Anksiyete :(

Acaba uykudan uyandıktan sonra özellikle de gece uyku bölünmesi sonucu sıkıntılı hissetmek anksiyeteye dahil mi??

Bence kalmiyor.Size bagli.Dusunce yapisini olumlu yonde degistirmek.iyilestirici,koruuucu tedavileri uygulamak. Ben yasadim.Deprwsyon gecirdim sonrasinda.Hangisi daha zordu bilemem ama.Hem ilac hem de terapi aldim.Cocuklugumdan itibaren hayatimi yeniden gozden gecirdim. Ne cok sey varmis dedim.O kadar normal geldi ki depresyon yasamam.Bazen tesekkur ediyorum deprwsyonuma beni uyardigi icin.
1.Hareketli bir yasam tarziniz olsun.
2.üretin.
3.sevin.
4.bizi yaradanin bizi cok ama cok sevdigini unutmayin.
5.yasaklarla gunahlarla degil sevgiyle biyuyun.
6.Hatalariniza sahip cikin.yoksa siz olamazdiniz.
7.kendinizi tirnaginiza kadar sevin.
8.her şeyde kendinizi suclamayin.
9.Hayati tadini cikarin..
10.ölümü anlayin.Olumden sonraki hayat da elbette guzeldir bilemesek de...Sevap islemek gunah islemektwn daha kolay..Ne kdar korkutulara biyitulsek de ..

Ya gercekten mi...
Surekli kalp krizi gecircegimi düşünüyorum korkuyorum veya beynimde.tumor olabilcegini dusunuyorum . Simdi bu gece gecmez bana :KK43:(( of ya rahatlamak istemistim sadece cok kotu oldum bi an kesin benimde basima gelecek okadar cok dusunuyorum kii
Merhaba,
Korktuğun başına gelmez merak etme. Binlerce anksiyete hastası var, biride benim. 5 yildir yasadigim Kaygılari anlatsam burdan bağdata yol olur :)
Anksiyete hastaları ota b.ka doktora kostukları için normal insanlardan daha fazla sağlık kontrolünden geçiyorlar.
Kendine yapacagin en büyük iyilik internetten hastalık araştırmamak olacak. Internette her yal felakete çıkıyor.
Iyisin merak etme. Sevgiler

Bir de eğer anksiyeteniz yüzünden heyecanınızı kontrol edemiyosanız (sınavda kalem tutmakta zorlanan biri olarak söylüyorum) iyi olcam diye telkin vermek işleri daha da içinden çıkılmaz hale getirebiliyo.Saçma da olsa başka şeyler düşünün hatta söyleyin içinizden.Misal ülkelerin başkentleri,hangi ilin neyi meşhur ya da bulunduğunuz yer de kaç tane eşya var kaçı aynı renk vs vs beyninizi meşgul edin.

ve depresyon anksiyeteyle benzer ama anksiyete ne yazık ki hayatnızı daha çok etkiler boyutuna bağlı olarak.Okul iş dolayısıyla evlilik hayatınız olmaz.Bir düşünün istemsiz şekilde yemek yerken elleriniz ve kafanızın titrediğini önlemek isterken arttığını.Keza fotoğraf dahi çektiremediğinizi.Kaynağı vesvese ve mükemmelliyetçilik o yüzden telkin biraz tetikleyici oluyor uyarayım.

Misal ülkelerin başkentleri,hangi ilin neyi meşhur ya da bulunduğunuz yer de kaç tane eşya var kaçı aynı renk vs vs beyninizi meşgul edin.
Tam da burada işler okb ye dönüyor işte. 😁 o gün yapılacak işleri düşünmek ya da eski olayları hatırlamak vb şeyler zihni sakinleştirmeye yarayabilir de, anksiyeteniz varsa, eşya saymak renk eşleştirmek vb şeyler hızla takıntıya dönüşüyor. Anksiyetenin verdiği korkunç rahatsızlık hissinden, en azından o an kurtulabilmek için takıntılar, kendini tekrarlayan davranışlar ediniliyor. Sonra çık işin içinden 😐

