Anlamama yardım eder misiniz?

Yeni iş kıuruyor. Depremde dükkanı yıkıldı. Biraz maaşlı çalıştı . Nisan ayında işten çıktı iş kurmak için.
 
Çocuk, ev işleri konusunda büyük sorumluluk kadındayken erkeğin birde kadının parası üzerinden hakimiyet kurması çok rahatsız edici yahu.
Kadın dışarıda çalışsın, evde çalışsın, çocuklara baksın, aldığı maaşı olduğu gibi kocasının eline saysın. Modern kölelikte böyle bir şey oluyor artık.
Birde erkeklik gururunu incinmeyecek bunların üstüne.
 
Son düzenleme:

Bir daha hiçbir masrafa karışma. Bu kadar kendisi adamsa kendisi karısının parasına muhtaç yaşamamayı öğrensin.
 
Birisi size kendi parasından verirse bu harçlık olur, kendi paranız size harçlık olmaz. İsterseniz hiç vermezsiniz de, hepsini kendinize ayırırsınız. Benim kocam bana asla böyle bir tavırda bulunamaz perişan ederim. Sizinkinin bulunabilme sebebi muhtemelen kendi paranızı bile kendinize layık görmüyor oluşunuz.
 
Haklısınız. Aslında bu olayla birlikte bunu uygulasam iyi olacak. Teşekkür ederim.
Size verilen tüm tavsiyeleri dikkate alın zararlı çıkmazsınız, biz burada her gün ne konular okuyoruz keza çevremizde de neler neler oluyor, eşiniz illa sizi yarı yolda bırakır demiyorum ama bırakmayacağının da garantisi yok, arkadaşlara da katılıyorum maaşınızı elinizden alırken gurur yapmıyor ama parayı eksik bulunca gururu tavan yapıyor, eşler arasında elbette senin benim olmaz biz olur lakin maaşınızı eline saydığınız halde saygısızlık yapıyorsa orada bir duracak, siz de kendiniz için değil ona destek olmak için çalışıyorsunuz bunu göremeyecek kadar gözünü para bürüdüyse bir dur deme zamanı gelmiş.
 
Bir daha iki çocuklu halinle senin yüzüne alınteri paranı çarpan adama kuruş verme yapn her ay iki çeyrek at kenara kendisi geçim derdinde mi olur işmi kurar gider maaşla çalışırmı yetiştirir mi yetiştiremezmi inlesin dursun
 
Genelleme yapmak istemesem de şu erkeklerin ikiyüzlülüğünü okumaktan gına geldi.

Errrrkeklik gururu denen şey elime paranı say, sadece iki kuruş kendine ayır, ihtiyaçlarını o iki kuruşa göre ayarla, sürekli kısıtla, ben de genis geniş senin paranı alayım demek değil. Bir de siz gönlünü almaya çalışmışsınız, yapmayın yahu. O kadar erkekse evini geçindirsin bir zahmet (bu zihniyetteki adamlar için diyorum).

Hayat müşterektir elbet, sizin de katkı yapmanız gerekir ama bu şekilde değil, çünkü bu gerçekten çok gurur kırıcı. Bir tek erkeklerin gururu var ya çünkü. Kimsenin eline para saymak, maaş vermek zorunda değilsiniz, hele ki kendinize ayırdığınız üç kuruş için size böyle davranan bir adama hiç hesap vermek zorunda değilsiniz.
 
Eşin çalışmıyor mu
 
Eve kalan 11.500 ise adama neden veriliyor. Bizde de zamanında kredi vs ödedik geri kalanı eşim ne istedi ne de araştırdı. Olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum.
 
Dükkan açma arifesinde zaten 2 bin liranın hesabına düşüyorsa bence o dükkanı açmasa daha hayırlı olurmuş. Kendi emeğinizden 3 kuruş ayırdınız diye özür diliyorsunuz, kötü hissediyorsunuz. 30'lu yaşlarınız maddi olarak iyi geçer geçmez Allah bilir onu ama önce siz kendinizi ezdirmeyin, kendi öz değerinizin farkında olun.
 
