Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba,Ya gercekten mi...
Surekli kalp krizi gecircegimi düşünüyorum korkuyorum veya beynimde.tumor olabilcegini dusunuyorum . Simdi bu gece gecmez bana (( of ya rahatlamak istemistim sadece cok kotu oldum bi an kesin benimde basima gelecek okadar cok dusunuyorum kii
Tam da burada işler okb ye dönüyor işte. o gün yapılacak işleri düşünmek ya da eski olayları hatırlamak vb şeyler zihni sakinleştirmeye yarayabilir de, anksiyeteniz varsa, eşya saymak renk eşleştirmek vb şeyler hızla takıntıya dönüşüyor. Anksiyetenin verdiği korkunç rahatsızlık hissinden, en azından o an kurtulabilmek için takıntılar, kendini tekrarlayan davranışlar ediniliyor. Sonra çık işin içindenMisal ülkelerin başkentleri,hangi ilin neyi meşhur ya da bulunduğunuz yer de kaç tane eşya var kaçı aynı renk vs vs beyninizi meşgul edin.
Tam da burada işler okb ye dönüyor işte. o gün yapılacak işleri düşünmek ya da eski olayları hatırlamak vb şeyler zihni sakinleştirmeye yarayabilir de, anksiyeteniz varsa, eşya saymak renk eşleştirmek vb şeyler hızla takıntıya dönüşüyor. Anksiyetenin verdiği korkunç rahatsızlık hissinden, en azından o an kurtulabilmek için takıntılar, kendini tekrarlayan davranışlar ediniliyor. Sonra çık işin içinden
Okb ve anksiyete ilişkisi çok yaygındır biraz daha araştırın o zamanBu uzmanların tavsiyesi aslında bende de en ufak bi takıntı halini almadı ilk kez duyuyorum böyle bi yan etkisini hatta.Sizde oluştu sanırım.
anksiyetede bunlar var yabancılaşma bende yasamıştım bi dönem doktorum benden de eeg istemişti ama bişey çıkmadı epilepsi sadece böyle göstermez kendini diye biliyorum..rahat ol bence epilepsi çıkmayacak..Bu yaşadığımız duygu sentetik gerçek olmayan bir duygu şöyle düşünün koltukta oturuyorsunuz diyelim ama otururken yürüdüğünüzü hayal ediyorsunuz hangisi gerçek oturuyor olduğunuz mu yürüyor olduğunuz mu?tabiki de oturuyor olduğunuz. Anksiyetede böyle birşey hayal ile gerçek karışıyor beynin yarattığı duygu durumunda düşündüğümüz olumsuz şeylerin duygularını yaşıyoruz olay düşünceden çıkıp duyguya dönüştüğünde işler orada karışıyor düşünce geldiğinde akla bu düşünce ve duygunun sentetik yani gerçek olmadığını direk kendimize hatırlatmamız lazım faydası oluyorsizlerde çevreye vs kendinize yabancılaşma durumu oldu mu? panik atagın sık belirtilerindenmiş ama doktorum eeg istedi epilepsi olabilir dedi küçük bir ihtimal, bugün eeg çektirdim yarın sonucu ogrenicem o da çıktı bir de, yarına kadar ölür ölür dilirim bir de misafirim var. evde beni bekleyen yüzümde güller açacagını düşünen kocam var. rol yapmak cok zor.. ne zaman iyilesecegiz.. dua edelim birbirimize.. tavsiye alırım..