Tam da burada işler okb ye dönüyor işte. 😁 o gün yapılacak işleri düşünmek ya da eski olayları hatırlamak vb şeyler zihni sakinleştirmeye yarayabilir de, anksiyeteniz varsa, eşya saymak renk eşleştirmek vb şeyler hızla takıntıya dönüşüyor. Anksiyetenin verdiği korkunç rahatsızlık hissinden, en azından o an kurtulabilmek için takıntılar, kendini tekrarlayan davranışlar ediniliyor. Sonra çık işin içinden 😐

Bu uzmanların tavsiyesi aslında bende de en ufak bi takıntı halini almadı ilk kez duyuyorum böyle bi yan etkisini hatta.Sizde oluştu sanırım.

Bu uzmanların tavsiyesi aslında bende de en ufak bi takıntı halini almadı ilk kez duyuyorum böyle bi yan etkisini hatta.Sizde oluştu sanırım.
Okb ve anksiyete ilişkisi çok yaygındır biraz daha araştırın o zaman

sizlerde çevreye vs kendinize yabancılaşma durumu oldu mu? panik atagın sık belirtilerindenmiş ama doktorum eeg istedi epilepsi olabilir dedi küçük bir ihtimal, bugün eeg çektirdim yarın sonucu ogrenicem o da çıktı bir de, yarına kadar ölür ölür dilirim bir de misafirim var. evde beni bekleyen yüzümde güller açacagını düşünen kocam var. rol yapmak cok zor.. ne zaman iyilesecegiz.. dua edelim birbirimize.. tavsiye alırım..
anksiyetede bunlar var yabancılaşma bende yasamıştım bi dönem doktorum benden de eeg istemişti ama bişey çıkmadı epilepsi sadece böyle göstermez kendini diye biliyorum..rahat ol bence epilepsi çıkmayacak..Bu yaşadığımız duygu sentetik gerçek olmayan bir duygu şöyle düşünün koltukta oturuyorsunuz diyelim ama otururken yürüdüğünüzü hayal ediyorsunuz hangisi gerçek oturuyor olduğunuz mu yürüyor olduğunuz mu?tabiki de oturuyor olduğunuz. Anksiyetede böyle birşey hayal ile gerçek karışıyor beynin yarattığı duygu durumunda düşündüğümüz olumsuz şeylerin duygularını yaşıyoruz olay düşünceden çıkıp duyguya dönüştüğünde işler orada karışıyor düşünce geldiğinde akla bu düşünce ve duygunun sentetik yani gerçek olmadığını direk kendimize hatırlatmamız lazım faydası oluyor

anksiyetede bunlar var yabancılaşma bende yasamıştım bi dönem doktorum benden de eeg istemişti ama bişey çıkmadı epilepsi sadece böyle göstermez kendini diye biliyorum..rahat ol bence epilepsi çıkmayacak..Bu yaşadığımız duygu sentetik gerçek olmayan bir duygu şöyle düşünün koltukta oturuyorsunuz diyelim ama otururken yürüdüğünüzü hayal ediyorsunuz hangisi gerçek oturuyor olduğunuz mu yürüyor olduğunuz mu?tabiki de oturuyor olduğunuz. Anksiyetede böyle birşey hayal ile gerçek karışıyor beynin yarattığı duygu durumunda düşündüğümüz olumsuz şeylerin duygularını yaşıyoruz olay düşünceden çıkıp duyguya dönüştüğünde işler orada karışıyor düşünce geldiğinde akla bu düşünce ve duygunun sentetik yani gerçek olmadığını direk kendimize hatırlatmamız lazım faydası oluyor

