Anksiyete :(

uzun zaman anksiyete ile bogustum. benimki kendime birsey olacak degil sevdiklerime birsey olacak kaygisindandi. terapi aldim bir iki seans, hatta bir donem ilac ta kullandim ama cozumun kendi icimde oldugunu fark ettim.

terapistin soyledigi bir cumle geliyor aklima arada yokladiginda: bunu daha once defalrca yasadin ama hic birinde kotu birsey olmadi, bu kez de olmayacak...

ben epey yendim. yilda bir iki defa belki yokluyor ufak ufak. onlarda da aman yahu hicbisey olmuyoe bekim kuruntum deyip sakinleatirmeyi basaeiyoeum kendimi. deneyin, ise yaramazsa terapi alin mutlaka

Çok geçmiş olsun. 2.5 ay daha çok yeni, böyle hissetmen çok normal. Muhtemelen şu an ilaçların işe yaramayacağını tedavinin iyi sonuçlanmadığını, başkalarında yarasa bile sende olmayacağını düşünüyorsun çünkü anksiyete böyle bir şey zaten. Biraz uzun sürecek ama bir yılın sonunda kontrolü ele aldığını hissedersin. İyi bir terapiyle 2. Yılında umursamamayı öğrenirsin. Birde psikolog çok önemli, mümkün olduğunca deneyimli psikolog seçmeye çalış :)
Benimki psikiyatrist aynı zamanda psikoterapist faydası olmadı diyemem oldu çok şükür gerçekten yeni mi diyorsun ama ilacımı 2buçuk senedir içiyorum ilaçlarla çok yol katetemedim terapiye başladım fayda eder diyorsun dimi devam edeyim bazen bıraksam mı boşa mı para veriyorum diyorum ama şugüne kadar da faydası oldu diyorum çıkmazdayım beynim hep kötü şeyler kuruyor geleceğe dair çok kaygılıyım kaygı gelince depresyona giriyorum hiçbir şeyden zevk almıyorum bu sefer

uzun zaman anksiyete ile bogustum. benimki kendime birsey olacak degil sevdiklerime birsey olacak kaygisindandi. terapi aldim bir iki seans, hatta bir donem ilac ta kullandim ama cozumun kendi icimde oldugunu fark ettim.

terapistin soyledigi bir cumle geliyor aklima arada yokladiginda: bunu daha once defalrca yasadin ama hic birinde kotu birsey olmadi, bu kez de olmayacak...

ben epey yendim. yilda bir iki defa belki yokluyor ufak ufak. onlarda da aman yahu hicbisey olmuyoe bekim kuruntum deyip sakinleatirmeyi basaeiyoeum kendimi. deneyin, ise yaramazsa terapi alin mutlaka
Ben de öyle diyorum bak dün de aynı şeyleri kurdun bişey olmadı diyorum ama ya bu sefer gerçekse diyorum

Yorumlarınızı okudum.Bende hepsini yaşıyorum.:KK43:(Süründürüyor insanı.Bir yerim ağrısa kanserim sanıyorum,Başım veya kalbim ağrısa o an öleceğim sanıyorum.Anneme bişey olacak sanıyorum,onu kaybetme korkusuda var.O anki korkularla atak geçiriyorum.Mahvoluyorum o an.Aylardır ilaç kullanıyorum.İlaçlarla olmadı.Çok ilaç değiştirdi dr.,İnşallah en son ki ilaç işe yarar,Bu korkulardan kafayı yiycem artık.6 aydır,sürünüyorum:KK43:((Rabbim yardımcımız olsun

Bendeki sıkıntı,kendime anlatamamak.herzaman yaşadım bana bişey olmadı,ya bu kez olursa diyor korkmaya başlıyor ve atak geçiriyorum.

