Merhaba arkadaşlar,
Kısaca 2 oğlum var. İkincisi doğduktan sonra 2,5 yıl çalışamadım. Mart ayında yeni bir işe başlama kararı aldım. Şu an oturduğumuz ev kendimizin çok şükür. Yani kira ödememiz yok . Ben 30.000 maaş alıyorum. Çocuklarımı kreşe yazdırdım 7500+7500 =15.000 kreş ödemesi ve 3500 servis ödememiz var . yani eve kalan 11.500
Sorun; Dün maaşımı aldım. İçinden 2000 tl kendime harçlık aldım gerisini eşime verdim. Çünkü kreş ödemesi servis ödemesi kredilere yardım olayım diye ortak cüzdan saydım. Parayı saydı 'eksik bu' dedi. Bende harçlık aldığımı bilmesine rağmen bu soruyu sormasına sinirlendim. Yine de söyledim harçlık aldım kendime diye. Sonra inanmadı harcadım mı sandı ya da her ne olduysa farketmez sebebi nerde bakayım dedi. Bende al dedim gösterdim. Sonra tavrına sinirlendim göğsüne parayı çarptım sert bir şekilde.
Bu da bir afra tafra parayı geri benim yüzüme attı bağırdı çağırdı hakaretler.
İçime sinmedi erkeklik gururunu mu incittim yanlış mı anladı diye tamam uzatmayalım nasıl anladığını bilemiyorum ama ben sadece harçlık almama sergilediğin tavır nedeni ile sinirlendim kendim için özür dilerim ama senin yaptığında doğru değildi dedim. Ama kesinlikle yumuşamadı ve beni anlamadı. Bende ne yapacağım bilemedim. bende küseyim diyorum ama araya soğukluk girerse bir daha asla eskisi gibi olamayız diye de düşünüyorum.
Fikirleriniz nelerdir?
ayy böyle yorumlara ihtiyacım var. Biraz kendime gelmem lazım. Teşekkür ederim2.000TL icin yuzune para mi atti bu adam??? Sen kole misin, bu adam sahibin mi parani eline sayiyorsun ablacim, ayrica yetiskin bir insan icin 2.000TL nedir, cok az degil mi? Zaten ultra tutumllu yasiyorsun. Para mara verme bundna sonra erkekllik gururu var madem evi kendi gecindirsin. Erkeklik gururu falan da sacmalik kendi kendine bahane arama, adam para para diye olup bitiyor. Verme para falan kopek gibi surunsun, surt burnunu. Harclik nedir ayrica, 15;lik cocuk musun sen??
kaç yaşında kadınsınız maaşınızı alır almaz adamın eline sayıyorsunuz (yüz bulmuş) üstüne eksik diye kavga çıkarıyor öyle mi? her şeyi siz ödüyorsanız eşiniz ne yapıyor bu durumda gerçek anlamda çok merak ettim doğrusu, evin erkeği de kadını da siz olacaksanız neden evlisiniz siz de benim anlamama yardım edinMerhaba arkadaşlar,
Kısaca 2 oğlum var. İkincisi doğduktan sonra 2,5 yıl çalışamadım. Mart ayında yeni bir işe başlama kararı aldım. Şu an oturduğumuz ev kendimizin çok şükür. Yani kira ödememiz yok . Ben 30.000 maaş alıyorum. Çocuklarımı kreşe yazdırdım 7500+7500 =15.000 kreş ödemesi ve 3500 servis ödememiz var . yani eve kalan 11.500
Sorun; Dün maaşımı aldım. İçinden 2000 tl kendime harçlık aldım gerisini eşime verdim. Çünkü kreş ödemesi servis ödemesi kredilere yardım olayım diye ortak cüzdan saydım. Parayı saydı 'eksik bu' dedi. Bende harçlık aldığımı bilmesine rağmen bu soruyu sormasına sinirlendim. Yine de söyledim harçlık aldım kendime diye. Sonra inanmadı harcadım mı sandı ya da her ne olduysa farketmez sebebi nerde bakayım dedi. Bende al dedim gösterdim. Sonra tavrına sinirlendim göğsüne parayı çarptım sert bir şekilde.
İçime sinmedi erkeklik gururunu mu incittim yanlış mı anladı diye tamam uzatmayalım nasıl anladığını bilemiyorum ama ben sadece harçlık almama sergilediğin tavır nedeni ile sinirlendim kendim için özür dilerim ama senin yaptığında doğru değildi dedim. Ama kesinlikle yumuşamadı ve beni anlamadı. Bende ne yapacağım bilemedim. bende küseyim diyorum ama araya soğukluk girerse bir daha asla eskisi gibi olamayız diye de düşünüyorum.
Fikirleriniz nelerdir?
Haklısın . Teşekkür ederim .Kendi maaşından aldığın 2bin liracık için bu kadar fazla bir tavır sergiliyorsa bundan sonra hiç verme parayı zatenocukşarın en temel masrafını sen karşılıyorsun kalanıda senin. Evi geçindirmek onun görevi. O fırlattığı parayı alıp bi tarafına sokardım ben olsaydım. 2bin zaten senin neyine yetecek ya bir çarşıya çıkıyoruzda o ladar harcıyoruz zaten.
