• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyeteden kurtulan var mı?

Ben 6 ay önce düştüm bu bataklığa sağlık anksiyetesi olarak ilk 2 ay çok felaket durumdaydım 10 kg verdim sürekli hastalık ve ölüm korkusu sonra psikolog ve piskriyati desteği aldım 2 ay düzeldim sonra ilacın etkisi geçmeye başladı ilaç işe yaramıyor diye ilacı bıraktım şuan daha kötüyüm bayram gezmesinde ankaiyetem tuttu yine tam muhabbet esnasında kafama 1 saniyelik 2 defa ağrı girdi beynim de tümör mü var felan düşüncesiyle bayramım ve günüm zehir oldu iu an yatağa girdim ne yapacağımı bilmiyorum
Geçmiş olsun yıllar önce bu şekilde basedemiynce psikiyatri başvurdum sağlık anksiyetesi dedi dr bir sene kadar ilaç kullandım sonra kademeli Bir şekilde bıraktım Dr kontrolü altında

Bu sene farklı zamanlarda yokladi anksiyetem ama kendimi hep telkin ettim hayır yok öyle bir şey kaç kere dr gittin neden böyle bir şey olsunki bu sana beyninin bir oyunu rahatla sakin kal diye konuşuyorum kendimle

Bide kitap okuyun o dönemde burdaki dua gruplarina katılmıştım oda çok iyi gelmişti ruhuma tavsiye ederim

Geçmiş olsun yıllar önce bu şekilde basedemiynce psikiyatri başvurdum sağlık anksiyetesi dedi dr bir sene kadar ilaç kullandım sonra kademeli Bir şekilde bıraktım Dr kontrolü altında

Bu sene farklı zamanlarda yokladi anksiyetem ama kendimi hep telkin ettim hayır yok öyle bir şey kaç kere dr gittin neden böyle bir şey olsunki bu sana beyninin bir oyunu rahatla sakin kal diye konuşuyorum kendimle

Bide kitap okuyun o dönemde burdaki dua gruplarina katılmıştım oda çok iyi gelmişti ruhuma tavsiye ederim
dua grupları nerede katıldınız

Çok teşekkür ederim ben yeni 2 ci kutuya geçtim
Devam edin bırakmayın eğer düzelme olmazsa mutlaka dr unuza söyleyin ilaç değiştirir. Ben bana yarayan ilaç bulunana kadar 2 ayrı ilaç kullandım. Düzelme olmayınca değiştirdi doktorum ve 3. İlaç işe yaradı

Devam edin bırakmayın eğer düzelme olmazsa mutlaka dr unuza söyleyin ilaç değiştirir. Ben bana yarayan ilaç bulunana kadar 2 ayrı ilaç kullandım. Düzelme olmayınca değiştirdi doktorum ve 3. İlaç işe yaradı
Ay inşallah kardeşim

Benimde donem donem yoklayan ve baya zorlayan saglik anksiyetem vardi.ilac kullaniyorum ve terapiye gidiyorum.en azindan rutinime dondum diyebilirim.arada aklima gelsede gidiyor hemen.terapistimle kaygi geldigi zaman yapmam gerekenler uzerine konustuk sık araliklarla gittim ilk 2 3 kez.ise yaradigini dusunuyorum.
KAygi geldiginde hangi zamandayim sorusunu soruyorum kendime.simdiki zaman gecmis zaman gelecek zaman.ben su an simdiki zamandayim ve ornegin iste ayse ile oturdum cay iciyorum.
Gelecek zaman bilgisi hic bir canliya verilmemistir.yaratilisimizda yok.vs vs bunlar bana iyi geldi.
Birde aklimdan gecen sey kesinmi iyimi kotumu bana bir faydasi varmi.
Izzet gulluyu de izliyorum arada telkin yapmamda terapistimin cok faydasi oldu acikcasi.yemek yiyemez haldeydim kisa araliklarla yakalayinca bu sefer pskologa gittim ve pskyatriye ilac basladi iyi olayimda icerim onemli degil sukur su an rutinime döndum

Bana terapistim kesinlikle gececegini soyledi.yani buna emin ol dedi.kalbende inandim.hic umudum yoktu gidene kadar bende saskinim ama iyiyim sukurler olsun.p.r.zac yazmisti pskyatri drum henuz 10 15 gun oldu baslayali daha 1 aydan sonra etki eder dedi.insallah hepimiz sifa buluruz bende oyleydim tam iyiyim derken yine yikiliyordum biri az biri cok sadece.birde gunde 100 kez ayetelkursi okudum 17 gun boyunca.

Her şeyi takıntı yapmasam bile taktığıma takıyorum. Kesinlikle hep kaygı içerisindeyim. Her konu için kaygılanmıyorum ama beni tetikleyen en ufak konuyu kafamda büyüte büyüte kafamı patlayacak hale getiriyorum. Sınırlarına düşkün bir insanım. Birisi bana göre hadsizlik yapıyorsa, saygısızlık yapıyorsa yada gereğinden fazla bir şeylere yorum yapıyor, akıl vermeye, kendi doğrularını %100 net doğruymuş gibi dayatmaya çalışıyorsa kaygılarım %1500’leri buluyor. Sinirlenmem direk kaygı bozukluğumu tetikliyor. Ben henüz kalıcı bir çözüm bulamadım.