Evet bugün doktorum eeg nin temiz cıktıgını söyledi o kadar rahatladım ki. Böyle bir durum bir daha başıma gelirse -ki umarım olmaz- kendimi teskin edecegim. Bunun sadece bir kuruntudan ibaret oldugunu soyleyecegim kendi kendime. Cunku hatırlıyorum daha onceden hiç böyle sorunlarım yoktu, ben aynı benim yaşayan, yıllar oncesinde de aynı bendim. Değişen ne var? Hiçbişey. Ama adı üstünde anksiyete, hatta beklenti anksiyetesi. Birşeyi takacak kafaya ve kuracak, yine yaşarmıyım ha yaşadım ha yasıcam ama yok, mücadele edecegiz. Ve gerek ilaçla gerek terapi ile gerekse kendi kendimize bunu yenecegiz.. kendi kendimizin engelleyicisi olmamalıyız.. yaşamak güzel ve degerini bilmeliyiz. Ayrıca bu güzel ve motive edici yorumunuz icin cok teşekkür ederim. :)

Evet bugün doktorum eeg nin temiz cıktıgını söyledi o kadar rahatladım ki. Böyle bir durum bir daha başıma gelirse -ki umarım olmaz- kendimi teskin edecegim. Bunun sadece bir kuruntudan ibaret oldugunu soyleyecegim kendi kendime. Cunku hatırlıyorum daha onceden hiç böyle sorunlarım yoktu, ben aynı benim yaşayan, yıllar oncesinde de aynı bendim. Değişen ne var? Hiçbişey. Ama adı üstünde anksiyete, hatta beklenti anksiyetesi. Birşeyi takacak kafaya ve kuracak, yine yaşarmıyım ha yaşadım ha yasıcam ama yok, mücadele edecegiz. Ve gerek ilaçla gerek terapi ile gerekse kendi kendimize bunu yenecegiz.. kendi kendimizin engelleyicisi olmamalıyız.. yaşamak güzel ve degerini bilmeliyiz. Ayrıca bu güzel ve motive edici yorumunuz icin cok teşekkür ederim. :)
ufakta olsa faydam olduysa çok mutlu olurum..bir şey çıkmayacağı belliydi zaten ama yinede çok geçmiş olsun (yaşattığı heyecan ve kaygıdan ötürü)

Youtubeye izzet gullu yaz videolarini izle o adami izleyip kurtulan cok kisi var

Arkadaşlar mesela bende durduk yere midemden gelen bir baygınlık hissi tüm vücudu saran bir ateş basması oluyor. O esnada sanki ben etrafı rüyada gibi görüyorum. Bende anksiyete var. 50 mg lu.... l kullanıyorum ama böyle bir şeyin ilaç alırken olması mümkün mü? Bir buçuk senedir ilaç alıyorum bu arada.

Ben de birkaç sene öncesine kadar vardı. Hayatımı karartmıştı resmen ama artık geçmiş durumda.
Nasıl yendiğime gelecek olursak; kendi kendime baya bir uğraş verdim, psikolojik destek almadım.
Aklıma kötü düşünceler geldiğinde o anda beynimi hemen başka şeylere yönlendirdim. Müzik, kitap ya da dışarı çıkıp dolaşmak vs.. Bunlar gerçekten çok işe yarıyor. Kendini dinlememeni sağlıyorlar. Sen de yapabilirsin, dene bence.

Arkadaşlar mesela bende durduk yere midemden gelen bir baygınlık hissi tüm vücudu saran bir ateş basması oluyor. O esnada sanki ben etrafı rüyada gibi görüyorum. Bende anksiyete var. 50 mg lu.... l kullanıyorum ama böyle bir şeyin ilaç alırken olması mümkün mü? Bir buçuk senedir ilaç alıyorum bu arada.
Belki psikolojik bir durum değildir, yani belki midenizde ya da farklı bir rahatsızlığınız vardır. Önce fiziksel bir rahatsızlığınız olup olmadığından emin olun.
Bu arada ilaca yeni başladıysanız anksiyete atakları hemen geçmiyor, tam anlamıyla düzelmesi en azından bir 6 ayı buluyor.