O da yeni bir iş kurma arefesinde dükkanı falan yaptırıyor. malzeme arıyor . Aslında eş olmak deyince hani destek olayım dedim açıkçası 30 lu yaşlarımız para derdiyle geçmesin uykularımız kaçmasın huzurlu olalım yeter diye düşündüm açıkçasıkaç yaşında kadınsınız maaşınızı alır almaz adamın eline sayıyorsunuz (yüz bulmuş) üstüne eksik diye kavga çıkarıyor öyle mi? her şeyi siz ödüyorsanız eşiniz ne yapıyor bu durumda gerçek anlamda çok merak ettim doğrusu, evin erkeği de kadını da siz olacaksanız neden evlisiniz siz de benim anlamama yardım edin
Belli ki genç ve tecrübesizsiniz, tavsiye almak için de doğru adrese geldiğinize emin olabilirsiniz.İçime sinmedi erkeklik gururunu mu incittim yanlış mı anladı diye tamam uzatmayalım nasıl anladığını bilemiyorum ama ben sadece harçlık almama sergilediğin tavır nedeni ile sinirlendim kendim için özür dilerim ama senin yaptığında doğru değildi dedim. Ama kesinlikle yumuşamadı ve beni anlamadı. Bende ne yapacağım bilemedim. bende küseyim diyorum ama araya soğukluk girerse bir daha asla eskisi gibi olamayız diye de düşünüyorum.
Fikirleriniz nelerdir?
Siz ince düşündükçe,erkeklik gururu dedikçe adam ayıya bağlamış.Hakli olduğunuz yerde aman ağzımızın tadı bozulmasın diye alttan aldıkça o evde hiç birşey olursunuz Azıcık sesiniz çıksın.Gurur sizin sandığınız gibi bir şey değil.Adam size eş gözüyle,hayat arkadaşı gözüyle ,insan gözüyle bakmıyor.Siz demeden o demeli ihtiyacın olanı içinden al canım diye,ama olur mu köle isauradan bir tık daha iyi şartlar.......O da yeni bir iş kurma arefesinde dükkanı falan yaptırıyor. malzeme arıyor . Aslında eş olmak deyince hani destek olayım dedim açıkçası 30 lu yaşlarımız para derdiyle geçmesin uykularımız kaçmasın huzurlu olalım yeter diye düşündüm açıkçası
Haklısınız. Aslında bu olayla birlikte bunu uygulasam iyi olacak. Teşekkür ederim.Belli ki genç ve tecrübesizsiniz, tavsiye almak için de doğru adrese geldiğinize emin olabilirsiniz.
30 bin lira maaşınızı içinden 2 bin lira alıp neden eşinizin eline sayıyorsunuz? Çocukların kreş ve servis ücretini kendiniz de pekala ödeyebilirsiniz + içinize sinmiyorsa diye diyorum evin aylık faturalarını da ödersiniz kalanı da size kalır, kadınlar para konularında eşlerine kolay kolay kazık atmaz ama erkeklerin 40 yıllık eşlerine dahi kazık atmışlığı vardır, gün gelir istemeyiz ama aranız bozulsa elinizde avucunuzda gram para olmaz ama eşiniz sizin maaşı da içine katarak kendine bireysel birikim yapmış olur yaya kalırsınız.
Eşiniz bu hakkı nasıl buldu kendinde sorusunu sormak istedim . Ödemeleri kendiniz yapın gerekirse ve kalanı kendi tasarrufunuzda harcayın. çünkü bu tavrı hiç hoş değil. Getir bakayım demek nedir? Ben kim için ve ne için çalışıyorum ve sen 2 bin tl için bana nasıl hesap soruyorsun. Bende çalışıyorum , eşimde çalışıyor . Genelde o harçlık alıp sen güzel biriktiriyorsun diye bana verir. Ona rağmen maaşımı nereye harcadım tek tek açıklıyorum ki hiç sormaz , ama ben empati kuruyorum ve aklında soru işareti kalmasın istiyorum . Para konusu biraz bıçak sırtı bir konu , her an yanlış anlaşılmaya neden olabilir . Ama eşiniz haddini fazlasıyla aşıyor. Küserek olmaz ama , kavga etmeden konuşmalısınız . Siz her kuruşunu sorguluyormusunuz eşinizin? Üstelik en yüksek harcama sizde görünüyor ,kira da yok ise kendi maaşı nereye gidiyorda siz ona para veriyorsunuz ?Merhaba arkadaşlar,
Fikirleriniz nelerdir?
Yüzümüze vuran tokat gibi cevap işte ne kadar doğru...Belli ki genç ve tecrübesizsiniz, tavsiye almak için de doğru adrese geldiğinize emin olabilirsiniz.
30 bin lira maaşınızı içinden 2 bin lira alıp neden eşinizin eline sayıyorsunuz? Çocukların kreş ve servis ücretini kendiniz de pekala ödeyebilirsiniz + içinize sinmiyorsa diye diyorum evin aylık faturalarını da ödersiniz kalanı da size kalır, kadınlar para konularında eşlerine kolay kolay kazık atmaz ama erkeklerin 40 yıllık eşlerine dahi kazık atmışlığı vardır, gün gelir istemeyiz ama aranız bozulsa elinizde avucunuzda gram para olmaz ama eşiniz sizin maaşı da içine katarak kendine bireysel birikim yapmış olur yaya kalırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?