1 sene önce bende yakalandım bu illete. Allah'ım nasıl kötüydü nasıl çaresiz nasıl bitik birseydi....yataklara düştüm ilaç alıp uyuyordum gözlerimin altı morarmisti yemek yemeden yaşıyordum ...sonra ilaçlarla guclendim daha iyiyim sindi üstelik hamileyim ama çok korkuyorum heran yine aklımı oynaticak gibi olucam diye ..hamileyken ilaç da kullanmam..şurup kullaniyorum ama bunalinca snki rahatlatıyor...snaa tavsiyem ilaç tedavisi gör canım...nasilki hastalanınca ilaciceriz bu da beyin hastalığı..ilaçla gayet kontorl altına alınıyor..

Ya gercekten mi...
Surekli kalp krizi gecircegimi düşünüyorum korkuyorum veya beynimde.tumor olabilcegini dusunuyorum . Simdi bu gece gecmez bana :KK43:(( of ya rahatlamak istemistim sadece cok kotu oldum bi an kesin benimde basima gelecek okadar cok dusunuyorum kii
Bak şöyle düşünmek zorundasın ...kalp krizi geçiren şimdiye çoktan gecirirdin hatta hakkın rahmetine kavuşurdun ..yani sana acaba kalp krizi geçirecemmi lüksü tanımaz o şey ...beyninde tümör olsa şuan yerinde duramazdim açıdan telefona bakma lüksü vermez...herşey olacağına varir

1 sene önce bende yakalandım bu illete. Allah'ım nasıl kötüydü nasıl çaresiz nasıl bitik birseydi....yataklara düştüm ilaç alıp uyuyordum gözlerimin altı morarmisti yemek yemeden yaşıyordum ...sonra ilaçlarla guclendim daha iyiyim sindi üstelik hamileyim ama çok korkuyorum heran yine aklımı oynaticak gibi olucam diye ..hamileyken ilaç da kullanmam..şurup kullaniyorum ama bunalinca snki rahatlatıyor...snaa tavsiyem ilaç tedavisi gör canım...nasilki hastalanınca ilaciceriz bu da beyin hastalığı..ilaçla gayet kontorl altına alınıyor..
ben tüp bebek tedavisine başlayacaktım.Başlayamadım.Bu durumlardan dolayı,canımın derdine düştüm.Geçen zaman da bebek şansım daha da düşüyor.:KK43:((4 ilaç değiştirildi,hiçbiri işe yaramadı.Psikiyatri beynine anlat,bu bir atak geceçek de.Savaş beyninle diyor.Savaşamıyorum.Her defasında ya bu kez atak değilde ya ölüyorsam,ya da ya bu kez kanser oldumsa diyorum.Bide annemi kaybetme korkusuda eklendi.Demek ben o kadar güçlü değilim:KK43:

ben tüp bebek tedavisine başlayacaktım.Başlayamadım.Bu durumlardan dolayı,canımın derdine düştüm.Geçen zaman da bebek şansım daha da düşüyor.:KK43:((4 ilaç değiştirildi,hiçbiri işe yaramadı.Psikiyatri beynine anlat,bu bir atak geceçek de.Savaş beyninle diyor.Savaşamıyorum.Her defasında ya bu kez atak değilde ya ölüyorsam,ya da ya bu kez kanser oldumsa diyorum.Bide annemi kaybetme korkusuda eklendi.Demek ben o kadar güçlü değilim:KK43:
İlaçların fayda etmemesi ilginç Daha profesyonel bir doktor bul bence belliki yüksek doza ihtiyaç var tabi onlar daha iyi bilir