Yüzümüze vuran tokat gibi cevap işte ne kadar doğru...
Maalesef, her erkek yapar diyemem genelleyemem ama yapan var, en basiti yılbaşı piyangosu büyük ikramiye röportajları oluyor, kadınlar çocuklarıma ev alırım araba alırım eğitimlerine harcarım vs diyor erkekler gevrek gevrek gülerek çok afedersiniz “karıyı” değiştiririm he he diyorlar, ki eşim tarafından bir akrabamız karısıyla arası bozulunca ilk iş olarak bankada “ortak” hesap adı altındaki hesabı boşalttı, üzerine tapulu yerleri sattı, ben ortak hesap komedisine de inanmıyorum, genelinde imza yetkisi erkeklerde oluyor en ufak bir anlaşmazlıkta hemen o hesabı hiç ediyorlar, çevremde birçok kadının başına geldi.
 
Yeni iş kıuruyor. Depremde dükkanı yıkıldı. Biraz maaşlı çalıştı . Nisan ayında işten çıktı iş kurmak için.
Anlıyorum biraz maddi konuda sıkıntılı bir süreçten geçiyor sanırım bireysel anlamda . Erkekler genelde bu tip süreçlerde fazlaca alıngan ve hadsizce agresif olabiliyor. Bence konuyu büyütmeden tavrının yanlış olduğunu ifade edin. Zaten ona destek için çalıştığınızı , ama bireysel ihtiyaçlarınız için istediğiniz kadar rakamı alabileceğinizi net bir şekilde anlatın. Ego yapacak bir durum yok, evlilikte sen ben diye bir kavram yok, biz bu yükü birlikte üstlendik ama beni yok sayamazsın diye net ama kırıcı olmayan bir üslup kullanın mutlaka . Siz eşinizi daha iyi bilirsiniz, elinde para varken de bu adam size karşı böylemiydi, bugün kazancı güzel olsa aynı tavrı mı sergiler bilirsiniz . Eğer bu geçici bir dönemse çokta konuyu uzatmayın , ama kırıldığınızı mutlaka anlatın
 
Ödemeleri sen yapsan o da evin diğer giderlerini karşılasa.. artık paranın kalanını harcar mısın biriktirir misin kazanan olarak sen karar versen? Böyle olmaz mı ya insanın kendi kazandığı paranın hesabını vermesi kötü bir durum
 

Erkeğin para konusunda kadına güveniyor olması bizim suçumuz , tam olarak aynısı değil ama farklı bir versiyonu benim başımdan yeni geçti , biz çözmeye çalıştık konuyu , üstü kapalı şekilde değil herşeyi konuşarak.

Erkeklerin biz kadınlara biraz fazla güveniyor olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Birde en çok kendime ve hemcinslerime kızdığım bir konu; erkek yapmıyor diye ne olursa olsun biz bir şekilde yapıp maddi manevi üstesinden geliyoruz.
Valla geçen kendi eşime açıkça bende anamın karnında öğrenmedim, sende öğreneceksin dedim.
Ben biraz kontrolcü olduğum için -işim gereği- evde de böyle herşey düzenli tertipli olsun moduna istemsiz geçmişim. Gerçekten sonradan fark ettim. Bırak bu kontrolcülüğü adamı da beni de yoruyor, daha zor oluyor herşey dedim kendime.
Ben ilk önce neyin borcu ve bu kadar para ile ne yaptığını öğrendim yani lafla vs. de değil bankadır kredi kartıdır dekonttur ne var ne yoksa her şeyi ile. Eşinize ev bütçesi için para veriyorsunuz. Nereye neden harcandığını bilmek sizin de en doğal hakkınızdır diye düşünüyorum. Bence eşinizde sizinle paylaşmalı.
Bizim sorunumuz eşim benle paylaşamadığı için saklama gidip daha kötü olmuştu.
Ben para konusunda eşimin ciddi olarak pişman olduğunu gördüm.
Bizim konumuz benden aşırı çekinip onu yargılamamdan korkması gibi bir şeydi.
Ben de erkek rolü üstlenmiş gibi hissettim bazen hala hissediyorum. Sizinde yazdıklarınızdan oldukça yorgun olduğunuzu anlayabiliyorum.
Ama erkeğin kadını kaybedilebileceğini bilmesi ve bu korkuyu derinden yaşaması gerektiğini düşünüyorum bence tepkinizi açıkça eşinizin anlayacağı dilde belli etmelisiniz.

