olcude de guclusunuz. Bu zorluklar icinde isinizde basarili olabilmis esinizden ayrilip onunuze bakabilmissiniz. Baskasi olsa bu kadar derdin ustune bide esini bosayacak gucu bulamaz en azindan yalniz kalmiyim derdi. Ama siz o durumdayken bile mantikli dusunup kendinizi daha cok uzeceginiz ortamdan uzaklasmak istemissiniz. Sizi tebrik ediyorum. Bence herseyin ustesinden gelebilirsiniz. Kapasitenizi hafife almayin yapamiyorum demeyin. Sadece biraz zaman..

Çok çok üzüldüm kayıplarınız için. Toprakları bol olsun ışıklar içinde uyusun anneniz babanız halanız.
Her şey iyiye gidecek bu yeni yılda inşallah. Başarılı olduğun sınav da bu yolu açmış zaten bana kalırsa. İşe başladıktan sonra yavaş yavaş iyileşeceksin, yeni hayatında düzenin oturacak. Sonra da gerisi gelir inşallah. Sadece sabret ve umut et...

Canım benim Rabbim dayanma gücü ve sabır versin, cok zor şeyler yaşamışsın ne denilebilir ki ölüm Rabbimin emri de, ben en çok eşinin yaptıklarına sinirlendim iyiki hayatından çıkmış ,bundan sonra sı güzel geçer inşaallah,

Kayıplarınız için Allah Rahmet Eylesin mekanları cennet olsun..
Allahım sanada bol sabır versin kardeşim inan ağlamamak için kendimi nasıl tuttum okurkenn. Eşin yanında gibi gözüküp seni yıpratmış her ne olursa olsun senin yanında olmamış ama ümidini kaybetme dünyanın sonu değil kendini üzme, sınavlarda basarılı olmuşun allah yardmcın olsun inş daha iyi yerlere gelirsin. Kendini topla başka biri olsa yerinizde bu olayların üstüne eşinden bosanamazdı bence cok güçlüsün kndini bırakma anlattıgın icinde iyi yapmışın insanın dertleşmeyede cok cok ihtiyacı var. Kendini ne yalnız hisset ne de çaresiz rabbim sana en güzel en hayırlı kapıları açsın inşallah,senin icin ve kaybettiklerin için dua edicem.
Allah yardımcın olsunn.

Anne babanızın mekanı cennet olsun..Yazdıklarınızı okurken inanın bir yanım hep size dua etti.Hani derler yaa her gecenin bir sabahı vardır işte sizinde yaşadıklarınız bu dünyada bir nevi imtihan rabbim içinize ferahlık huzur mutluluk versin..Sakın geriye bakmayın geçmiş yaşandı bitti...Dilerim siz ve birlikte yaşadığınız kardeşinize bu yeni yıl çokk büyük mutluluklar yaşatsınn inanın kimse dört dörtlük değil allahın bize verdiği nefese binlerce şükür etmek lazım allah sevdiği kula sıkıntı verirmiş kulum beni daha çok ansın diye yaşadıklarınıza birde bu yönden bakın kendinizi daha fazla yıpratmayın bu arada eşinizin konusuna hiç değinmiycem hakkınızda böylesi hayırlıymış demekki

Tesekkur ederim desteginiz icin. Yalniz ben yine de hak etmesine ragmen bosanalim demedim. O istedi. Hatta gecen yil da boyle yapti. Durduk yere kavga kasirga ckarrti, ertesi sabah beni zorla adliyeye goturdu dava actik. O gun 2 saat icinde bosandik. Cok kotuydum, dayanamadim. Bi iki af diledi affettim. Yeniden evlendik. Bu sene de aynini yapti. Ben de o da lisans mezunuyuz. Isimiz maddi imkanlarimiz iyiydi.yeniev ve araba da almistik. Cok iyi anlasiyorduk da. Ama arada bir iki ayda bir durduk yere resmen kiyamet kopariyordu. O iyi insan gidip kufurbaz, yaptigi iyilikleri basa kakan, bana bi sokak fahisesi gibi davranan adam geliyirdu. Susmasi icin yalvarirdim. Susmazdi. Arti evi terk ederdim. O zamn bana vurmaya baslardi. Ben de artik sabrimi tuketmis olup karsilik verirdim. Igrencti yani. Onun da beni cok sevdigini biliyordum. Dogru var mi ki, daha mi iyisi geleck diye kendimi avutup,yine de unutmaya ve mutlu olmaya calisiyordum. Hatta 2 yillik evliydik, sacma sapan yok sebeplerle bu duruma gelmeyelim diye umrrye bile gittik. 3 yil zor dayandik ama. Ailesi de bi anormaldi zaten. Ne biliyim tum olmazlar bir aradaymis da ben gormemisim salak gibi. Cok deger verdim cok. Kendimden oyle vazgectim aman kizmasin,kirilmasin diye de hepsi hikayeymis. Bir anda gidiveriyormus emeklerin. Dunya.