anksiyetede bunlar var yabancılaşma bende yasamıştım bi dönem doktorum benden de eeg istemişti ama bişey çıkmadı epilepsi sadece böyle göstermez kendini diye biliyorum..rahat ol bence epilepsi çıkmayacak..Bu yaşadığımız duygu sentetik gerçek olmayan bir duygu şöyle düşünün koltukta oturuyorsunuz diyelim ama otururken yürüdüğünüzü hayal ediyorsunuz hangisi gerçek oturuyor olduğunuz mu yürüyor olduğunuz mu?tabiki de oturuyor olduğunuz. Anksiyetede böyle birşey hayal ile gerçek karışıyor beynin yarattığı duygu durumunda düşündüğümüz olumsuz şeylerin duygularını yaşıyoruz olay düşünceden çıkıp duyguya dönüştüğünde işler orada karışıyor düşünce geldiğinde akla bu düşünce ve duygunun sentetik yani gerçek olmadığını direk kendimize hatırlatmamız lazım faydası oluyor
ufakta olsa faydam olduysa çok mutlu olurum..bir şey çıkmayacağı belliydi zaten ama yinede çok geçmiş olsun (yaşattığı heyecan ve kaygıdan ötürü)Evet bugün doktorum eeg nin temiz cıktıgını söyledi o kadar rahatladım ki. Böyle bir durum bir daha başıma gelirse -ki umarım olmaz- kendimi teskin edecegim. Bunun sadece bir kuruntudan ibaret oldugunu soyleyecegim kendi kendime. Cunku hatırlıyorum daha onceden hiç böyle sorunlarım yoktu, ben aynı benim yaşayan, yıllar oncesinde de aynı bendim. Değişen ne var? Hiçbişey. Ama adı üstünde anksiyete, hatta beklenti anksiyetesi. Birşeyi takacak kafaya ve kuracak, yine yaşarmıyım ha yaşadım ha yasıcam ama yok, mücadele edecegiz. Ve gerek ilaçla gerek terapi ile gerekse kendi kendimize bunu yenecegiz.. kendi kendimizin engelleyicisi olmamalıyız.. yaşamak güzel ve degerini bilmeliyiz. Ayrıca bu güzel ve motive edici yorumunuz icin cok teşekkür ederim. :)
Belki psikolojik bir durum değildir, yani belki midenizde ya da farklı bir rahatsızlığınız vardır. Önce fiziksel bir rahatsızlığınız olup olmadığından emin olun.Arkadaşlar mesela bende durduk yere midemden gelen bir baygınlık hissi tüm vücudu saran bir ateş basması oluyor. O esnada sanki ben etrafı rüyada gibi görüyorum. Bende anksiyete var. 50 mg lu.... l kullanıyorum ama böyle bir şeyin ilaç alırken olması mümkün mü? Bir buçuk senedir ilaç alıyorum bu arada.
Çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Bir buçuk senedir kullanıyorum ilacı. Ama bu şikayetlerim yaklaşık iki aydır var. Bu durumu 3 kezdir yaşıyorum. Anksiyete diye düşündüm ama ilaç kullanırken olması garip geldi.Belki psikolojik bir durum değildir, yani belki midenizde ya da farklı bir rahatsızlığınız vardır. Önce fiziksel bir rahatsızlığınız olup olmadığından emin olun.
Bu arada ilaca yeni başladıysanız anksiyete atakları hemen geçmiyor, tam anlamıyla düzelmesi en azından bir 6 ayı buluyor.
Sanırım anksiyete ile tanisali 1 sene olacak bu bir sene de neler cektigimi tarif edemem bu illet insani öldürmüyor adeta süründürüyormus..
İlk zamanlar hergun acile doktora koştum. Sonra sonunun olmadigini kurcaladıkça daha kötüye gittigimi gördüm. Antideprasan da kullanmadim daha dogrusu kullanamadim daha kotu oldum cunku.
Simdi eskisinden iyiyim en azindan kendi kendime yenmeye çalışıyorum telkin verebiliyorum lakin hastalik hastasi oldum
Surekli vucudum da birşey oldugunu düşünüyorum internetten araştırdıkca belirtilerin aynisi olduğunu gordugumde bayilacak gibi oluyorum.
Basimda basinc hissi bazen agri bas donmesi nefes darligi sersemlesme siskinlik gaz vs hergun bu donguyle gelip geciyor .
Uykusuzluktan bahsetmiyorum bile..
Hayat hic çekilir gelmiyor boyle insana. Namaz kilarken cok zorlaniyorum nefesim kesiliyor basim donuyor seytan da haliyle bu durumu.kullanip vesvese veriyor namazi birakayim diye birde onunla.ugrasiyorum..
Baya uzun oldu ama anksiyete yasamis olan hanimlardan yorum bekliyorum..Anksiyete omur boyu bizimle birlikte mi kaliyor atlatan yenen hic kimse yokmu yendi ise nasil yendi gelin birbirimizle paylasalim rahatlayalim..
Doktorunuza danışmanızda fayda var sanırım. Belki ilacın yan etkisi de olmuş olabilir geçmiş olsun.Çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Bir buçuk senedir kullanıyorum ilacı. Ama bu şikayetlerim yaklaşık iki aydır var. Bu durumu 3 kezdir yaşıyorum. Anksiyete diye düşündüm ama ilaç kullanırken olması garip geldi.
En kısa zamanda gideceğim inşallah. SağolunDoktorunuza danışmanızda fayda var sanırım. Belki ilacın yan etkisi de olmuş olabilir geçmiş olsun.