Tepki koymaktan çekinmeyin.
Bizde soğuduk , bazen soğuyup yeniden ısınmak için hal harekete dikkat etmek daha hayırlı olabilir
Kırıcı olmadan şeffaf yorum yapmak istedim. Sorunlarınızın çözülmesi dileği ile...
 
Yeni iş kıuruyor. Depremde dükkanı yıkıldı. Biraz maaşlı çalıştı . Nisan ayında işten çıktı iş kurmak için.

O işi senin maaşınla ev geçindirmene güvendiği için açıyor.
Bunu kafasına kazı gerekirse.
Minnet duyacağı yerde laf yapıyor paşam çünkü çok gururlu.
Benim kocam da zamanında bu yolu izledi, ona göre davrandı. Bir arkadaşımın kocası da yaptı, ona göre davrandı, başka bir arkadaşımın kocası da yaptı. Ters davrandı, dedik ki hem fakir hem şeyi büyük gibi davranmasın. Seninki de o hesap.
 
Bu erkeklik gururu değil eğer öyle olsaydı maaşınızı almaktan imtina ederdi. Evli kadınlar çok mutlu olsalar bile belli bir yerde biraz paraları olmalı bence. İki tarafın da çalıştığı evliliklerde masraflar ortaktır ama maaş kendilerine aittir. Bazı durumlarda para da verilebilir eşe ama bu her zaman olmamalı. Bana mı güvendin derdim ben. Çünkü öyle görünüyor konunuzda anlattığınıza göre. 2 bin nedir ki biz onun fazlasını market alışverişinde veriyoruz üstelik evde iki kişiyiz eşim kahvaltı bile yapmaz öyle çok sık da yemeyiz ama gidiyor işte üstelik ayı kurtarmadığı dönemler de oluyor. Eşim iş kurmak için işten ayrılsa maaşımı vermezdim ben.
 
Ay konuya nasıl tilt olduysam, konu sahibi haricinde de söylüyorum.

Kızlar ne olur şu maaşları tek elde toplayacaksanız da o el sizinki olsun. Birikim yapacaksanız sizin adınıza olsun. Kocaya para transferi yaparken yüklü ise borç yazın açıklamasına, değilse de yazın ki dünya hali ileride öttürebilesiniz.

Benim babamın durumu iyiydi. Nafaka falan asla zorlamazdı ama anama inadından tek kuruş ödemedi boşanırken. Hep icra yolu ile aldı, gecikmeli kesintili... Tek çocuğum, o zamanki nafaka 150 TL, bana telefon alırdı bilgisayar alırdı ama o 150'yi vermezdi. Bilgisayar yiyemezdik haliyle. Maddi anlamda gücü elinizde tutun. Hiçbir konuda erkekler bizden akıllı değil az dik durun ya hu.
 
ayy böyle yorumlara ihtiyacım var. Biraz kendime gelmem lazım. Teşekkür ederim

Rica ederiz, bu vesileyle paranı bankaya koy bir kısmını da ye. Canını hiç sıkma al çocukları çık dışarı, paracıkları ye bu güzel bahar gününü ayının birine dertlenerek geçirme
 
. Evli kadınlar çok mutlu olsalar bile belli bir yerde biraz paraları olmalı bence.


%100
Parayı kocanın eline saymak kadar tehlikeli bir şey yok. Yıllar geçer, adamdan kazığı yersin bir bakarsın ki dımdızllaksın onca yıl çalışmışsın ama elinde 0 birikim var kalakallırsın öylece. Erkekler çok acımasız, payllaşılması hak olan mallları dahi kaçırıyorlar herkes bir miktar kenara para koysun kimseye de çok güvenmesin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…