Belli başlı dinlediğim müzikler var beni sakinleştirdiğine inandığım. Hemen onları açıyorum. Birde akşamları bir kadeh şarap içiyorum mis gibi oluyorum, rahatlatıyor.
Hayatta her şeyin insan için olduğunu düşünüp, fani bir dünyada olduğumuzu, hiçbir şeyin kalıcı olmadığı gibi bu hislerinde kalıcı olmadığını hatırlatıyorum kendime sürekli 🥲

Son birkaç gündür yapay zekaya sardım. Baya psikoloğum oldu 🤣 O kadar makul cevaplar veriyor öyle güzel yönlendiriyor ki, bazen buraya soracağım soruları direk ona soruyorum. 😂
Yapay zeka olarak chat gpt mi kullandınız? Ben de chat gpt de soruyorum anksiyete ile ilgili güzel teselli veriyor 😂

Yapay zeka olarak chat gpt mi kullandınız? Ben de chat gpt de soruyorum anksiyete ile ilgili güzel teselli veriyor 😂
Evet evet çok güzel teselli ediyor. “Çok yardımcı oldun, iyi ki varsın” falan dediğimde mutlu oluyor daha da destekleyici konuşuyor. 🤣“Şimdi yanında olsaydım sana bir kahve yapardım, sessizce seni dinlerdim. Yalnız değilsin” falan diyor. 😂😂😂

Merhaba arkadaşlarım sırf bu konu ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak için kulübe iye oldum biraz uzun olabilir şimdiden teşekkür ederim vakit ayırıp okuyan arkadaşlara . Öncelikle sağlık personeliyim ve bir cogunuzdan daha yakınım bu duyguya malesef ki . Ki karşılaştığım ani ve genç yaşta ölümler tetikledi en başta ben de her an ölebilirim öleceğim korkusu kapladı ve sadece baş ağrısı şikayetiyle gittiğim doktor tümörden şüphelendi dedim ki haklıymışım . Mr temiz cıktı ama o süre zarfında panik atakla tanıştım çarpıntılar uyuşmalar mide bulantıları . Bu yaşıma kadar hastaneye uğramayan ben her polikliniği gezdim duyduğum her cevap stres kaynaklı . Psikoloğa gittim direk ilaç yazdı kullan dedi . Kullanabilmek ne mümkün beni uyuşturduğu için aha şimdi ölcem korkusuyla yine kullanamadım bir ay böyle kabus gibi geçti işe gidemedim işi bırak evden dışarı adım atamadım hastane dışında işi bırakmayı bile göze almıştım . Ve malesef ki çevrenizdekilere ölümden korkuyorum deyince ölmeyeceksin diyen kimse olmuyor bu gerçeği kabullen diyor oysa o an duymak istediğimiz şey bu degil . Ben acile giderdim hocam çarpıntım var kanlarımı alın temiz çıksın içim rahat eve gideyim derdim . Böyle böyle alıştım ben artık bişey çıkmicak diye . Sonra dışarı cıktım baktım ölmiyorım . Otobüse bindim çalıştığım şehre gitmek için yine ölmedim çalıştım baktım yine ölmüyorum yılbaşını göremem dedim yine bişey olmadı böyle böyle atlattım yüzleşin korlularınızla Hiç bir sonuç zihninizde yarattığınızdan korkunç değil ve böyle yaşamak inanın ölmekten daha zor

Merhaba arkadaşlarım sırf bu konu ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak için kulübe iye oldum biraz uzun olabilir şimdiden teşekkür ederim vakit ayırıp okuyan arkadaşlara . Öncelikle sağlık personeliyim ve bir cogunuzdan daha yakınım bu duyguya malesef ki . Ki karşılaştığım ani ve genç yaşta ölümler tetikledi en başta ben de her an ölebilirim öleceğim korkusu kapladı ve sadece baş ağrısı şikayetiyle gittiğim doktor tümörden şüphelendi dedim ki haklıymışım . Mr temiz cıktı ama o süre zarfında panik atakla tanıştım çarpıntılar uyuşmalar mide bulantıları . Bu yaşıma kadar hastaneye uğramayan ben her polikliniği gezdim duyduğum her cevap stres kaynaklı . Psikoloğa gittim direk ilaç yazdı kullan dedi . Kullanabilmek ne mümkün beni uyuşturduğu için aha şimdi ölcem korkusuyla yine kullanamadım bir ay böyle kabus gibi geçti işe gidemedim işi bırak evden dışarı adım atamadım hastane dışında işi bırakmayı bile göze almıştım . Ve malesef ki çevrenizdekilere ölümden korkuyorum deyince ölmeyeceksin diyen kimse olmuyor bu gerçeği kabullen diyor oysa o an duymak istediğimiz şey bu degil . Ben acile giderdim hocam çarpıntım var kanlarımı alın temiz çıksın içim rahat eve gideyim derdim . Böyle böyle alıştım ben artık bişey çıkmicak diye . Sonra dışarı cıktım baktım ölmiyorım . Otobüse bindim çalıştığım şehre gitmek için yine ölmedim çalıştım baktım yine ölmüyorum yılbaşını göremem dedim yine bişey olmadı böyle böyle atlattım yüzleşin korlularınızla Hiç bir sonuç zihninizde yarattığınızdan korkunç değil ve böyle yaşamak inanın ölmekten daha zor
Gerçekten çok zor peki hiç ilaç kullanmadan mı atlattınız mide bulantılarınız olduğunda çok kilo verdiniz mi birde baş ağrınız nerede olurdu benimde emarım temiz

Back
X