Sanırım anksiyete ile tanisali 1 sene olacak bu bir sene de neler cektigimi tarif edemem bu illet insani öldürmüyor adeta süründürüyormus..
İlk zamanlar hergun acile doktora koştum. Sonra sonunun olmadigini kurcaladıkça daha kötüye gittigimi gördüm. Antideprasan da kullanmadim daha dogrusu kullanamadim daha kotu oldum cunku.
Simdi eskisinden iyiyim en azindan kendi kendime yenmeye çalışıyorum telkin verebiliyorum lakin hastalik hastasi oldum
Surekli vucudum da birşey oldugunu düşünüyorum internetten araştırdıkca belirtilerin aynisi olduğunu gordugumde bayilacak gibi oluyorum.
Basimda basinc hissi bazen agri bas donmesi nefes darligi sersemlesme siskinlik gaz vs hergun bu donguyle gelip geciyor .
Uykusuzluktan bahsetmiyorum bile..
Hayat hic çekilir gelmiyor boyle insana. Namaz kilarken cok zorlaniyorum nefesim kesiliyor basim donuyor seytan da haliyle bu durumu.kullanip vesvese veriyor namazi birakayim diye birde onunla.ugrasiyorum..
Baya uzun oldu ama anksiyete yasamis olan hanimlardan yorum bekliyorum..Anksiyete omur boyu bizimle birlikte mi kaliyor atlatan yenen hic kimse yokmu yendi ise nasil yendi gelin birbirimizle paylasalim rahatlayalim..
Ilacla tedavisi ile 1 yıl içinde kurtulan tanıdıklarım var, kendi kendinize yenemezsiniz snr ömür boyu ilaca mahkum kalırsınız gittikçe ilerleyip başka boyutlara gider

Ilacla işe yaramıyor değil siz birakiyorsunuz

İlaçların fayda etmemesi ilginç Daha profesyonel bir doktor bul bence belliki yüksek doza ihtiyaç var tabi onlar daha iyi bilir
ilaç yaramadıkça değiştirdi dr,sonra ben başka başka psikiyatrilere gittim,her biri ilaç değiştirdi.2 ay veya 1 ay kullandım ilaçları.

Ilacla tedavisi ile 1 yıl içinde kurtulan tanıdıklarım var, kendi kendinize yenemezsiniz snr ömür boyu ilaca mahkum kalırsınız gittikçe ilerleyip başka boyutlara gider
[/QUOT
Dediğiniz gibi oldu,bir yerim ağrıyınca korkardım.gittikçe ilerledi,çok farklı boyutlara geldi.Önce ilaçla kurtulup bi rahat edebilsem şuan o çabadayım

ilaç yaramadıkça değiştirdi dr,sonra ben başka başka psikiyatrilere gittim,her biri ilaç değiştirdi.2 ay veya 1 ay kullandım ilaçları.
Bu şekilde olmazki 2ay zaten yeterli bı sure değil en az6 ay icmen lazım ve aynı doktorunkontolundeolman lazım sabretmrn lazım başka caren yok ...

Merhaba arkadaşlar. Bugün ilk defa bir psikoloğa gittim. Tavırları biraz değişik geldiği için belki aranızda daha önce psikologa giden vardır diye sormak istedim. Ben ilk kez böyle bir seans aldığım için biraz merak biraz da heyecanın etkisiyle birden fazla iyileşebilecek miyim diye sordum. Ki zaten bu endişeli tavırlarımdan bunaldığım için oradaydım. Bana çok kez bu soruyu sorduğumu biraz da soğuk bir dille ifade etti. Bir de bunu sormam beynimin bir tarafının iyileşmek istemediğini gösteriyormuş. Acaba böyle mi oluyor bu işler. Bir de hiç güler yüzlü falan değildi. Gerildiğimi hissettim. Eğer cana yakın olsaymış ben ona daha çok sorarmışım iyileşecek miyim diye. Bu da beni tedavi etmezmiş demeye getirdi. Ne düşünsem bilemedim. İnşallah bir bilen ya da aramızda psikolog varsa yardımcı olur.