Hep bunu dusunup teselli olmaya calisiyorum.ama gozumun yasi dirhem eksilmiyor.

Hic oyle dusunmeyin gercekten zararin neresinden donulse kar her zaman. Simdi siz de vazgecmissiniz en onemlisi o. Yoksa caniniz daha cok yanardi. Artilariniz da var cocuk yapmamak gibi. O insana sizi bi zincirle daha baglardi. Simdi yeni bi yil geliyo. 2015 kabus gibi gecmis ama bence bu seneniz size cok guzel yenilikler getirecek. Zaten yasanabilecek en zor seyleri yasamis atlatmissiniz. Artik kendinize zaman ayirin. Hayatiniza ilerde girecek kisi de kim olursa olsun o adamdan iyi olacak ve mutlu olacaksiniz. Bidaha dayak, hakaret, merhametsizlik, vicdansizlik, saysizlik ve daha bircok kotu ozelligi bir arada bulunduran tam donanimli bi adam bulamazsiniz zaten. Siz yatin kalkin kurtuldugunuza sukredin. Ondan kurtularak basiniza gelecek iyi seylere ilk adimi atmissiniz zaten. Gerisi de gelir.

Yaşadıklarınız kolay şeyler değilki biryerde ağlamanız çok iyi yoksa daha çok kasılıp hasta olursunuz..Sabır her sıkıntılı anımda allahım isyan etmiyorum sadece senden sabır istiyorum çekemiyeceğim sıkıntıyı kaldıramıycağım yükü verme diyorum..Bol bol dua okuyun insanın içi ferahlıyor bunun yanında mutlaka bir psikolojik destek alın buda çok iyi geliyor insana allah yardımcınız olsun..

Anne ve babanın mekanları cennet olsun.Allah herkese sizin gibi hayırlı evlat versinBirbirimizi tanımıyoruz ama hepimiz kadınız.Çektiğiniz üzüntüyü,çaresizliğinizi,kırgınlığınızı hepimiz anladık.Babanınız şizofrenmiş.Büyük ihtimalle eşinizin yeri daha bir başkaydı gözünüzde.Babanızda göremediklerinizi eşinizle gidermek istediniz.Eşiniz bir nevi sırtığınız dayadığınız dağ,kendini güvende hissettiğiniz,sizi kötülüklerden koruyan kahramanınızdı.İnsanın bu hayatta destek beklediği ,moral beklediği başka kim olabilir.Siz üstünüze düşeni yapmışsınız,iyi ki de yapmışsınız.Ailenizi ölüm ayırmış sizden ama eşinizi vefasızlık ayırmış.Eşimizde böyle zor günümüzde yanımızda olmayacaksa,destek olmayacaksa olmasın daha iyi.Eşinizin çelişkilerine bakılırsa çevresinden ,ailesinden etkilenmiş gibi.Kimbilir siz ailenize gidip geldikçe ne gibi sözlerle beynini doldurdular.Olan olmuş,yaşananlar yaşanmış.İnşallah bundan sonraki hayatınızda mutlu olursunuz.

Kayiplariniz icin cok cok uzuldum.. Allah yardimciniz olsun, basiniz sagolsun.. Lutfen guzel gelecek gunlerinizi dusunun. Kardeslerinize simsiki sarilin. Her dert bir gun biter diye dusunun. Bu sene ben mide kanseri oldugumu, sol bobregimi kaybetmek uzere oldugumu (suan stent takili), vucut direncimin yerlerde oldugunu v.s. ogrendim. Hamileyim, bu surecte bir suru testten, endoskopiden, biyopsiden, ameliyattan gectim.. Hala rahatsizim.. Dogumdan sonra gecmesini umuyorum. Bebegim saglikli ya, canimiz sag ya diyorum hep. Siz de oyle deyin. Kucakliyorum sizi buradan.

Allah anneciğiniz ve babacığınıza rahmet etsin mekanları cennet olsun..
Başımıza gelenlerin sebebini biz bilemiyoruz..
Tek yapmamız sabretmek..
Sonsuza kadar hayatınız kötü geçecek diye bişey yok..
Geriye baktığımda ben bunları nasıl yaşamışım, nasıl altından kalkabilmişim, bir daha olsa dayanabilir miydim dediğim bir sürü şey var..
Huzurlu günleriniz yakında..
Neyse ki kocanızın gerçek yüzünü görmüşsünüz..
İyi ki de bunlar olmuş da görmüşsünüz..
Ya ona gerçekten çok ihtiyacınız olduğunda görseydiniz?
Allah size dayanma gücü versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…