Belki psikolojik bir durum değildir, yani belki midenizde ya da farklı bir rahatsızlığınız vardır. Önce fiziksel bir rahatsızlığınız olup olmadığından emin olun.
Bu arada ilaca yeni başladıysanız anksiyete atakları hemen geçmiyor, tam anlamıyla düzelmesi en azından bir 6 ayı buluyor.
Çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Bir buçuk senedir kullanıyorum ilacı. Ama bu şikayetlerim yaklaşık iki aydır var. Bu durumu 3 kezdir yaşıyorum. Anksiyete diye düşündüm ama ilaç kullanırken olması garip geldi.

Sanırım anksiyete ile tanisali 1 sene olacak bu bir sene de neler cektigimi tarif edemem bu illet insani öldürmüyor adeta süründürüyormus..
İlk zamanlar hergun acile doktora koştum. Sonra sonunun olmadigini kurcaladıkça daha kötüye gittigimi gördüm. Antideprasan da kullanmadim daha dogrusu kullanamadim daha kotu oldum cunku.
Simdi eskisinden iyiyim en azindan kendi kendime yenmeye çalışıyorum telkin verebiliyorum lakin hastalik hastasi oldum
Surekli vucudum da birşey oldugunu düşünüyorum internetten araştırdıkca belirtilerin aynisi olduğunu gordugumde bayilacak gibi oluyorum.
Basimda basinc hissi bazen agri bas donmesi nefes darligi sersemlesme siskinlik gaz vs hergun bu donguyle gelip geciyor .
Uykusuzluktan bahsetmiyorum bile..
Hayat hic çekilir gelmiyor boyle insana. Namaz kilarken cok zorlaniyorum nefesim kesiliyor basim donuyor seytan da haliyle bu durumu.kullanip vesvese veriyor namazi birakayim diye birde onunla.ugrasiyorum..
Baya uzun oldu ama anksiyete yasamis olan hanimlardan yorum bekliyorum..Anksiyete omur boyu bizimle birlikte mi kaliyor atlatan yenen hic kimse yokmu yendi ise nasil yendi gelin birbirimizle paylasalim rahatlayalim..