Ben panik atak panik bozukluk anksyete hepsini çok çok ağır yaşadım ilaç almayıda reddettim bu yüzden psıkolog psıkolog gezdim en son faydalı birini buldum ve devam ettim başardım 3 senedir hiçbir sorunum yoktu takiii kardeşim kanser oldu annem sıkıntılar yaşadı aile sorunları üzüntü stres hastalık hortladı malesef şuan yine ilaç almak istemiyorum düzenli aynı psikoloğuma gidiyorum inşallah Allah herkeze şifa versin çokkk zor bi durum yalayan bilir anlar ne uyku kaldı ne ağrımayan bi yerim şişkinlik gaz çok kötü çokkk :KK43:

Merhaba arkadaşlar. Bugün ilk defa bir psikoloğa gittim. Tavırları biraz değişik geldiği için belki aranızda daha önce psikologa giden vardır diye sormak istedim. Ben ilk kez böyle bir seans aldığım için biraz merak biraz da heyecanın etkisiyle birden fazla iyileşebilecek miyim diye sordum. Ki zaten bu endişeli tavırlarımdan bunaldığım için oradaydım. Bana çok kez bu soruyu sorduğumu biraz da soğuk bir dille ifade etti. Bir de bunu sormam beynimin bir tarafının iyileşmek istemediğini gösteriyormuş. Acaba böyle mi oluyor bu işler. Bir de hiç güler yüzlü falan değildi. Gerildiğimi hissettim. Eğer cana yakın olsaymış ben ona daha çok sorarmışım iyileşecek miyim diye. Bu da beni tedavi etmezmiş demeye getirdi. Ne düşünsem bilemedim. İnşallah bir bilen ya da aramızda psikolog varsa yardımcı olur.
Ben çok psikolog gezmiş iyiyi bulana kadar ama bulmuş biri olarak psikoloğunuzun yaklaşımı çok yanlış bence zaten iyileşmek istemesen orda olmazdın yani işinin hakkını veren insanlarla inşAllah yolumuz kesişsin hep çok önemli biliyorum maddi manevi hazır olup karşılığını görememek kötü ama iyilerde var çürük elmaların yanında ben keşke imkanım olsa daha sık gitsem diyorum çünkü her yanından çıktığımda daha hafif daha özgüvenli daha geçip gideceğine inancım çokk fazlalaşıyo Allah razı olsun doktorlarımızdan 🤲🏼

Bence anksiyetesi olan insan hayatinda kaybetmekten korktuğu biseyler olan insandır. Bende de vardi. Birini çok seviyodum ama sürekli ölmekten hasta olmaktan falan korkuyoum. Onu birakip gitmek üzecek olmak daha yasayacak seylerimizin cok olmasini istemem bende hastalik endisesini arttiriyordu. Kac kere hastaneye kalp krizi geciriyorum diye gittim. Ayrıldiktan sonra hic anksiyete krizi yasamiyorum. Cünkü ölsem de umursamam. Hayatim cok kötü giittigi icin her seye amaaaan derken buluyorum kendimi. Bence şunu düşünün "ben neyi yada kimi kaybetmekten korkuyorum"
6 yaşında kızım var her dakika ona bi şey olacak diye korkuyorum

Ben çok psikolog gezmiş iyiyi bulana kadar ama bulmuş biri olarak psikoloğunuzun yaklaşımı çok yanlış bence zaten iyileşmek istemesen orda olmazdın yani işinin hakkını veren insanlarla inşAllah yolumuz kesişsin hep çok önemli biliyorum maddi manevi hazır olup karşılığını görememek kötü ama iyilerde var çürük elmaların yanında ben keşke imkanım olsa daha sık gitsem diyorum çünkü her yanından çıktığımda daha hafif daha özgüvenli daha geçip gideceğine inancım çokk fazlalaşıyo Allah razı olsun doktorlarımızdan 🤲🏼
Ben de çok şaşırdım tavrına. İlk kez gittiğimden böyle mi oluyor bu süreç diye merak ettim. İnşallah ben de işinde uzman birini bulabilirim. Teşekkürler cevabınız için.

X