Ben yendiiiimmm diye başlamak istiyorum. Uzun yazarım okumamazlık etmeyin :) zorlu geçen bir hamilelikten sonra başladı anksiyete. Zorlu derken 16. Haftadan itibaren ölü Doğum yapma riskim vardı,preeklampsi yaşadım maalesef . Tansiyon yüksekliği ve idrarda protein kaçağı ile gelişen tamamen hamileliğe bağlı birşey. Tansiyon aşırı yğkselirse beyin kanaması riski var hem anne hem bebek hayatını kaybedebilir o yüzden gebeliği haftasına bakmaksızın sonlandırırız dediler. 16. Haftadan 32. Haftaya stres içinde geçti. Bu arada bebeğin sağlıklı doğması için en az 28 haftalık olması gerekirmiş. Ciğerleri gelişsin diye iğneler yapıldı iğneler bana alerji yaptı vs vs . Çok sıkıntılı süreçlerdi. 32. Haftada plasenta kireçlenmesi başladı yani plasenta yaşlanmıştı ve bebeğe oksijen gitmiyordu yeterince.. bebek zeka özürlü doğabilir dendi.. nihayet oğlum 36. Haftada kendiliğinden doğdu;normal Doğumla. Oğlum eve geldi evimiz şenlendi ama bende bir huzursuzluk başladı. Mesela battaniyesi halıya düşünce oğlumun mikrop kapacağını düşünüp kirlilere ayırıyordum. Temizlik yapıyordum hep o şekilde kendimi rahat hissediyordum. Aşırıya kaçtığımı biliyordum şu an yazınca bile saçma geliyor, ama birşey yapamıyordum. Oğlum 3 aylık oldu ben rahatsızlanmaya başladım. Aynı sizin gibi acilde aldım hep soluğu. EKG çekiyorlar şunu bunu yapıyorlar , nabzım filan yüksek ama tahliller hep temiz, artık her gün rahatsızlanmaya başlamıştım çevrede filan kimsede yok böyle bir rahatsızlık neyim olduğunu dahi bilmiyoruz. Oğlum 6 aylık oldu ve artık panik atak geçirdiğim anlaşıldı; ama başka bir rahatsızlık tetikliyordu aslında panik atağı ; obsesif kompulsif bozukluk. Benimki genelde temizlik hijyen üzerineydi ; zamanla sıralama düzenleme vs gibi yeni takıntılar da gelişti. Bunlara ket vurmaya başladıkça panik atak geçiriyordum. Oğlum 9 aylık oldu bir gün bayılmışım. Neden bayıldığımı bilmiyorum belki de tansiyonum düşmüştü panik atakta bayılma oluyor mu bilmiyorum hep fenalaşırdım çünkü. Zayıf olmama rağmen eşim beni yerden kaldıramamış. Bir ayıldım ki eşim Yanımda oğlum da anniii anniii diye bana sesleniyor. O zaman karar verdim tedavi olmaya. Çünkü evde oğlumla yalnızken de olabilir ve ben çocuğuma bakamaz duruma gelebilirdim. Maalesef ki sütten kesmek zorunda kaldım oğlumu. Vicdan azabı beni daha da kötü yaptı. Hayatım boyu kimseyi üzmemeye adaletli olmaya çalıştım. Tam da düşman başına denebilecek bir hastalık. Kasıp kavuruyor insanı ama dışardan bakınca hiçbir şey yok. Eşimle aramız da bozulmuştu o zamanlar. Ona ters geliyor sanki böyle şeyler. Ben de istemezdim böyle olmayı. 2 yıl kesintisiz tedavi gördüm. İlaçlar fayda sağlamayınca mg yükselttiler. O işe yaramadı başka ilaca geçtiler. O olmadı başka... yok işe yaramıyor . En son başka doktora gittim anlattım durumumu. Güçlü bir ilaç vereceğim size iyi olacaksınız dedi. Çok sevindim. İlacı içtim ve etkisini göstermeye başlayınca yine panik atak geçirdim. Panik atak için kullanılan ilacın yan etkisi panik atak . Ve 1 gün kafamı kaldıramadım o kadar ağır bir ilaç ki. En son dedim kendi kendime ;bu böyle olmaz. İlaçla olmayacak. Kitap okumaya verdim kendimi,kitap okurken yine panik atak geçiriyordum . Sonra örgü örmeye başladım ; hem şişle hem de tığla. Tığ biliyordum zaten ama şişle örgü örmeyi hiç bilmiyordum. Öğreneceğim diye kafam öyle meşgul oldu ki panik atak filan kalmadı. Kendime de hep olumlu telkinde bulundum.Şu an çok çok canım sıkılırsa panik atak geçiriyorum ama canımı sıkacak birşey yapmamaya çalışıyorum ; haber vs izlemiyorum sosyal medya takip etmiyorum hüzünlü şarkı dinlemiyorum dram filmi izlemiyorum vs.. ama çok şükür bende işe yaradı. İnşallah sizin de geçer , kendinize bir çıkış yolu bulmaya çalışın kafanızı meşgul etmeye çalışın açık öğretimde okula başlayabilirsiniz inci boncuk seviyorsanız belediye kursları var oraya gidebilirsiniz ama mutlaka kafanızı boşaltacak birşeyler yapın ve negatif şeyler duyabileceğiniz/öğrenebileceğiniz her ortamdan kaçının. 7 yıldır filan rahattım ama şu anda da hiperaktivite ve dikkat eksikliği var hem çok fevriyim hem de çok unutkanlık ben tedavisini de olamıyorum umarım bu da geçici birşeydir.

Çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Bir buçuk senedir kullanıyorum ilacı. Ama bu şikayetlerim yaklaşık iki aydır var. Bu durumu 3 kezdir yaşıyorum. Anksiyete diye düşündüm ama ilaç kullanırken olması garip geldi.
Doktorunuza danışmanızda fayda var sanırım. Belki ilacın yan etkisi de olmuş olabilir geçmiş olsun.

X